WOZ-waarde Provincie Zuid-Holland

> Direct bezwaar maken

Als huizenbezitter ontvang je in januari, februari of maart de nieuwe vastgestelde WOZ-waarde. WOZ betekent: een geschatte marktprijs van een woning. Middels deze woningwaarde worden heffingen en belastingen berekend zoals de OZB beschikking en de waterschapsbelastingen en het eigenwoningforfait. Is de vastgestelde waarde volgens jou niet realistisch, en ga je bezwaar maken tegen de WOZ-waarde in Provincie Zuid-Holland? Op wozwaardespecialist.nl lees je praktische info over de wetgeving en processtappen.

  • De Provincie Zuid-Holland begroot jaarlijks de waarde van onroerende zaken.
  • A.d.h.v. de huizenprijs weet je wat je moet betalen aan gemeentelijke heffingen.
  • Het is aan te raden hier goed naar te kijken zodat de (gemeentelijke) belastingen binnen de perken blijven.
  • De WOZ-beschikking die in februari 2024 uitgegeven wordt is een indicatie van de woningwaarde op peildatum 1 januari 2023.
  • Wanneer je het vermoeden hebt dat de WOZ verkeerd is ingeschat dan kan je bezwaar maken. Men moet dit bezwaar indienen binnen 6 weken na dagtekening van de beschikking.
  • Men kan eenvoudig online bezwaar maken, maar er zijn ook juristen die dit kunnen oplossen. Doorgaans kan dit op no-cure-no-pay basis.

 

Huidige WOZ-waarde checken

Wil je weten wat jouw huidige WOZ-waarde 2024 is? Deze bekijk je eenvoudig via https://www.wozwaardeloket.nl. Via die zoekmachine zijn de waardes van alle huizen verzameld. Je ziet hier ook de WOZ-waardes van de laatste paar jaar. De verwachte tarieven van onroerende zaken is beschikbaar voor elke Nederlander. In het persoonlijke taxatieverslag wordt meer precies omschreven hoe deze waarde zijn afgeleid. Je persoonlijke WOZ-rapport is online op te vragen. In de bijgaande tabel is de gemiddelde woningwaarde te bekijken van de afgelopen jaren.

Ja, ik wil bezwaar indienen tegen mijn WOZ

Realiseer direct een lagere OZB

Bekijk de mogelijkheden in o.a. Lisse, Hillegom, Noordwijk, Katwijk, Wassenaar, Voorschoten, Leidschendam-Voorburg, Rijswijk, Westland, Leiden, Oegstgeest, Leiderdorp, Teylingen, Zoeterwoude, Alphen aan den Rijn, Bodegraven-Reeuwijk, Nieuwkoop, Kaag en Braassem, Den Haag, Delft, Midden-Delfland, Pijnacker-Nootdorp, Lansingerland, Zoetermeer, Waddinxveen, Gouda, Krimpenerwaard, Capelle aan den IJssel, Krimpen aan den IJssel, Alblasserdam, Ridderkerk, Barendrecht, Rotterdam, Schiedam, Vlaardingen, Maassluis, Albrandswaard, Nissewaard, Hellevoetsluis, Brielle, Westvoorne, Goeree-Overflakkee, Hoeksche Waard, Dordrecht, Zwijndrecht, Hendrik-Ido-Ambacht, Papendrecht, Sliedrecht, Molenlanden, Hardinxveld-Giessendam, Giessenlanden en Gorinchem.

 

Woningtaxatie in Provincie Zuid-Holland

Wil jij een verlaging van de WOZ-waarde? Op dat moment heb je de keuze om bezwaar te maken. Dit bezwaarschrift WOZ Provincie Zuid-Holland komt nog beter over met een taxatierapport. Dankzij een WOZ contra taxatie wordt het steeds aannemelijker om gelijk te krijgen. Het is een uitstekend bewijs dat jouw huis minder / meer waard is dan de beoogde waarde die je gemeente bepaalde. De prijs van een WOZ-taxatierapport in Provincie Zuid-Holland ligt zo rond de €275. Krijg je gelijk, en stellen ze de WOZ-waarde bij? Dan heb je mogelijk recht op een vergoeding van de kosten, echter tot maximaal €242.