WOZ bezwaar Albrandswaard

> Direct bezwaar maken

Als woningeigenaar krijg je in de eerste 12 weken van het jaar de gemeentelijke aanslag met daarop de WOZ-waarde. Met WOZ wordt bedoeld: een inschatting van de waarde van jouw woning. Op basis van de woningwaarde die is vastgesteld worden heffingen en belastingen berekend zoals met name de OZB en het eigenwoningforfait voor de IB. Is de woningwaarde te hoog ingeschat en wil je bezwaar maken tegen de WOZ-waarde in Albrandswaard? Op dit portaal bieden wij meer informatie over de verschillende mogelijkheden.

 • De gemeente Albrandswaard begroot jaarlijks de verkoopprijs van een huis.
 • A.d.h.v. de huizenprijs worden er diverse gemeentelijke belastingen bepaald.
 • Het is zeer belangrijk hier goed naar te kijken zodat de (gemeentelijke) belastingen binnen de perken blijven.
 • De WOZ-beschikking die begin 2024 op de mat valt is gebaseerd op de waarde van jouw woning op peildatum 1 januari 2023.
 • Als je het gevoel hebt dat de WOZ te hoog (of te laag is) dan kun jij hiertegen bezwaar maken. Men moet dit bezwaar indienen binnen 6 weken na datum van de WOZ-beschikking.
 • Je kunt dit zelf doen, of je kan het uitbesteden aan een jurist of gespecialiseerd bureau. Kies bij voorkeur voor een no-cure-no-pay bureau.

WOZ waarde Albrandswaard 2024

Iedere huiseigenaar ontvangt een WOZ-beschikking. Statistieken doorzoeken over de gemiddelde WOZ-waarde en welke andere woonlasten er zijn? In de tabel hieronder geven we een overzicht met de hedendaagse woonlasten in Albrandswaard (uitgegaan van een meerpersoonshuishouden). Op deze website vind je ook meer informatie over Nieuws over de WOZ-waarde.

ProvincieZuid-Holland
GemeenteAlbrandswaard
Postcode3161
Netnummer010 (+3110)
Gemiddelde WOZ-waarde€313.000
OZB-tarief woningen0,1277%
Gemiddeld betaalde OZB€399
Rioolheffing€270
Afvalstoffenheffing€287
Totale woonlasten€957
Schema met gemiddelde WOZ, OZB en gemeentelijke heffingen in Albrandswaard.

Rekenvoorbeeld: je hebt een koopwoning in de gemeente Albrandswaard. De WOZ-waarde bedraagt op €253.000. De onroerendezaakbelasting is in dit geval €253.000 x 0,1277% = €323.

Zonder gedoe en gratis een WOZ-bezwaar indienen?

Start met de bezwaarcheck en ontdek jouw besparing

Bezwaar maken WOZ: waarom en hoe werkt het?

Heb jij een te hoge WOZ-waarde in Albrandswaard? Je kunt dan bezwaar maken. Je moet dit indienen binnen 6 weken, gerekend vanaf de datum die je op de beschikking ziet staan. In ons handige stappenplan vertellen we jou hoe WOZ aanvechten in Albrandswaard nu precies werkt.

Een lagere WOZ-waarde in 5 stappen

 1. Onderzoek de beschikking

  Het gemeentelijke aanslagbiljet ontvang je doorgaans in het eerste kwartaal. Of bezoek wozwaardeloket.nl om te bekijken of het al bekend is. Je ziet hier ook een tabel met de waardes van de afgelopen jaren.

 2. Taxatieverslag inzien

  Het beschikbare taxatierapport kan je opvragen bij het WOZ-loket Albrandswaard. Gewoonlijk heb je hier DigiD voor nodig. Deze documentatie draagt bij aan de berekening van de WOZ-waarde.

 3. Check huizenprijs

  Weeg af of de geregistreerde waarde wel klopt. De heffingsambtenaar kijkt hierbij onder andere naar referentiewoningen. Check of deze woonobjecten in grote lijnen overeenkomen met jouw woning, of dat ze totaal van elkaar verschillen. Onder andere doordat ze een beter uitzicht hebben of wanneer er sprake is van asbest.

 4. Begin met de bezwaarprocedure

  Het maken van het bezwaar moet je uiterlijk 6 weken na datum van de WOZ-beschikking indienen. Zorg voor de juiste argumentatie, eventueel met een alternatieve taxatie. Voor het gemak zijn online verschillende voorbeeldbrieven te vinden. Vaak kan je ook al e.e.a. regelen door even te bellen.

 5. Uitspraak van de gemeente

  De gemeente heeft tot het einde van het jaar waarin het bezwaar is ingediend de tijd om te reageren. Vind jij de uitspraak onterecht? Dan kun je in beroep gaan tegen de uitspraak met een advocaat.

Huidige WOZ-waarde checken

Nieuwsgierig naar de vastgestelde WOZ-waarde van 2024?Deze bekijk je eenvoudig via het WOZ-waardeloket. Op deze site vind je snel en eenvoudig de vastgestelde waarde van jouw huis. Je treft hier ook kenmerken zoals bouwjaar, oppervlakte en de WOZ-waardes van de afgelopen jaren. De geschatte prijs van onroerende zaken kan iedereen gewoon inzien. In het gemeentelijke taxatieverslag wordt uitgelegd hoe de waarde tot stand komt. Dit WOZ-rapport kun je opvragen bij je gemeente. In het overzicht hieronder vind je de gemiddelde vastgestelde woningwaarde van dit jaar, en van de voorgaande jaren.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€313.0009,1%
2019€287.0007,9%
2018€266.0004,7%
2017€254.0002,4%
2016€248.0000,0%
2015€248.000
Ontwikkeling gemiddelde WOZ-waarde in gemeente Albrandswaard.

Ja, ik wil bezwaar indienen tegen mijn WOZ

Maak direct gratis online bezwaar

woz-waarde-albrandswaard-3161

Woningtaxatie in Albrandswaard

Vind jij de nieuwe WOZ-waarde aan de hoge kant? Op dat moment heb je de keuze om bezwaar te maken. Dit bezwaarschrift WOZ Albrandswaard kan je het beste ondersteunen met een deskundig taxatierapport. Geholpen door een WOZ contra taxatie heb je een grotere kans om in het gelijk gesteld te worden. Het is namelijk een heel overtuigend bewijs dat het huis een minder hoge marktwaarde heeft dan de inschatting die de gemeente heeft gemaakt. De kostprijs van een WOZ-taxatierapport in Albrandswaard ligt om en nabij de €190. Wordt het bezwaar gegrond verklaard, en gaan ze de WOZ-waarde verder aanpassen? Er bestaat een vergoeding voor het indienen van een taxatierapport, maar een plafond van €242.

Taxateurs in de regio vergelijken
In de bijgaande tabel check je taxateurs en makelaars in Albrandswaard die je kunnen helpen aan een deskundig taxatierapport om een lagere WOZ te verkrijgen. Vergelijk ook vastgoedadviseurs in omliggende plekken zoals Maassluis, Vlaardingen, Schiedam, Rotterdam en Barendrecht.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Veelgestelde vragen (FAQ) en antwoorden

Wat betekent de WOZ-waarde?
De wet Waardering Onroerende Zaken (WOZ) is van toepassing op vastgoed. Elke woning in Nederland krijgt jaarlijks een nieuwe waarde toegewezen. Deze waarde wordt gebaseerd op de waarde van de woning op 1 januari 2023. De WOZ-waarde wordt gebruikt als basis voor de gemeentelijke heffingen. De WOZ 2024 is een indicatie van de verkoopprijs van jouw huis op 1 januari 2023 en wordt vastgesteld door te kijken naar kenmerken als: bouwjaar, oppervlakte, ligging, bijgebouwen, type woning, grootte en de verkoopprijs van vergelijkbare woningen.

Wanneer ontvang ik een WOZ-beschikking?
In het eerste kwartaal van 2024 ontvang je de WOZ-beschikking in Albrandswaard. In deze gemeentelijke beschikking vind je een indicatie van de woningwaarde en de periodieke gemeentelijke belastingen zoals bijvoorbeeld onroerendezaakbelasting (ozb) en afval / riool bijdrage. Het waterschap rekent ook met deze gegevens. Je gebruikt ze ook voor de berekening van eigenwoningforfait bij de inkomstenbelasting.

Wie betaalt de OZB-belasting?
We spreken van een onroerende-zaakbelasting die je moet betalen als je eigenaar bent van een woning, gebouw of stuk grond. Heb jij zelf een huis? Houd dan rekening met de jaarlijkse gecombineerde-aanslag (verstuurd in februari). Daar tref je het tarief van de OZB-heffing. In 2024 betaal je 0,1277% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Albrandswaard. Gemiddeld betaal hier een woningeigenaar €399.

Op basis waarvan is de WOZ-waarde tot stand gekomen?
Deze waarde wordt berekend met behulp van data die voorhanden is. De gemeente verwerkt factoren als: waar staat de woning, grondoppervlakte van het perceel, onderhoudsstaat en vergelijkbare woningen die rond het begin van vorig jaar verkocht zijn in de buurt. Via het kadaster kun je een aanvraag doen voor actuele woninggegevens.

Wat is het taxatieverslag, en waar vind ik het?
Wanneer je de aanslag van de gemeente binnen hebt gekregen heb je ook recht om het taxatieverslag in te zien. Deze kan je bekijken via het belastingloket van de gemeente (www.albrandswaard.nl). In dit PDF-bestand zijn diverse zaken opgenomen zoals: bijgebouwen, kadastrale gegevens, type object, grootte van het pand, oppervlakte van het perceel, adresgegevens. In zo’n taxatieverslag vind je ook verkoopgegevens van referentieobjecten die rondom 1 januari 2023 zijn verkocht.

Hoe moet ik bezwaar maken tegen een te hoge WOZ-waarde in Albrandswaard?
Het bezwaar maken tegen een te hoge woningwaarde moet binnen 30 werkdagen na de datum van het aanslagbiljet. Download het taxatieverslag direct en analyseer of deze huizen in de wijken inderdaad gelijkwaardig zijn. Is de WOZ-waarde verkeerd ingeschat? Kies ervan voor een bezwaarschrift aan te leveren bij de gemeente (met daarbij correcte onderbouwing). Daarvoor is er een speciale voorbeeldbrief of besteed het uit aan een juridisch specialist.

Wanneer is het verstandig om bezwaar in te dienen?
Als je denkt dat de berekening van de WOZ fout is gegaan dan kun jij hiertegen bezwaar maken. Het gevolg van de bezwaarprocedure is dat de waarde lager wordt ingeschat. Dit zorgt weer voor lagere (gemeentelijke) belastingen. Goed om te weten: ga je jouw woning verkopen? Dan gelden er andere belangen. Potentiële kopers letten vaak extra goed op de WOZ-waarde om zo hun bod voor te bereiden. Een lagere waardering onroerende zaken in Albrandswaard heeft dus veel invloed op de uiteindelijke verkoopprijs.

 • WOZ bezwaar Rhoon
 • WOZ bezwaar Rotterdam-Albrandswaard
 • WOZ bezwaar Poortugaal
 • Plaats een reactie