WOZ bezwaar Brielle

> Direct bezwaar maken

Als eigenaar van een woning krijg je in de eerste 12 weken van het jaar de jaarlijkse beschikking met daarop de WOZ-waarde. De WOZ wil zeggen een geschatte marktprijs van een woning. Op basis van deze woningwaarde allerlei belastingen berekend zoals het OZB tarief en de hoogte van het eigenwoningforfait voor de inkomstenbelasting. Hebben ze de verwachte prijs van je huis te hoog ingeschat en wil jij bezwaar indienen voor een lagere WOZ-waarde in Brielle? Hier vind je uitgebreide informatie over welke opties je hebt.

 • De gemeente Brielle komt elk jaar met een indicatie van de marktwaarde van het woonhuis.
 • Op basis van deze huizenprijs worden er diverse gemeentelijke belastingen bepaald.
 • Je doet er goed aan om de aanslag kritisch te bekijken zodat de OZB ook klopt met de feitelijke woningwaarde.
 • De WOZ-beschikking die je in 2024 vaak digitaal ontvangt is een schatting van de marktwaarde van je woning op peildatum 1 januari 2023.
 • Als je van mening bent dat de WOZ te hoog (of te laag is) dan kan je bezwaar maken bij de desbetreffende ambtenaren. De maximaal termijn om dit te doen is 6 weken na de datum van het aanslagbiljet.
 • Je kunt zelf een bezwaarschrift indienen, maar voor jouw gemak kan je het ook uitbesteden aan een jurist. Ons advies is in zee te gaan met een no-cure-no-pay partij.

WOZ waarde Brielle 2024

Niemand komt onder de WOZ-beschikking uit. Informatie opvragen over de gemiddelde WOZ-waarde en de hoogte van de overige woonlasten in de gemeente? In de onderstaande lijst verstrekken we een kostenraming van de gemiddelde woonlasten in Brielle waarbij we uitgaan van een meerpersoonshuishouden. Op deze website tref je ook handige informatie over Nadeel lage WOZ-waarde.

ProvincieZuid-Holland
GemeenteBrielle
Postcode3231
Netnummer0181 (+31181)
Gemiddelde WOZ-waarde€256.000
OZB-tarief woningen0,1162%
Gemiddeld betaalde OZB€297
Rioolheffing€224
Afvalstoffenheffing€172
Totale woonlasten€693
Schema met OZB, gemiddelde WOZ en gemeentelijke heffingen in Brielle.

Voorbeeld: je hebt een koopwoning in de gemeente Brielle. De WOZ-waarde ligt op €232.000. Aan de onroerendezaakbelasting betaal je dan €232.000 x 0,1162% = €270.

Zonder gedoe en gratis een WOZ-bezwaar indienen?

Start met de gratis check en neem direct actie

Bezwaar maken WOZ: waarom en hoe werkt het?

Word jij geconfronteerd met een te hoge WOZ-waarde in Brielle? Dan kan je formeel bezwaar maken. Men heeft hiervoor zo’n 1,5 maand de tijd, gerekend vanaf de dagtekening van het aanslagbiljet. In het stappenplan hieronder vertellen we jou hoe WOZ aanvechten in Brielle nu precies werkt.

De WOZ-waarde verlagen in 5 stappen

 1. De beschikking bekijken

  Het aanslagbiljet ontvang je in januari, februari of maart, digitaal en/of per post. Of ga even naar wozwaardeloket.nl (van de Rijksoverheid) om te zien of de waarde van jouw woning al publiekelijk is. Je kunt hier ook zien hoe de waarde de laatste jaren is ontwikkeld.

 2. Taxatieverslag doornemen

  Het opgestelde taxatierapport vind je door in te loggen op het WOZ-loket Brielle. Doorgaans is een geldige DigiD inlog noodzakelijk. Deze verslaglegging is feitelijk een onderbouwing van de vastgestelde WOZ-waarde.

 3. Controle verkoopprijs

  Check of de vastgestelde waarde wel realistisch is. De heffingsambtenaar fundeert hun bevindingen met vergelijkbare woningen die rond het begin van vorig jaar verkocht zijn. Controleer of deze woonobjecten vergelijkbaar zijn met jouw woning, of dat ze significant verschillen. Onder andere doordat ze gerenoveerd zijn of omdat jouw woning een slechte staat van onderhoud heeft.

 4. Begin met bezwaar maken

  Het WOZ-bezwaar maken moet je binnen 6 weken na datum van de beschikking indienen. Zorg voor een goede onderbouwing, eventueel met een uitgebreide taxatie. Om het je wat eenvoudiger te maken kun je onze voorbeeldbrief downloaden. Vaak kan je ook bellen met de gemeente.

 5. Reactie gemeente afwachten

  De gemeente heeft het hele kalenderjaar de tijd om uitspraak te doen. Wijst de gemeente het bezwaar af? Dan kan jij nog verdere juridische stappen zetten door een hoger beroep met een advocaat.

De WOZ-waarde inzien

Wil je meteen weten wat de WOZ-waarde 2024 is? Deze kan je eenvoudig opvragen via wozwaardeloket.nl. Op die website is iedere openbare woning op te zoeken. Je bekijkt hier bovendien de waarde van de laatste paar jaar. De geschatte prijs van onroerende zaken is openbaar beschikbaar. In het taxatieverslag dat kan worden opgevraagd wordt onderbouwd hoe deze waarde zijn afgeleid. Dit WOZ-rapport kun je opvragen bij je gemeente. In het onderstaande overzicht vind je de de gemiddelde waarde van woningen van de laatste jaren.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€256.0008,5%
2019€236.0005,8%
2018€223.0001,4%
2017€220.0002,3%
2016€215.0000,0%
2015€215.000
Tabel met recente WOZ-gegevens in de gemeente Brielle.

Ja, ik wil bezwaar indienen tegen mijn WOZ

Realiseer direct een lagere OZB

woz-waarde-brielle-3231

Woningtaxatie in Brielle

Is de vastgestelde WOZ-waarde te hoog? Op dat moment heb je de keuze om bezwaar te maken. Jouw bezwaarschrift WOZ Brielle kan je extra kracht bijzetten met een taxatierapport. Geholpen door een WOZ contra taxatie heb je een grotere kans om in het gelijk gesteld te worden. Het is namelijk een perfect bewijsstuk dat het huis een minder hoge marktwaarde heeft dan de gemeente aangeeft. De investering van een WOZ-taxatierapport in Brielle ligt rond de €265. Wordt jij in het gelijk gesteld, en wordt de waarde verminderd? Vraag de gemeente om een vergoeding van de kosten van het taxatierapport, in 2024 is dat maximaal €242,00.

Contactgegevens van taxateur in de regio
In deze tabel zoek je naar taxateurs en makelaars in Brielle die jou kunnen ondersteunen met een uitgebreid taxatierapport om de WOZ aan te passen. Bekijk ook vastgoedadviseurs in de omgeving zoals in Hellevoetsluis, Nissewaard, Albrandswaard, Maassluis en Vlaardingen.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Veelgestelde vragen en antwoorden (FAQ)

Wat wordt bedoeld met de WOZ-waarde?
Dit is de wet Waardering Onroerende Zaken (WOZ). Elk huis ontvangt jaarlijks een geüpdatete woningwaarde. Deze waarde komt tot stand middels het taxatierapport. De waarde van de WOZ bepaalt gemeentelijke belastingen en de IB. De WOZ 2024 is de verwachte marktprijs van een woning op 1 januari 2023 en wordt bepaald door onderdelen als: ligging, type woning, onderhoudsniveau, oppervlakte, grootte, bouwjaar en vaak drie vergelijkbare koopsommen van woningen in de buurt.

Wanneer ontvang ik een WOZ-beschikking?
In het eerste kwartaal van 2024 ontvang je de WOZ-beschikking in Brielle. In deze gemeentelijke beschikking staan een indicatie van de woningwaarde en de jaarlijkse gemeentelijke belastingen zoals de welbekende onroerendezaakbelasting (ozb), maar ook bijvoorbeelde de afvalstoffen- en rioolheffing. Het waterschap gebruikt de waarde ook voor de belasting watersysteemheffing gebouwd. Tevens is dit van toepassing op de aangifte inkomstenbelasting (IB) / eigenwoningforfait.

Waarom betaal ik OZB-belasting?
Hier gaat het om de onroerende-zaakbelasting die je als eigenaar van een woning aan de gemeente betaalt. Bezit jij een woning? Dan krijg je automatisch een gecombineerde aanslag (verzonden rond februari). Daar tref je als grootste kostenpost de OZB-heffing. In 2024 betaal je 0,1162% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Brielle. In 2024 betaal je gemiddeld aan OZB €297.

Hoe komt de WOZ-waarde tot stand?
De waarde wordt vastgesteld op basis van objectieve criteria. Men kijkt naar kenmerken als: ligging, oppervlakte van het perceel, bouwjaar en de verkoopbedragen van vergelijkbare huizen rond de peildatum dichtbij jouw woning. Je kunt bij het kadaster terecht de juiste woninggegevens.

Hoe kan ik het taxatieverslag opvragen?
Op het moment dat je de definitieve aanslag van dit jaar hebt, kan je de gemeente vragen om een taxatieverslag. Deze kan je bekijken bij de gemeente (www.brielle.nl). In dit PDF-bestand krijg je inzicht in de gebruikte gegevens als; grootte van het pand, bouwjaar, oppervlakte van het perceel, bijgebouwen, kadastrale gegevens, adresgegevens. In het taxatieverslag vind je ook koopsommen van vergelijkbare woningen die die rond 1 januari vorig jaar (de waardepeildatum) zijn verkocht.

Hoe moet ik bezwaar indienen tegen een te hoge WOZ-waarde in Brielle?
Je dient bezwaar te maken in een periode van 6 weken na de datum van het aanslagbiljet. Vraag het taxatieverslag op (via DigiD) en onderzoek of de aangehaalde huizen in de wijken inderdaad gelijkwaardig zijn. Is de WOZ-waarde onrealistisch hoog? Formuleer dan een bezwaarschrift voor de gemeente (met daarbij correcte onderbouwing). Wij hebben hiervoor een unieke voorbeeldbrief of schakel een juridisch specialist in.

Waarom moet ik een bezwaar indienen?
Als je vermoedt de calculatie van de WOZ niet correct is dan kun jij bezwaar maken bij gemeente. Naar aanleiding van de procedure kan het zijn dat de gemeente de waarde bijstelt. Het grote voordeel is dat je minder belasting betaalt. Opmerking: ben je van plan om jouw huis te verkopen? Dan gelden er andere belangen. Investeerders kijken vaak naar de WOZ-waarde, want dit heeft invloed op het bod dat zij uitbrengen. Een lagere waardering onroerende zaken in Brielle kan een negatief effect hebben op de verkoopkansen.

 • WOZ bezwaar Vierpolders
 • WOZ bezwaar Zwartewaal
 • Plaats een reactie