WOZ bezwaar Nissewaard

> Direct bezwaar maken

Als eigenaar van een onroerende zaak ontvang je in de eerste 3 maanden van het jaar de aanslag OZB met daarop de nieuwe WOZ-waarde. Met WOZ bedoelen we een inschatting van de waarde van jouw woning. Op basis van deze woningwaarde worden heffingen en belastingen berekend zoals de verplichte OZB maar het wordt ook gebruikt voor de waterschapsbelasting en het eigenwoningforfait. Schrik je van de ingeschatte woningwaarde, en ga je bezwaar maken tegen de WOZ-waarde in Nissewaard? Op deze website kan je aan de slag met handige info over de te nemen stappen.

 • De gemeente Nissewaard beoordeelt elk jaar opnieuw de verkoopprijs van een huis.
 • Aan de hand van deze huizenprijs worden er diverse gemeentelijke belastingen bepaald.
 • Het is dus slim om dit goed in de gaten te houden zodat je niet teveel betaalt aan de gemeente.
 • De WOZ-beschikking die jij ontvangt in 2024 is gebaseerd op de waarde van jouw woning op peildatum 1 januari 2023.
 • Wanneer je veronderstelt dat de calculatie van de WOZ niet actueel is kun jij bezwaar maken bij de desbetreffende ambtenaren. Dit moet kenbaar gemaakt worden binnen 6 weken na datum van de WOZ-beschikking.
 • Dit kan je tegenwoordig prima zelf aanvliegen, maar je kunt hier ook een jurist voor inschakelen. Let er goed op dat dit wel een no-cure-no-pay bureau is.

WOZ waarde Nissewaard 2024

Elke woningbezitter krijgt een WOZ-beschikking. Info aanvragen over de gemiddelde WOZ-waarde en hoe hoog de OZB dit jaar is? In de bijgaande tabel verstrekken we een indicatie van de verschillende woonlasten in Nissewaard op basis van een meerpersoonshuishouden. Tevens kun je ook verder lezen over Wat is de echte woningwaarde .

ProvincieZuid-Holland
GemeenteNissewaard
Postcode3214
Netnummer0181 (+31181)
Gemiddelde WOZ-waarde€200.000
OZB-tarief woningen0,1264%
Gemiddeld betaalde OZB€252
Rioolheffing€125
Afvalstoffenheffing€345
Totale woonlasten€722
Lijst met gemiddelde WOZ, OZB en gemeentelijke heffingen in Nissewaard.

Voorbeeld: je bent eigenaar van een woning in de gemeente Nissewaard. Hierbij hoort een WOZ-waarde van €274.000. Aan de onroerendezaakbelasting betaal je dan €274.000 x 0,1264% = €346.

Gratis bezwaar tegen WOZ maken?

Start met de bezwaarcheck en bespaar direct

Bezwaar maken WOZ: hoe moet ik dat doen?

Heb jij een te hoge WOZ-waarde in Nissewaard? Je kunt een bezwaar indienen. Wacht niet te lang, je hebt 6 weken de tijd gerekend vanaf de dag volgend op de dagtekening van de beschikking. In het 5-stappenplan hieronder maken we je duidelijk hoe WOZ aanvechten in Nissewaard aangevlogen dient te worden.

De WOZ-waarde verlagen in 5 stappen

 1. Het aanslagbiljet afwachten

  Het aanslagbiljet ontvang je in januari, februari of maart, digitaal en/of per post. Of gebruik de website wozwaardeloket.nl om te checken of de WOZ al geregistreerd staat. Je ziet hier ook een tabel met de waardes van de afgelopen jaren.

 2. Taxatieverslag bekijken

  Het eenvoudige taxatierapport kan je opvragen bij het WOZ-loket Nissewaard. Waarschijnlijk is een DigiD account vereist. Dit verslag bevat kenmerken die van belang zijn voor de geregistreerde woningwaarde.

 3. Analyseer woningwaarde

  Weeg af of de waarde consistent is met de verkoopprijs. De heffingsambtenaar onderbouwt de waardering met verkoopcijfers van huizen in de omgeving. Controleer of deze gebouwen inderdaad vergelijkbaar zijn, of dat ze significant verschillen. Onder andere doordat ze veel meer oppervlak hebben of dat deze woningen beschikking over veel milieuvriendelijke investeringen.

 4. Bezwaar maken

  Het maken van het bezwaar moet je 6 weken na ontvangst van de beschikking opsturen. Je kunt het bezwaar kracht bijzetten met een recent taxatierapport. Daarvoor kan je gebruik maken van een voorbeeldbrief. Soms is het slim om eerst even te bellen, er is dan ook al veel mogelijk.

 5. Behandeltermijn en reactie gemeente

  Jouw gemeente heeft tot en met eind december de mogelijkheid om het bezwaar goed te keuren. Kan jij je hier niet in vinden? Dan kan je nog overwegen om in beroep te gaan met een advocaat.

Mijn WOZ-waarde checken

Wil je weten wat jouw huidige WOZ-waarde 2024 is? Deze bekijk je eenvoudig via het WOZ-waardeloket van de overheid. Op deze site kun je elke woning opzoeken. Je bekijkt hier bovendien de waarde van de laatste paar jaar. De marktprijs van onroerende zaken kan iedereen gewoon inzien. In het taxatieverslag van de overheid is te vinden hoe de waarde precies bepaald is. Je persoonlijke WOZ-rapport is online op te vragen. In de bijgaande tabel vind je de gemiddele woningwaarden van de laatste jaren.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€200.0008,1%
2019€185.0006,9%
2018€173.0003,6%
2017€167.0001,2%
2016€165.0001,2%
2015€163.000
Ontwikkeling gemiddelde WOZ-waarde in gemeente Nissewaard.

Ja, ik wil een lagere WOZ-waarde

Start gratis WOZ-bezwaar

woz-waarde-nissewaard-3214

Woningtaxatie in Nissewaard

Vind jij de WOZ-waarde die is vastgesteld niet realistisch? Op dat moment heb je de keuze om bezwaar te maken. Jouw bezwaarschrift WOZ Nissewaard zal een stuk overtuigender zijn met een vakkundig taxatierapport. Via een WOZ contra taxatie nemen de kansen toe om gelijk te krijgen. Dit is namelijk een betrouwbare analyse de woning minder waard is dan de gemeente aangeeft. De investering van een WOZ-taxatierapport in Nissewaard komt gemiddeld uit rond de €280. Wordt jij in het gelijk gesteld, en wordt de waarde verminderd? Vraag de gemeente om een vergoeding van de kosten van het taxatierapport, echter tot maximaal €242.

Taxateurs in de regio vergelijken
Hieronder vind je taxateurs en makelaars in Nissewaard die je kunnen helpen aan een uitgebreid taxatierapport om de WOZ aan te passen. Check ook vastgoedadviseurs in de regio, zoals in Albrandswaard, Maassluis, Vlaardingen, Schiedam en Rotterdam.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Veelgestelde vragen en antwoorden (FAQ)

Wat houdt de WOZ-waarde in?
WOZ betekent wet Waardering Onroerende Zaken. Elke huizenbezitter krijgt elk jaar een nieuwe waardering toegestuurd. Deze waarde baseert men op het jaarlijkse taxatierapport van 2024. Deze WOZ-waarde geldt als input voor de calculatie van diverse belastingen. De WOZ 2024 is de inschatting van de waarde van jouw huis op 1 januari 2023 en wordt gecalculeerd a.d.h.v. thema’s als: grootte, bijgebouwen, bouwjaar, onderhoudsniveau, type woning, oppervlakteen verkoopcijfers van woningen in de buurt.

Wat is een WOZ-beschikking?
In januari, februari of maart krijg je de WOZ-beschikking in Nissewaard. In die rapportage staan de ingeschatte woningwaarde en allerlei gemeentelijke belastingen zoals natuurlijk de onroerendezaakbelasting, maar ook de afvalstoffen- en rioolheffing. Het waterschap gebruikt de waarde ook voor de belasting watersysteemheffing gebouwd. Je gebruikt ze ook voor de inkomstenbelasting (eigenwoningforfait).

Hoe komt de OZB-belasting tot stand?
Hier gaat het om de onroerende-zaakbelasting die huiseigenaren jaarlijks betalen aan de gemeente. Bezit jij een woning, gebouw of grond? Dan ontvang jij elk jaar deze gecombineerde aanslag (gereed in februari). In dit document vind je bijvoorbeeld de OZB-heffing. In 2024 betaal je 0,1264% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Nissewaard. In 2024 betaal je gemiddeld aan OZB €252.

Hoe wordt mijn WOZ-waarde bepaald?
Deze waarde wordt berekend door middel van een speciaal model. Zo wordt er gekeken naar kenmerken als: de ligging van de woning, hoe groot de woning is (oppervlakte), onderhoudstoestand en vergelijkbare woningen die rond het begin van vorig jaar verkocht zijn rondom je huis. In Nederland is het kadaster de instantie voor het verzamelen van betrouwbare woninggegevens.

Hoe kan ik het taxatieverslag inzien?
Op het moment dat je de aanslag in de berichtenbox van de overheid hebt ontvangen, kan je ook online het taxatieverslag downloaden. Deze kan je inzien via het belastingloket van de gemeente (www.spijkenisse.nl). In het taxatieverslag vermelden ze relevante details zoals: bouwjaar, grootte van het pand, adresgegevens, kadastrale gegevens, oppervlakte van het perceel, type object. In dit taxatieverslag vind je ook een overzicht met verkoopprijzen van nabije woningen die rond 1 januari 2023 te koop zijn aangeboden.

Kan ik bezwaar maken tegen een te hoge WOZ-waarde in Nissewaard?
Het maken van bezwaar is mogelijk in een periode van 1,5 maand na dagtekening van de beschikking. Bekijk het bijbehorende taxatieverslag en ga na of de referentiewoningen in de wijken dezelfde kenmerken hebben van jouw huis. Ligt de WOZ-waarde te ver af van de correcte prijs? Kies ervan voor een bezwaarschrift aan te leveren bij de gemeente, inclusief argumenten. Je kunt dit eenvoudig zelf doen middels onze voorbeeldbrief of maak gebruik van de diensten van een taxeur of juridisch specialist.

Waarom moet ik een bezwaar indienen?
Als je vermoedt dat er een fout is gemaakt bij de WOZ berekening dan kun jij bezwaar aantekenen. Bezwaar maken kan ertoe leiden dat de gemeente de woningwaarde herziet. Je hoeft daardoor minder belasting te betalen. Aandachtspunt: wil je jouw woning te koop zetten? Dan kan een te lage waarde niet handig zijn. Huizenzoekers kijken vaak naar de WOZ-waarde om te bepalen wat ze gaan bieden. Een lagere waardering onroerende zaken in Nissewaard heeft dus veel invloed op de uiteindelijke verkoopprijs.

 • WOZ bezwaar Hekelingen
 • WOZ bezwaar Geervliet
 • WOZ bezwaar Simonshaven
 • WOZ bezwaar Zuidland
 • WOZ bezwaar Abbenbroek
 • WOZ bezwaar Heenvliet
 • WOZ bezwaar Oudenhoorn
 • WOZ bezwaar Spijkenisse
 • Plaats een reactie