WOZ bezwaar Hendrik-Ido-Ambacht

> Direct bezwaar maken

Als huizenbezitter krijg je rond januari, februari en maart een brief met de WOZ-waarde van jouw woning. WOZ betekent: een inschatting van de waarde van een pand door de gemeente. Middels deze woningwaarde worden heffingen en belastingen berekend zoals het OZB tarief maar ook het eigenwoningforfait. Is de waarde van het huis te hoog en wil je een bezwaarprocedure starten tegen de WOZ-waarde in Hendrik-Ido-Ambacht? Op wozwaardespecialist.nl vind je uitgebreide informatie over de te nemen stappen.

 • De gemeente Hendrik-Ido-Ambacht calculeert jaarlijks de waarde van onroerende zaken.
 • Door gebruik te maken van deze huizenprijs worden er diverse gemeentelijke belastingen bepaald.
 • Je doet er goed aan om hiervan op de hoogte te zijn zodat de (gemeentelijke) belastingen binnen de perken blijven.
 • De WOZ-beschikking die in 2024 wordt toegestuurd is de verwachte woningwaarde op peildatum 1 januari 2023.
 • Als je kunt aantonen dat de WOZ niet klopt dan kun jij bezwaar maken bij gemeente. Dit moet kenbaar gemaakt worden binnen 6 weken nadat je de beschikking hebt gekregen.
 • Dit kan je tegenwoordig prima zelf aanvliegen, maar je kunt hier ook een jurist voor inschakelen. Ons advies is in zee te gaan met een no-cure-no-pay partij.

WOZ waarde Hendrik-Ido-Ambacht 2024

Niemand komt onder de WOZ-beschikking uit. Info aanvragen over de gemiddelde WOZ-waarde en welke andere woonlasten er zijn? In de tabel hieronder bekijk je verschillende gegevens van de verschillende woonlasten in Hendrik-Ido-Ambacht (gebaseerd op een meerpersoonshuishouden). Op wozwaardespecialist.nl tref je ook handige informatie over WOZ-waarde vragen.

ProvincieZuid-Holland
GemeenteHendrik-Ido-Ambacht
Postcode3341
Netnummer078 (+3178)
Gemiddelde WOZ-waarde€279.000
OZB-tarief woningen0,1108%
Gemiddeld betaalde OZB€309
Rioolheffing€184
Afvalstoffenheffing€335
Totale woonlasten€827
Schema met gemiddelde WOZ, OZB en gemeentelijke heffingen in Hendrik-Ido-Ambacht.

Calculatie: je hebt een eigen woning in de gemeente Hendrik-Ido-Ambacht. De WOZ-waarde die daarbij hoort ligt op €246.000. Je betaalt dan aan onroerendezaakbelasting €246.000 x 0,1108% = €273.

Zonder gedoe en gratis een WOZ-bezwaar indienen?

Doe de gratis Quick Scan en neem direct actie

Bezwaar maken WOZ: hoe doe ik dat?

Heb jij een te hoge WOZ-waarde in Hendrik-Ido-Ambacht? Dan kan je een bezwaarschrift indienen. Doe dit altijd binnen 1,5 maand, gerekend vanaf de dag volgend op de dagtekening van de beschikking. In het praktisch stappenplan beschrijven we hoe WOZ aanvechten in Hendrik-Ido-Ambacht uitgevoerd kan worden.

Een lagere WOZ-waarde in 5 stappen

 1. Onderzoek de beschikking

  Het aanslagbiljet ontvang je in januari, februari of maart. Of bezoek wozwaardeloket.nl om op te vragen of het al bekend is. De waardes van afgelopen jaren staan ook in dat systeem.

 2. Taxatieverslag doornemen

  Het zogenaamde taxatierapport vind je door in te loggen op het WOZ-loket Hendrik-Ido-Ambacht. Waarschijnlijk kan dit alleen met DigiD. Deze documentatie is feitelijk een onderbouwing van de ingeschatte WOZ-waarde.

 3. Controle marktprijs

  Beoordeel of de waarde wel overeenkomt met de feitelijke woningwaarde. De heffingsambtenaar kijkt hierbij onder andere naar drie vergelijkbare koopsommen van woningen in de buurt. Ga na of deze woningen vergelijkbaar zijn met jouw woning, of dat ze juist te weinig overeenkomsten hebben. Een reden kan zijn dat ze een beter uitzicht hebben of als er bij jou sprake is van veel achterstallig onderhoud.

 4. Start een bezwaarprocedure

  Het indienen van het bezwaar moet je uiterlijk 6 weken na datum van de WOZ-beschikking indienen. Gebruik heldere en goede argumenten en vul het eventueel aan met een compleet taxatierapport. Voor het gemak kun je de handige voorbeeldbrief gebruiken. Vaak is het slim om eerst even te bellen, er is dan ook al veel mogelijk.

 5. Behandeltermijn en reactie gemeente

  De gemeente heeft tot het einde van het kalenderjaar de tijd om te beslissen. Wordt jouw bezwaar afgekeurd? Dan is er nog de mogelijkheid om te procederen in hoger beroep met een advocaat.

De WOZ-waarde inzien

Achterhalen wat de nieuwe WOZ-waarde 2024 is? Deze bekijk je eenvoudig via wozwaardeloket.nl. Daar is iedere openbare woning op te zoeken. Je treft hier ook de waarde van de afgelopen jaren. De waarde van onroerende zaken is voor iedereen openbaar. In het persoonlijke taxatieverslag staat hoe de waarde tot stand komt. Dit WOZ-rapport kan je online downloaden via de website van jouw gemeente. In de onderstaande tabel vind je de gemiddele woningwaarden van dit jaar, en van de voorgaande jaren.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€279.00010,7%
2019€252.0007,2%
2018€235.0005,9%
2017€222.0003,3%
2016€215.0002,9%
2015€209.000
Historische ontwikkeling WOZ-waarde gemeente Hendrik-Ido-Ambacht.

Ja, verlaag mijn WOZ-waarde

Verlaag gratis de waarde van jouw woning

woz-waarde-hendrik-ido-ambacht-3341

Woningtaxatie in Hendrik-Ido-Ambacht

Is de WOZ-waarde aan de hoge kant? Dan kan je bezwaar indienen. Het bezwaarschrift WOZ Hendrik-Ido-Ambacht komt nog beter over met een deskundig taxatierapport. Met deze WOZ contra taxatie nemen de kansen toe om gelijk te krijgen. Dit is namelijk een betrouwbare analyse het woonobject een lagere waarde heeft dan de gemeente heeft vastgesteld. De kostprijs van een WOZ-taxatierapport in Hendrik-Ido-Ambacht bedraagt circa €225. Wordt het bezwaar gegrond verklaard, en gaan ze de WOZ-waarde verder aanpassen? Soms heb je recht op een vergoeding, maar een plafond van €242.

Een taxateur in de regio zoeken
In de onderstaande tabel check je taxateurs en makelaars in Hendrik-Ido-Ambacht die je mogelijk willen helpen aan een taxatierapport om een lagere WOZ te verkrijgen. Check ook vastgoedadviseurs in de regio, zoals in Zwijndrecht, Dordrecht, Hoeksche Waard, Goeree-Overflakkee en Westvoorne.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

FAQ – veelgestelde vragen

Waar staat de WOZ-waarde voor?
WOZ staat voor wet Waardering Onroerende Zaken. Elke eigenaar krijgt jaarlijks een aanslagbiljet toegestuurd. Deze waarde baseert men op het jaarlijkse taxatierapport van 2024. De WOZ-waarde wordt gebruikt als basis voor berekening van de heffingen. De WOZ 2024 is een indicatie van de verkoopprijs van jouw huis op 1 januari 2023 en wordt berekend a.d.h.v. aspecten als: oppervlakte, grootte, bouwjaar, bijgebouwen, onderhoudsniveau, ligging en verkoopcijfers van huizen in de omgeving.

Hoe krijg ik een WOZ-beschikking?
Doorgaans ontvang je januari of februari de WOZ-beschikking in Hendrik-Ido-Ambacht. In deze gemeentelijke beschikking tref je de geregistreerde woningwaarde en de daaraan gekoppelde gemeentelijke belastingen zoals bijvoorbeeld onroerendezaakbelasting (ozb) en afval / riool bijdrage. Ook het waterschap gebruikt deze gegeven. De beschikking speelt ook een rol bij de inkomstenbelasting (eigenwoningforfait).

Hoe bereken ik de OZB-belasting?
Hiermee bedoelt men de onroerende-zaakbelasting die een gemeente heft bij eigenaren van onroerende zaken. Staat de woning op jouw naam? In dat geval krijg je aan het begin van het jaar een gecombineerde aanslag (rond februari). In deze aanslag staat de OZB-heffing (totale kosten). In 2024 betaal je 0,1108% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Hendrik-Ido-Ambacht. De gemiddelde betaalde ozb ligt op €309.

Hoe bepalen gemeenten de WOZ-waarde?
De waarde wordt vastgesteld aan de hand van modelmatige waardebepaling. Zo wordt er gekeken naar aspecten als: plek van de woning, de oppervlakte, onderhoudsstaat en verkoopprijzen van vergelijkbare huizen in de nabije omgeving. Data van het kadaster wordt gebruikt voor het bepalen van betrouwbare woninggegevens.

Wat is het taxatieverslag, en waar vind ik het?
Als je het aanslagbiljet hebt ontvangen kan je de gemeente vragen om een taxatieverslag. Deze kan je bekijken via het belastingloket van de gemeente (www.h-i-ambacht.nl). In dit PDF-bestand staan alle gebruikte onderdelen zoals; grootte van het pand, bouwjaar, bijgebouwen, adresgegevens, oppervlakte van het perceel, kadastrale gegevens. In zo’n taxatieverslag vind je ook details van verkooptransacties van andere vergelijkbare woningen die rond de peildatum van eigenaar zijn gewisseld.

Hoe kan ik bezwaar aantekenen tegen een te hoge WOZ-waarde in Hendrik-Ido-Ambacht?
Het indienen van het bezwaar moet in een periode van 1,5 maand na de datum van het aanslagbiljet. Neem het taxatieverslag goed door en vergelijk of de aangehaalde huizen in de wijken in grote lijnen overeenkomen met jouw woning. Vind je de WOZ-waarde aan de hoge kant? Verstuur dan het bezwaarschrift gelijk naar de gemeente, inclusief argumenten. Je kunt hiervoor gebruik maken van de voorbeeldbrief of schakel een juridisch specialist in.

In welke gevallen is bezwaar indienen verstandig?
Als je kunt aantonen dat de WOZ niet klopt dan kan je een bezwaarschrift schrijven en indienen. Het effect van het bezwaar is doorgaans dat de woningwaarde kan worden verlaagd. De gemeentelijke belasting kan zo een stuk lager uitpakken. Let goed op: ga je jouw woning verkopen? Dan moet je een goede afweging maken. Huizenzoekers checken doorgaans eerst de WOZ-waarde, en baseren mede daarop het bod. Een lagere waardering onroerende zaken in Hendrik-Ido-Ambacht heeft dus veel invloed op de uiteindelijke verkoopprijs.

Plaats een reactie