WOZ bezwaar Maassluis

> Direct bezwaar maken

Als eigenaar van een woning krijg je jaarlijks aan het begin van het jaar de nieuwe vastgestelde WOZ-waarde. Onder WOZ verstaan we: een schatting van de woningwaarde die ieder jaar opnieuw plaatsvindt. Met behulp van de vastgestelde woningwaarde is de gemeente instaat heffingen op te leggen zoals de onroerendezaakbelasting (OZB) maar ook het eigenwoningforfait. Hebben ze de verwachte prijs van je huis te hoog ingeschat en wil je een bezwaarprocedure starten tegen de WOZ-waarde in Maassluis? Hieronder geven we inzicht in hoe dit werkt.

 • De gemeente Maassluis komt elk jaar met een indicatie van de marktwaarde van het woonhuis.
 • Op basis van deze huizenprijs worden er diverse belastingen vastgesteld.
 • Je doet er goed aan om de aanslag kritisch te bekijken zodat je niet een onnodig hoog bedrag aan belastingen kwijt bent.
 • De WOZ-beschikking die begin 2024 op de mat valt heeft betrekking op de woningwaarde op peildatum 1 januari 2023.
 • Wanneer je vermoedt de berekening van de WOZ fout is gegaan kun jij bezwaar aantekenen. Je moet het bezwaar indienen binnen 6 weken na ontvangst van de beschikking.
 • Dit is privé te regelen, of je kan het uitbesteden aan een jurist of gespecialiseerd bureau. Vaak hanteren ze een ‘no-cure-no-pay’ strategie.

WOZ waarde Maassluis 2024

De WOZ-beschikking valt aan het begin van elk jaar op de mat. Nieuwsgierig naar de gemiddelde WOZ-waarde en de hoogte van de overige woonlasten in de gemeente? Hieronder bekijk je een overzicht met de verschillende woonlasten in Maassluis van een meerpersoonshuishouden. Op dit portaal vind je ook meer informatie over Nieuws over de WOZ-waarde.

ProvincieZuid-Holland
GemeenteMaassluis
Postcode3146
Netnummer010 (+3110)
Gemiddelde WOZ-waarde€228.000
OZB-tarief woningen0,1337%
Gemiddeld betaalde OZB€305
Rioolheffing€178
Afvalstoffenheffing€428
Totale woonlasten€910
Overzicht met gemiddelde WOZ, OZB en gemeentelijke heffingen in Maassluis.

Kostenberekening: je bent eigenaar van een woning in de gemeente Maassluis. De WOZ-waarde bedraagt op €272.000. De onroerendezaakbelasting is in dit geval €272.000 x 0,1337% = €364.

Gratis bezwaar tegen WOZ maken?

Doe de gratis Quick Scan en ontdek jouw besparing

Bezwaar maken WOZ: hoe regel ik dat?

Heb jij een te hoge WOZ-waarde in Maassluis? Dan kan je vrij eenvoudig een bezwaar indienen. Je hebt hiervoor 1,5 maand de tijd, gerekend vanaf de dagtekening van het aanslagbiljet. In het volgende stappenplan beschrijven we hoe WOZ aanvechten in Maassluis aangevlogen dient te worden.

Een lagere WOZ-waarde in 5 stappen

 1. Wacht op de beschikking

  Het WOZ-aanslagbiljet krijg je opgestuurd in de eerste 12 weken van het jaar. Of ga naar wozwaardeloket.nl om te bekijken of de waarde van jouw woning al publiekelijk is. Je vindt hier tevens de waardes van de afgelopen jaren.

 2. Taxatieverslag inzien

  Het beknopte taxatierapport kan je raadplegen via het WOZ-loket Maassluis. Doorgaans kan dit alleen met DigiD. Dit verslag bevat kenmerken die van belang zijn voor de geregistreerde woningwaarde.

 3. Onderzoek woningprijs

  Weeg af of de waarde wel klopt. De heffingsambtenaar kijkt hierbij ook naar verkoopbedragen van vergelijkbare huizen rond de peildatum. Ga na of deze objecten vergelijkbaar zijn met jouw woning, of dat ze veel van jouw huis verschillen. Bijvoorbeeld omdat ze gerenoveerd zijn of wanneer jouw huis sterk verouderd is.

 4. Dien uw bezwaarschrift in

  Het maken van het bezwaar moet je uiterlijk 6 weken na datum van de WOZ-beschikking indienen. Zorg voor een goede onderbouwing, eventueel met een extra taxatie. Om je snel op te weg te helpen adviseren wij de voorbeeldbrief te raadplegen. In sommige gevallen kan je ook bellen met de gemeente.

 5. Inhoudelijke toelichting gemeente

  Jouw gemeente heeft tot en met eind december de keuze dit bezwaar goed of af te keuren. Ben je het niet eens met de beslissing? Dan kan je nog overwegen om in beroep te gaan met een advocaat.

Huidige WOZ-waarde bekijken

Achterhalen wat de nieuwe WOZ-waarde 2024 is? Je kunt dit dan bekijken via het WOZ-waardeloket platform. Via die zoekmachine is betrouwbare info te vinden van alle woning in Nederland. Je achterhaalt daar ook het bouwjaar, gebruiksdoel, oppervlakte en de waardes van de laatste paar jaar. De vastgestelde waarde van onroerende zaken is voor iedereen openbaar. In het persoonlijke taxatieverslag staat hoe de waarde precies bepaald is. Je kunt dit WOZ-rapport aanvragen bij de gemeente. In de bijgaande tabel is de gemiddelde woningwaarde te bekijken van enkele jaren terug.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€228.0008,1%
2019€211.0006,6%
2018€198.0004,8%
2017€189.0002,2%
2016€185.0001,6%
2015€182.000
Historische ontwikkeling WOZ-waarde gemeente Maassluis.

Ja, ik wil een lagere WOZ-waarde

Realiseer direct een lagere OZB

woz-waarde-maassluis-3146

Woningtaxatie in Maassluis

Is de vastgestelde WOZ-waarde te hoog? Op dat moment heb je de keuze om bezwaar te maken. Het bezwaarschrift WOZ Maassluis kan je nog sterker maken met een erkend taxatierapport. Dankzij een WOZ contra taxatie wordt het steeds aannemelijker dat men gehoor geeft aan je verzoek. Het is namelijk een perfect bewijsstuk dat jouw huis minder / meer waard is dan de inschatting die de gemeente heeft gemaakt. De prijs van een WOZ-taxatierapport in Maassluis ligt om en nabij de €265. Wordt het bezwaar gegrond verklaard, en gaat de waarde omlaag? Dan kun jij de kosten van dit taxatierapport terugvorderen, deze is maximaal €242.

Taxateurs in de regio vergelijken
Hieronder vind je de gegevens van taxateurs en makelaars in Maassluis die je kunnen adviseren aangaande een officieel taxatierapport om een lagere WOZ te verkrijgen. Zoek ook vastgoedadviseurs in de regio, zoals in Vlaardingen, Schiedam, Rotterdam, Barendrecht en Ridderkerk.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Veelgestelde vragen en antwoorden (FAQ)

Wat wordt er bedoeld met de WOZ-waarde?
WOZ houdt in de wet Waardering Onroerende Zaken. Elke huizenbezitter krijgt elk jaar een nieuwe waardering toegestuurd. Hieraan ten grondslag ligt een gestandaardiseerd taxatierapport. De nieuwste woningwaarde wordt gebruikt voor de gemeentelijke heffingen. De WOZ 2024 is een indicatie van de verkoopprijs van jouw huis op 1 januari 2023 en wordt geschat op basis van kenmerken zoals: bouwjaar, oppervlakte, ligging, grootte, bijgebouwen, type woning en vergelijkbare woningen die rond het begin van vorig jaar verkocht zijn.

Wat is een WOZ-beschikking?
Normaal gesproken krijg je aan het begin van het jaar de WOZ-beschikking in Maassluis. In die rapportage check je de geregistreerde woningwaarde en alle verschillende gemeentelijke belastingen zoals afvalheffing en de onroerendezaakbelasting (ozb). Het waterschap rekent ook met deze gegevens. Tevens is dit van toepassing op het berekenen van het eigenwoningforfait in de IB.

Wanneer is er de OZB-belasting?
Het betreft de onroerende-zaakbelasting die een gemeente heft bij eigenaren van onroerende zaken. Heb jij een woning in bezit? Dan kun je jaarlijks een gecombineerde-aanslag verwachten (verstuurd in februari). Je vindt daarin onder andere de OZB-heffing. In 2024 betaal je 0,1337% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Maassluis. Gemiddeld betaal hier een woningeigenaar €305.

Hoe wordt mijn WOZ-waarde bepaald?
De waarde wordt bepaald a.d.h.v. een speciaal model. Men kijkt naar feiten zoals: de ligging van het huis, de oppervlakte, het soort woning en vergelijkbare woningen die recent verkocht zijn in de wijk. Het kadaster is in Nederland verantwoordelijk voor de juiste woninggegevens.

Hoe kan ik het taxatieverslag opvragen?
Wanneer je de aanslag in de berichtenbox van de overheid hebt ontvangen, is tevens het taxatieverslag beschikbaar voor inzage. Deze kan je opvragen in het WOZ-loket van de gemeente (www.maassluis.nl). In het document staan belangrijke gegevens zoals: grootte van het pand, adresgegevens, oppervlakte van het perceel, bouwjaar, kadastrale gegevens, bijgebouwen. In het taxatieverslag bekijk je ook prijzen van referentieobjecten die rond de peildatum van eigenaar zijn gewisseld.

Hoe maak ik bezwaar tegen een te hoge WOZ-waarde in Maassluis?
Een bezwaarschrift indienen bij de gemeente moet binnen 1,5 maand na dagtekening van de beschikking. Vraag het taxatieverslag op (via DigiD) en weeg af of deze woningen in de wijken vergelijkbaar zijn met jouw woning. Vind je de WOZ-waarde niet kloppen? Dien dan een bezwaarschrift in bij de gemeente met daarbij jouw argumenten. Daarvoor is er een speciale voorbeeldbrief , bel even met de gemeente of schakel een juridisch specialist in.

Wanneer is het slim om bezwaar te maken?
Als je het vermoeden hebt dat er een fout is gemaakt bij de WOZ berekening dan kan je bezwaar maken bij gemeente. In het gunstige geval leidt dit ertoe dat de waarde lager wordt ingeschat. Dit zorgt weer voor lagere (gemeentelijke) belastingen. Aandachtspunt: sta je op het punt je woning te verkopen? Dan moet je een goede afweging maken. Huizenzoekers kijken naar de WOZ-waarde van jouw woning om te bepalen wat ze gaan bieden. Een lagere waardering onroerende zaken in Maassluis maakt je woning bij verkoop minder waardevol.

Plaats een reactie