WOZ bezwaar Molenlanden

> Direct bezwaar maken

Als woningeigenaar ontvang je in de eerste 12 weken van het jaar een nieuwe WOZ-beschikking. Onder WOZ verstaan we: een inschatting van de waarde van jouw woning. Gebaseerd op deze woningwaarde kunnen diverse heffingen worden berekend zoals de onroerendezaakbelasting (OZB) maar ook het eigenwoningforfait. Is er sprake van een te hoge woningwaarde en ben je van plan om bezwaar te maken tegen de WOZ-waarde in Molenlanden? Op deze pagina vind je uitgebreide informatie over de verschillende mogelijkheden.

 • De gemeente Molenlanden raamt ieder jaar de marktwaarde van het woonhuis.
 • Aan de hand van deze huizenprijs weet je wat je moet betalen aan gemeentelijke heffingen.
 • Het is verstandig om dit goed in de gaten te houden zodat je niet teveel betaalt aan de gemeente.
 • De WOZ-beschikking die in februari 2024 uitgegeven wordt heeft betrekking op de woningwaarde op peildatum 1 januari 2023.
 • Wanneer je vermoedt de WOZ niet klopt dan kun jij hiertegen bezwaar maken. De maximaal termijn om dit te doen is 6 weken na datum van de beschikking.
 • Dit is privé te regelen, maar er zijn ook juristen die dit kunnen oplossen. Zij werken vaak op basis van no-cure-no-pay.

WOZ waarde Molenlanden 2024

Niemand komt onder de WOZ-beschikking uit. Informatie opvragen over de gemiddelde WOZ-waarde en de verschillende woonlasten in de gemeente? In het schema hieronder bieden we een samenvatting van de huidige woonlasten in Molenlanden waarbij we uitgaan van een meerpersoonshuishouden. Eveneens tref je ook handige informatie over Waardering onroerende zaken.

ProvincieZuid-Holland
GemeenteMolenlanden
Postcode3366
Netnummer0184 (+31184)
Gemiddelde WOZ-waarde€286.000
OZB-tarief woningen0,1042%
Gemiddeld betaalde OZB€297
Rioolheffing€222
Afvalstoffenheffing€296
Totale woonlasten€792
Schema met gemiddelde WOZ, OZB en gemeentelijke heffingen in Molenlanden.

Calculatie: je beschikt over een eigen huis in de gemeente Molenlanden. De WOZ-waarde bedraagt op €258.000. De onroerendezaakbelasting bedraagt dan €258.000 x 0,1042% = €269.

Eenvoudig en snel gratis bezwaar indienen?

Doe de gratis check en ontdek meteen jouw besparing

Bezwaar maken WOZ: waar kan ik dat doen?

Te maken met een te hoge WOZ-waarde in Molenlanden? Dan kan je vrij eenvoudig een bezwaar indienen. Let op: je hebt hier zes weken de tijd voor, gerekend vanaf de dag na de dagtekening van het aanslagbiljet. In het stappenplan dat je hierna kunt lezen maken we je duidelijk hoe WOZ aanvechten in Molenlanden ingediend kan worden.

De WOZ-waarde verlagen in 5 stappen

 1. Onderzoek de beschikking

  Het aanslagbiljet met gemeentelijke heffingen ontvang je rond januari, februari en maart. Of bezoek wozwaardeloket.nl om op te vragen of de waarde van 2024 al ingevoerd is. Je vindt hier tevens de waardes van de afgelopen jaren.

 2. Taxatieverslag opvragen

  Het opgestelde taxatierapport bekijk je in het digitale WOZ-loket Molenlanden. Over het algemeen is een DigiD account vereist. Deze documentatie ligt ten grondslag aan de WOZ-waarde.

 3. Controle woningwaarde

  Beoordeel of de waardering te hoog is. De heffingsambtenaar kijkt onder andere naar verkoopbedragen van vergelijkbare huizen rond de peildatum. Weeg af of deze gebouwen dezelfde kenmerken hebben van jouw huis, of dat je eigenlijk niet mag vergelijken met jouw eigen huis. Bijvoorbeeld omdat ze heel mooi gelegen zijn (landelijk of in het centrum) of als er sprake is van vervuilde grond.

 4. Indienen van het bezwaar

  Het indienen van het bezwaar moet je 6 weken na ontvangst van de beschikking opsturen. Je kunt het bezwaar kracht bijzetten met een extra taxatie. Om je snel op te weg te helpen raden we aan onze voorbeeldbrief te bekijken. Dikwijls bestaat ook de optie om telefonisch bezwaar te maken.

 5. Uitslag van het onderzoek afwachten

  De gemeente heeft het hele kalenderjaar de tijd om te beslissen. Kan jij je hier niet in vinden? Dan kan jij nog verdere juridische stappen zetten door een hoger beroep met een advocaat.

De WOZ-waarde inzien

Nieuwsgierig naar de vastgestelde WOZ-waarde van 2024?Deze kan je eenvoudig opvragen via www.wozwaardeloket.nl. Hier kun jij je huis snel vinden (straat & postcode). Je bekijkt hier bovendien de waarde van de laatste paar jaar. De actuele waarde van onroerende zaken zoals een woning of bedrijfspand is inzichtelijk voor iedereen. In het gestandaardiseerde taxatierapport wordt meer precies omschreven hoe deze waardes zijn gecalculeerd. Je persoonlijke WOZ-rapport is online op te vragen. In de bijgaande tabel kan jij de gemiddelde woningwaarde inzien van de laatste jaren.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€286.0003,6%
2019€276.000
2018
2017
2016
2015
Actuele WOZ-waardes in de gemeente Molenlanden.

Ja, ik wil bezwaar indienen tegen mijn WOZ

Realiseer direct een lagere OZB

woz-waarde-molenlanden-3366

Woningtaxatie in Molenlanden

Hoopte jij op een lagere WOZ-waarde? Op dat moment heb je de keuze om bezwaar te maken. Jouw bezwaarschrift WOZ Molenlanden kan je nog sterker maken met een deskundig taxatierapport. Met een WOZ contra taxatie heb je serieus kans dat jouw verzoek wordt gehonoreerd. Het is een uitstekend bewijs dat de woning een lagere marktwaarde heeft dan de beoogde waarde die je gemeente bepaalde. De verwachte prijs van zo’n WOZ-taxatierapport in Molenlanden ligt zo rond de €255. Word je in het gelijk gesteld, en gaat de waarde omlaag? Soms heb je recht op een vergoeding, maar een plafond van €242.

Lokale taxateur zoeken
In het overzicht hieronder vergelijk je taxateurs en makelaars in Molenlanden die jou kunnen voorzien van een officieel taxatierapport om de WOZ beschikking te veranderen. Of klik door voor vastgoedadviseurs in de regio, zoals in Sliedrecht, Papendrecht, Hendrik-Ido-Ambacht, Zwijndrecht en Dordrecht.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

FAQ met veelgestelde vragen

Wat wordt er bedoeld met de WOZ-waarde?
De wet Waardering Onroerende Zaken (WOZ) is van toepassing op vastgoed. Elke huiseigenaar krijgt jaarlijks hiervoor een aanslag in de bus. Deze waarde wordt gebaseerd op de waarde van de woning op 1 januari 2023. De woningwaarde vormt de basis voor o.a. de IB, OZB en eigenwoningforfait. De WOZ 2024 is de geschatte marktwaarde van jouw huis op 1 januari 2023 en wordt gecalculeerd a.d.h.v. onderwerpen zoals: grootte, bouwjaar, type woning, ligging, oppervlakte, bijgebouwen en 1 of meer vergelijkbare woningen.

Hoe krijg ik een WOZ-beschikking?
In januari, februari of maart krijg je de WOZ-beschikking in Molenlanden. In die rapportage staan de vastgestelde woningwaarde en de periodieke gemeentelijke belastingen zoals de welbekende onroerendezaakbelasting (ozb), maar ook bijvoorbeelde de afvalstoffen- en rioolheffing. Waterschappen gebruiken de waarde voor de watersysteemheffing. Je gebruikt ze ook voor het berekenen van het eigenwoningforfait in de IB.

Wie betaalt de OZB-belasting?
We spreken van een onroerende-zaakbelasting die gemeenten opleggen aan huiseigenaren. Staat de woning op jouw naam? Houd dan rekening met de jaarlijkse gecombineerde-aanslag (in de eerste maanden van het jaar). Op het aanslagbiljet vind je het tarief van de OZB-heffing. In 2024 betaal je 0,1042% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Molenlanden. Een gemiddelde woning betaalt €297.

Hoe bepalen gemeenten de WOZ-waarde?
De waarde wordt vastgesteld aan de hand van data die voorhanden is. De gemeente verwerkt onderdelen als: waar staat de woning, woonoppervlakte, onderhoudstoestand en verkoopcijfers van huizen in de omgeving in de regio. Via de websites van het kadaster bekijk je ook eenvoudig de juiste woninggegevens.

Hoe kan ik het taxatieverslag opvragen?
Wanneer je de aanslag van de gemeente binnen hebt gekregen kan je de gemeente vragen om een taxatieverslag. Deze kan je bekijken via de online omgeving van de gemeente (www.molenlanden.nl). In het taxatieverslag beschrijven ze actuele gegeven als: bouwjaar, grootte van het pand, bijgebouwen, adresgegevens, oppervlakte van het perceel, type object. In zo’n taxatieverslag vind je ook details van verkoopgegevens van andere vergelijkbare woningen die rondom de waardepeildatum zijn verkocht.

Kan ik zelf een bezwaar indienen tegen een te hoge WOZ-waarde in Molenlanden?
Je dient bezwaar te maken binnen 1,5 maand na de datum van het aanslagbiljet. Informeer naar het actuele taxatieverslag en analyseer of de referentiewoningen in de wijken inderdaad vergelijkbaar zijn. Blijkt dat de WOZ-waarde niet klopt? Verstuur dan het bezwaarschrift gelijk naar de gemeente (met daarbij correcte onderbouwing). Daarvoor is er een speciale voorbeeldbrief of schakel een juridisch specialist in.

In welke gevallen is bezwaar indienen verstandig?
Als je meent dat de calculatie van de WOZ niet correct is dan kun jij bezwaar maken. Bezwaar maken kan ertoe leiden dat de woningwaarde kan worden verlaagd. De te betalen gemeentelijke belasting wordt dan ook minder. Aandachtspunt: ben je van plan om jouw huis te verkopen? Dan gelden er andere belangen. Potentiële kopers kijken vaak naar de WOZ-waarde, aangezien dit een afspiegeling is van de reële prijs. Een lagere waardering onroerende zaken in Molenlanden heeft dus veel invloed op de uiteindelijke verkoopprijs.

 • WOZ bezwaar Noordeloos
 • WOZ bezwaar Hoogblokland
 • WOZ bezwaar Arkel
 • WOZ bezwaar Schelluinen
 • WOZ bezwaar Hoornaar
 • WOZ bezwaar Wijngaarden
 • WOZ bezwaar Giessenburg
 • WOZ bezwaar Oud-Alblas
 • WOZ bezwaar Bleskensgraaf
 • WOZ bezwaar Molenaarsgraaf
 • WOZ bezwaar Brandwijk
 • WOZ bezwaar Ottoland
 • WOZ bezwaar Goudriaan
 • WOZ bezwaar Nieuw-Lekkerland
 • WOZ bezwaar Streefkerk
 • WOZ bezwaar Kinderdijk
 • WOZ bezwaar Groot-Ammers
 • WOZ bezwaar Nieuwpoort
 • WOZ bezwaar Langerak
 • WOZ bezwaar Waal
 • Plaats een reactie