WOZ bezwaar Giessenlanden

> Direct bezwaar maken

Als woningeigenaar ontvang je in de eerste 3 maanden van het jaar de aanslag OZB met daarop de nieuwe WOZ-waarde. De WOZ is: een geschatte marktprijs van een woning. Gebaseerd op deze woningwaarde worden heffingen en belastingen berekend zoals de OZB beschikking maar ook het eigenwoningforfait. Is de woningwaarde te hoog en ga je bezwaar maken tegen de WOZ-waarde in Giessenlanden? Op wozwaardespecialist.nl vind je uitgebreide informatie over wat je moet doen.

 • De gemeente Giessenlanden raamt ieder jaar de waarde van onroerende zaken.
 • Op basis van deze huizenprijs worden verschillende belastingen berekend.
 • Het is verstandig om hier scherp op te zijn zodat je niet teveel betaalt aan de gemeente.
 • De WOZ-beschikking die je in januari, februari of maart van 2024 krijgt is een schatting van de marktwaarde van je woning op peildatum 1 januari 2023.
 • Als je kunt aantonen dat de WOZ niet juist is dan kan je bezwaar maken bij de desbetreffende ambtenaren. Dit moet je doen binnen uiterlijk 6 weken na ontvangst van de beschikking.
 • Je kunt vrij eenvoudig zelf online bezwaar indienen, maar er zijn ook juristen die dit kunnen oplossen. Let er goed op dat dit wel een no-cure-no-pay bureau is.

WOZ waarde Giessenlanden 2024

De WOZ-beschikking valt aan het begin van elk jaar op de mat. Informatie opvragen over de gemiddelde WOZ-waarde en de hoogte van de overige woonlasten in de gemeente? In de onderstaande tabel vind je een overzicht met de huidige woonlasten in Giessenlanden waarbij we uitgaan van een meerpersoonshuishouden. Daarnaast lees je ook meer informatie over WOZ belastingen.

ProvincieZuid-Holland
GemeenteGiessenlanden
Postcode3381
Netnummer0184 (+31184)
Gemiddelde WOZ-waarde€286.000
OZB-tarief woningen0,1042%
Gemiddeld betaalde OZB€297
Rioolheffing€222
Afvalstoffenheffing€296
Totale woonlasten€792
Overzicht met gemiddelde WOZ, OZB en gemeentelijke heffingen in Giessenlanden.

Berekening: je bezit een woning of bedrijfspand in de gemeente Giessenlanden. De gemeente heeft een WOZ-waarde berekent van €296.000. De onroerendezaakbelasting bedraagt dan €296.000 x 0,1042% = €308.

Zonder gedoe en gratis een WOZ-bezwaar indienen?

Start met de gratis check en neem direct actie

Bezwaar maken WOZ: waar kan ik dat doen?

Heb jij een te hoge WOZ-waarde in Giessenlanden? Dan kan je een bezwaarschrift indienen. Het indienen van een bezwaarschrift moet binnen 1,5 maand, gerekend vanaf de dag volgend op de dagtekening van de beschikking. In het bijgaande vijfstappenplan duiden we hoe WOZ aanvechten in Giessenlanden precies in z’n werk gaat.

Een lagere WOZ-waarde in 5 stappen

 1. Bekijk de beschikking

  Het WOZ-aanslagbiljet ontvang je (digitaal) in de eerste 3 maanden van het jaar. Of bezoek wozwaardeloket.nl om te zien of de waarde van jouw woning al publiekelijk is. De waardes van afgelopen jaren staan ook in dat systeem.

 2. Taxatieverslag openen

  Het samengestelde taxatierapport vind je door in te loggen op het WOZ-loket Giessenlanden. Gewoonlijk heb je hier DigiD voor nodig. Dit rapport draagt bij aan de berekening van de indicatie van de woningwaarde.

 3. Analyseer marktwaarde

  Bekijk of de waarde wel overeenkomt met de feitelijke woningwaarde. De heffingsambtenaar fundeert hun bevindingen met referentiewoningen. Controleer of deze objecten vergelijkbaar zijn met jouw woning, of dat ze behoorlijk divers zijn. Een reden kan zijn dat ze groter zijn of als er bij jou sprake is van veel achterstallig onderhoud.

 4. Maak bezwaar

  Het bezwaar maken dien je binnen 6 weken te doen. Zorg voor de juiste argumentatie, eventueel met een extra taxatie. Daarvoor adviseren wij de voorbeeldbrief te raadplegen. In sommige gevallen kan je ook telefonisch bezwaar maken.

 5. Wacht op bevestiging van de gemeente

  De heffingsambtenaar van de gemeente heeft tot het einde van het kalenderjaar de keuze dit bezwaar goed of af te keuren. Wordt jouw bezwaar afgekeurd? Je kunt dan alsnog je gelijk halen met een hoger beroep met een advocaat.

Actuele WOZ-waarde opvragen

Achterhalen wat de nieuwe WOZ-waarde 2024 is? Dit kan je het gemakkelijkste bekijken via het WOZ-waardeloket. Op deze site is betrouwbare info te vinden van alle woning in Nederland. Je ziet hier ook het bouwjaar, gebruiksdoel, oppervlakte en de waardes van de laatste paar jaar. De waarde van onroerende zaken kan iedereen gewoon inzien. In het taxatieverslag van de overheid is te vinden hoe de waarde is vastgesteld. Je persoonlijke WOZ-rapport is online op te vragen. Hieronder kan jij de gemiddelde woningwaarde inzien van de afgelopen jaren.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€286.0003,6%
2019€276.000
2018
2017
2016
2015
Tabel met recente WOZ-gegevens in de gemeente Giessenlanden.

Ja, ik wil gratis bezwaar maken tegen de WOZ.

Start gratis WOZ-bezwaar

woz-waarde-giessenlanden-3381

Woningtaxatie in Giessenlanden

Wil jij een verlaging van de WOZ-waarde? In die situaties kun jij je wenden tot de gemeente. Het bezwaarschrift WOZ Giessenlanden kan je nog sterker maken met een taxatierapport. Aan de hand van een WOZ contra taxatie vergroot je de kansen om gelijk te krijgen. Het is namelijk een heel overtuigend bewijs dat de woning minder waard is dan de beoogde waarde die je gemeente bepaalde. De investering van een WOZ-taxatierapport in Giessenlanden ligt zo rond de €215. Wordt jij in het gelijk gesteld, en stellen ze de WOZ-waarde bij? Soms heb je recht op een vergoeding (maximaal €242).

Lokale taxateur zoeken
In de tabel hieronder verstrekken we taxateurs en makelaars in Giessenlanden die je kunnen adviseren aangaande een vakkundig taxatierapport om de WOZ aan te passen. Zoek ook vastgoedadviseurs in de regio, zoals in Hardinxveld-Giessendam, Molenlanden, Sliedrecht, Papendrecht en Hendrik-Ido-Ambacht.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Veelgestelde vragen

Wat wordt bedoeld met de WOZ-waarde?
WOZ betekent wet Waardering Onroerende Zaken. Elke huiseigenaar krijgt elk jaar een nieuwe waardering toegestuurd. Deze waarde komt tot stand middels het taxatierapport. De WOZ-waarde wordt gebruikt als basis voor uiteenlopende belastingen en heffingen. De WOZ 2024 is de verwachte marktprijs van jouw woning op 1 januari 2023 en komt tot stand door factoren zoals: bijgebouwen, grootte, type woning, bouwjaar, oppervlakte, onderhoudsniveau en referentiewoningen die recent zijn verkocht.

Wat wordt er verstaan onder een WOZ-beschikking?
Aan het begin van het jaar krijg je een WOZ-beschikking in Giessenlanden. In dit document check je de geregistreerde woningwaarde en alle verschillende gemeentelijke belastingen zoals natuurlijk de onroerendezaakbelasting, maar ook de afvalstoffen- en rioolheffing. Ook de waterschappen gebruiken deze gegevens. Je hebt de beschikking tenslotte ook nodig voor de berekening van eigenwoningforfait bij de inkomstenbelasting.

Waarom betaal ik OZB-belasting?
Dit is de onroerende-zaakbelasting die een gemeente heft bij eigenaren van onroerende zaken. Heb jij zelf een huis? Dan kun je jaarlijks een gecombineerde-aanslag verwachten (in de eerste maanden van het jaar). Daar tref je het tarief en het te betalen bedrag t.a.z. de OZB-heffing. In 2024 betaal je 0,1042% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Giessenlanden. Gemiddeld ligt deze belasting hier op €297.

Hoe komt de WOZ-waarde tot stand?
De waarde wordt vastgesteld aan de hand van verschillende objectkenmerken. Er wordt ingezoomd op aspecten als: ligging, hoe groot de woning is (oppervlakte), onderhoudsniveau en referentiewoningen die recent zijn verkocht in de nabije omgeving. Via de websites van het kadaster bekijk je ook eenvoudig de juiste woninggegevens.

Waar vind ik mijn taxatieverslag?
Zodra je de definitieve aanslag van dit jaar hebt, kan je ook online het taxatieverslag downloaden. Deze kan je bekijken in het WOZ-loket van de gemeente (www.molenlanden.nl). In het rapport zijn diverse zaken opgenomen zoals: grootte van het pand, oppervlakte van het perceel, type object, kadastrale gegevens, adresgegevens, bijgebouwen. In het taxatieverslag bekijk je ook verkoopprijzen van andere vergelijkbare woningen die die rond 1 januari vorig jaar (de waardepeildatum) zijn verkocht.

Hoe moet ik bezwaar maken tegen een te hoge WOZ-waarde in Giessenlanden?
Je dient bezwaar te maken in een periode van 6 weken na datum van de WOZ-beschikking. Bekijk het bijbehorende taxatieverslag en controleer of deze woningen in de wijken in hoofdlijnen hetzelfde zijn als jouw huis. Is de WOZ-waarde verkeerd ingeschat? Schrijf dan een bezwaarschrift naar de gemeente (met daarbij correcte onderbouwing). Gebruik gerust een professionele voorbeeldbrief , bel even met de gemeente of schakel een juridisch specialist in.

In welke gevallen is bezwaar indienen verstandig?
Als je het gevoel hebt dat de WOZ te hoog is dan kan je bezwaar maken bij de desbetreffende ambtenaren. Bezwaar maken kan ertoe leiden dat je een lagere waarde voor je woning krijgt. De te betalen gemeentelijke belasting wordt dan ook minder. Vergeet niet: ben je van plan om jouw huis te verkopen? Dan moet je een goede afweging maken. Huizenzoekers kijken naar de huidige WOZ-waarde van jouw huis, want dit heeft invloed op het bod dat zij uitbrengen. Een lagere waardering onroerende zaken in Giessenlanden zorgt doorgaans voor een wat lager startbod.

Plaats een reactie