WOZ-waarde Provincie Flevoland

> Direct bezwaar maken

Als eigenaar van een woning ontvang je jaarlijks aan het begin van het jaar de nieuwe WOZ-waarde. Met WOZ bedoelen we een geschatte marktprijs van een woning. Aan de hand van deze woningwaarde allerlei belastingen berekend zoals de verplichte OZB maar ook de inkomstenbelasting en eigenwoningforfait. Is er sprake van een te hoge woningwaarde en wil je bezwaar maken tegen de WOZ-waarde in Provincie Flevoland? Op deze website geven we inzicht in de te nemen stappen.

  • De Provincie Flevoland calculeert jaarlijks de marktwaarde van het woonhuis.
  • A.d.h.v. de huizenprijs worden er diverse belastingen vastgesteld.
  • Het is verstandig om deze aanslag goed door te nemen zodat de (gemeentelijke) belastingen binnen de perken blijven.
  • De WOZ-beschikking die jij ontvangt in 2024 is een indicatie van de woningwaarde op peildatum 1 januari 2023.
  • Als je van mening bent dat de calculatie van de WOZ niet actueel is kun jij een bezwaarprocedure starten. De uiterlijke datum om dit te doen is 6 weken na dagtekening van het aanslagbiljet.
  • Je kunt zelf online bezwaar maken, maar voor jouw gemak kan je het ook uitbesteden aan een jurist. Let er goed op dat dit wel een no-cure-no-pay bureau is.

 

Hoogte WOZ-waarde checken

Nieuwsgierig naar de vastgestelde WOZ-waarde van 2024?Deze kan je gratis inzien via website van het WOZ-waardeloket. Daar kun jij je huis snel vinden (straat & postcode). Je checkt hier bovendien kenmerken zoals bouwjaar, oppervlakte en de WOZ-waardes van de laatste paar jaar. De waarde van onroerende zaken is voor alle Nederlanders te bekijken. In het opgestelde taxatieverslag staat hoe deze waarde zijn afgeleid. Je kunt dit WOZ-rapport aanvragen bij de gemeente. In de onderstaande lijst kan jij de gemiddelde woningwaarde inzien van dit jaar, en van de voorgaande jaren.

Ja, ik wil een lagere woningwaarde

Doe de scan en maak gratis bezwaar

Bekijk ook de mogelijkheden in Almere, Zeewolde, Lelystad, Dronten, Noordoostpolder, Urk.

 

Woningtaxatie in Provincie Flevoland

Vind jij de nieuwe WOZ-waarde aan de hoge kant? In die situaties kun jij je wenden tot de gemeente. Dit bezwaarschrift WOZ Provincie Flevoland kan je extra kracht bijzetten met een taxatierapport. Via een WOZ contra taxatie wordt het steeds aannemelijker dat men gehoor geeft aan je verzoek. Het is een uitstekend bewijs dat het woonobject een lagere waarde heeft dan de gemeente stelt. De verwachte prijs van zo’n WOZ-taxatierapport in Provincie Flevoland komt gemiddeld uit rond de €280. Word je in het gelijk gesteld, en wordt de waarde verminderd? Er bestaat een vergoeding voor het indienen van een taxatierapport, maar een plafond van €242.