WOZ bezwaar Noordwijk

> Direct bezwaar maken

Als eigenaar van een woning krijg je in de eerste 3 maanden van het jaar een nieuwe WOZ-beschikking. De WOZ is: een geschatte marktprijs van een woning. Op basis van de woningwaarde die is vastgesteld allerlei belastingen berekend zoals natuurlijk de OZB maar ook het eigenwoningforfait. Is de waarde van het huis te hoog en ga je bezwaar maken tegen de WOZ-waarde in Noordwijk? Op deze pagina vertellen we je precies welke opties je hebt.

 • De gemeente Noordwijk beoordeelt elk jaar opnieuw de waarde van jouw woning.
 • Aan de hand van deze huizenprijs worden er diverse gemeentelijke belastingen bepaald.
 • We raden altijd aan om de aanslag kritisch te bekijken zodat je niet onnodig veel belasting betaalt.
 • De WOZ-beschikking die je in januari, februari of maart van 2024 krijgt heeft betrekking op de woningwaarde op peildatum 1 januari 2023.
 • Wanneer je meent dat de WOZ niet juist is dan kan je een bezwaarschrift schrijven en indienen. De maximaal termijn om dit te doen is 6 weken na de datum van het aanslagbiljet.
 • Men kan eenvoudig online bezwaar maken, maar voor jouw gemak kan je het ook uitbesteden aan een jurist. Doorgaans kan dit op no-cure-no-pay basis.

WOZ waarde Noordwijk 2024

Elke woningbezitter krijgt een WOZ-beschikking. Info aanvragen over de gemiddelde WOZ-waarde en de verschillende woonlasten in de gemeente? In de volgende tabel bekijk je een samenvatting van de recente woonlasten in Noordwijk (uitgegaan van een meerpersoonshuishouden). Daarbij lees je ook meer informatie over Waardering onroerende zaken.

ProvincieZuid-Holland
GemeenteNoordwijk
Postcode2201
Netnummer0594 (+31594)
Gemiddelde WOZ-waarde€369.000
OZB-tarief woningen0,0958%
Gemiddeld betaalde OZB€353
Rioolheffing€186
Afvalstoffenheffing€352
Totale woonlasten€890
Lijst met OZB, gemiddelde WOZ en gemeentelijke heffingen in Noordwijk.

Kostenberekening: je woont in een koophuis in de gemeente Noordwijk. De WOZ-waarde ligt op €272.000. Je betaalt dan aan OZB (onroerendezaakbelasting) €272.000 x 0,0958% = €261.

Eenvoudig en snel gratis bezwaar indienen?

Doe de gratis waardescan en neem direct actie

Bezwaar maken WOZ: waar kan ik dat doen?

Wil jij een verlaging afdwingen voor een te hoge WOZ-waarde in Noordwijk? Je kunt dan bezwaar maken. Daarvoor heb je 6 weken de tijd, gerekend vanaf de dagtekening van het aanslagbiljet. In het bijgaande vijfstappenplan vertellen we jou hoe WOZ aanvechten in Noordwijk aangevlogen dient te worden.

In vijf stappen een lagere WOZ-waarde realiseren

 1. De beschikking bekijken

  Het aanslagbiljet krijg je opgestuurd in de eerste 12 weken van het jaar. Of ga naar wozwaardeloket.nl om op te vragen of de WOZ al geregistreerd staat. Ook de geschiedenis van de laatste jaren is in te zien.

 2. Taxatieverslag doornemen

  Het basis-taxatierapport kan je opvragen bij het WOZ-loket Noordwijk. Meestal heb je hier DigiD voor nodig. Dit rapport is feitelijk een onderbouwing van de indicatie van de woningwaarde.

 3. Analyseer woningprijs

  Ga naar of de waardering te hoog is. De heffingsambtenaar vergelijkt jouw huis met drie vergelijkbare koopsommen van woningen in de buurt. Controleer of deze woonhuizen in grote lijnen overeenkomen met jouw woning, of dat ze totaal van elkaar verschillen. Een reden kan zijn dat ze een beter uitzicht hebben of wanneer er sprake is van asbest.

 4. Begin met bezwaar maken

  Een bezwaarschrift indienen bij de gemeente moet je uiterlijk 6 weken na datum van de WOZ-beschikking indienen. Let erop dat je alles juist onderbouwd met eventueel een recent taxatierapport. Om direct vandaag aan de slag te gaan adviseren wij de voorbeeldbrief te raadplegen. Vaak bestaat ook de optie om telefonisch bezwaar te maken.

 5. Behandeltermijn en reactie gemeente

  Je gemeente heeft t/m het einde van het desbetreffende jaar de keuze dit bezwaar goed of af te keuren. Wijst de gemeente het bezwaar af? Je kunt dan alsnog je gelijk halen met een hoger beroep met een advocaat.

Huidige WOZ-waarde opvragen

Geïnteresseerd in de WOZ-waarde 2024?Je kunt dit dan bekijken via https://www.wozwaardeloket.nl. Hier kan je zoeken op adres, plaats of postcode. Je treft hier ook de waarde van de laatste paar jaar. De vastgestelde waarde van onroerende zaken is voor alle Nederlanders te bekijken. In het persoonlijke taxatieverslag is te vinden hoe deze waarde zijn afgeleid. Dit WOZ-rapport staat klaar in je mijnoverheid account. In de bijgaande tabel vind je de ontwikkeling van de gemiddelde woningwaarde van de afgelopen periode.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€369.0008,5%
2019€340.000-1,4%
2018€345.0003,9%
2017€332.0001,2%
2016€328.0002,5%
2015€320.000
Ontwikkeling gemiddelde WOZ-waarde in gemeente Noordwijk.

Ja, ik wil gratis bezwaar maken tegen de WOZ.

Realiseer direct een lagere OZB

woz-waarde-noordwijk-2201

Woningtaxatie in Noordwijk

Vind jij de WOZ-waarde die is vastgesteld niet realistisch? In die situaties kun jij je wenden tot de gemeente. Het bezwaarschrift WOZ Noordwijk kan je goed onderbouwen met een taxatierapport. Geholpen door een WOZ contra taxatie kom je een stap dichterbij dat je verzoek wordt goedgekeurd. Dit is namelijk een betrouwbare analyse jouw huis minder / meer waard is dan de gemeente stelt. Een kostenindicatie van dit WOZ-taxatierapport in Noordwijk bedraagt circa €200. Wordt jij in het gelijk gesteld, en wordt de WOZ aangepast? Soms heb je recht op een vergoeding (maximaal €242).

Lokale taxateur zoeken
In het schema hieronder zoek je naar taxateurs en makelaars in Noordwijk die jouw kunnen ondersteunen bij een taxatierapport om een lagere WOZ te verkrijgen. Bekijk ook vastgoedadviseurs in naburige plaatsen zoals Hillegom, Lisse, Haarlemmermeer, Heemstede en Bloemendaal.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Veelgestelde vragen en antwoorden (FAQ)

Wat wordt er bedoeld met de WOZ-waarde?
Dit is de wet Waardering Onroerende Zaken (WOZ). Elke huiseigenaar krijgt elk jaar een nieuwe waardering toegestuurd. Deze waarde wordt gebaseerd op de waarde van de woning op 1 januari 2023. De woningwaarde vormt de basis voor uiteenlopende belastingen en heffingen. De WOZ 2024 is een inschatting van de prijs van jouw woning op 1 januari 2023 en wordt vastgesteld door te kijken naar thema’s als: grootte, ligging, oppervlakte, bijgebouwen, onderhoudsniveau, type woning en vergelijkbare woningen die recent verkocht zijn.

Hoe krijg ik een WOZ-beschikking?
In januari, februari of maart krijg je de WOZ-beschikking in Noordwijk. In deze gemeentelijke beschikking tref je een indicatie van de woningwaarde en de daaraan gekoppelde gemeentelijke belastingen zoals bijvoorbeeld onroerendezaakbelasting (ozb) en afval / riool bijdrage. De gegevens worden ook gebruikt door het waterschap. Je gebruikt ze ook voor het bepalen van de hoogte van het eigenwoningforfait (inkomstenbelasting).

Hoe bereken ik de OZB-belasting?
Hier gaat het om de onroerende-zaakbelasting die je – als percentage van de WOZ-waarde – moet betalen aan de gemeente. Ben jij de bezitter dan een huis? Dan kun je jaarlijks een gecombineerde-aanslag verwachten (gereed in februari). Op het aanslagbiljet vind je de OZB-heffing (totale kosten). In 2024 betaal je 0,0958% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Noordwijk. Voor woningen ligt het gemiddelde tarief op €353.

Hoe wordt de WOZ-waarde van een woning bepaald?
De waarde wordt vastgesteld a.d.h.v. verschillende objectkenmerken. Er wordt ingezoomd op feiten zoals: de ligging van het huis, hoe groot de woning is (oppervlakte), type woning en vergelijkbare woningen rond de waardepeildatum dichtbij jouw woning. Via het kadaster kun je een aanvraag doen voor erkende woninggegevens.

Wat staat er in een taxatieverslag?
Zodra je de aanslag van de gemeente binnen hebt gekregen kan je ook online het taxatieverslag downloaden. Deze kan je downloaden bij de gemeente (www.noordwijk.nl). In het taxatierapport vermelden ze relevante details zoals: kadastrale gegevens, bijgebouwen, type object, oppervlakte van het perceel, bouwjaar, adresgegevens. In het taxatieverslag vind je tevens marktprijzen van referentieobjecten die rondom de waardepeildatum zijn verkocht.

Hoe moet ik bezwaar maken tegen een te hoge WOZ-waarde in Noordwijk?
De bezwaarprocedure kan je starten in een periode van 6 weken na dagtekening van het aanslagbiljet. Doorzoek het taxatieverslag online en vergelijk of de aangehaalde huizen in de wijken inderdaad vergelijkbaar zijn. Klopt de WOZ-waarde niet met de werkelijkheid? Verstuur dan het bezwaarschrift gelijk naar de gemeente met daarbij jouw argumenten. Gebruik gerust een professionele voorbeeldbrief of laat het doen door een taxateur of juridisch specialist.

Waarom moet ik een bezwaar indienen?
Als je veronderstelt dat de WOZ niet klopt dan kun jij een bezwaarschrift schrijven en indienen. Bezwaar maken kan ertoe leiden dat de woningwaarde kan worden verlaagd. Hierdoor betaal je uiteindelijk minder belasting. Niet vergeten: ga je jouw woning verkopen? Dan kan een te lage waarde niet handig zijn. Huizenzoekers checken doorgaans eerst de WOZ-waarde, aangezien dit een afspiegeling is van de reële prijs. Een lagere waardering onroerende zaken in Noordwijk maakt je woning bij verkoop minder waardevol.

 • WOZ bezwaar De Zilk
 • WOZ bezwaar Noordwijkerhout
 • Plaats een reactie