WOZ bezwaar Leidschendam-Voorburg

> Direct bezwaar maken

Als eigenaar van een onroerende zaak ontvang je rond januari, februari en maart de gemeentelijke aanslag met daarop de WOZ-waarde. De WOZ is: een schatting van de marktwaarde van jouw onroerend goed. Door gebruik te maken van deze woningwaarde kunnen diverse heffingen worden berekend Zoals de jaarlijkse OZB maar ook de inkomstenbelasting en eigenwoningforfait. Is er sprake van een te hoge woningwaarde en ben je van plan om bezwaar te maken tegen de WOZ-waarde in Leidschendam-Voorburg? Hieronder vertellen we je precies wat je moet doen.

 • De gemeente Leidschendam-Voorburg calculeert jaarlijks de verwachte waarde van elk huis.
 • Middels deze huizenprijs worden er diverse belastingen vastgesteld.
 • Het is essentieel om dit goed in de gaten te houden zodat de heffingen niet onnodig hoog zijn.
 • De WOZ-beschikking die je in januari, februari of maart van 2024 krijgt is de geschatte woningwaarde op peildatum 1 januari 2023.
 • Als je meent dat de berekening van de WOZ fout is gegaan kun jij bezwaar maken bij de desbetreffende ambtenaren. Je moet het bezwaar indienen binnen 6 weken na datum van de WOZ-beschikking.
 • Dit kan je tegenwoordig prima zelf aanvliegen, echter is het ook uit te besteden aan een jurist. Ons advies is in zee te gaan met een no-cure-no-pay partij.

WOZ waarde Leidschendam-Voorburg 2024

Elk jaar ontvang je een WOZ-beschikking. Wil je meer weten over de gemiddelde WOZ-waarde en de verschillende woonlasten in de gemeente? In de onderstaande tabel geven we verschillende gegevens van de verschillende woonlasten in Leidschendam-Voorburg waarbij we uitgaan van een meerpersoonshuishouden. Op deze website lees je ook meer informatie over WOZ-waarde berekenen.

ProvincieZuid-Holland
GemeenteLeidschendam-Voorburg
Postcode2271
Netnummer070 (+3170)
Gemiddelde WOZ-waarde€293.000
OZB-tarief woningen0,0795%
Gemiddeld betaalde OZB€233
Rioolheffing€174
Afvalstoffenheffing€367
Totale woonlasten€774
Schema met gemiddelde WOZ, OZB en gemeentelijke heffingen in Leidschendam-Voorburg.

Rekenvoorbeeld: je hebt een eigen woning in de gemeente Leidschendam-Voorburg. De WOZ-waarde die daarbij hoort ligt op €271.000. Je betaalt dan aan onroerendezaakbelasting €271.000 x 0,0795% = €215.

Eenvoudig en snel gratis bezwaar indienen?

Start met de bezwaarcheck en bespaar direct veel geld

Bezwaar maken WOZ: hoe regel ik dat?

Heb jij een te hoge WOZ-waarde in Leidschendam-Voorburg? Je kunt dan bezwaar maken. Doe dit altijd binnen 1,5 maand, gerekend vanaf de datum die op de beschikking staat. In het praktisch stappenplan leggen wij uit hoe WOZ aanvechten in Leidschendam-Voorburg werkt.

5-stappenplan voor een lagere WOZ-waarde

 1. Onderzoek de beschikking

  Het aanslagbiljet van de gemeente ontvang je in januari, februari of maart. Of ga naar wozwaardeloket.nl om te achterhalen of het al bekend is. De waardes van afgelopen jaren staan ook in dat systeem.

 2. Taxatieverslag inzien

  Het gestandaardiseerde taxatierapport kan je opvragen bij het WOZ-loket Leidschendam-Voorburg. Over het algemeen is een DigiD account vereist. Het document dient als onderbouwing van de geregistreerde woningwaarde.

 3. Beoordeling verkoopprijs

  Evalueer of de waarde consistent is met de verkoopprijs. De heffingsambtenaar onderbouwt de waardering met 1 of meer vergelijkbare woningen. Controleer of deze woningen inderdaad vergelijkbaar zijn, of dat ze juist te weinig overeenkomsten hebben. Dat kan voorkomen doordat ze gemoderniseerd zijn of wanneer er sprake is van asbest.

 4. Indienen van bezwaarschrift

  Het bezwaar maken tegen een te hoge woningwaarde dien je binnen 6 weken te doen. Je kunt het bezwaar kracht bijzetten met een onderbouwd taxatierapport. Om het je wat eenvoudiger te maken zijn online verschillende voorbeeldbrieven te vinden. Dikwijls kan je ook al e.e.a. regelen door even te bellen.

 5. Wacht op bevestiging van de gemeente

  De gemeente heeft tot het einde van het kalenderjaar de tijd om te beslissen. Kan jij je hier niet in vinden? Dan kan je in hoger beroep gaan met een advocaat.

Hoogte WOZ-waarde inzien

Achterhalen wat de nieuwe WOZ-waarde 2024 is? Dit kan je het gemakkelijkste bekijken via het WOZ-waardeloket platform. Daar vind je in een handomdraai jouw woning terug. Je checkt hier bovendien de vastgestelde waardes van de afgelopen jaren. De verwachte tarieven van onroerende zaken kan iedereen gratis inzien. In het taxatieverslag van de overheid wordt meer precies omschreven hoe de waarde is vastgesteld. Dit WOZ-rapport staat klaar in je mijnoverheid account. In de onderstaande tabel vind je de gemiddelde berekende woningwaarde van de laatste jaren.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€293.0006,5%
2019€275.00010,4%
2018€249.0004,6%
2017€238.0002,1%
2016€233.0001,7%
2015€229.000
Gemiddelde WOZ-waarde in de gemeente Leidschendam-Voorburg.

Ja, ik wil gratis bezwaar maken tegen de WOZ.

Verlaag gratis de waarde van jouw woning

woz-waarde-leidschendam-voorburg-2271

Woningtaxatie in Leidschendam-Voorburg

Vind jij de WOZ-waarde die is vastgesteld niet realistisch? Dan kan je bezwaar indienen. Dit bezwaarschrift WOZ Leidschendam-Voorburg kan je het beste ondersteunen met een deskundig taxatierapport. Met een WOZ contra taxatie heb je een grotere kans dat je bezwaar gegrond wordt verklaard. Het is een heel betrouwbaar bewijs dat het huis een minder hoge marktwaarde heeft dan de beoogde waarde die je gemeente bepaalde. De prijs van een WOZ-taxatierapport in Leidschendam-Voorburg is ongeveer €235. Geeft de gemeente gehoor, en wordt de WOZ naar een lagere prijs bijgesteld? Dan heb je mogelijk recht op een vergoeding van de kosten, echter tot maximaal €242.

Vind een taxateur in de buurt
In de onderstaande tabel zoek je naar taxateurs en makelaars in Leidschendam-Voorburg die je mogelijk willen helpen aan een uitgebreid taxatierapport om een betere WOZ af te dwingen. Vergelijk ook vastgoedadviseurs in de omgeving zoals in Voorschoten, Wassenaar, Katwijk, Noordwijk en Hillegom.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Veelgestelde vragen (FAQ) en antwoorden

Wat wordt bedoeld met de WOZ-waarde?
Met WOZ bedoelen we de wet Waardering Onroerende Zaken. Elke woningbezitter krijgt jaarlijks hiervoor een aanslag in de bus. De waarde voor 2024 is gebaseerd op de marktwaarde op 1 januari 2023. De geïndexeerde huizenprijs heeft invloed op uiteenlopende belastingen en heffingen. De WOZ 2024 is de verwachte marktprijs van een woning op 1 januari 2023 en wordt geschat op basis van aspecten zoals: grootte, bouwjaar, oppervlakte, bijgebouwen, type woning, ligging en vaak drie vergelijkbare koopsommen van woningen in de buurt.

Waarom ontvang ik een WOZ-beschikking?
Normaal gesproken krijg je aan het begin van het jaar de WOZ-beschikking in Leidschendam-Voorburg. In deze documenten tref je de actuele woningwaarde en diverse gemeentelijke belastingen zoals de onroerendezaakbelasting (ozb) en afvalstoffenheffing. De gegevens worden ook gebruikt door het waterschap. De beschikking speelt ook een rol bij de berekening van eigenwoningforfait bij de inkomstenbelasting.

Wat is de OZB-belasting?
We hebben het hier over de onroerende-zaakbelasting die je – als percentage van de WOZ-waarde – moet betalen aan de gemeente. Heb jij een woning in bezit? Houd dan rekening met de jaarlijkse gecombineerde-aanslag (verzonden rond februari). Op het aanslagbiljet vind je onder andere de OZB-heffing. In 2024 betaal je 0,0795% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Leidschendam-Voorburg. Voor woningen ligt het gemiddelde tarief op €233.

Hoe wordt de WOZ-waarde van een woning bepaald?
De waarde wordt bepaald a.d.h.v. data die voorhanden is. Er wordt ingezoomd op factoren als: waar het huis gelegen is, hoe groot de woning is (oppervlakte), onderhoudsniveau en de verkoopbedragen van vergelijkbare huizen rond de peildatum in de omgeving. Via het kadaster kun je een aanvraag doen voor actuele woninggegevens.

Wat is een taxatieverslag?
Wanneer je het aanslagbiljet hebt ontvangen staat er ook een taxatieverslag voor je klaar. Deze kan je bekijken in het WOZ-loket van de gemeente (www.lv.nl). In dit document zijn allerlei zaken zoals: type object, oppervlakte van het perceel, bijgebouwen, grootte van het pand, adresgegevens, kadastrale gegevens. In het taxatieverslag vind je tevens prijzen van soortgelijke woningen die rond 1 januari 2023 te koop zijn aangeboden.

Hoe maak ik bezwaar tegen een te hoge WOZ-waarde in Leidschendam-Voorburg?
Het maken van bezwaar is mogelijk binnen 6 weken na de dagtekening van de WOZ-beschikking. Bekijk het bijbehorende taxatieverslag en weeg af of de woningen in de wijken ook echt vergelijkbaar zijn. Is de WOZ-waarde verkeerd ingeschat? Verstuur dan het bezwaarschrift gelijk naar de gemeente met daarbij jouw argumenten. Gebruik gerust een professionele voorbeeldbrief of besteed het uit aan een juridisch specialist.

Wanneer is het slim om bezwaar te maken?
Als je van mening bent dat de berekening van de WOZ fout is gegaan dan kun jij hiertegen bezwaar maken. Bezwaar maken kan ertoe leiden dat de waarde wordt verminderd. Het grote voordeel is dat je minder belasting betaalt. Let goed op: ga je jouw woning verkopen? Dan wil je juist geen lagere waarde. Investeerders kijken vaak naar de WOZ-waarde om zo hun bod voor te bereiden. Een lagere waardering onroerende zaken in Leidschendam-Voorburg heeft dus veel invloed op de uiteindelijke verkoopprijs.

 • WOZ bezwaar Leidschendam
 • WOZ bezwaar Voorburg
 • Plaats een reactie