WOZ bezwaar Midden-Delfland

> Direct bezwaar maken

Als eigenaar van een woning, bedrijfspand of een andere onroerende zaak krijg je jaarlijks aan het begin van het jaar de gemeentelijke aanslag met daarop de WOZ-waarde. De WOZ wil zeggen een inschatting van de waarde van jouw woning. Op basis van deze woningwaarde kunnen diverse heffingen worden berekend Zoals de jaarlijkse OZB en uiteraard het eigenwoningforfait. Is de waarde van het huis te hoog en zou je graag bezwaar maken tegen de WOZ-waarde in Midden-Delfland? Op dit portaal vertellen we je precies hoe dit werkt.

 • De gemeente Midden-Delfland maakt elk jaar een schatting van de waarde van jouw woning.
 • Door gebruik te maken van deze huizenprijs zullen de gemeentelijke heffingen worden berekend.
 • Het is zeer belangrijk hier elk jaar goed naar te kijken zodat je niet onnodig veel belasting betaalt.
 • De WOZ-beschikking die in februari 2024 uitgegeven wordt is de geschatte woningwaarde op peildatum 1 januari 2023.
 • Als je van mening bent dat de verwachte WOZ van je huis niet klopt kun jij een bezwaarschrift schrijven en indienen. Men moet dit bezwaar indienen binnen 6 weken na dagtekening van de beschikking.
 • Je kunt zelf online bezwaar maken, of je kan het uitbesteden aan een jurist of gespecialiseerd bureau. Kies altijd voor een no-cure-no-pay afhandeling.

WOZ waarde Midden-Delfland 2024

Als huizenbezitter ontvang je jaarlijks de WOZ-beschikking. Details bekijken van de gemiddelde WOZ-waarde en de verschillende woonlasten in de gemeente? In de onderstaande tabel verstrekken we een kostenraming van de actuele woonlasten in Midden-Delfland (uitgegaan van een meerpersoonshuishouden). Daarbij kan je ook aan de slag met aanvullende informatie over WOZ-krediet.

ProvincieZuid-Holland
GemeenteMidden-Delfland
Postcode2636
Netnummer015 (+3115)
Gemiddelde WOZ-waarde€358.000
OZB-tarief woningen0,1205%
Gemiddeld betaalde OZB€431
Rioolheffing€228
Afvalstoffenheffing€372
Totale woonlasten€1030
Overzicht met gemiddelde WOZ, OZB en gemeentelijke heffingen in Midden-Delfland.

Berekening: je beschikt over een eigen huis in de gemeente Midden-Delfland. De WOZ-waarde ligt op €271.000. De hoogte van de onroerendezaakbelasting komt dan uit op €271.000 x 0,1205% = €327.

Eenvoudig en snel gratis bezwaar indienen?

Doe de gratis waardescan en verlaag de belastingen

Bezwaar maken WOZ: hoe werkt dat?

Heb jij een te hoge WOZ-waarde in Midden-Delfland? Dan kan je formeel bezwaar maken. Het indienen van een bezwaarschrift moet binnen 1,5 maand, gerekend vanaf de dag dat je de beschikking hebt ontvangen. In het stappenplan dat je hierna kunt lezen vertellen we jou hoe WOZ aanvechten in Midden-Delfland aangevlogen dient te worden.

WOZ-waarde verlagen in 5 stappen

 1. De beschikking bekijken

  Het aanslagbiljet van de gemeente valt in januari, februari of maart op de mat. Of gebruik de website wozwaardeloket.nl om op te vragen of de WOZ al geregistreerd staat. Je kunt daar ook de waarde van de afgelopen jaren inzien.

 2. Taxatieverslag inzien

  Het gebruikte taxatierapport staat voor je klaar in het WOZ-loket Midden-Delfland. Gewoonlijk moet je hiervoor inloggen met DigiD. Dit stuk draagt bij aan de berekening van de vastgestelde WOZ-waarde.

 3. Check huizenprijs

  Beoordeel of de waarde correct is. De heffingsambtenaar kijkt hierbij ook naar verkoopcijfers van huizen in de omgeving. Evalueer of deze woonhuizen in grote lijnen overeenkomen met jouw woning, of dat je eigenlijk niet mag vergelijken met jouw eigen huis. Dit kan zijn omdat ze heel mooi gelegen zijn (landelijk of in het centrum) of wanneer er sprake is van asbest.

 4. Indienen van bezwaarschrift

  Het bezwaar maken tegen een te hoge woningwaarde moet je 6 weken na dagtekening van het aanslagbiljet indienen. Goed voorwerk is belangrijk, zoals een recent taxatierapport. Hiervoor kan je gebruik maken van een voorbeeldbrief. In sommige gevallen bestaat ook de optie om telefonisch bezwaar te maken.

 5. Reactie gemeente afwachten

  De heffingsambtenaar van de gemeente heeft tot het einde van het kalenderjaar de mogelijkheid om het bezwaar goed te keuren. Ben je het oneens? Dan kan je via de rechtbank alsnog in beroep gaan met een advocaat.

Hoogte WOZ-waarde checken

Benieuwd naar jouw laatste WOZ-waarde (2024)? Deze kan je gratis inzien via het WOZ-waardeloket. Hier zijn de waardes van alle huizen verzameld. Je vindt daar direct ook de vastgestelde waardes van de afgelopen jaren. De marktwaarde van onroerende zaken kan iedereen gewoon inzien. In het taxatieverslag van de overheid wordt onderbouwd hoe deze waarde zijn afgeleid. Je persoonlijke WOZ-rapport is online op te vragen. Hieronder vind je de ontwikkeling van de gemiddelde woningwaarde van de afgelopen jaren.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€358.0009,8%
2019€326.0007,2%
2018€304.0006,3%
2017€286.0002,1%
2016€280.0001,4%
2015€276.000
Tabel met recente WOZ-gegevens in de gemeente Midden-Delfland.

Ja, ik wil een lagere WOZ-waarde

Doe de scan en maak gratis bezwaar

woz-waarde-midden-delfland-2636

Woningtaxatie in Midden-Delfland

Is de WOZ-waarde aan de hoge kant? Op dat moment heb je de keuze om bezwaar te maken. Jouw bezwaarschrift WOZ Midden-Delfland kan je nog sterker maken met een vakkundig taxatierapport. Met deze WOZ contra taxatie wordt het steeds aannemelijker dat men gehoor geeft aan je verzoek. Het is een uitstekend bewijs dat de woning minder waard is dan de inschatting die de gemeente heeft gemaakt. De prijs van een WOZ-taxatierapport in Midden-Delfland komt gemiddeld uit rond de €210. Word je in het gelijk gesteld, en wordt de WOZ aangepast? De kosten van het taxatierapport kan je verhalen op de gemeente (dit ligt maximaal op €242).

Taxateurs vergelijken
In de onderstaande tabel zoek je naar taxateurs en makelaars in Midden-Delfland die jou kunnen ondersteunen met een erkend taxatierapport om een betere WOZ af te dwingen. Of klik door voor vastgoedadviseurs in de omgeving zoals in Delft, Den Haag, Kaag en Braassem, Nieuwkoop en Bodegraven-Reeuwijk.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

FAQ met veelgestelde vragen

De WOZ waarde: wat is dat?
WOZ betekent wet Waardering Onroerende Zaken. Elk huis ontvangt jaarlijks een geüpdatete woningwaarde. Hieraan ten grondslag ligt een gestandaardiseerd taxatierapport. Deze WOZ-waarde geldt als input voor gemeentelijke belastingen en de IB. De WOZ 2024 is de geschatte marktwaarde van een object op 1 januari 2023 en wordt gecalculeerd a.d.h.v. aspecten als: bijgebouwen, grootte, ligging, onderhoudsniveau, bouwjaar, oppervlakte en verkoopcijfers van huizen in de omgeving.

Wat is de WOZ-beschikking?
Doorgaans ontvang je januari of februari de WOZ-beschikking in Midden-Delfland. In deze gemeentelijke beschikking vind je de vastgestelde woningwaarde en diverse gemeentelijke belastingen zoals de onroerendezaakbelasting (OZB), en ook de afvalstoffenheffing, rioolheffing en ledigingen van de container. Het waterschap gebruikt de waarde ook voor de belasting watersysteemheffing gebouwd. Tevens is dit van toepassing op de berekening van eigenwoningforfait bij de inkomstenbelasting.

Wat is onroerendezaakbelasting (OZB)?
Het betreft de onroerende-zaakbelasting die je – als percentage van de WOZ-waarde – moet betalen aan de gemeente. Ben jij de bezitter dan een huis? Dan ontvang je aan het begin van het jaar de gecombineerde aanslag (begin van het jaar). Je vindt daarin onder andere de OZB-heffing. In 2024 betaal je 0,1205% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Midden-Delfland. Als woningeigenaar betaal je gemiddeld €431.

Hoe wordt de WOZ-waarde van een woning bepaald?
De waarde wordt door de gemeente berekend met behulp van beschikbare gegevens. Er wordt ingezoomd op feiten als: waar het huis gelegen is, grondoppervlakte van het perceel, het soort woning en 1 of meer vergelijkbare woningen in de omgeving. Het kadaster is in Nederland verantwoordelijk voor actuele woninggegevens.

Hoe kan ik het taxatieverslag inzien?
Vanaf het moment dat je de definitieve aanslag van dit jaar hebt, kan je de gemeente vragen om een taxatieverslag. Je kunt dit rapport aanvragen via de online omgeving van de gemeente (www.middendelfland.nl). In dit document krijg je inzicht in de gebruikte gegevens als; adresgegevens, type object, bouwjaar, oppervlakte van het perceel, grootte van het pand, kadastrale gegevens. In zo’n taxatieverslag bekijk je ook koopsommen van andere vergelijkbare woningen die rond de waardepeildatum verkocht zijn.

Kan ik bezwaar maken tegen een te hoge WOZ-waarde in Midden-Delfland?
Een bezwaarschrift indienen bij de gemeente moet in een periode van 1,5 maand nadat je de beschikking hebt gekregen. Vraag het taxatieverslag op (via DigiD) en evalueer of deze huizen in de wijken vergelijkbaar zijn met jouw woning. Ligt de WOZ-waarde te ver af van de correcte prijs? Verstuur dan het bezwaarschrift gelijk naar de gemeente (inclusief uitgebreide onderbouwing). Daarvoor is er een speciale voorbeeldbrief of maak gebruik van de diensten van een taxeur of juridisch specialist.

In welke gevallen is bezwaar indienen verstandig?
Als je het gevoel hebt dat de WOZ niet juist is dan kun jij bezwaar maken. Bezwaar maken kan ertoe leiden dat de gemeente de woningwaarde herziet. Het grote voordeel is dat je minder belasting betaalt. Niet vergeten: wil jij binnenkort gaan verhuizen en verkopen? Dan moet je een goede afweging maken. Woningzoekers kijken naar de huidige WOZ-waarde van jouw huis, en baseren mede daarop het bod. Een lagere waardering onroerende zaken in Midden-Delfland kan een negatief effect hebben op de verkoopkansen.

 • WOZ bezwaar Maasland
 • WOZ bezwaar Schipluiden
 • Plaats een reactie