WOZ bezwaar Capelle aan den IJssel

> Direct bezwaar maken

Als woningeigenaar ontvang je in het eerste kwartaal van het jaar een nieuwe WOZ-beschikking. De WOZ is: een schatting van de marktwaarde van jouw onroerend goed. Op basis van de woningwaarde die is vastgesteld worden heffingen en belastingen berekend zoals het OZB tarief en de waterschapsbelastingen en het eigenwoningforfait. Is de woningwaarde te hoog ingeschat en wil je bezwaar maken tegen de WOZ-waarde in Capelle aan den IJssel? Op deze pagina geven we inzicht in de te nemen stappen.

 • De gemeente Capelle aan den IJssel begroot jaarlijks de marktwaarde van een huis.
 • Op basis van de huizenprijs die is vastgesteld worden er diverse belastingen vastgesteld.
 • Het is dus slim om daar aandachtig naar te kijken zodat je een juiste / eerlijke aanslag toegestuurd krijgt.
 • De WOZ-beschikking die in februari 2024 uitgegeven wordt is gebaseerd op de waarde van jouw woning op peildatum 1 januari 2023.
 • Wanneer je vermoedt de berekening van de WOZ fout is gegaan kun jij bezwaar maken bij gemeente. Men moet dit bezwaar indienen binnen 6 weken nadat je de beschikking hebt gekregen.
 • Je kunt zelf een bezwaarschrift indienen, maar er zijn ook juristen die dit kunnen oplossen. Vaak hanteren ze een ‘no-cure-no-pay’ strategie.

WOZ waarde Capelle aan den IJssel 2024

Niemand komt onder de WOZ-beschikking uit. Statistieken doorzoeken over de gemiddelde WOZ-waarde en de hoogte van diverse gemeentelijke heffingen? In de onderstaande lijst vind je een samenvatting van de verschillende woonlasten in Capelle aan den IJssel (gebaseerd op een meerpersoonshuishouden). Op dit portaal is er meer info te vinden over WOZ-waarde opvragen .

ProvincieZuid-Holland
GemeenteCapelle aan den IJssel
Postcode2901
Netnummer010 (+3110)
Gemiddelde WOZ-waarde€228.000
OZB-tarief woningen0,1001%
Gemiddeld betaalde OZB€228
Rioolheffing€123
Afvalstoffenheffing€283
Totale woonlasten€634
Overzicht met OZB, gemiddelde WOZ en gemeentelijke heffingen in Capelle aan den IJssel.

Berekening: je bent eigenaar van een woning in de gemeente Capelle aan den IJssel. De WOZ-waarde bedraagt op €264.000. Je betaalt dan aan onroerendezaakbelasting €264.000 x 0,1001% = €264.

Eenvoudig en snel gratis bezwaar indienen?

Start met de bezwaarcheck en neem direct actie

Bezwaar maken WOZ: informatie en uitleg

Te maken met een te hoge WOZ-waarde in Capelle aan den IJssel? Je kunt dan bezwaar maken. Het indienen van een bezwaarschrift moet binnen 1,5 maand, gerekend vanaf de datum die je op de beschikking ziet staan. In het bijgaande vijfstappenplan verduidelijken we hoe WOZ aanvechten in Capelle aan den IJssel nu precies werkt.

In vijf stappen een lagere WOZ-waarde realiseren

 1. Onderzoek de beschikking

  Het aanslagbiljet met gemeentelijke heffingen valt in januari, februari of maart op de mat. Of gebruik de website wozwaardeloket.nl om te checken of de nieuwste waarde al beschikbaar is. Je vindt hier tevens de waardes van de afgelopen jaren.

 2. Taxatieverslag doornemen

  Het basis-taxatierapport vind je door in te loggen op het WOZ-loket Capelle aan den IJssel. Waarschijnlijk heb je hier DigiD voor nodig. Deze verslaglegging is feitelijk een onderbouwing van de waardebepaling.

 3. Check woningwaarde

  Evalueer of de waarde correct is. De heffingsambtenaar kijkt onder andere naar drie vergelijkbare koopsommen van woningen in de buurt. Weeg af of deze woonruimtes ook echt vergelijkbaar zijn, of dat ze veel van jouw huis verschillen. Een reden kan zijn dat ze een beter uitzicht hebben of als er sprake is van vervuilde grond.

 4. Bezwaar maken

  Een bezwaarschrift indienen bij de gemeente moet je 6 weken na ontvangst van de beschikking opsturen. Goed voorwerk is belangrijk, zoals een uitgebreide taxatie. Hiervoor kan je gebruik maken van een voorbeeldbrief. Soms bestaat ook de optie om telefonisch bezwaar te maken.

 5. Uitspraak van de gemeente

  Jouw gemeente heeft tot en met eind december de optie om het bezwaar af te keuren. Wijst de gemeente het bezwaar af? Dan is de weg naar de rechtbank mogelijk middels een hoger beroep met een advocaat.

Huidige WOZ-waarde checken

Wil je weten wat jouw huidige WOZ-waarde 2024 is? Dit kan je het gemakkelijkste bekijken via www.wozwaardeloket.nl. Hier vind je snel en eenvoudig de vastgestelde waarde van jouw huis. Je achterhaalt daar ook de WOZ-waardes van de laatste paar jaar. De actuele waarde van onroerende zaken zoals een woning of bedrijfspand is beschikbaar voor elke Nederlander. In het taxatieverslag dat kan worden opgevraagd is in te zien op basis waarvan deze waardes zijn berekend. Dit WOZ-rapport kan je online downloaden via de website van jouw gemeente. In het overzicht hieronder is de gemiddelde woningwaarde te bekijken van de laatste jaren.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€228.00012,3%
2019€203.0007,4%
2018€189.0005,6%
2017€179.0003,5%
2016€173.0001,2%
2015€171.000
Actuele WOZ-waardes in de gemeente Capelle aan den IJssel.

Ja, ik wil een lagere WOZ-waarde

Maak direct gratis online bezwaar

woz-waarde-capelle-aan-den-ijssel-2901

Woningtaxatie in Capelle aan den IJssel

Hoopte jij op een lagere WOZ-waarde? Dan raden we aan om bezwaar te maken. Het bezwaarschrift WOZ Capelle aan den IJssel zal een stuk overtuigender zijn met een deskundig taxatierapport. Geholpen door een WOZ contra taxatie heb je serieus kans om gelijk te krijgen. Het is een zeer effectief bewijs dat de woning minder waard is dan de beoogde waarde die je gemeente bepaalde. De investering van een WOZ-taxatierapport in Capelle aan den IJssel bedraagt circa €255. Wordt het bezwaar gegrond verklaard, en gaat de waarde omlaag? Dan kun jij de kosten van dit taxatierapport terugvorderen, echter tot maximaal €242.

Een taxateur in de regio zoeken
In de tabel hieronder verstrekken we taxateurs en makelaars in Capelle aan den IJssel die je mogelijk kunnen helpen met een taxatierapport om een lagere WOZ te realiseren. Vergelijk ook vastgoedadviseurs in de regio, zoals in Krimpenerwaard, Gouda, Zuidplas, Waddinxveen en Zoetermeer.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Veelgestelde vragen

Wat wordt er bedoeld met de WOZ-waarde?
WOZ houdt in de wet Waardering Onroerende Zaken. Elke huizenbezitter ontvangt jaarlijks een aanslagbiljet met een bepaalde woningwaarde. Deze waarde komt tot stand middels het taxatierapport. De WOZ-waarde wordt gebruikt als basis voor de calculatie van diverse belastingen. De WOZ 2024 is een indicatie van de verkoopprijs van het vastgoed op 1 januari 2023 en wordt bepaald door onderdelen zoals: onderhoudsniveau, grootte, oppervlakte, bijgebouwen, bouwjaar, type woning en vergelijkbare woningen die rond het begin van vorig jaar verkocht zijn.

Waar vind ik de WOZ-beschikking?
Doorgaans ontvang je januari of februari de WOZ-beschikking in Capelle aan den IJssel. In die rapportage bekijk je een indicatie van de woningwaarde en de daaraan gekoppelde gemeentelijke belastingen zoals de welbekende onroerendezaakbelasting (ozb), maar ook bijvoorbeelde de afvalstoffen- en rioolheffing. De gegevens worden ook gebruikt door het waterschap. Ook gebruik je dit voor het bepalen van de hoogte van het eigenwoningforfait (inkomstenbelasting).

Waarom betaal ik OZB-belasting?
We spreken van een onroerende-zaakbelasting die de gemeente heft bij iedereen die vastgoed bezit. Heb jij zelf een huis? Houd dan rekening met de jaarlijkse gecombineerde-aanslag (begin van het jaar). Je vindt daarin als grootste kostenpost de OZB-heffing. In 2024 betaal je 0,1001% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Capelle aan den IJssel. Voor woningen ligt het gemiddelde tarief op €228.

Hoe wordt de WOZ-waarde uitgerekend?
De waarde komt tot stand a.d.h.v. openbare data. Hiervoor gebruiken ze onderdelen als: de ligging van het huis, grondoppervlakte, type woning en de verkoopbedragen van vergelijkbare huizen rond de peildatum rondom je huis. Het kadaster is in Nederland verantwoordelijk voor de correcte woninggegevens.

Hoe kan ik het taxatieverslag opvragen?
Zodra je de aanslag in de berichtenbox van de overheid hebt ontvangen, kan je de gemeente vragen om een taxatieverslag. Deze kan je bekijken via de online omgeving van de gemeente (www.capelleaandenijssel.nl). In het document krijg je inzicht in de gebruikte gegevens als; grootte van het pand, type object, bouwjaar, adresgegevens, kadastrale gegevens, bijgebouwen. In zo’n taxatieverslag vind je ook verkoopprijzen van nabije woningen die rond de waardepeildatum verkocht zijn.

Hoe kan ik bezwaar maken tegen een te hoge WOZ-waarde in Capelle aan den IJssel?
Het indienen van het bezwaar moet in een periode van 1,5 maand na de datum van het aanslagbiljet. Neem het taxatieverslag goed door en analyseer of deze woningen in de wijken inderdaad vergelijkbaar zijn. Is de WOZ-waarde verkeerd ingeschat? Kies ervan voor een bezwaarschrift aan te leveren bij de gemeente (uiteraard met goede argumenten). Gebruik hiervoor devoorbeeldbrief of laat het doen door een taxateur of juridisch specialist.

Wanneer is het verstandig om bezwaar in te dienen?
Als je kunt aantonen dat er een fout is gemaakt bij de WOZ berekening dan kan je bezwaar aantekenen. Dit kan ervoor zorgen dat de geschatte woningprijs verlaagd wordt. De gemeentelijke belasting kan zo een stuk lager uitpakken. Aandachtspunt: sta je op het punt je woning te verkopen? Dan moet je goed nadenken. Kopers kijken naar de WOZ-waarde van jouw woning, want dit heeft invloed op het bod dat zij uitbrengen. Een lagere waardering onroerende zaken in Capelle aan den IJssel zorgt doorgaans voor een wat lager startbod.

Plaats een reactie