WOZ bezwaar Lansingerland

> Direct bezwaar maken

Als eigenaar van een woning, bedrijfspand of een andere onroerende zaak krijg je rond januari, februari en maart een brief met de WOZ-waarde van jouw woning. De WOZ is: een inschatting van de waarde van een pand door de gemeente. Aan de hand van deze woningwaarde is de gemeente instaat heffingen op te leggen zoals de verplichte OZB en het eigenwoningforfait voor de IB. Vind je dat de waarde van de woning te hoog is, en wil jij bezwaar indienen voor een lagere WOZ-waarde in Lansingerland? Op wozwaardespecialist.nl praten we je bij over welke opties je hebt.

 • De gemeente Lansingerland begroot jaarlijks de verkoopprijs van een huis.
 • Middels deze huizenprijs worden er diverse belastingen vastgesteld.
 • Het is verstandig om deze aanslag goed door te nemen zodat je een juiste / eerlijke aanslag toegestuurd krijgt.
 • De WOZ-beschikking die je in januari, februari of maart van 2024 krijgt is gebaseerd op de waarde van jouw woning op peildatum 1 januari 2023.
 • Wanneer je veronderstelt dat de calculatie van de WOZ niet actueel is kun jij bezwaar maken bij de desbetreffende ambtenaren. De maximaal termijn om dit te doen is 6 weken na dagtekening van het aanslagbiljet.
 • Dit kan je tegenwoordig prima zelf aanvliegen, maar er zijn ook tal van juristen die dit graag voor je doen. Kies altijd voor een no-cure-no-pay afhandeling.

WOZ waarde Lansingerland 2024

Ieder jaar krijg jij een WOZ-beschikking. Nieuwsgierig naar de gemiddelde WOZ-waarde en de tarieven van de gemeentelijke belastingen? In de bijgaande tabel check je een kostenraming van de actuele woonlasten in Lansingerland op basis van een meerpersoonshuishouden. Op wozwaardespecialist.nl kan je ook aan de slag met aanvullende informatie over Bezwaarbrief WOZ-waarde .

ProvincieZuid-Holland
GemeenteLansingerland
Postcode2665
Netnummer010 (+3110)
Gemiddelde WOZ-waarde€348.000
OZB-tarief woningen0,1003%
Gemiddeld betaalde OZB€349
Rioolheffing€249
Afvalstoffenheffing€290
Totale woonlasten€889
Lijst met gemiddelde WOZ, OZB en gemeentelijke heffingen in Lansingerland.

Rekenvoorbeeld: je bent eigenaar van een woning in de gemeente Lansingerland. De WOZ-waarde ligt op €256.000. De onroerendezaakbelasting bedraagt dan €256.000 x 0,1003% = €257.

No-cure-no-pay WOZ-bezwaar maken?

Doe de gratis check en ontdek jouw besparing

Bezwaar maken WOZ: hoe werkt dat?

Zoek jij naar een oplossing voor een te hoge WOZ-waarde in Lansingerland? Dan kan je vrij eenvoudig een bezwaar indienen. Doe dit altijd binnen 1,5 maand, gerekend vanaf de dagtekening van het aanslagbiljet. In het bijgaande vijfstappenplan beschrijven we hoe WOZ aanvechten in Lansingerland precies in z’n werk gaat.

Een lagere WOZ-waarde in 5 stappen

 1. Neem de beschikking door

  Het aanslagbiljet met gemeentelijke heffingen ontvang je rond januari, februari en maart. Of open wozwaardeloket.nl om te achterhalen of de nieuwste waarde al beschikbaar is. De waardes van afgelopen jaren staan ook in dat systeem.

 2. Taxatieverslag doornemen

  Het taxatierapport staat voor je klaar in het WOZ-loket Lansingerland. Gewoonlijk moet je hiervoor inloggen met DigiD. Deze documentatie is feitelijk een onderbouwing van de indicatie van de woningwaarde.

 3. Evalueer marktwaarde

  Check of de waarde wel klopt. De heffingsambtenaar kijkt onder andere naar verkoopbedragen van vergelijkbare huizen rond de peildatum. Controleer of deze woonruimtes in grote lijnen overeenkomen met jouw woning, of dat ze behoorlijk divers zijn. Een reden kan zijn dat ze gemoderniseerd zijn of als er sprake is van betonrot.

 4. Indienen van bezwaarschrift

  Het WOZ-bezwaar maken moet je zo snel mogelijk doen. Let erop dat je alles juist onderbouwd met eventueel een alternatieve taxatie. Om het je wat eenvoudiger te maken kun je onze voorbeeldbrief downloaden. Soms kan je ook eerst even een belletje doen naar de gemeente.

 5. Uitslag van het onderzoek afwachten

  De gemeente heeft het hele kalenderjaar de gelegenheid om jou een reactie te geven. Ben je het niet eens met de beslissing? Je kunt dan alsnog je gelijk halen met een hoger beroep met een advocaat.

Mijn WOZ-waarde inzien

Achterhalen wat de nieuwe WOZ-waarde 2024 is? Deze bekijk je eenvoudig via www.wozwaardeloket.nl. Op die website kun jij je huis snel vinden (straat & postcode). Je treft hier ook de vastgestelde waardes van de afgelopen jaren. De marktwaarde van onroerende zaken kan iedereen gewoon inzien. In het taxatieverslag van de overheid is te vinden hoe de waarde precies bepaald is. Dit WOZ-rapport staat klaar in je mijnoverheid account. In de onderstaande tabel is de gemiddelde woningwaarde te bekijken van enkele jaren terug.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€348.0009,4%
2019€318.00010,8%
2018€287.0005,1%
2017€273.0003,0%
2016€265.0003,5%
2015€256.000
Tabel met recente WOZ-gegevens in de gemeente Lansingerland.

Ja, ik wil een bezwaar indienen

Start gratis WOZ-bezwaar

woz-waarde-lansingerland-2665

Woningtaxatie in Lansingerland

Wil jij een verlaging van de WOZ-waarde? In die situaties kun jij je wenden tot de gemeente. Dit bezwaarschrift WOZ Lansingerland kan je nog sterker maken met een deskundig taxatierapport. Geholpen door een WOZ contra taxatie heb je serieus kans dat je verzoek wordt goedgekeurd. Dit is namelijk een betrouwbare analyse het huis een minder hoge marktwaarde heeft dan de gemeente stelt. De verwachte prijs van zo’n WOZ-taxatierapport in Lansingerland is ongeveer €250. Wordt jij in het gelijk gesteld, en wordt de WOZ aangepast? Dan heb je mogelijk recht op een vergoeding van de kosten, deze is maximaal €242.

Lokale taxateurs vergelijken
In het schema hieronder verstrekken we taxateurs en makelaars in Lansingerland die je mogelijk kunnen helpen met een uitgebreid taxatierapport om een lagere WOZ te verkrijgen. Of klik door voor vastgoedadviseurs in de omgeving zoals in Pijnacker-Nootdorp, Midden-Delfland, Delft, Den Haag en Kaag en Braassem.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Veelgestelde vragen

Wat wordt er bedoeld met de WOZ-waarde?
Met WOZ bedoelen we de wet Waardering Onroerende Zaken. Elke eigenaar krijgt jaarlijks een aanslagbiljet toegestuurd. De gemeente stelt hiervoor jaarlijks een nieuw taxatierapport op. De nieuwste woningwaarde wordt gebruikt voor verschillende soorten belastingen. De WOZ 2024 is de verwachte marktprijs van je huis op 1 januari 2023 en wordt vastgesteld door te kijken naar aspecten als: grootte, ligging, bijgebouwen, type woning, bouwjaar, oppervlakte en verkoopcijfers van huizen in de omgeving.

Wat wordt er verstaan onder een WOZ-beschikking?
Normaal gesproken krijg je aan het begin van het jaar de WOZ-beschikking in Lansingerland. In dit document bekijk je een indicatie van de woningwaarde en de gemeentelijke belastingen zoals de onroerendezaakbelasting (OZB), en ook de afvalstoffenheffing, rioolheffing en ledigingen van de container. Ook het waterschap gebruikt deze gegeven. Ook gebruik je dit voor de IB (aangifte inkomstenbelasting) voor eigenwoningforfait.

Wat wordt er bedoeld met de OZB-belasting?
Dit staat voor de onroerende-zaakbelasting die je betaalt over de waarde van onroerend goed. Heb jij een woning of stuk grond? Dan kun je jaarlijks een gecombineerde-aanslag verwachten (verstuurd in februari). In deze aanslag staat als belangrijkste kostenpost de OZB-heffing. In 2024 betaal je 0,1003% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Lansingerland. Gemiddeld betaal hier een woningeigenaar €349.

Hoe wordt de WOZ-waarde vastgesteld?
De waarde wordt opgesteld op basis van een speciaal model. Ze onderzoeken zaken zoals: ligging van het perceel, grondoppervlakte, onderhoudstoestand en referentiewoningen die recent zijn verkocht in de buurt. Data van het kadaster wordt gebruikt voor het bepalen van actuele woninggegevens.

Wat is het taxatieverslag, en waar vind ik het?
Zodra je het aanslagbiljet hebt ontvangen staat er ook een taxatieverslag voor je klaar. Deze kan je opvragen bij de gemeente (www.lansingerland.nl). In het rapport zijn diverse zaken opgenomen zoals: bijgebouwen, kadastrale gegevens, type object, bouwjaar, oppervlakte van het perceel, grootte van het pand. In dit taxatieverslag tref je daarbij ook verkoopprijzen van soortgelijke woningen die rond de peildatum van eigenaar zijn gewisseld.

Kan ik zelf een bezwaar indienen tegen een te hoge WOZ-waarde in Lansingerland?
Het bezwaar maken tegen een te hoge woningwaarde moet in een periode van 6 weken na datum van de WOZ-beschikking. Bekijk het bijbehorende taxatieverslag en beoordeel of de vergelijkbare woningen in de wijken ook echt vergelijkbaar zijn. Klopt de WOZ-waarde niet met de werkelijkheid? Stel dan een bezwaarschrift op voor de gemeente (met daarbij correcte onderbouwing). Wij hebben hiervoor een unieke voorbeeldbrief , bel even met de gemeente of schakel een juridisch specialist in.

Waarom moet ik een bezwaar indienen?
Als je denkt dat de WOZ niet juist is dan kan je bezwaar maken. Het gevolg van de bezwaarprocedure is dat de waarde lager wordt ingeschat. Het grote voordeel is dat je minder belasting betaalt. Vergeet niet: sta je op het punt je woning te verkopen? Dan wil je juist geen lagere waarde. Woningzoekers kijken naar de WOZ-waarde van jouw woning, aangezien dit een afspiegeling is van de reële prijs. Een lagere waardering onroerende zaken in Lansingerland maakt je woning bij verkoop minder waardevol.

 • WOZ bezwaar Berkel en Rodenrijs
 • WOZ bezwaar Bergschenhoek
 • WOZ bezwaar Bleiswijk
 • Plaats een reactie