WOZ bezwaar Callantsoog

> Direct bezwaar maken

Als eigenaar van een onroerende zaak krijg je aan het begin van het jaar de gemeentelijke aanslag met daarop de WOZ-waarde. WOZ houdt in: een geschatte marktprijs van een woning. Gebaseerd op deze woningwaarde worden heffingen en belastingen berekend zoals de verplichte OZB en uiteraard het eigenwoningforfait. Is de woningwaarde te hoog en zou je graag bezwaar maken tegen de WOZ-waarde in Callantsoog? Op deze pagina geven we inzicht in hoe dit werkt.

 • De gemeente Schagen maakt elk jaar een schatting van de verkoopprijs van een huis.
 • Gebaseerd op deze huizenprijs worden verschillende belastingen berekend.
 • Het is dus slim om dit te checken zodat de OZB ook klopt met de feitelijke woningwaarde.
 • De WOZ-beschikking die je in 2024 vaak digitaal ontvangt heeft betrekking op de woningwaarde op peildatum 1 januari 2023.
 • Wanneer je het vermoeden hebt dat de WOZ te hoog is dan kun jij bezwaar maken. De uiterlijke datum om dit te doen is 6 weken na ontvangst van de beschikking.
 • Dit kan je tegenwoordig prima zelf aanvliegen, echter is het ook uit te besteden aan een jurist. Vaak hanteren ze een ‘no-cure-no-pay’ strategie.

WOZ waarde Callantsoog 2024

Elke woningbezitter krijgt een WOZ-beschikking. Achtergrondgegevens bekijken over de gemiddelde WOZ-waarde en wat je gemiddeld moet betalen aan OZB? In de bijgaande tabel bekijk je duidelijke info over de actuele woonlasten in Callantsoog op basis van een meerpersoonshuishouden. Op wozwaardespecialist.nl tref je ook handige informatie over Wat betekend de WOZ.

ProvincieNoord-Holland
GemeenteSchagen
Postcode1759
Netnummer0224 (+31224)
Gemiddelde WOZ-waarde€258.000
OZB-tarief woningen0,1276%
Gemiddeld betaalde OZB€329
Rioolheffing€160
Afvalstoffenheffing€323
Totale woonlasten€812
Tabel met OZB, gemiddelde WOZ en gemeentelijke heffingen in Callantsoog.

Stel: je hebt een eigen woning in de gemeente Schagen. De WOZ-waarde die daarbij hoort ligt op €236.000. Je betaalt dan aan onroerendezaakbelasting €236.000 x 0,1276% = €301.

No-cure-no-pay WOZ-bezwaar maken?

Doe de gratis WOZ-check en ontdek meteen jouw besparing

Bezwaar maken WOZ: waarom en hoe werkt het?

Te maken met een te hoge WOZ-waarde in Callantsoog? Je kunt een bezwaar indienen. Daarvoor heb je 6 weken de tijd, gerekend vanaf de datum die op de beschikking staat. In het bijgaande vijfstappenplan vertellen we jou hoe WOZ aanvechten in Callantsoog precies in z’n werk gaat.

In vijf stappen een lagere WOZ-waarde realiseren

 1. Neem de beschikking door

  Het WOZ-aanslagbiljet krijg je opgestuurd in de eerste 12 weken van het jaar. Of gebruik de website wozwaardeloket.nl om te zien of het al bekend is. Je kunt hier ook zien hoe de waarde de laatste jaren is ontwikkeld.

 2. Taxatieverslag doornemen

  Het opgestelde taxatierapport bekijk je in het digitale WOZ-loket Callantsoog. Over het algemeen moet je hiervoor inloggen met DigiD. Deze verslaglegging dient als onderbouwing van de indicatie van de woningwaarde.

 3. Controle woningwaarde

  Ga naar of de waarde in lijn ligt met de marktwaarde. De heffingsambtenaar onderbouwt de waardering met vergelijkbare woningen. Controleer of deze woningen vergelijkbaar zijn met jouw woning, of dat ze juist te weinig overeenkomsten hebben. Bijvoorbeeld omdat ze een gunstige ligging hebben of als er sprake is van betonrot.

 4. Bezwaar maken

  Het bezwaar maken tegen een te hoge woningwaarde moet binnen 6 weken na dagtekening ingediend zijn. Je kunt het bezwaar kracht bijzetten met een alternatieve taxatie. Hiervoor is een speciale voorbeeldbrief beschikbaar. Steeds vaker bestaat ook de optie om telefonisch bezwaar te maken.

 5. Uitspraak van de gemeente

  De heffingsambtenaar van de gemeente heeft tot het einde van het kalenderjaar de tijd om te beslissen. Kan jij je hier niet in vinden? Dan is de weg naar de rechtbank mogelijk middels een hoger beroep met een advocaat.

Actuele WOZ-waarde bekijken

Benieuwd naar jouw laatste WOZ-waarde (2024)? Deze kan je gratis inzien via het WOZ-waardeloket platform. Hier zijn de waardes van alle huizen verzameld. Je bekijkt hier bovendien de kenmerken van de woning en de waarde van de afgelopen jaren. De huidige waarde van onroerende zaken is inzichtelijk voor iedereen. In het persoonlijke taxatieverslag is te vinden hoe de waarde tot stand komt. Het WOZ-rapport is te downloaden op de website van de gemeente. In de onderstaande lijst vind je de gemiddelde berekende woningwaarde van dit jaar, en van de voorgaande jaren.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€258.0007,1%
2019€241.0004,3%
2018€231.0002,7%
2017€225.0002,3%
2016€220.0001,9%
2015€216.000
Actuele WOZ-waardes in de gemeente Schagen.

Ja, ik wil bezwaar indienen tegen mijn WOZ

Gratis bezwaar maken, in een paar minuten geregeld

woz-waarde-callantsoog-1759

Woningtaxatie in Callantsoog

Is de vastgestelde WOZ-waarde te hoog? Je hebt dan het recht om bezwaar in te dienen. Het bezwaarschrift WOZ Callantsoog komt nog beter over met een vakkundig taxatierapport. Met een WOZ contra taxatie nemen de kansen toe dat men gehoor geeft aan je verzoek. Het is een heel betrouwbaar bewijs dat de woning minder waard is dan de gemeente aangeeft. De kostprijs van een WOZ-taxatierapport in Callantsoog komt gemiddeld uit rond de €235. Wordt het bezwaar gegrond verklaard, en gaat de waarde omlaag? Er bestaat een vergoeding voor het indienen van een taxatierapport (maximaal €242).

Taxateurs in de regio vinden
In de volgende tabel vergelijk je taxateurs en makelaars in Callantsoog die professionele hulp bieden bij een vakkundig taxatierapport om de WOZ beschikking te veranderen. Vergelijk ook vastgoedadviseurs in de regio zoals in Oudesluis, t Zand, Petten, Burgerbrug en Sint Maartensvlotbrug.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Bekijk hier de FAQ met veelgestelde vragen

Wat betekent de WOZ-waarde?
WOZ staat voor wet Waardering Onroerende Zaken. Elke woning in Nederland krijgt elk jaar een nieuwe waardering toegestuurd. De waarde voor 2024 is gebaseerd op de marktwaarde op 1 januari 2023. De woningwaarde vormt de basis voor de calculatie van diverse belastingen. De WOZ 2024 is de geschatte marktwaarde van jouw woning op 1 januari 2023 en wordt gecalculeerd a.d.h.v. factoren zoals: bijgebouwen, ligging, oppervlakte, bouwjaar, grootte, type woning en de verkoopprijs van vergelijkbare woningen.

Wat is de WOZ-beschikking?
In het eerste kwartaal van 2024 ontvang je de WOZ-beschikking in Callantsoog. In dit document bekijk je de ingeschatte woningwaarde en allerlei gemeentelijke belastingen zoals de onroerendezaakbelasting (OZB), en ook de afvalstoffenheffing, rioolheffing en ledigingen van de container. Ook het waterschap gebruikt deze gegeven. Je hebt de beschikking tenslotte ook nodig voor de aangifte inkomstenbelasting (IB) / eigenwoningforfait.

Waarom betaal ik OZB-belasting?
We hebben het hier over de onroerende-zaakbelasting die je – als percentage van de WOZ-waarde – moet betalen aan de gemeente. Heb jij een woning in bezit? In dat geval krijg je aan het begin van het jaar een gecombineerde aanslag (gereed in februari). In dit document vind je de OZB-heffing voor woningeigenaren. In 2024 betaal je 0,1276% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Callantsoog. Gemiddeld betaal hier een woningeigenaar €329.

Hoe bepalen gemeenten de WOZ-waarde?
Deze waarde wordt berekend a.d.h.v. objectieve criteria. Ze onderzoeken feiten zoals: waar staat de woning, oppervlakte van de kavel, bouwjaar en verkoopcijfers van woningen in de buurt in de regio. Je kunt bij het kadaster terecht erkende woninggegevens.

Hoe kan ik het taxatieverslag inzien?
Vanaf het moment dat je het aanslagbiljet hebt ontvangen is tevens het taxatieverslag beschikbaar voor inzage. Dit document vind je via de site van de gemeente (www.schagen.nl). In het document staan alle gebruikte onderdelen zoals; kadastrale gegevens, type object, grootte van het pand, adresgegevens, bijgebouwen, oppervlakte van het perceel. In dit taxatieverslag zie je ook een overzicht met koopsommen van referentieobjecten die rond 1 januari van 2023 zijn verkocht.

Hoe kan ik bezwaar maken tegen een te hoge WOZ-waarde in Callantsoog?
Bezwaar maken kan in een termijn van 6 weken na dagtekening van de beschikking. Download het taxatieverslag direct en beoordeel of deze huizen in de wijken dezelfde kenmerken hebben van jouw huis. Vind je de WOZ-waarde niet kloppen? Kies ervan voor een bezwaarschrift aan te leveren bij de gemeente met daarbij jouw argumenten. Als uitgangspunt gebruik je de voorbeeldbrief of besteed het uit aan een juridisch specialist.

Waarom moet ik een bezwaar indienen?
Als je vermoedt dat de WOZ niet klopt dan kan je hiertegen bezwaar maken. Het effect van het bezwaar is doorgaans dat de geschatte woningprijs verlaagd wordt. De gemeentelijke heffingen zullen daardoor ook dalen. Let op: wil jij binnenkort gaan verhuizen en verkopen? Dan moet je extra goed nadenken. Investeerders kijken naar de WOZ-waarde van jouw woning want dit zegt iets over de marktprijs. Een lagere waardering onroerende zaken in Callantsoog zorgt doorgaans voor een wat lager startbod.

Plaats een reactie