WOZ bezwaar Hardinxveld-Giessendam

> Direct bezwaar maken

Als eigenaar van een woning, bedrijfspand of een andere onroerende zaak ontvang je in de eerste 12 weken van het jaar de gemeentelijke aanslag met daarop de WOZ-waarde. WOZ houdt in: een indicatie van de verkoopprijs van een gebouw. Gebaseerd op deze woningwaarde worden heffingen en belastingen berekend zoals het OZB tarief en het eigenwoningforfait. Hebben ze de verwachte prijs van je huis te hoog ingeschat en ben je van plan om bezwaar te maken tegen de WOZ-waarde in Hardinxveld-Giessendam? Op wozwaardespecialist.nl vind je uitgebreide informatie over wat je moet doen.

 • De gemeente Hardinxveld-Giessendam maakt elk jaar een schatting van de verwachte waarde van elk huis.
 • Door gebruik te maken van deze huizenprijs weet je wat je moet betalen aan gemeentelijke heffingen.
 • Je doet er goed aan om hier goed naar te kijken zodat je een juiste / eerlijke aanslag toegestuurd krijgt.
 • De WOZ-beschikking die begin 2024 op de mat valt is een schatting van de marktwaarde van je woning op peildatum 1 januari 2023.
 • Als je denkt dat de WOZ te hoog is dan kan je hiertegen bezwaar maken. Men moet dit bezwaar indienen binnen 6 weken na dagtekening van het aanslagbiljet.
 • Men kan eenvoudig online bezwaar maken, maar er zijn ook tal van juristen die dit graag voor je doen. Kies altijd voor een no-cure-no-pay afhandeling.

WOZ waarde Hardinxveld-Giessendam 2024

Als huizenbezitter ontvang je jaarlijks de WOZ-beschikking. Achtergrondgegevens bekijken over de gemiddelde WOZ-waarde en hoe hoog de OZB dit jaar is? In de onderstaande tabel verschaffen we een kostenraming van de verschillende woonlasten in Hardinxveld-Giessendam (waarbij we inzoomen op een meerpersoonshuishouden). Eveneens kan je ook aan de slag met aanvullende informatie over WOZ-waarde inzien .

ProvincieZuid-Holland
GemeenteHardinxveld-Giessendam
Postcode3372
Netnummer0184 (+31184)
Gemiddelde WOZ-waarde€255.000
OZB-tarief woningen0,1199%
Gemiddeld betaalde OZB€306
Rioolheffing€231
Afvalstoffenheffing€292
Totale woonlasten€829
Figuur met OZB, gemiddelde WOZ en gemeentelijke heffingen in Hardinxveld-Giessendam.

Voorbeeld: je hebt een eigen woning in de gemeente Hardinxveld-Giessendam. Hierbij hoort een WOZ-waarde van €271.000. Voor de onroerendezaakbelasting moet je dan rekenen op €271.000 x 0,1199% = €325.

Eenvoudig en snel gratis bezwaar indienen?

Doe de gratis WOZ-check en kijk wat jij kunt besparen

Bezwaar maken WOZ: waar kan ik dat doen?

Heb jij een te hoge WOZ-waarde in Hardinxveld-Giessendam? Je kunt hiervoor een bezwaar indienen. Let op: je hebt hier zes weken de tijd voor, gerekend vanaf de dag na de dagtekening van het aanslagbiljet. In het 5-stappenplan hieronder duiden we hoe WOZ aanvechten in Hardinxveld-Giessendam ingediend kan worden.

WOZ-waarde verlagen in 5 stappen

 1. Wacht de beschikking af

  Het aanslagbiljet van de gemeente krijg je aan het begin van elk jaar. Of bezoek wozwaardeloket.nl om in te zien of het al bekend is. Je kunt daar ook de waarde van de afgelopen jaren inzien.

 2. Taxatieverslag opvragen

  Het zogenaamde taxatierapport vraag je op bij het WOZ-loket Hardinxveld-Giessendam. Doorgaans moet je hiervoor inloggen met DigiD. Deze documentatie bevat kenmerken die van belang zijn voor de geregistreerde woningwaarde.

 3. Analyseer woningprijs

  Controleer of de waarde correct is. De heffingsambtenaar onderbouwt de waardering met 1 of meer vergelijkbare woningen. Check of deze woonobjecten vergelijkbaar zijn met jouw woning, of dat ze heel andere kenmerken hebben. Een reden kan zijn dat ze een gunstige ligging hebben of omdat jouw woning een stuk ouder is.

 4. Indienen van bezwaarschrift

  Het bezwaar maken tegen een te hoge woningwaarde moet je zo snel mogelijk doen. Zorg voor een goede onderbouwing, eventueel met een alternatieve taxatie. Hiervoor is een speciale voorbeeldbrief beschikbaar. Dikwijls volstaat soms al een telefoontje.

 5. Uitslag van het onderzoek afwachten

  De gemeente heeft het hele kalenderjaar de tijd om met een reactie op het bezwaar te komen. Vind jij de uitspraak onterecht? Dan is er nog de mogelijkheid om te procederen in hoger beroep met een advocaat.

Actuele WOZ-waarde opvragen

Benieuwd naar jouw laatste WOZ-waarde (2024)? Dit kan je 24/7 inzien via het WOZ-waardeloket. Op dit platform kun je elke woning opzoeken. Je achterhaalt daar ook het bouwjaar, gebruiksdoel, oppervlakte en de waardes van de afgelopen jaren. De vastgestelde waarde van onroerende zaken is openbaar beschikbaar. In het gemeentelijke taxatieverslag wordt uitgelegd hoe deze waarde zijn afgeleid. Dit WOZ-rapport kan je online downloaden via de website van jouw gemeente. In het overzicht hieronder vind je de gemiddele woningwaarden van de laatste 6 jaar.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€255.0006,3%
2019€240.0004,8%
2018€229.0002,2%
2017€224.0003,2%
2016€217.000-0,5%
2015€218.000
Actuele WOZ-waardes in de gemeente Hardinxveld-Giessendam.

Ja, ik wil een lagere WOZ-waarde

Realiseer direct een lagere OZB

woz-waarde-hardinxveld-giessendam-3372

Woningtaxatie in Hardinxveld-Giessendam

Wil jij een verlaging van de WOZ-waarde? Je hebt dan het recht om bezwaar in te dienen. Jouw bezwaarschrift WOZ Hardinxveld-Giessendam komt nog beter over met een erkend taxatierapport. Met een WOZ contra taxatie nemen de kansen toe om in het gelijk gesteld te worden. Het is een heel betrouwbaar bewijs dat de woning een lagere marktwaarde heeft dan de beoogde waarde die je gemeente bepaalde. De investering van een WOZ-taxatierapport in Hardinxveld-Giessendam ligt zo rond de €260. Neemt de gemeente je verzoek over, en wordt de waarde verminderd? Er bestaat een vergoeding voor het indienen van een taxatierapport (tot een max. van €242).

Zoek taxateurs in de buurt
In de tabel hieronder check je taxateurs en makelaars in Hardinxveld-Giessendam die je mogelijk willen helpen aan een deskundig taxatierapport om de WOZ aan te passen. Zoek ook vastgoedadviseurs in de regio, zoals in Molenlanden, Sliedrecht, Papendrecht, Hendrik-Ido-Ambacht en Zwijndrecht.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

FAQ met veelgestelde vragen

Waar staat de WOZ-waarde voor?
Dit is de wet Waardering Onroerende Zaken (WOZ). Elk huis in Nederland krijgt jaarlijks een aanslagbiljet toegestuurd. Hieraan ten grondslag ligt een gestandaardiseerd taxatierapport. De waarde van de WOZ bepaalt o.a. de IB, OZB en eigenwoningforfait. De WOZ 2024 is een indicatie van de verkoopprijs van je woning op 1 januari 2023 en wordt berekend a.d.h.v. aspecten als: ligging, type woning, bijgebouwen, grootte, onderhoudsniveau, bouwjaar en verkoopcijfers van huizen in de omgeving.

Wat wordt er verstaan onder een WOZ-beschikking?
Aan het begin van het jaar krijg je een WOZ-beschikking in Hardinxveld-Giessendam. In deze gemeentelijke beschikking tref je de huidige woningwaarde en allerlei gemeentelijke belastingen zoals de welbekende onroerendezaakbelasting (ozb), maar ook bijvoorbeelde de afvalstoffen- en rioolheffing. Ook de waterschappen gebruiken deze gegevens. Je hebt de beschikking tenslotte ook nodig voor het berekenen van het eigenwoningforfait in de IB.

Wanneer is er de OZB-belasting?
Het betreft de onroerende-zaakbelasting die gemeenten opleggen aan huiseigenaren. Heb jij een woning in bezit? Dan ontvang jij elk jaar deze gecombineerde aanslag (verstuurd in februari). Daarin staat de OZB-heffing voor woningeigenaren. In 2024 betaal je 0,1199% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Hardinxveld-Giessendam. Als woningeigenaar betaal je gemiddeld €306.

Hoe wordt mijn WOZ-waarde bepaald?
De waarde wordt gecalculeerd a.d.h.v. verschillende objectkenmerken. Zo wordt er gekeken naar onderdelen zoals: de ligging van het huis, grondoppervlakte, het soort woning en de verkoopbedragen van vergelijkbare huizen rond de peildatum dichtbij jouw woning. Via de websites van het kadaster bekijk je ook eenvoudig de correcte woninggegevens.

Waar vind ik mijn taxatieverslag?
Vanaf het moment dat je de definitieve aanslag van dit jaar hebt, staat er ook een taxatieverslag voor je klaar. Deze kan je downloaden via de site van de gemeente (www.hardinxveld-giessendam.nl/). In het taxatieverslag staan alle gebruikte onderdelen zoals; kadastrale gegevens, type object, bouwjaar, bijgebouwen, oppervlakte van het perceel, adresgegevens. In dit taxatieverslag vind je ook verkoopgegevens van nabije woningen die rondom 1 januari 2023 zijn verkocht.

Kan ik zelf een bezwaar indienen tegen een te hoge WOZ-waarde in Hardinxveld-Giessendam?
Het bezwaar maken tegen een te hoge woningwaarde moet in een termijn van 1,5 maand na de dagtekening van de WOZ-beschikking. Doorzoek het taxatieverslag online en analyseer of de woningen in de wijken dezelfde kenmerken hebben van jouw huis. Vind je de WOZ-waarde niet kloppen? Schrijf dan een bezwaarschrift naar de gemeente, inclusief argumenten. Daarvoor is er een speciale voorbeeldbrief of maak gebruik van de diensten van een taxeur of juridisch specialist.

Wanneer is het verstandig om bezwaar in te dienen?
Als je denkt dat de WOZ verkeerd is ingeschat dan kan je bezwaar maken bij gemeente. Het effect van het bezwaar is doorgaans dat je een lagere waarde voor je woning krijgt. De gemeentelijke heffingen zullen daardoor ook dalen. Goed om te weten: ga je jouw woning verkopen? Dan wil je juist geen lagere waarde. Kopers hechten veel waarde aan de WOZ-waarde om zo hun bod voor te bereiden. Een lagere waardering onroerende zaken in Hardinxveld-Giessendam kan een negatief effect hebben op de verkoopkansen.

Plaats een reactie