WOZ bezwaar Vlaardingen

> Direct bezwaar maken

Als huizenbezitter ontvang je aan het begin van het jaar een brief met de WOZ-waarde van jouw woning. WOZ betekent: een schatting van de waarde van jouw huis. Door gebruik te maken van deze woningwaarde worden diverse belastingen berekend zoals de verplichte OZB en de hoogte van het eigenwoningforfait voor de inkomstenbelasting. Geeft de gemeente een te hoge waarde, en heb je plannen voor een bezwaar tegen de WOZ-waarde in Vlaardingen? Hieronder kan je aan de slag met handige info over de regelgeving.

 • De gemeente Vlaardingen raamt ieder jaar de marktwaarde van een object.
 • Op basis van de huizenprijs die is vastgesteld worden verschillende belastingen berekend.
 • Het is dus slim om deze aanslag goed door te nemen zodat je niet teveel betaalt aan de gemeente.
 • De WOZ-beschikking die in februari 2024 uitgegeven wordt is een indicatie van de woningwaarde op peildatum 1 januari 2023.
 • Wanneer je denkt dat de WOZ te hoog is dan kun jij een bezwaarschrift schrijven en indienen. Je moet het bezwaar indienen binnen 6 weken nadat je de beschikking hebt gekregen.
 • Dit kan je tegenwoordig prima zelf aanvliegen, maar je kunt hier ook een jurist voor inschakelen. Doorgaans kan dit op no-cure-no-pay basis.

WOZ waarde Vlaardingen 2024

Elke woningbezitter krijgt een WOZ-beschikking. Details bekijken van de gemiddelde WOZ-waarde en hoe hoog de OZB dit jaar is? In de tabel hieronder verstrekken we een indicatie van de actuele woonlasten in Vlaardingen (gebaseerd op een meerpersoonshuishouden). Op dit portaal is er meer info te vinden over Waardering onroerende zaken.

ProvincieZuid-Holland
GemeenteVlaardingen
Postcode3136
Netnummer010 (+3110)
Gemiddelde WOZ-waarde€202.000
OZB-tarief woningen0,1426%
Gemiddeld betaalde OZB€288
Rioolheffing€161
Afvalstoffenheffing€352
Totale woonlasten€800
Weergave van OZB, gemiddelde WOZ en gemeentelijke heffingen in Vlaardingen.

Stel je voor: je bezit een woning of bedrijfspand in de gemeente Vlaardingen. De WOZ-waarde die daarbij hoort ligt op €277.000. Je betaalt dan aan onroerendezaakbelasting €277.000 x 0,1426% = €395.

Moeiteloos bezwaar tegen een hoge WOZ maken?

Start met de bezwaarcheck en ontdek jouw besparing

Bezwaar maken WOZ: hoe regel ik dat?

Heb jij een beschikking ontvangen met een te hoge WOZ-waarde in Vlaardingen? Dan kan je een bezwaarschrift indienen. Je hebt hiervoor 1,5 maand de tijd, gerekend vanaf de datum die op de beschikking staat. In het stappenplan dat je hierna kunt lezen maken we je duidelijk hoe WOZ aanvechten in Vlaardingen nu precies werkt.

Een lagere WOZ-waarde bedingen in 5 stappen

 1. Onderzoek de beschikking

  Het aanslagbiljet krijg je doorgaans in januari of februari. Of ga even naar wozwaardeloket.nl (van de Rijksoverheid) om te zien of de nieuwste waarde al beschikbaar is. Ook de geschiedenis van de laatste jaren is in te zien.

 2. Taxatieverslag downloaden

  Het opgestelde taxatierapport staat voor je klaar in het WOZ-loket Vlaardingen. Vermoedelijk heb je daarvoor een DigiD account nodig. Deze verslaglegging is de basis van de waardebepaling.

 3. Analyseer marktprijs

  Beoordeel of de waarde wel overeenkomt met de feitelijke woningwaarde. De heffingsambtenaar kijkt onder andere naar vergelijkbare woningen. Ga na of deze gebouwen inderdaad vergelijkbaar zijn, of dat ze nogal afwijken van jouw eigen woning. Dit komt doorgaans doordat ze een beter uitzicht hebben of wanneer er sprake is van asbest.

 4. Maak bezwaar

  Het WOZ-bezwaar maken moet je 6 weken na de datum van het aanslagbiljet opsturen. Goed voorwerk is belangrijk, zoals een uitgevoerde woningtaxatie. Daarvoor kan je gebruik maken van een voorbeeldbrief. Steeds vaker volstaat soms al een telefoontje.

 5. Inhoudelijke toelichting gemeente

  De heffingsambtenaar van de gemeente heeft tot het einde van het kalenderjaar de tijd om te reageren. Ben je het niet eens met de beslissing? Dan kan je via de rechtbank alsnog in beroep gaan met een advocaat.

De WOZ-waarde checken

Benieuwd naar jouw laatste WOZ-waarde (2024)? Dit kan je het gemakkelijkste bekijken via wozwaardeloket.nl. Via die zoekmachine vind je in een handomdraai jouw woning terug. Je bekijkt hier bovendien kenmerken zoals bouwjaar, oppervlakte en de WOZ-waardes van de laatste paar jaar. De actuele waarde van onroerende zaken zoals een woning of bedrijfspand is voor iedereen in te zien. In het taxatieverslag van de overheid wordt meer precies omschreven hoe deze waardes zijn gecalculeerd. Je persoonlijke WOZ-rapport is online op te vragen. In de tabel hieronder vind je de gemiddelde berekende woningwaarde van meerdere jaren geleden.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€202.00010,4%
2019€183.0007,6%
2018€170.0003,7%
2017€164.0002,5%
2016€160.0000,0%
2015€160.000
Ontwikkeling gemiddelde WOZ-waarde in gemeente Vlaardingen.

Ja, ik wil gratis bezwaar maken tegen de WOZ.

Start gratis WOZ-bezwaar

woz-waarde-vlaardingen-3136

Woningtaxatie in Vlaardingen

Hoopte jij op een lagere WOZ-waarde? In die situaties kun jij je wenden tot de gemeente. Het bezwaarschrift WOZ Vlaardingen zal een stuk overtuigender zijn met een deskundig taxatierapport. Dankzij een WOZ contra taxatie heb je een grotere kans dat jouw verzoek wordt gehonoreerd. Het is een uitstekend bewijs dat jouw woning een lagere waarde heeft dan de gemeente aangeeft. De verwachte prijs van zo’n WOZ-taxatierapport in Vlaardingen komt gemiddeld uit rond de €255. Geeft de gemeente gehoor, en wordt de WOZ naar een lagere prijs bijgesteld? Dan kun jij de kosten van dit taxatierapport terugvorderen (maximaal €242).

Vind en vergelijk taxateurs
In het schema hieronder bekijk je taxateurs en makelaars in Vlaardingen die je mogelijk kunnen helpen met een uitgebreid taxatierapport om jouw WOZ te verlagen. Op deze site vind je ook vastgoedadviseurs in omliggende plekken zoals Schiedam, Rotterdam, Barendrecht, Ridderkerk en Alblasserdam.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Bekijk hier de FAQ met veelgestelde vragen

Waar staat de WOZ-waarde voor?
Dit is de wet Waardering Onroerende Zaken (WOZ). Elke woning in Nederland ontvangt jaarlijks een aanslagbiljet met een bepaalde woningwaarde. Deze waarde wordt gebaseerd op de waarde van de woning op 1 januari 2023. De WOZ-waarde wordt gebruikt als basis voor gemeentelijke belastingen en de IB. De WOZ 2024 is een inschatting van de prijs van een woonobject op 1 januari 2023 en wordt gecalculeerd a.d.h.v. factoren zoals: bouwjaar, ligging, onderhoudsniveau, grootte, bijgebouwen, type woning en vergelijkbare woningen die rond het begin van vorig jaar verkocht zijn.

Wat is een WOZ-beschikking?
Aan het begin van het jaar krijg je een WOZ-beschikking in Vlaardingen. In dit document vind je de ingeschatte woningwaarde en de periodieke gemeentelijke belastingen zoals de onroerendezaakbelasting (OZB), en ook de afvalstoffenheffing, rioolheffing en ledigingen van de container. Het waterschap rekent ook met deze gegevens. Ook gebruik je dit voor het bepalen van de hoogte van het eigenwoningforfait (inkomstenbelasting).

Wat wordt er bedoeld met de OZB-belasting?
Dit staat voor de onroerende-zaakbelasting die woningeigenaren elk jaar weer opnieuw moeten betalen. Ben jij eigenaar van een huis? Dan ontvang jij elk jaar deze gecombineerde aanslag (begin van het jaar). In dit document vind je het tarief van de OZB-heffing. In 2024 betaal je 0,1426% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Vlaardingen. Een huizeneigenaar betaalt hier gemiddeld €288.

Hoe wordt de WOZ-waarde van een woning bepaald?
De waarde wordt door de gemeente berekend a.d.h.v. data die voorhanden is. De gemeente verwerkt onderwerpen zoals: de ligging van de woning, de inhoud van de woning, onderhoudstoestand en de verkoopbedragen van vergelijkbare huizen rond de peildatum in de omgeving. Het kadaster is in Nederland verantwoordelijk voor actuele woninggegevens.

Waar vind ik mijn taxatieverslag?
Indien je de aanslag in de berichtenbox van de overheid hebt ontvangen, is tevens het taxatieverslag beschikbaar voor inzage. Deze kan je downloaden via de online omgeving van de gemeente (www.vlaardingen.nl). In dit document staan belangrijke gegevens zoals: type object, bijgebouwen, grootte van het pand, adresgegevens, bouwjaar, kadastrale gegevens. In het taxatieverslag vind je daarbij ook verkoopprijzen van gelijkwaardige woningen die rond de waardepeildatum verkocht zijn.

Hoe maak ik bezwaar tegen een te hoge WOZ-waarde in Vlaardingen?
Het indienen van het bezwaar moet in een termijn van 6 weken na datum van de WOZ-beschikking. Download het taxatieverslag direct en beoordeel of de referentiewoningen in de wijken vergelijkbaar zijn met jouw woning. Wil je dan toch de WOZ-waarde verlagen? Formuleer dan een bezwaarschrift voor de gemeente met daarbij jouw argumenten. Wij hebben hiervoor een unieke voorbeeldbrief of maak gebruik van de diensten van een taxeur of juridisch specialist.

Waarom moet ik bezwaar maken?
Als je veronderstelt dat de WOZ niet juist is dan kun jij een bezwaarschrift schrijven en indienen. Het gevolg van de bezwaarprocedure is dat de woningwaarde kan worden verlaagd. Dit zorgt weer voor lagere (gemeentelijke) belastingen. Vergeet niet: ga je verhuizen en wil je jouw huis verkopen? Dan kan een te lage waarde niet handig zijn. Geïnteresseerden hechten veel waarde aan de WOZ-waarde want dit zegt iets over de marktprijs. Een lagere waardering onroerende zaken in Vlaardingen zorgt doorgaans voor een wat lager startbod.

Plaats een reactie