WOZ bezwaar Pijnacker-Nootdorp

> Direct bezwaar maken

Als woningeigenaar krijg je in de eerste 12 weken van het jaar de aanslag OZB met daarop de nieuwe WOZ-waarde. De WOZ wil zeggen een geschatte marktprijs van een woning. Gebaseerd op deze woningwaarde worden diverse belastingen berekend zoals de verplichte OZB maar ook het eigenwoningforfait. Hebben ze de verwachte prijs van je huis te hoog ingeschat en heb je plannen voor een bezwaar tegen de WOZ-waarde in Pijnacker-Nootdorp? Op dit portaal lees je praktische info over de regelgeving.

 • De gemeente Pijnacker-Nootdorp komt elk jaar met een indicatie van de marktwaarde van een huis.
 • Aan de hand van deze huizenprijs zullen de gemeentelijke heffingen worden berekend.
 • Het is aan te raden dit te checken zodat je een juiste / eerlijke aanslag toegestuurd krijgt.
 • De WOZ-beschikking die begin 2024 op de mat valt is gebaseerd op de waarde van jouw woning op peildatum 1 januari 2023.
 • Wanneer je meent dat de berekening van de WOZ fout is gegaan kan je bezwaar maken bij gemeente. Dit moet kenbaar gemaakt worden binnen 6 weken na de datum van het aanslagbiljet.
 • Dit kan je tegenwoordig prima zelf aanvliegen, echter is het ook uit te besteden aan een jurist. Kies altijd voor een no-cure-no-pay afhandeling.

WOZ waarde Pijnacker-Nootdorp 2024

Niemand komt onder de WOZ-beschikking uit. Details bekijken van de gemiddelde WOZ-waarde en de belastingtarieven van de diverse heffingen? In de onderstaande tabel verschaffen we een overview van de actuele woonlasten in Pijnacker-Nootdorp op basis van een meerpersoonshuishouden. Op deze pagina vind je ook meer informatie over WOZ-waarde vragen.

ProvincieZuid-Holland
GemeentePijnacker-Nootdorp
Postcode2642
Netnummer015 (+3115)
Gemiddelde WOZ-waarde€338.000
OZB-tarief woningen0,0932%
Gemiddeld betaalde OZB€315
Rioolheffing€228
Afvalstoffenheffing€352
Totale woonlasten€896
Schema met gemiddelde WOZ, OZB en gemeentelijke heffingen in Pijnacker-Nootdorp.

Berekening: je hebt een koopwoning in de gemeente Pijnacker-Nootdorp. De WOZ-waarde ligt op €261.000. Je betaalt dan aan onroerendezaakbelasting €261.000 x 0,0932% = €243.

Gratis en snel WOZ-bezwaar maken?

Start de gratis waardescan en verlaag de belastingen

Bezwaar maken WOZ: informatie en uitleg

Heb jij een beschikking ontvangen met een te hoge WOZ-waarde in Pijnacker-Nootdorp? Je kunt een bezwaar indienen. Wacht niet te lang, je hebt 6 weken de tijd gerekend vanaf de dag volgend op de dagtekening van de beschikking. In het praktisch stappenplan beschrijven we hoe WOZ aanvechten in Pijnacker-Nootdorp aangevlogen dient te worden.

Een lagere WOZ-waarde bedingen in 5 stappen

 1. Wacht op de beschikking

  Het aanslagbiljet ontvang je rond januari, februari en maart. Of ga even naar wozwaardeloket.nl (van de Rijksoverheid) om te bekijken of de waarde van jouw woning al publiekelijk is. De waardes van afgelopen jaren staan ook in dat systeem.

 2. Taxatieverslag openen

  Het beschikbare taxatierapport bekijk je in het digitale WOZ-loket Pijnacker-Nootdorp. Gewoonlijk heb je hier DigiD voor nodig. Dit verslag bevat kenmerken die van belang zijn voor de ingeschatte WOZ-waarde.

 3. Evalueer woningwaarde

  Bekijk of de waarde overeenkomt met de werkelijke prijs. De heffingsambtenaar onderbouwt de waardering met drie vergelijkbare koopsommen van woningen in de buurt. Beoordeel of deze woonhuizen in hoofdlijnen hetzelfde zijn als jouw huis, of dat je eigenlijk niet mag vergelijken met jouw eigen huis. Dat kan voorkomen doordat ze groter zijn of als er sprake is van vervuilde grond.

 4. Start een bezwaarprocedure

  Een bezwaarschrift indienen bij de gemeente moet je 6 weken na dagtekening van het aanslagbiljet indienen. Gebruik heldere en goede argumenten en vul het eventueel aan met een onderbouwd taxatierapport. Om direct vandaag aan de slag te gaan kan je gebruik maken van een voorbeeldbrief. Vaak kan je ook al e.e.a. regelen door even te bellen.

 5. Uitslag van het onderzoek afwachten

  De gemeente heeft tot het einde van het kalenderjaar de optie om het bezwaar af te keuren. Wijst de gemeente het bezwaar af? Dan kan je via de rechtbank alsnog in beroep gaan met een advocaat.

Actuele WOZ-waarde opvragen

Achterhalen wat de nieuwe WOZ-waarde 2024 is? Dit kan je het gemakkelijkste bekijken via https://www.wozwaardeloket.nl. Op die website is betrouwbare info te vinden van alle woning in Nederland. Je bekijkt hier bovendien kenmerken zoals bouwjaar, oppervlakte en de WOZ-waardes van de afgelopen jaren. De huidige waarde van onroerende zaken is openbaar beschikbaar. In het opgestelde taxatieverslag wordt meer precies omschreven hoe deze waardes zijn gecalculeerd. Dit WOZ-rapport kun je opvragen bij je gemeente. In de bijgaande tabel vind je de gemiddele woningwaarden van dit jaar, en van de voorgaande jaren.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€338.0007,3%
2019€315.0008,6%
2018€290.0007,4%
2017€270.0001,9%
2016€265.0001,1%
2015€262.000
Ontwikkeling gemiddelde WOZ-waarde in gemeente Pijnacker-Nootdorp.

Ja, verlaag mijn WOZ-waarde

Gratis bezwaar maken, in een paar minuten geregeld

woz-waarde-pijnacker-nootdorp-2642

Woningtaxatie in Pijnacker-Nootdorp

Wil jij een verlaging van de WOZ-waarde? Je hebt dan het recht om bezwaar in te dienen. Dit bezwaarschrift WOZ Pijnacker-Nootdorp zal een stuk overtuigender zijn met een deskundig taxatierapport. Dankzij een WOZ contra taxatie kom je een stap dichterbij om gelijk te krijgen. Het is namelijk een perfect bewijsstuk dat het huis een minder hoge marktwaarde heeft dan de gemeente aangeeft. Een kostenindicatie van dit WOZ-taxatierapport in Pijnacker-Nootdorp komt gemiddeld uit rond de €275. Krijg je gelijk, en gaat de waarde omlaag? Vraag de gemeente om een vergoeding van de kosten van het taxatierapport (tot een max. van €242).

Contactgegevens van taxateur in de regio
In de volgende tabel vind je taxateurs en makelaars in Pijnacker-Nootdorp die betrouwbare service bieden voor een officieel taxatierapport om een lagere WOZ te verkrijgen. Zoek ook vastgoedadviseurs in de regio, zoals in Midden-Delfland, Delft, Den Haag, Kaag en Braassem en Nieuwkoop.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Veelgestelde vragen

Wat wordt bedoeld met de WOZ-waarde?
De wet Waardering Onroerende Zaken (WOZ) is van toepassing op vastgoed. Elke woning of bedrijfspand ontvangt jaarlijks een geüpdatete woningwaarde. Deze waarde baseert men op het jaarlijkse taxatierapport van 2024. De geïndexeerde huizenprijs heeft invloed op o.a. de IB, OZB en eigenwoningforfait. De WOZ 2024 is de geschatte marktwaarde van je huis op 1 januari 2023 en wordt bepaald door thema’s als: bijgebouwen, type woning, oppervlakte, ligging, onderhoudsniveau, grootte en de verkoopbedragen van vergelijkbare huizen rond de peildatum.

Wat is de WOZ-beschikking?
Aan het begin van het jaar krijg je een WOZ-beschikking in Pijnacker-Nootdorp. In dit document check je de geregistreerde woningwaarde en de gemeentelijke belastingen zoals bijvoorbeeld onroerendezaakbelasting (ozb) en afval / riool bijdrage. Tevens gebruikt het waterschap deze data. Als laatste gebruik je dit ook voor het bepalen van de hoogte van het eigenwoningforfait (inkomstenbelasting).

Hoe komt de OZB-belasting tot stand?
We spreken van een onroerende-zaakbelasting die woningeigenaren elk jaar weer opnieuw moeten betalen. Heb jij een woning in bezit? In dat geval krijg je aan het begin van het jaar een gecombineerde aanslag (begin van het jaar). In dit document vind je als belangrijkste kostenpost de OZB-heffing. In 2024 betaal je 0,0932% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Pijnacker-Nootdorp. In 2024 betaal je gemiddeld aan OZB €315.

Hoe komt de gemeente aan de WOZ-waarde?
De waarde wordt vastgesteld a.d.h.v. objectieve criteria. Hiervoor gebruiken ze feiten als: ligging van het perceel, de inhoud van de woning, bouwjaar en vergelijkbare woningen die rond het begin van vorig jaar verkocht zijn in de buurt. Het kadaster is in Nederland verantwoordelijk voor de juiste woninggegevens.

Hoe kan ik het taxatieverslag opvragen?
Op het moment dat je een WOZ-beschikking hebt ontvangen staat er ook een taxatieverslag voor je klaar. Deze kan je bekijken in het WOZ-loket van de gemeente (www.pijnacker-nootdorp.nl). In het rapport krijg je inzicht in de gebruikte gegevens als; grootte van het pand, kadastrale gegevens, bouwjaar, oppervlakte van het perceel, type object, adresgegevens. In dit taxatieverslag tref je daarbij ook prijzen van soortgelijke woningen die rondom 1 januari 2023 zijn verkocht.

Kan ik bezwaar maken tegen een te hoge WOZ-waarde in Pijnacker-Nootdorp?
Het proces van bezwaar maken moet je opstarten binnen 45 dagen na de dagtekening van de WOZ-beschikking. Bekijk het bijbehorende taxatieverslag en check of de woningen in de wijken ook echt vergelijkbaar zijn. Klopt de WOZ-waarde niet met de werkelijkheid? Stel dan een bezwaarschrift op voor de gemeente met daarbij jouw argumenten. Wij hebben hiervoor een unieke voorbeeldbrief of maak gebruik van de diensten van een taxeur of juridisch specialist.

Waarom zou ik bezwaar maken?
Als je veronderstelt dat de WOZ te hoog (of te laag is) dan kan je bezwaar maken bij gemeente. Naar aanleiding van de procedure kan het zijn dat de gemeente de woningwaarde herziet. Je betaalt dan minder OZB en andere (gemeentelijke) belastingen. Aandachtspunt: wil jij binnenkort gaan verhuizen en verkopen? Dan kan een te lage waarde niet handig zijn. Potentiële kopers kijken vaak naar de WOZ-waarde, aangezien dit een afspiegeling is van de reële prijs. Een lagere waardering onroerende zaken in Pijnacker-Nootdorp heeft dus veel invloed op de uiteindelijke verkoopprijs.

 • WOZ bezwaar Pijnacker
 • WOZ bezwaar Delfgauw
 • WOZ bezwaar Nootdorp
 • Plaats een reactie