WOZ bezwaar Krimpen aan den IJssel

> Direct bezwaar maken

Woningbezitters ontvangen in het eerste kwartaal van het jaar de gemeentelijke aanslag met daarop de WOZ-waarde. WOZ betekent: een indicatie van de verkoopprijs van een gebouw. Gebaseerd op deze woningwaarde allerlei belastingen berekend Zoals de jaarlijkse OZB en de waterschapsbelastingen en het eigenwoningforfait. Is de waarde van het huis te hoog en ga je bezwaar maken tegen de WOZ-waarde in Krimpen aan den IJssel? Op deze pagina vind je uitgebreide informatie over de verschillende mogelijkheden.

 • De gemeente Krimpen aan den IJssel komt elk jaar met een indicatie van de marktprijs van een gebouw.
 • Middels deze huizenprijs worden er diverse belastingen vastgesteld.
 • Het is essentieel om hier goed naar te kijken zodat de heffingen niet onnodig hoog zijn.
 • De WOZ-beschikking die begin 2024 op de mat valt is een schatting van de marktwaarde van je woning op peildatum 1 januari 2023.
 • Als je vermoedt de WOZ niet klopt dan kun jij bezwaar maken. Men moet dit bezwaar indienen binnen 6 weken na ontvangst van de beschikking.
 • Dit kan je tegenwoordig prima zelf aanvliegen, echter is het ook uit te besteden aan een jurist. Doorgaans kan dit op no-cure-no-pay basis.

WOZ waarde Krimpen aan den IJssel 2024

De WOZ-beschikking valt aan het begin van elk jaar op de mat. Informatie opvragen over de gemiddelde WOZ-waarde en wat je gemiddeld moet betalen aan OZB? In deze tabel check je verschillende gegevens van de gemiddelde woonlasten in Krimpen aan den IJssel van een meerpersoonshuishouden. Eveneens kun je ook verder lezen over WOZ-waarde opvragen .

ProvincieZuid-Holland
GemeenteKrimpen aan den IJssel
Postcode2923
Netnummer0180 (+31180)
Gemiddelde WOZ-waarde€266.000
OZB-tarief woningen0,1102%
Gemiddeld betaalde OZB€293
Rioolheffing€281
Afvalstoffenheffing€330
Totale woonlasten€904
Overzicht met OZB, gemiddelde WOZ en gemeentelijke heffingen in Krimpen aan den IJssel.

Kostenberekening: je bezit een woning of bedrijfspand in de gemeente Krimpen aan den IJssel. Hierbij hoort een WOZ-waarde van €293.000. Je betaalt dan aan OZB (onroerendezaakbelasting) €293.000 x 0,1102% = €323.

Gratis bezwaar tegen WOZ maken?

Start de gratis waardescan en verlaag de belastingen

Bezwaar maken WOZ: waar kan ik dat doen?

Zoek jij naar een oplossing voor een te hoge WOZ-waarde in Krimpen aan den IJssel? Je kunt dan bezwaar maken. Wacht niet te lang, je hebt 6 weken de tijd gerekend vanaf de dagtekening van het aanslagbiljet. In het bijgaande vijfstappenplan duiden we hoe WOZ aanvechten in Krimpen aan den IJssel precies in z’n werk gaat.

5-stappenplan voor een lagere WOZ-waarde

 1. Neem de beschikking door

  Het gemeentelijke aanslagbiljet valt in januari, februari of maart op de mat. Of surf naar wozwaardeloket.nl om op te vragen of de waarde al ingevoerd is. De waardes van afgelopen jaren staan ook in dat systeem.

 2. Taxatieverslag downloaden

  Het eenvoudige taxatierapport vraag je op bij het WOZ-loket Krimpen aan den IJssel. Let op: vaak is een geldige DigiD inlog noodzakelijk. Dit verslag dient als onderbouwing van de geregistreerde woningwaarde.

 3. Onderzoek woningprijs

  Controleer of de geregistreerde waarde wel klopt. De heffingsambtenaar onderbouwt de waardering met vergelijkbare woningen die rond het begin van vorig jaar verkocht zijn. Controleer of deze woonhuizen in hoofdlijnen hetzelfde zijn als jouw huis, of dat ze nogal afwijken van jouw eigen woning. Dit komt doorgaans doordat ze gerenoveerd zijn of wanneer er sprake is van bodemverontreiniging.

 4. Bezwaar maken

  Het bezwaar maken tegen een te hoge woningwaarde moet je binnen 6 weken doen. Kom met overtuigend bewijs zoals een onderbouwd taxatierapport. Om je snel op te weg te helpen kun je onze voorbeeldbrief downloaden. Dikwijls kan je ook telefonisch bezwaar maken.

 5. Inhoudelijke toelichting gemeente

  Je gemeente heeft t/m het einde van het desbetreffende jaar de tijd om te beslissen. Wordt jouw bezwaar afgekeurd? Dan is er nog de mogelijkheid om te procederen in hoger beroep met een advocaat.

De WOZ-waarde checken

Direct bekijken hoe hoog de WOZ-waarde 2024 is? Deze bekijk je eenvoudig via het WOZ-waardeloket. Hier kun je elke woning opzoeken. Je ziet hier ook de waarde van de afgelopen jaren. De verwachte tarieven van onroerende zaken is inzichtelijk voor iedereen. In het taxatieverslag van de overheid kun je vinden op welke manier de waarde tot stand komt. Dit WOZ-rapport staat klaar in je mijnoverheid account. In de onderstaande lijst vind je de ontwikkeling van de gemiddelde woningwaarde van dit jaar, en van de voorgaande jaren.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€266.0008,1%
2019€246.0007,9%
2018€228.0004,6%
2017€218.0001,4%
2016€215.0000,9%
2015€213.000
Ontwikkeling gemiddelde WOZ-waarde in gemeente Krimpen aan den IJssel.

Ja, ik wil gratis bezwaar maken tegen de WOZ.

Verlaag gratis de waarde van jouw woning

woz-waarde-krimpen-aan-den-ijssel-2923

Woningtaxatie in Krimpen aan den IJssel

Is de vastgestelde WOZ-waarde te hoog? Je hebt dan het recht om bezwaar in te dienen. Dit bezwaarschrift WOZ Krimpen aan den IJssel kan je extra kracht bijzetten met een uitgebreid taxatierapport. Met een WOZ contra taxatie vergroot je de kansen dat je bezwaar gegrond wordt verklaard. Het is namelijk een perfect bewijsstuk dat de woning een lagere marktwaarde heeft dan de gemeente aangeeft. De verwachte prijs van zo’n WOZ-taxatierapport in Krimpen aan den IJssel komt gemiddeld uit rond de €270. Neemt de gemeente je verzoek over, en gaan ze de WOZ-waarde verder aanpassen? Vraag de gemeente om een vergoeding van de kosten van het taxatierapport, maar een plafond van €242.

Contactgegevens van taxateur in de regio
In het overzicht hieronder vergelijk je taxateurs en makelaars in Krimpen aan den IJssel die jouw kunnen ondersteunen bij een uitgebreid taxatierapport om de WOZ beschikking te veranderen. Bekijk ook vastgoedadviseurs in omliggende plekken zoals Capelle aan den IJssel, Krimpenerwaard, Gouda, Zuidplas en Waddinxveen.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Veelgestelde vragen en antwoorden (FAQ)

Wat betekent de WOZ-waarde?
WOZ betekent wet Waardering Onroerende Zaken. Elk woonobject krijgt jaarlijks hiervoor een aanslag in de bus. Deze waarde komt tot stand middels het taxatierapport. De WOZ-waarde wordt gebruikt als basis voor de gemeentelijke heffingen. De WOZ 2024 is de commerciële waarde van jouw woning op 1 januari 2023 en wordt vastgesteld door te kijken naar onderdelen zoals: type woning, oppervlakte, bijgebouwen, onderhoudsniveau, grootte, ligging en de verkoopbedragen van vergelijkbare huizen rond de peildatum.

Waar vind ik de WOZ-beschikking?
Aan het begin van het jaar krijg je een WOZ-beschikking in Krimpen aan den IJssel. In deze gemeentelijke beschikking check je de verwachte woningwaarde en de periodieke gemeentelijke belastingen zoals de onroerendezaakbelasting (OZB), en ook de afvalstoffenheffing, rioolheffing en ledigingen van de container. Ook de waterschappen gebruiken deze gegevens. Tevens is dit van toepassing op de inkomstenbelasting (eigenwoningforfait).

Wat wordt er bedoeld met de OZB-belasting?
Het betreft de onroerende-zaakbelasting die woningeigenaren elk jaar weer opnieuw moeten betalen. Heb jij zelf een huis? In dat geval krijg je aan het begin van het jaar een gecombineerde aanslag (rond februari). Je vindt daarin de OZB-heffing voor woningeigenaren. In 2024 betaal je 0,1102% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Krimpen aan den IJssel. Voor woningen ligt het gemiddelde tarief op €293.

Hoe komt de gemeente aan de WOZ-waarde?
De waarde wordt gecalculeerd op basis van beschikbare gegevens. Er wordt ingezoomd op zaken als: waar het huis gelegen is, hoe groot de woning is (oppervlakte), onderhoudstoestand en vergelijkbare woningen die recent verkocht zijn in de nabije omgeving. Data van het kadaster wordt gebruikt voor het bepalen van de juiste woninggegevens.

Wat is het taxatieverslag, en waar vind ik het?
Zodra je de definitieve aanslag van dit jaar hebt, kan je ook online het taxatieverslag downloaden. Deze kan je downloaden bij de gemeente (www.krimpenaandenijssel.nl). In het rapport krijg je inzicht in de gebruikte gegevens als; kadastrale gegevens, type object, adresgegevens, grootte van het pand, oppervlakte van het perceel, bijgebouwen. In dit taxatieverslag vind je ook koopsommen van andere vergelijkbare woningen die rond de waardepeildatum verkocht zijn.

Hoe kan ik bezwaar maken tegen een te hoge WOZ-waarde in Krimpen aan den IJssel?
De bezwaarprocedure kan je starten binnen 1,5 maand na dagtekening van het aanslagbiljet. Neem het taxatieverslag goed door en onderzoek of deze huizen in de wijken inderdaad gelijkwaardig zijn. Is de WOZ-waarde onrealistisch hoog? Dien dan een bezwaarschrift in bij de gemeente (uiteraard met goede argumenten). Daarvoor is er een speciale voorbeeldbrief of laat het doen door een juridisch specialist.

Waarom moet ik een bezwaar indienen?
Als je veronderstelt dat er een fout is gemaakt bij de WOZ berekening dan kun jij een bezwaarschrift schrijven en indienen. Naar aanleiding van de procedure kan het zijn dat de gemeente de waarde bijstelt. De gemeentelijke belasting kan zo een stuk lager uitpakken. Let op: ga je verhuizen en wil je jouw huis verkopen? Dan speelt er nog wat anders mee. Geïnteresseerden letten vaak extra goed op de WOZ-waarde, aangezien dit een afspiegeling is van de reële prijs. Een lagere waardering onroerende zaken in Krimpen aan den IJssel kan een negatief effect hebben op de verkoopkansen.

Plaats een reactie