WOZ bezwaar Lisse

> Direct bezwaar maken

Als woningeigenaar krijg je jaarlijks aan het begin van het jaar de aanslag OZB met daarop de nieuwe WOZ-waarde. Met WOZ wordt bedoeld: een schatting van de waarde van jouw huis. Middels deze woningwaarde is de gemeente instaat heffingen op te leggen zoals de OZB beschikking en de waterschapsbelastingen en het eigenwoningforfait. Vind je dat de waarde van de woning te hoog is, en zou je graag bezwaar maken tegen de WOZ-waarde in Lisse? Op deze website praten we je bij over de regelgeving.

 • De gemeente Lisse beoordeelt elk jaar opnieuw de waarde van onroerende zaken.
 • Op basis van de huizenprijs die is vastgesteld zullen de gemeentelijke heffingen worden berekend.
 • Het is zeer belangrijk deze aanslag goed door te nemen zodat de (gemeentelijke) belastingen binnen de perken blijven.
 • De WOZ-beschikking die in 2024 wordt toegestuurd is de geschatte woningwaarde op peildatum 1 januari 2023.
 • Als je het gevoel hebt dat de WOZ te hoog is dan kan je bezwaar maken bij gemeente. Dit moet kenbaar gemaakt worden binnen 6 weken nadat je de beschikking hebt gekregen.
 • Het is vrij eenvoudig zelf te doen, maar er zijn ook juristen die dit kunnen oplossen. Ons advies is in zee te gaan met een no-cure-no-pay partij.

WOZ waarde Lisse 2024

Aan het begin van het jaar krijg je de welbekende WOZ-beschikking. Info aanvragen over de gemiddelde WOZ-waarde en de tarieven van de gemeentelijke belastingen? In deze tabel vind je een indicatie van de hedendaagse woonlasten in Lisse (uitgegaan van een meerpersoonshuishouden). Op dit platform tref je ook handige informatie over WOZ-waarde inzien .

ProvincieZuid-Holland
GemeenteLisse
Postcode2161
Netnummer0252 (+31252)
Gemiddelde WOZ-waarde€256.000
OZB-tarief woningen0,1027%
Gemiddeld betaalde OZB€262
Rioolheffing€234
Afvalstoffenheffing€347
Totale woonlasten€843
Schema met gemiddelde WOZ, OZB en gemeentelijke heffingen in Lisse.

Stel: je hebt een koopwoning in de gemeente Lisse. De WOZ-waarde ligt op €242.000. De onroerendezaakbelasting is dan € 242.000 x 0,1027% = €249.

Zonder gedoe en gratis een WOZ-bezwaar indienen?

Start met de gratis check en ontdek jouw besparing

Bezwaar maken WOZ: waarom en hoe werkt het?

Te maken met een te hoge WOZ-waarde in Lisse? Je kunt dan bezwaar maken. Daarvoor heb je 6 weken de tijd, gerekend vanaf de dag dat je de beschikking hebt ontvangen. In ons handige stappenplan verduidelijken we hoe WOZ aanvechten in Lisse nu precies werkt.

WOZ-waarde verlagen in 5 stappen

 1. Onderzoek de beschikking

  Het aanslagbiljet met gemeentelijke heffingen krijg je aan het begin van elk jaar. Of ga even naar wozwaardeloket.nl (van de Rijksoverheid) om te bekijken of de nieuwste waarde al beschikbaar is. Ook de geschiedenis van de laatste jaren is in te zien.

 2. Taxatieverslag bekijken

  Het gebruikte taxatierapport vind je door in te loggen op het WOZ-loket Lisse. Over het algemeen heb je hier DigiD voor nodig. Het document is de basis van de WOZ-waarde.

 3. Check huizenprijs

  Bekijk of de vastgestelde waarde wel realistisch is. De heffingsambtenaar vergelijkt jouw huis met vergelijkbare woningen. Ga na of deze huizen vergelijkbaar zijn met jouw woning, of dat ze aanzienlijk anders zijn. Dit kan zijn omdat ze gerenoveerd zijn of wanneer er sprake is van bodemverontreiniging.

 4. Begin met de bezwaarprocedure

  Het indienen van het bezwaar dien je binnen 6 weken te doen. Je kunt het bezwaar kracht bijzetten met een taxatierapport. Hiervoor is een speciale voorbeeldbrief beschikbaar. Steeds vaker kan je ook telefonisch bezwaar maken.

 5. Wacht op bevestiging van de gemeente

  Jouw gemeente heeft tot en met eind december de tijd om uitspraak te doen. Wijst de gemeente het bezwaar af? Dan is er nog de mogelijkheid om te procederen in hoger beroep met een advocaat.

De WOZ-waarde bekijken

Direct bekijken hoe hoog de WOZ-waarde 2024 is? Je kunt dit opvragen via https://www.wozwaardeloket.nl. Op deze site is iedere openbare woning op te zoeken. Je achterhaalt daar ook het bouwjaar, gebruiksdoel, oppervlakte en de waardes van de laatste paar jaar. De huidige waarde van onroerende zaken kan iedereen gratis inzien. In het samengestelde taxatierapport is te vinden hoe deze waardes zijn gecalculeerd. Dit WOZ-rapport kun je opvragen bij je gemeente. Hieronder vind je de gemiddelde berekende woningwaarde van enkele jaren terug.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€256.000-8,2%
2019€279.0008,1%
2018€258.0004,5%
2017€247.0001,6%
2016€243.0000,4%
2015€242.000
Actuele WOZ-waardes in de gemeente Lisse.

Ja, ik wil een bezwaar indienen

Start gratis WOZ-bezwaar

woz-waarde-lisse-2161

Woningtaxatie in Lisse

Wil jij een verlaging van de WOZ-waarde? Dan raden we aan om bezwaar te maken. Jouw bezwaarschrift WOZ Lisse kan je extra kracht bijzetten met een officieel taxatierapport. Dankzij een WOZ contra taxatie heb je serieus kans dat je verzoek wordt goedgekeurd. Het is een uitstekend bewijs dat jouw huis minder / meer waard is dan de vastgestelde waarde van de gemeente. Een kostenindicatie van dit WOZ-taxatierapport in Lisse bedraagt circa €200. Wordt jij in het gelijk gesteld, en stellen ze de WOZ-waarde bij? Dan kun jij de kosten van dit taxatierapport terugvorderen (dit ligt maximaal op €242).

Een taxateur in de regio zoeken
In de onderstaande tabel vind je taxateurs en makelaars in Lisse die betrouwbare service bieden voor een officieel taxatierapport om de WOZ aan te passen. Of klik door voor vastgoedadviseurs in de regio, zoals in Haarlemmermeer, Heemstede, Bloemendaal, Zandvoort en Haarlem.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

FAQ – veelgestelde vragen

Waar staat de WOZ-waarde voor?
Dit is de wet Waardering Onroerende Zaken (WOZ). Elke huiseigenaar krijgt jaarlijks hiervoor een aanslag in de bus. De waarde voor 2024 is gebaseerd op de marktwaarde op 1 januari 2023. De WOZ-waarde wordt gebruikt als basis voor o.a. de IB, OZB en eigenwoningforfait. De WOZ 2024 is de geschatte marktwaarde van jouw woning op 1 januari 2023 en komt tot stand door thema’s zoals: ligging, type woning, oppervlakte, bijgebouwen, onderhoudsniveau, grootte en vaak drie vergelijkbare koopsommen van woningen in de buurt.

Wat is een WOZ-beschikking?
In het eerste kwartaal van 2024 ontvang je de WOZ-beschikking in Lisse. In deze documenten vind je de ingeschatte woningwaarde en de gemeentelijke belastingen zoals de welbekende onroerendezaakbelasting (ozb), maar ook bijvoorbeelde de afvalstoffen- en rioolheffing. Tevens gebruikt het waterschap deze data. Je hebt de beschikking tenslotte ook nodig voor de IB (aangifte inkomstenbelasting) voor eigenwoningforfait.

Wat is onroerendezaakbelasting (OZB)?
We spreken van een onroerende-zaakbelasting die je betaalt over de waarde van onroerend goed. Bezit jij een woning, gebouw of grond? In dat geval krijg je aan het begin van het jaar een gecombineerde aanslag (rond februari). In deze aanslag staat het tarief van de OZB-heffing. In 2024 betaal je 0,1027% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Lisse. Een huizeneigenaar betaalt hier gemiddeld €262.

Hoe komt de gemeente aan de WOZ-waarde?
De waarde wordt vastgesteld op basis van beschikbare data. Hiervoor gebruiken ze factoren als: ligging, grondoppervlakte van het perceel, onderhoudsstaat en verkoopprijzen van vergelijkbare huizen dichtbij jouw woning. In Nederland is het kadaster de instantie voor het verzamelen van geverifieerde woninggegevens.

Wat is een taxatieverslag?
Wanneer je de beschikking in de bus hebt gekregen, staat er ook een taxatieverslag voor je klaar. Dit document vind je via het belastingloket van de gemeente (www.lisse.nl). In het taxatierapport staan alle gebruikte onderdelen zoals; type object, oppervlakte van het perceel, bijgebouwen, kadastrale gegevens, grootte van het pand, bouwjaar. In dit taxatieverslag vind je ook details van verkooptransacties van referentieobjecten die rondom de waardepeildatum zijn verkocht.

Hoe maak ik bezwaar tegen een te hoge WOZ-waarde in Lisse?
Het indienen van het bezwaar moet binnen 30 werkdagen nadat je de beschikking hebt gekregen. Neem het taxatieverslag goed door en ga na of de referentiewoningen in de wijken ook echt vergelijkbaar zijn. Is de WOZ-waarde onrealistisch hoog? Dien dan een bezwaarschrift in bij de gemeente (uiteraard met goede argumenten). Hiervoor maak je eenvoudig gebruik van onze voorbeeldbrief of maak gebruik van de diensten van een taxeur of juridisch specialist.

Waarom zou ik bezwaar maken?
Als je van mening bent dat de WOZ te hoog is dan kan je hiertegen bezwaar maken. Naar aanleiding van de procedure kan het zijn dat de woningwaarde kan worden verlaagd. Hierdoor betaal je uiteindelijk minder belasting. Opmerking: sta je op het punt je woning te verkopen? Dan wil je juist geen lagere waarde. Huizenzoekers checken doorgaans eerst de WOZ-waarde om zo hun bod voor te bereiden. Een lagere waardering onroerende zaken in Lisse zorgt doorgaans voor een wat lager startbod.

Plaats een reactie