WOZ bezwaar Teylingen

> Direct bezwaar maken

Als huizenbezitter ontvang je in het eerste kwartaal van het jaar een aanslag met daarbij je nieuwe WOZ-waarde. WOZ houdt in: een schatting van de woningwaarde die ieder jaar opnieuw plaatsvindt. Door gebruik te maken van deze woningwaarde allerlei belastingen berekend zoals de OZB beschikking maar ook de inkomstenbelasting en eigenwoningforfait. Is de vastgestelde waarde volgens jou niet realistisch, en heb je plannen voor een bezwaar tegen de WOZ-waarde in Teylingen? Hieronder praten we je bij over welke opties je hebt.

 • De gemeente Teylingen beoordeelt elk jaar opnieuw de marktprijs van een gebouw.
 • Middels deze huizenprijs worden er diverse belastingen vastgesteld.
 • We raden altijd aan om hier goed naar te kijken zodat je een juiste / eerlijke aanslag toegestuurd krijgt.
 • De WOZ-beschikking die je in 2024 vaak digitaal ontvangt is de geschatte woningwaarde op peildatum 1 januari 2023.
 • Als je veronderstelt dat de WOZ verkeerd is ingeschat dan kan je bezwaar aantekenen. Dit moet je doen binnen uiterlijk 6 weken na ontvangst van de beschikking.
 • Dit is privé te regelen, maar voor jouw gemak kan je het ook uitbesteden aan een jurist. Kies altijd voor een no-cure-no-pay afhandeling.

WOZ waarde Teylingen 2024

Als huizenbezitter ontvang je jaarlijks de WOZ-beschikking. Informatie opvragen over de gemiddelde WOZ-waarde en de hoogte van de overige woonlasten in de gemeente? In de bijgaande tabel check je een kostenraming van de hedendaagse woonlasten in Teylingen op basis van een meerpersoonshuishouden. Eveneens tref je ook handige informatie over Nadeel lage WOZ-waarde.

ProvincieZuid-Holland
GemeenteTeylingen
Postcode2361
Netnummer071 (+3171)
Gemiddelde WOZ-waarde€332.000
OZB-tarief woningen0,0823%
Gemiddeld betaalde OZB€273
Rioolheffing€143
Afvalstoffenheffing€301
Totale woonlasten€716
Weergave van gemiddelde WOZ, OZB en gemeentelijke heffingen in Teylingen.

Calculatie: je hebt een eigen woning in de gemeente Teylingen. De WOZ-waarde ligt op €270.000. De onroerendezaakbelasting is dan € 270.000 x 0,0823% = €222.

Zonder kosten bezwaar maken tegen de WOZ?

Start met de bezwaarcheck en ontdek meteen jouw besparing

Bezwaar maken WOZ: informatie en uitleg

Wil jij een verlaging afdwingen voor een te hoge WOZ-waarde in Teylingen? Dan kan je vrij eenvoudig een bezwaar indienen. Wacht niet te lang, je hebt 6 weken de tijd gerekend vanaf de datum die op de beschikking staat. In het bijgaande vijfstappenplan beschrijven we hoe WOZ aanvechten in Teylingen uitgevoerd kan worden.

Een lagere WOZ-waarde bedingen in 5 stappen

 1. De beschikking bekijken

  Het WOZ-aanslagbiljet ontvang je in januari, februari of maart, digitaal en/of per post. Of bezoek wozwaardeloket.nl om te checken of het al bekend is. Ook de geschiedenis van de laatste jaren is in te zien.

 2. Taxatieverslag doornemen

  Het beschikbare taxatierapport kan je raadplegen via het WOZ-loket Teylingen. Gewoonlijk heb je hier DigiD voor nodig. Dit rapport is de basis van de WOZ-waarde.

 3. Evalueer huizenprijs

  Evalueer of de waarde wel overeenkomt met de feitelijke woningwaarde. De heffingsambtenaar fundeert hun bevindingen met vergelijkbare woningen. Ga na of deze woonobjecten vergelijkbaar zijn met jouw woning, of dat ze significant verschillen. Bijvoorbeeld omdat ze een beter uitzicht hebben of dat deze woningen beschikking over veel milieuvriendelijke investeringen.

 4. Indienen van het bezwaar

  Het indienen van het bezwaar moet je 6 weken na de datum van het aanslagbiljet opsturen. Let erop dat je alles juist onderbouwd met eventueel een alternatieve taxatie. Om het je wat eenvoudiger te maken kan je gebruik maken van een voorbeeldbrief. Steeds vaker kan je ook eerst even een belletje doen naar de gemeente.

 5. Behandeltermijn en reactie gemeente

  De gemeente heeft tot het einde van het kalenderjaar de optie om het bezwaar af te keuren. Wijst de gemeente het bezwaar af? Dan kan je nog overwegen om in beroep te gaan met een advocaat.

Huidige WOZ-waarde checken

Achterhalen wat de nieuwe WOZ-waarde 2024 is? Deze bekijk je eenvoudig via het WOZ-waardeloket platform. Op dit platform kun jij je huis snel vinden (straat & postcode). Je ziet hier ook kenmerken zoals bouwjaar, oppervlakte en de WOZ-waardes van de afgelopen jaren. De verwachte tarieven van onroerende zaken kan iedereen gewoon inzien. In het samengestelde taxatierapport kun je vinden op welke manier de waarde tot stand komt. Het WOZ-rapport is te downloaden op de website van de gemeente. In de bijgaande tabel vind je de gemiddele woningwaarden van de laatste 6 jaar.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€332.0003,8%
2019€320.0007,4%
2018€298.0004,2%
2017€286.0001,8%
2016€281.0000,0%
2015€281.000
Actuele WOZ-waardes in de gemeente Teylingen.

Ja, verlaag mijn WOZ-waarde

Doe de scan en maak gratis bezwaar

woz-waarde-teylingen-2361

Woningtaxatie in Teylingen

Hoopte jij op een lagere WOZ-waarde? Dan kan je bezwaar indienen. Jouw bezwaarschrift WOZ Teylingen kan je goed onderbouwen met een deskundig taxatierapport. Via een WOZ contra taxatie heb je een grotere kans dat jouw verzoek wordt gehonoreerd. Het is een uitstekend bewijs dat jouw huis minder / meer waard is dan de beoogde waarde die je gemeente bepaalde. Het tarief van een WOZ-taxatierapport in Teylingen bedraagt circa €255. Geeft de gemeente gehoor, en wordt de WOZ naar een lagere prijs bijgesteld? Vraag de gemeente om een vergoeding van de kosten van het taxatierapport, maar een plafond van €242.

Lokale taxateurs vergelijken
In de tabel hieronder verstrekken we taxateurs en makelaars in Teylingen die jou kunnen ondersteunen met een vakkundig taxatierapport om de WOZ aan te passen. Vergelijk ook vastgoedadviseurs in de regio zoals in Leiderdorp, Oegstgeest, Leiden, Westland en Rijswijk.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Veelgestelde vragen (FAQ) en antwoorden

Wat houdt de WOZ-waarde in?
Met WOZ bedoelen we de wet Waardering Onroerende Zaken. Elke huiseigenaar krijgt jaarlijks hiervoor een aanslag in de bus. Deze waarde baseert men op het jaarlijkse taxatierapport van 2024. De geïndexeerde huizenprijs heeft invloed op verschillende soorten belastingen. De WOZ 2024 is de geschatte marktwaarde van jouw woning op 1 januari 2023 en wordt gecalculeerd a.d.h.v. kenmerken als: bouwjaar, bijgebouwen, type woning, ligging, onderhoudsniveau, oppervlakte en referentiewoningen die recent zijn verkocht.

Hoe krijg ik een WOZ-beschikking?
Aan het begin van het jaar krijg je een WOZ-beschikking in Teylingen. Op dit aanslagbiljet lees je de huidige woningwaarde en de jaarlijkse gemeentelijke belastingen zoals de onroerendezaakbelasting (ozb) en afvalstoffenheffing. Het waterschap gebruikt de waarde ook voor de belasting watersysteemheffing gebouwd. Tevens is dit van toepassing op de IB (aangifte inkomstenbelasting) voor eigenwoningforfait.

Hoe bereken ik de OZB-belasting?
Het betreft de onroerende-zaakbelasting die gemeenten opleggen aan huiseigenaren. Bezit jij een woning, gebouw of grond? Dan kun je jaarlijks een gecombineerde-aanslag verwachten (begin van het jaar). In deze aanslag staat onder andere de OZB-heffing. In 2024 betaal je 0,0823% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Teylingen. Voor woningen ligt het gemiddelde tarief op €273.

Hoe kan ik de WOZ-waarde berekenen?
Deze waarde wordt berekend aan de hand van beschikbare data. Men kijkt naar onderdelen zoals: waar staat de woning, de oppervlakte, het soort woning en vaak drie vergelijkbare koopsommen van woningen in de buurt in de omgeving. Je kunt bij het kadaster terecht de juiste woninggegevens.

Waar vind ik mijn taxatieverslag?
Als je de beschikking in de bus hebt gekregen, kan je ook online het taxatieverslag downloaden. Je kunt dit rapport aanvragen bij de gemeente (www.teylingen.nl/). In dit PDF-bestand zijn diverse zaken opgenomen zoals: type object, bouwjaar, oppervlakte van het perceel, grootte van het pand, bijgebouwen, adresgegevens. In dit taxatieverslag zie je ook een overzicht met marktprijzen van referentieobjecten die rond 1 januari 2023 te koop zijn aangeboden.

Kan ik bezwaar maken tegen een te hoge WOZ-waarde in Teylingen?
Het bezwaar maken moet binnen 6 weken na de dagtekening van de WOZ-beschikking. Vraag het taxatieverslag op (via DigiD) en vergelijk of de getoonde woningen in de wijken vergelijkbaar zijn met jouw woning. Is de WOZ-waarde verkeerd ingeschat? Formuleer dan een bezwaarschrift voor de gemeente (uiteraard met goede argumenten). Als uitgangspunt gebruik je de voorbeeldbrief of laat het doen door een taxateur of juridisch specialist.

Waarom moet ik een bezwaar indienen?
Als je meent dat de waarde van jouw huis verkeerd is ingeschat dan kun jij bezwaar maken bij gemeente. Naar aanleiding van de procedure kan het zijn dat de woningwaarde kan worden verlaagd. Je betaalt dan minder OZB en andere (gemeentelijke) belastingen. Vergeet niet: ben je van plan om jouw huis te verkopen? Dan spelen er meer belangen. Kopers kijken naar de huidige WOZ-waarde van jouw huis want dit zegt iets over de marktprijs. Een lagere waardering onroerende zaken in Teylingen kan de verkoopkansen verkleinen.

 • WOZ bezwaar Warmond
 • WOZ bezwaar Sassenheim
 • WOZ bezwaar Voorhout
 • Plaats een reactie