WOZ bezwaar Goeree-Overflakkee

> Direct bezwaar maken

Woningbezitters krijgen in het eerste kwartaal van het jaar een brief met de WOZ-waarde van jouw woning. De WOZ wil zeggen een indicatie van de verkoopprijs van een gebouw. A.d.h.v. de woningwaarde worden heffingen en belastingen berekend zoals de OZB beschikking maar ook het eigenwoningforfait. Is er sprake van een te hoge woningwaarde en ben je van plan om bezwaar te maken tegen de WOZ-waarde in Goeree-Overflakkee? Hier bieden wij meer informatie over de verschillende mogelijkheden.

 • De gemeente Goeree-Overflakkee calculeert jaarlijks de waarde van onroerende zaken.
 • Met behulp van de vastgestelde huizenprijs wordt de hoogte van verschillende belastingen bepaald.
 • Het is dus slim om hier scherp op te zijn zodat de (gemeentelijke) belastingen binnen de perken blijven.
 • De WOZ-beschikking die jij ontvangt in 2024 is de geschatte woningwaarde op peildatum 1 januari 2023.
 • Als je het gevoel hebt dat de verwachte WOZ van je huis niet klopt kun jij bezwaar aantekenen. Dit moet je doen binnen uiterlijk 6 weken na dagtekening van de beschikking.
 • Men kan eenvoudig online bezwaar maken, of je kan het uitbesteden aan een jurist of gespecialiseerd bureau. Kies altijd voor een no-cure-no-pay afhandeling.

WOZ waarde Goeree-Overflakkee 2024

Niemand komt onder de WOZ-beschikking uit. Statistieken doorzoeken over de gemiddelde WOZ-waarde en de belastingtarieven van de diverse heffingen? In het schema hieronder geven we verschillende gegevens van de recente woonlasten in Goeree-Overflakkee op basis van een meerpersoonshuishouden. Eveneens is er meer info te vinden over Wat is de echte woningwaarde .

ProvincieZuid-Holland
GemeenteGoeree-Overflakkee
Postcode3241
Netnummer0187 (+31187)
Gemiddelde WOZ-waarde€242.000
OZB-tarief woningen0,1206%
Gemiddeld betaalde OZB€291
Rioolheffing€201
Afvalstoffenheffing€296
Totale woonlasten€788
Overzicht met gemiddelde WOZ, OZB en gemeentelijke heffingen in Goeree-Overflakkee.

Stel: je bent eigenaar van een woning in de gemeente Goeree-Overflakkee. De WOZ-waarde die daarbij hoort ligt op €231.000. De onroerendezaakbelasting bedraagt dan €231.000 x 0,1206% = €279.

No-cure-no-pay WOZ-bezwaar maken?

Doe de gratis check en ontdek jouw besparing

Bezwaar maken WOZ: waar kan ik dat doen?

Te maken met een te hoge WOZ-waarde in Goeree-Overflakkee? Je kunt een bezwaar indienen. Wacht niet te lang, je hebt 6 weken de tijd gerekend vanaf de dag na de dagtekening van het aanslagbiljet. In ons handige stappenplan maken wij inzichtelijk hoe WOZ aanvechten in Goeree-Overflakkee nu precies werkt.

Een lagere WOZ-waarde bedingen in 5 stappen

 1. Wacht de beschikking af

  Het aanslagbiljet valt in januari, februari of maart op de mat. Of ga naar wozwaardeloket.nl om te achterhalen of de waarde van jouw woning al publiekelijk is. De waardes van afgelopen jaren staan ook in dat systeem.

 2. Taxatieverslag inzien

  Het beschikbare taxatierapport kan je opvragen bij het WOZ-loket Goeree-Overflakkee. Over het algemeen heb je hier DigiD voor nodig. Dit rapport ligt ten grondslag aan de ingeschatte WOZ-waarde.

 3. Analyseer huizenprijs

  Evalueer of de waarde in lijn ligt met de marktwaarde. De heffingsambtenaar kijkt hierbij onder andere naar drie vergelijkbare koopsommen van woningen in de buurt. Check of deze woonhuizen dezelfde kenmerken hebben van jouw huis, of dat ze veel van jouw huis verschillen. Dat geeft vaak te maken met het feit dat ze een beter uitzicht hebben of wanneer jouw huis sterk verouderd is.

 4. Maak bezwaar

  Het bezwaar maken moet je binnen 6 weken na datum van de beschikking indienen. Zorg voor een goede onderbouwing, eventueel met een alternatieve taxatie. Hiervoor kan je gebruik maken van een voorbeeldbrief. Steeds vaker kan je ook al e.e.a. regelen door even te bellen.

 5. Reactie gemeente afwachten

  De gemeente heeft tot het einde van het jaar waarin het bezwaar is ingediend de tijd om te reageren. Wijst de gemeente het bezwaar af? Dan is de weg naar de rechtbank mogelijk middels een hoger beroep met een advocaat.

De WOZ-waarde opvragen

Direct de actuele WOZ-waarde van 2024 opvragen? Deze kan je gratis inzien via het WOZ-waardeloket van de overheid. Hier kun jij je huis snel vinden (straat & postcode). Je treft hier ook de kenmerken van de woning en de waarde van de afgelopen jaren. De geschatte prijs van onroerende zaken is voor iedereen openbaar. In het samengestelde taxatieverslag is te vinden hoe deze waardes zijn berekend. Het WOZ-rapport is te downloaden op de website van de gemeente. In deze tabel kan jij de gemiddelde woningwaarde inzien van meerdere jaren geleden.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€242.0006,1%
2019€228.0004,6%
2018€218.0002,3%
2017€213.0000,9%
2016€211.0000,0%
2015€211.000
Ontwikkeling gemiddelde WOZ-waarde in gemeente Goeree-Overflakkee.

Ja, ik wil een lagere woningwaarde

Start gratis WOZ-bezwaar

woz-waarde-goeree-overflakkee-3241

Woningtaxatie in Goeree-Overflakkee

Vind jij de WOZ-waarde die is vastgesteld niet realistisch? Op dat moment heb je de keuze om bezwaar te maken. Jouw bezwaarschrift WOZ Goeree-Overflakkee kan je goed onderbouwen met een uitgebreid taxatierapport. Met een WOZ contra taxatie kom je een stap dichterbij dat je verzoek wordt goedgekeurd. Dit is namelijk een betrouwbare analyse het woonobject een lagere waarde heeft dan de beoogde waarde die je gemeente bepaalde. De prijs van een WOZ-taxatierapport in Goeree-Overflakkee is ongeveer €235. Krijg je gelijk, en wordt de waarde verminderd? Vraag de gemeente om een vergoeding van de kosten van het taxatierapport (maximaal €242).

Taxateurs vergelijken
In de tabel hieronder vergelijk je taxateurs en makelaars in Goeree-Overflakkee die je mogelijk kunnen helpen met een erkend taxatierapport om de WOZ aan te passen. Of klik door voor vastgoedadviseurs in de omgeving zoals in Westvoorne, Brielle, Hellevoetsluis, Nissewaard en Albrandswaard.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Bekijk hier de FAQ met veelgestelde vragen

Wat wordt bedoeld met de WOZ-waarde?
WOZ betekent wet Waardering Onroerende Zaken. Elke huizenbezitter ontvangt jaarlijks een aanslagbiljet met een bepaalde woningwaarde. Deze waarde wordt gebaseerd op de waarde van de woning op 1 januari 2023. De nieuwste woningwaarde wordt gebruikt voor gemeentelijke belastingen en de IB. De WOZ 2024 is een inschatting van de prijs van het vastgoed op 1 januari 2023 en wordt bepaald door onderwerpen zoals: bouwjaar, oppervlakte, type woning, ligging, bijgebouwen, grootte en vergelijkbare woningen die rond het begin van vorig jaar verkocht zijn.

Waar vind ik de WOZ-beschikking?
Doorgaans ontvang je januari of februari de WOZ-beschikking in Goeree-Overflakkee. In deze aanslag staan de actuele woningwaarde en allerlei gemeentelijke belastingen zoals bijvoorbeeld onroerendezaakbelasting (ozb) en afval / riool bijdrage. De gegevens worden ook gebruikt door het waterschap. Je gebruikt ze ook voor de berekening van eigenwoningforfait bij de inkomstenbelasting.

Hoe bereken ik de OZB-belasting?
Dit is de onroerende-zaakbelasting die huiseigenaren jaarlijks betalen aan de gemeente. Ben jij eigenaar van een huis? Dan krijg je automatisch een gecombineerde aanslag (in de eerste maanden van het jaar). In deze aanslag staat als grootste kostenpost de OZB-heffing. In 2024 betaal je 0,1206% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Goeree-Overflakkee. Een huizeneigenaar betaalt hier gemiddeld €291.

Hoe wordt de WOZ-waarde uitgerekend?
De waarde wordt opgesteld a.d.h.v. openbare data. De gemeente verwerkt thema’s als: de ligging van de woning, oppervlakte van het perceel, het soort woning en vergelijkbare woningen die rond het begin van vorig jaar verkocht zijn dichtbij jouw woning. Het kadaster is in Nederland verantwoordelijk voor actuele woninggegevens.

Wat is een taxatieverslag?
Op het moment dat je de beschikking in de bus hebt gekregen, kan je het aanvullende taxatieverslag opvragen. Je kunt dit rapport aanvragen via het belastingloket van de gemeente (www.goeree-overflakkee.nl). In dit PDF-bestand vermelden ze relevante details zoals: bijgebouwen, type object, bouwjaar, oppervlakte van het perceel, grootte van het pand, kadastrale gegevens. In dit taxatieverslag vind je ook een overzicht met koopsommen van nabije woningen die rond 1 januari 2023 te koop zijn aangeboden.

Hoe kan ik bezwaar aantekenen tegen een te hoge WOZ-waarde in Goeree-Overflakkee?
Een bezwaarschrift indienen moet in een termijn van 1,5 maand na de datum van het aanslagbiljet. Doorzoek het taxatieverslag online en vergelijk of de getoonde huizen in de wijken inderdaad vergelijkbaar zijn. Vind je de WOZ-waarde niet kloppen? Stel dan een bezwaarschrift op voor de gemeente inclusief onderbouwing. Gebruik gerust een professionele voorbeeldbrief of besteed het uit aan een juridisch specialist.

Wanneer is het slim om bezwaar te maken?
Als je het vermoeden hebt dat de verwachte WOZ van je huis niet klopt dan kan je bezwaar aantekenen. Dit kan ervoor zorgen dat de gemeente de waarde bijstelt. Je hoeft daardoor minder belasting te betalen. Niet vergeten: ga je een woning in de verkoop zetten? Dan gelden er andere belangen. Woningzoekers letten vaak extra goed op de WOZ-waarde, en baseren mede daarop het bod. Een lagere waardering onroerende zaken in Goeree-Overflakkee kan een negatief effect hebben op de verkoopkansen.

 • WOZ bezwaar Goedereede
 • WOZ bezwaar Ouddorp
 • WOZ bezwaar Achthuizen
 • WOZ bezwaar Ooltgensplaat
 • WOZ bezwaar Oude-Tonge
 • WOZ bezwaar Den Bommel
 • WOZ bezwaar Middelharnis
 • WOZ bezwaar Stad aan ’t Haringvliet
 • WOZ bezwaar Nieuwe-Tonge
 • WOZ bezwaar Sommelsdijk
 • WOZ bezwaar Dirksland
 • WOZ bezwaar Melissant
 • WOZ bezwaar Herkingen
 • WOZ bezwaar Stellendam
 • Plaats een reactie