WOZ bezwaar Hellevoetsluis

> Direct bezwaar maken

Als eigenaar van een onroerende zaak krijg je in januari, februari of maart de jaarlijkse beschikking met daarop de WOZ-waarde. WOZ betekent: een schatting van de marktwaarde van jouw onroerend goed. A.d.h.v. de woningwaarde is de gemeente instaat heffingen op te leggen zoals natuurlijk de OZB en het eigenwoningforfait voor de IB. Is de waarde van het huis te hoog en wil je bezwaar maken tegen de WOZ-waarde in Hellevoetsluis? Op deze website vertellen we je precies wat je moet doen.

 • De gemeente Hellevoetsluis komt elk jaar met een indicatie van de waarde van jouw woning.
 • Op basis van deze huizenprijs worden verschillende belastingen berekend.
 • Je doet er goed aan om dit te checken zodat de heffingen niet onnodig hoog zijn.
 • De WOZ-beschikking die je begin 2024 krijgt is een indicatie van de woningwaarde op peildatum 1 januari 2023.
 • Wanneer je het vermoeden hebt dat de berekening van de WOZ fout is gegaan kun jij bezwaar maken bij gemeente. De maximaal termijn om dit te doen is 6 weken na de datum van het aanslagbiljet.
 • Het is vrij eenvoudig zelf te doen, maar er zijn ook tal van juristen die dit graag voor je doen. Ons advies is in zee te gaan met een no-cure-no-pay partij.

WOZ waarde Hellevoetsluis 2024

Elke woningbezitter krijgt een WOZ-beschikking. Info aanvragen over de gemiddelde WOZ-waarde en hoe hoog de OZB dit jaar is? In de bijgaande tabel check je duidelijke info over de verschillende woonlasten in Hellevoetsluis van een meerpersoonshuishouden. Op deze website vind je ook meer informatie over Informatie over WOZ-waarde.

ProvincieZuid-Holland
GemeenteHellevoetsluis
Postcode3223
Netnummer0181 (+31181)
Gemiddelde WOZ-waarde€231.000
OZB-tarief woningen0,0919%
Gemiddeld betaalde OZB€212
Rioolheffing€155
Afvalstoffenheffing€252
Totale woonlasten€619
Weergave van OZB, gemiddelde WOZ en gemeentelijke heffingen in Hellevoetsluis.

Calculatie: je hebt een eigen woning in de gemeente Hellevoetsluis. De WOZ-waarde bedraagt op €289.000. De onroerendezaakbelasting is dan € 289.000 x 0,0919% = €266.

Direct een bezwaarschrift indienen?

Start de gratis waardescan en bespaar direct veel geld

Bezwaar maken WOZ: waarom en hoe werkt het?

Word jij geconfronteerd met een te hoge WOZ-waarde in Hellevoetsluis? Dan kan je formeel bezwaar maken. Wacht niet te lang, je hebt 6 weken de tijd gerekend vanaf de dag dat je de beschikking hebt ontvangen. In het volgende stappenplan maken we je duidelijk hoe WOZ aanvechten in Hellevoetsluis ingediend kan worden.

In vijf stappen een lagere WOZ-waarde realiseren

 1. Wacht de beschikking af

  Het aanslagbiljet gemeentelijke belastingen krijg je aan het begin van het jaar. Of ga even naar wozwaardeloket.nl (van de Rijksoverheid) om te zien of het al bekend is. Je kunt hier ook zien hoe de waarde de laatste jaren is ontwikkeld.

 2. Taxatieverslag opvragen

  Het taxatierapport vraag je op bij het WOZ-loket Hellevoetsluis. Meestal moet je hiervoor inloggen met DigiD. Dit verslag dient als onderbouwing van de waarde die de heffingsambtenaar heeft vastgesteld.

 3. Evalueer verkoopprijs

  Ga naar of de waardering te hoog is. De heffingsambtenaar vergelijkt jouw huis met verkoopbedragen van vergelijkbare huizen rond de peildatum. Beoordeel of deze woonruimtes vergelijkbaar zijn met jouw woning, of dat ze nogal afwijken van jouw eigen woning. Dat kan voorkomen doordat ze gerenoveerd zijn of omdat jouw woning een slechte staat van onderhoud heeft.

 4. Begin met bezwaar maken

  Een bezwaarschrift indienen bij de gemeente moet binnen 6 weken na dagtekening ingediend zijn. Je kunt het bezwaar kracht bijzetten met een extra taxatie. Om je snel op te weg te helpen zijn online verschillende voorbeeldbrieven te vinden. Soms kan je ook al e.e.a. regelen door even te bellen.

 5. Inhoudelijke toelichting gemeente

  De gemeente heeft daarna tot het einde van het jaar de tijd om te beslissen. Wordt jouw bezwaar afgekeurd? Je kunt dan alsnog je gelijk halen met een hoger beroep met een advocaat.

Mijn WOZ-waarde bekijken

Wil je meteen weten wat de WOZ-waarde 2024 is? Dit kan je het gemakkelijkste bekijken via het WOZ-waardeloket platform. Hier zijn de waardes van alle huizen verzameld. Je bekijkt hier bovendien de waarde van de afgelopen jaren. De waarde van onroerende zaken is voor alle Nederlanders te bekijken. In het persoonlijke taxatieverslag is in te zien op basis waarvan de waarde is vastgesteld. Dit WOZ-rapport kun je opvragen bij je gemeente. In de tabel hieronder is de gemiddelde woningwaarde te bekijken van dit jaar, en van de voorgaande jaren.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€231.0008,5%
2019€213.0004,9%
2018€203.0004,6%
2017€194.0002,1%
2016€190.0000,0%
2015€190.000
Historische ontwikkeling WOZ-waarde gemeente Hellevoetsluis.

Ja, ik wil bezwaar indienen tegen mijn WOZ

Verlaag gratis de waarde van jouw woning

woz-waarde-hellevoetsluis-3223

Woningtaxatie in Hellevoetsluis

Is de vastgestelde WOZ-waarde te hoog? Je hebt dan het recht om bezwaar in te dienen. Jouw bezwaarschrift WOZ Hellevoetsluis kan je extra kracht bijzetten met een taxatierapport. Dankzij een WOZ contra taxatie kom je een stap dichterbij dat je bezwaar gegrond wordt verklaard. Het is een heel betrouwbaar bewijs dat het woonobject een lagere waarde heeft dan de gemeente stelt. De prijs van een WOZ-taxatierapport in Hellevoetsluis ligt zo rond de €235. Word je in het gelijk gesteld, en stellen ze de WOZ-waarde bij? Soms heb je recht op een vergoeding, maar een plafond van €242.

Lokale taxateur zoeken
In de bijgaande tabel vind je taxateurs en makelaars in Hellevoetsluis die je mogelijk willen helpen aan een erkend taxatierapport om een lagere WOZ te realiseren. Of klik door voor vastgoedadviseurs in de buurt zoals in Nissewaard, Albrandswaard, Maassluis, Vlaardingen en Schiedam.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

FAQ – veelgestelde vragen

De WOZ waarde: wat is dat?
WOZ staat voor wet Waardering Onroerende Zaken. Elk huis krijgt elk jaar een nieuwe waardering toegestuurd. De gemeente stelt hiervoor jaarlijks een nieuw taxatierapport op. Deze WOZ-waarde geldt als input voor gemeentelijke belastingen en de IB. De WOZ 2024 is een inschatting van de prijs van jouw huis op 1 januari 2023 en wordt bepaald door feiten zoals: ligging, grootte, bouwjaar, bijgebouwen, onderhoudsniveau, oppervlakte en referentiewoningen die recent zijn verkocht.

Waarom ontvang ik een WOZ-beschikking?
In januari, februari of maart krijg je de WOZ-beschikking in Hellevoetsluis. In deze documenten bekijk je de actuele woningwaarde en de gemeentelijke belastingen zoals de welbekende onroerendezaakbelasting (ozb), maar ook bijvoorbeelde de afvalstoffen- en rioolheffing. Ook de waterschappen gebruiken deze gegevens. Als laatste gebruik je dit ook voor het berekenen van het eigenwoningforfait in de IB.

Wat is de OZB-belasting?
Dit is de onroerende-zaakbelasting die je betaalt over de waarde van onroerend goed. Heb jij een woning in bezit? Dan kun je jaarlijks een gecombineerde-aanslag verwachten (gereed in februari). Je treft hierin als belangrijkste kostenpost de OZB-heffing. In 2024 betaal je 0,0919% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Hellevoetsluis. In 2024 betaal je gemiddeld aan OZB €212.

Op basis waarvan is de WOZ-waarde tot stand gekomen?
De waarde wordt opgesteld a.d.h.v. openbare data. De gemeente verwerkt onderdelen als: de ligging van het huis, hoe groot de woning is (oppervlakte), onderhoudsniveau en de verkoopprijs van vergelijkbare woningen dichtbij jouw woning. Via de websites van het kadaster bekijk je ook eenvoudig de juiste woninggegevens.

Wat staat er in een taxatieverslag?
Vanaf het moment dat je een WOZ-beschikking hebt ontvangen kan je ook online het taxatieverslag downloaden. Dit document vind je via het online loket van de gemeente (www.hellevoetsluis.nl). In dit document staan alle gebruikte onderdelen zoals; grootte van het pand, bijgebouwen, adresgegevens, type object, kadastrale gegevens, bouwjaar. In zo’n taxatieverslag vind je ook transactiecijfers van vergelijkbare huizen die die rond 1 januari vorig jaar (de waardepeildatum) zijn verkocht.

Hoe moet ik bezwaar maken tegen een te hoge WOZ-waarde in Hellevoetsluis?
Het bezwaar maken tegen een te hoge woningwaarde moet binnen 30 werkdagen na dagtekening van het aanslagbiljet. Vraag het taxatieverslag op (via DigiD) en evalueer of de getoonde huizen in de wijken inderdaad vergelijkbaar zijn. Klopt de WOZ-waarde niet met de werkelijkheid? Schrijf dan een bezwaarschrift naar de gemeente, inclusief argumenten. Gebruik hiervoor devoorbeeldbrief of laat het doen door een taxateur of juridisch specialist.

Wanneer is het slim om bezwaar te maken?
Als je meent dat de WOZ niet klopt dan kan je een bezwaarschrift schrijven en indienen. Bezwaar maken kan ertoe leiden dat de waarde naar beneden wordt bijgesteld. Dit zorgt weer voor lagere (gemeentelijke) belastingen. Let op: ga je verhuizen en wil je jouw huis verkopen? Dan speelt er nog wat anders mee. Potentiële kopers checken doorgaans eerst de WOZ-waarde om zo hun bod voor te bereiden. Een lagere waardering onroerende zaken in Hellevoetsluis kan de verkoopkansen verkleinen.

Plaats een reactie