WOZ bezwaar Kaag en Braassem

> Direct bezwaar maken

Als woningeigenaar ontvang je in de eerste 12 weken van het jaar een aanslag met daarbij je nieuwe WOZ-waarde. Onder WOZ verstaan we: een prijsverwachting van de waarde van een huis. Aan de hand van deze woningwaarde kunnen diverse heffingen worden berekend Zoals de jaarlijkse OZB maar het wordt ook gebruikt voor de waterschapsbelasting en het eigenwoningforfait. Stelt de gemeente een te hoge waarde vast, en ben je van plan om bezwaar te maken tegen de WOZ-waarde in Kaag en Braassem? Op wozwaardespecialist.nl praten we je bij over de verschillende mogelijkheden.

 • De gemeente Kaag en Braassem calculeert jaarlijks de marktprijs van een gebouw.
 • Op basis van de huizenprijs die is vastgesteld zul je gemeenteheffingen moeten betalen.
 • Het is essentieel om hier scherp op te zijn zodat je een juiste / eerlijke aanslag toegestuurd krijgt.
 • De WOZ-beschikking die in februari 2024 uitgegeven wordt is gebaseerd op de waarde van jouw woning op peildatum 1 januari 2023.
 • Als je denkt dat de WOZ niet klopt dan kan je bezwaar aantekenen. Dit moet je doen binnen uiterlijk 6 weken na datum van de WOZ-beschikking.
 • Dit kan je tegenwoordig prima zelf aanvliegen, echter is het ook uit te besteden aan een jurist. Ons advies is in zee te gaan met een no-cure-no-pay partij.

WOZ waarde Kaag en Braassem 2024

Als huizenbezitter ontvang je jaarlijks de WOZ-beschikking. Benieuwd naar de gemiddelde WOZ-waarde en de belastingtarieven van de diverse heffingen? Hieronder verstrekken we een overview van de recente woonlasten in Kaag en Braassem van een meerpersoonshuishouden. Op deze website is er meer info te vinden over WOZ-kredieten.

ProvincieZuid-Holland
GemeenteKaag en Braassem
Postcode2481
Netnummer0172 (+31172)
Gemiddelde WOZ-waarde€326.000
OZB-tarief woningen0,1078%
Gemiddeld betaalde OZB€351
Rioolheffing€277
Afvalstoffenheffing€262
Totale woonlasten€891
Figuur met gemiddelde WOZ, OZB en gemeentelijke heffingen in Kaag en Braassem.

Berekening: je bezit een woning of bedrijfspand in de gemeente Kaag en Braassem. De WOZ-waarde ligt op €235.000. De onroerendezaakbelasting is in dit geval €235.000 x 0,1078% = €253.

Gratis en snel WOZ-bezwaar maken?

Doe de gratis WOZ-check en ontdek jouw besparing

Bezwaar maken WOZ: waar kan ik dat doen?

Wil jij een verlaging afdwingen voor een te hoge WOZ-waarde in Kaag en Braassem? Dan kan je vrij eenvoudig een bezwaar indienen. Men heeft hiervoor zo’n 1,5 maand de tijd, gerekend vanaf de datum die je op de beschikking ziet staan. In het bijgaande vijfstappenplan maken we je duidelijk hoe WOZ aanvechten in Kaag en Braassem precies in z’n werk gaat.

WOZ-waarde verlagen in 5 stappen

 1. Bekijk de beschikking

  Het aanslagbiljet van de gemeente valt in januari, februari of maart op de mat. Of surf naar wozwaardeloket.nl om op te vragen of de waarde van 2024 al ingevoerd is. Je kunt hier tot een aantal jaar terugkijken.

 2. Taxatieverslag bekijken

  Het taxatierapport staat voor je klaar in het WOZ-loket Kaag en Braassem. Gewoonlijk heb je daarvoor een DigiD account nodig. Dit rapport ligt ten grondslag aan de WOZ-waarde.

 3. Evalueer verkoopprijs

  Controleer of de geregistreerde waarde wel klopt. De heffingsambtenaar vergelijkt jouw huis met 1 of meer vergelijkbare woningen. Weeg af of deze gebouwen inderdaad vergelijkbaar zijn, of dat ze significant verschillen. Een reden kan zijn dat ze gemoderniseerd zijn of omdat jouw woning een slechte staat van onderhoud heeft.

 4. Bezwaar maken

  Het WOZ-bezwaar maken moet je uiterlijk 6 weken na datum van de WOZ-beschikking indienen. Gebruik heldere en goede argumenten en vul het eventueel aan met een compleet taxatierapport. Voor het gemak zijn online verschillende voorbeeldbrieven te vinden. Soms kan je ook bellen met de gemeente.

 5. Uitslag van het onderzoek afwachten

  De gemeente heeft daarna tot het einde van het jaar de tijd om met een reactie op het bezwaar te komen. Ben je het niet eens met de beslissing? Je kunt dan alsnog je gelijk halen met een hoger beroep met een advocaat.

Actuele WOZ-waarde checken

Nieuwsgierig naar de vastgestelde WOZ-waarde van 2024?Dit kan je 24/7 inzien via wozwaardeloket.nl. Op die website vind je in een handomdraai jouw woning terug. Je vindt daar direct ook de waarde van de afgelopen jaren. De actuele waarde van onroerende zaken zoals een woning of bedrijfspand kan iedereen gewoon inzien. In het taxatieverslag van de overheid wordt onderbouwd hoe de waarde tot stand komt. Dit WOZ-rapport kun je opvragen bij je gemeente. In de volgende tabel vergelijk je de gemiddelde woningwaardes van dit jaar, en van de voorgaande jaren.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€326.0009,4%
2019€298.00013,3%
2018€263.000-0,4%
2017€264.0001,9%
2016€259.0000,4%
2015€258.000
Actuele WOZ-waardes in de gemeente Kaag en Braassem.

Ja, verlaag mijn WOZ-waarde

Realiseer direct een lagere OZB

woz-waarde-kaag-en-braassem-2481

Woningtaxatie in Kaag en Braassem

Vind jij de WOZ-waarde die is vastgesteld niet realistisch? Op dat moment heb je de keuze om bezwaar te maken. Jouw bezwaarschrift WOZ Kaag en Braassem komt nog beter over met een vakkundig taxatierapport. Geholpen door een WOZ contra taxatie kom je een stap dichterbij dat je bezwaar gegrond wordt verklaard. Dit is namelijk een betrouwbare analyse het huis een minder hoge marktwaarde heeft dan de gemeente aangeeft. De investering van een WOZ-taxatierapport in Kaag en Braassem ligt zo rond de €270. Word je in het gelijk gesteld, en gaat de waarde omlaag? Dan heb je mogelijk recht op een vergoeding van de kosten, echter tot maximaal €242.

Taxateurs in de regio vinden
Hieronder bekijk je taxateurs en makelaars in Kaag en Braassem die je kunnen adviseren aangaande een vakkundig taxatierapport om een betere WOZ af te dwingen. Bekijk ook vastgoedadviseurs in de regio zoals in Nieuwkoop, Bodegraven-Reeuwijk, Alphen aan den Rijn, Zoeterwoude en Teylingen.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

FAQ – veelgestelde vragen

Wat houdt de WOZ-waarde in?
WOZ houdt in de wet Waardering Onroerende Zaken. Elke woningeigenaar ontvangt jaarlijks een aanslagbiljet met een bepaalde woningwaarde. Deze waarde komt tot stand middels het taxatierapport. Deze WOZ-waarde geldt als input voor de gemeentelijke heffingen. De WOZ 2024 is een indicatie van de verkoopprijs van jouw woning op 1 januari 2023 en wordt berekend a.d.h.v. thema’s zoals: onderhoudsniveau, grootte, bijgebouwen, oppervlakte, bouwjaar, type woning en 1 of meer vergelijkbare woningen.

Hoe krijg ik een WOZ-beschikking?
Elk jaar ontvang je een WOZ-beschikking in Kaag en Braassem. In deze gemeentelijke beschikking bekijk je de ingeschatte woningwaarde en allerlei gemeentelijke belastingen zoals onroerendezaakbelasting (ozb), rioolheffing, en afvalstoffenheffing. Het waterschap gebruikt de waarde ook voor de belasting watersysteemheffing gebouwd. Je gebruikt ze ook voor het berekenen van het eigenwoningforfait in de IB.

Hoe komt de OZB-belasting tot stand?
We spreken van een onroerende-zaakbelasting die huiseigenaren jaarlijks betalen aan de gemeente. Bezit jij een woning, gebouw of grond? In dat geval krijg je aan het begin van het jaar een gecombineerde aanslag (rond februari). Hierin vind je als belangrijkste kostenpost de OZB-heffing. In 2024 betaal je 0,1078% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Kaag en Braassem. Een huizeneigenaar betaalt hier gemiddeld €351.

Hoe kan ik de WOZ-waarde berekenen?
De waarde wordt vastgesteld op basis van kadastrale data. De gemeente verwerkt factoren als: waar het huis gelegen is, oppervlakte van het perceel, het soort woning en vergelijkbare woningen die recent verkocht zijn in de buurt. Je kunt bij het kadaster terecht actuele woninggegevens.

Waar vind ik mijn taxatieverslag?
Vanaf het moment dat je de beschikking in de bus hebt gekregen, kan je het aanvullende taxatieverslag opvragen. Deze kan je inzien via het online loket van de gemeente (www.kaagenbraassem.nl). In dit document staan alle gebruikte onderdelen zoals; kadastrale gegevens, bouwjaar, adresgegevens, oppervlakte van het perceel, type object, grootte van het pand. In zo’n taxatieverslag vind je daarbij ook verkooptransacties van andere vergelijkbare woningen die die rond 1 januari vorig jaar (de waardepeildatum) zijn verkocht.

Hoe maak ik bezwaar tegen een te hoge WOZ-waarde in Kaag en Braassem?
Het bezwaar maken tegen een te hoge woningwaarde moet binnen 6 weken nadat je de beschikking hebt gekregen. Download het taxatieverslag direct en ga na of de vergelijkbare woningen in de wijken in hoofdlijnen hetzelfde zijn als jouw huis. Klopt de WOZ-waarde niet met de werkelijkheid? Kies ervan voor een bezwaarschrift aan te leveren bij de gemeente (uiteraard met goede argumenten). Je kunt hiervoor gebruik maken van de voorbeeldbrief of laat het doen door een taxateur of juridisch specialist.

Waarom zou ik bezwaar maken?
Als je denkt dat de waarde van jouw huis verkeerd is ingeschat dan kan je een bezwaarprocedure starten. Dit kan ervoor zorgen dat je een lagere waarde voor je woning krijgt. Je betaalt dan minder OZB en andere (gemeentelijke) belastingen. Vergeet niet: wil je jouw woning te koop zetten? Dan gelden er andere belangen. Huizenzoekers kijken naar de huidige WOZ-waarde van jouw huis want dit zegt iets over de marktprijs. Een lagere waardering onroerende zaken in Kaag en Braassem zorgt ervoor dat een huis in potentie minder zal opbrengen.

 • WOZ bezwaar Roelofarendsveen
 • WOZ bezwaar Oud Ade
 • WOZ bezwaar Rijpwetering
 • WOZ bezwaar Nieuwe Wetering
 • WOZ bezwaar Oude Wetering
 • WOZ bezwaar Rijnsaterwoude
 • WOZ bezwaar Woubrugge
 • WOZ bezwaar Kaag
 • WOZ bezwaar Hoogmade
 • WOZ bezwaar Leimuiden
 • Plaats een reactie