WOZ bezwaar Krimpenerwaard

> Direct bezwaar maken

Als bezitter van een woning of bedrijfspand ontvang je rond januari, februari en maart een brief met de WOZ-waarde van jouw woning. Met WOZ wordt bedoeld: een inschatting van de waarde van een pand door de gemeente. Door gebruik te maken van deze woningwaarde is de gemeente instaat heffingen op te leggen zoals het OZB tarief maar ook de inkomstenbelasting en eigenwoningforfait. Is de vastgestelde waarde volgens jou niet realistisch, en zou je graag bezwaar maken tegen de WOZ-waarde in Krimpenerwaard? Hieronder vertellen we je precies hoe dit werkt.

 • De gemeente Krimpenerwaard raamt ieder jaar de verkoopprijs van een huis.
 • Met behulp van de vastgestelde huizenprijs worden verschillende belastingen berekend.
 • Het is dus slim om hiervan op de hoogte te zijn zodat je niet een onnodig hoog bedrag aan belastingen kwijt bent.
 • De WOZ-beschikking die in februari 2024 uitgegeven wordt is een schatting van de marktwaarde van je woning op peildatum 1 januari 2023.
 • Als je het vermoeden hebt dat de calculatie van de WOZ niet actueel is kun jij bezwaar aantekenen. De uiterlijke datum om dit te doen is 6 weken na datum van de WOZ-beschikking.
 • Je kunt zelf een bezwaarschrift indienen, of je kan het uitbesteden aan een jurist of gespecialiseerd bureau. Doorgaans kan dit op no-cure-no-pay basis.

WOZ waarde Krimpenerwaard 2024

Elk jaar ontvang je een WOZ-beschikking. Details bekijken van de gemiddelde WOZ-waarde en de verschillende woonlasten in de gemeente? In de bijgaande tabel vind je een kostenraming van de gemiddelde woonlasten in Krimpenerwaard (gebaseerd op een meerpersoonshuishouden). Eveneens bekijk je ook informatie over WOZ-waarde zakelijk.

ProvincieZuid-Holland
GemeenteKrimpenerwaard
Postcode2855
Netnummer0182 (+31182)
Gemiddelde WOZ-waarde€274.000
OZB-tarief woningen0,1125%
Gemiddeld betaalde OZB€307
Rioolheffing€248
Afvalstoffenheffing€246
Totale woonlasten€802
Lijst met gemiddelde WOZ, OZB en gemeentelijke heffingen in Krimpenerwaard.

Voorbeeld: je bezit een woning of bedrijfspand in de gemeente Krimpenerwaard. De WOZ-waarde ligt op €255.000. Je betaalt dan aan onroerendezaakbelasting €255.000 x 0,1125% = €287.

Eenvoudig en snel gratis bezwaar indienen?

Start de gratis waardescan en kijk wat jij kunt besparen

Bezwaar maken WOZ: informatie en uitleg

Heb jij een te hoge WOZ-waarde in Krimpenerwaard? Je kunt een bezwaar indienen. Je moet dit indienen binnen 6 weken, gerekend vanaf de dagtekening van het aanslagbiljet. In het praktisch stappenplan duiden we hoe WOZ aanvechten in Krimpenerwaard nu precies werkt.

De WOZ-waarde omlaag in 5 stappen

 1. Neem de beschikking door

  Het WOZ-aanslagbiljet ontvang je (digitaal) in de eerste 3 maanden van het jaar. Of bezoek wozwaardeloket.nl om te achterhalen of de nieuwste waarde al beschikbaar is. Je kunt daar ook de waarde van de afgelopen jaren inzien.

 2. Taxatieverslag downloaden

  Het eenvoudige taxatierapport bekijk je in het digitale WOZ-loket Krimpenerwaard. Meestal moet je hiervoor inloggen met DigiD. Deze documentatie ligt ten grondslag aan de vastgestelde WOZ-waarde.

 3. Onderzoek woningprijs

  Check of de waardering te hoog is. De heffingsambtenaar maakt een vergelijking van jouw object met vergelijkbare woningen rond de waardepeildatum. Check of deze woonhuizen inderdaad vergelijkbaar zijn, of dat ze behoorlijk divers zijn. Dat geeft vaak te maken met het feit dat ze een beter uitzicht hebben of omdat jouw woning een stuk ouder is.

 4. Bezwaarschrift indienen

  Het bezwaar maken moet je 6 weken na ontvangst van de beschikking opsturen. Gebruik heldere en goede argumenten en vul het eventueel aan met een compleet taxatierapport. Om het je wat eenvoudiger te maken adviseren wij de voorbeeldbrief te raadplegen. Steeds vaker bestaat ook de optie om telefonisch bezwaar te maken.

 5. Reactie gemeente afwachten

  De gemeente heeft tot het einde van het jaar waarin het bezwaar is ingediend de optie om het bezwaar af te keuren. Kan jij je hier niet in vinden? Dan kan je via de rechtbank alsnog in beroep gaan met een advocaat.

De WOZ-waarde checken

Direct bekijken hoe hoog de WOZ-waarde 2024 is? Je kunt dit dan bekijken via https://www.wozwaardeloket.nl. Hier vind je snel en eenvoudig de vastgestelde waarde van jouw huis. Je treft hier ook de kenmerken van de woning en de waarde van de afgelopen jaren. De huidige waarde van onroerende zaken is voor iedereen in te zien. In het taxatieverslag dat kan worden opgevraagd wordt onderbouwd hoe deze waardes zijn gecalculeerd. Het WOZ-rapport is te downloaden op de website van de gemeente. In de tabel hieronder kan jij de gemiddelde woningwaarde inzien van de afgelopen periode.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€274.0006,6%
2019€257.0006,2%
2018€242.0002,1%
2017€237.0003,5%
2016€229.000-0,9%
2015€231.000
Tabel met recente WOZ-gegevens in de gemeente Krimpenerwaard.

Ja, ik wil gratis bezwaar maken tegen de WOZ.

Realiseer direct een lagere OZB

woz-waarde-krimpenerwaard-2855

Woningtaxatie in Krimpenerwaard

Wil jij een verlaging van de WOZ-waarde? Dan kun je een bezwaarprocedure starten. Dit bezwaarschrift WOZ Krimpenerwaard kan je goed onderbouwen met een uitgebreid taxatierapport. Geholpen door een WOZ contra taxatie nemen de kansen toe dat men gehoor geeft aan je verzoek. Het is namelijk een perfect bewijsstuk dat jouw woning een lagere waarde heeft dan de gemeente stelt. De verwachte prijs van zo’n WOZ-taxatierapport in Krimpenerwaard komt gemiddeld uit rond de €220. Krijg je gelijk, en gaat de waarde omlaag? De kosten van het taxatierapport kan je verhalen op de gemeente, deze is maximaal €242.

Contactgegevens van taxateur in de regio
In het schema hieronder verstrekken we taxateurs en makelaars in Krimpenerwaard die je kunnen adviseren aangaande een deskundig taxatierapport om de WOZ beschikking te veranderen. Check ook vastgoedadviseurs in de regio zoals in Gouda, Zuidplas, Waddinxveen, Zoetermeer en Lansingerland.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Bekijk hier de FAQ met veelgestelde vragen

Wat houdt de WOZ-waarde in?
WOZ houdt in de wet Waardering Onroerende Zaken. Elke woning of bedrijfspand ontvangt jaarlijks een geüpdatete woningwaarde. Deze waarde wordt gebaseerd op de waarde van de woning op 1 januari 2023. De nieuwste woningwaarde wordt gebruikt voor gemeentelijke belastingen en de IB. De WOZ 2024 is een inschatting van de prijs van je woning op 1 januari 2023 en wordt berekend a.d.h.v. zaken zoals: bouwjaar, type woning, ligging, grootte, oppervlakte, onderhoudsniveau en vergelijkbare woningen die recent verkocht zijn.

Wat wordt er verstaan onder een WOZ-beschikking?
Aan het begin van het jaar krijg je een WOZ-beschikking in Krimpenerwaard. In dit document vind je de actuele woningwaarde en de daaraan gekoppelde gemeentelijke belastingen zoals onroerendezaakbelasting (ozb), rioolheffing, en afvalstoffenheffing. Tevens gebruikt het waterschap deze data. De beschikking speelt ook een rol bij het berekenen van het eigenwoningforfait in de IB.

Wie betaalt de OZB-belasting?
We hebben het hier over de onroerende-zaakbelasting die je moet betalen als je eigenaar bent van een woning, gebouw of stuk grond. Bezit jij een woning, gebouw of grond? Dan kun je jaarlijks een gecombineerde-aanslag verwachten (verzonden rond februari). Je treft hierin onder andere de OZB-heffing. In 2024 betaal je 0,1125% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Krimpenerwaard. De gemiddelde betaalde ozb ligt op €307.

Hoe wordt de WOZ-waarde vastgesteld?
De waarde wordt opgesteld op basis van beschikbare data. Men kijkt naar aspecten zoals: waar het huis gelegen is, hoe groot de woning is (oppervlakte), onderhoudsniveau en referentiewoningen die recent zijn verkocht in de nabije omgeving. In Nederland is het kadaster de instantie voor het verzamelen van de juiste woninggegevens.

Wat staat er in een taxatieverslag?
Vanaf het moment dat je de beschikking in de bus hebt gekregen, kan je het aanvullende taxatieverslag opvragen. Je kunt dit rapport aanvragen via de site van de gemeente (www.krimpenerwaard.nl). In dit PDF-bestand staan alle gebruikte onderdelen zoals; type object, kadastrale gegevens, grootte van het pand, bouwjaar, bijgebouwen, adresgegevens. In dit taxatieverslag tref je daarbij ook koopsommen van vergelijkbare huizen die rondom 1 januari 2023 zijn verkocht.

Kan ik zelf een bezwaar indienen tegen een te hoge WOZ-waarde in Krimpenerwaard?
Het bezwaar maken tegen een te hoge woningwaarde moet in een periode van 1,5 maand na dagtekening van de beschikking. Informeer naar het actuele taxatieverslag en controleer of de getoonde huizen in de wijken in grote lijnen overeenkomen met jouw woning. Ligt de WOZ-waarde te ver af van de correcte prijs? Stel dan een bezwaarschrift op voor de gemeente inclusief onderbouwing. Je kunt hiervoor gebruik maken van de voorbeeldbrief , bel even met de gemeente of schakel een juridisch specialist in.

Wanneer is het slim om bezwaar te maken?
Als je het vermoeden hebt dat de berekening van de WOZ fout is gegaan dan kun jij bezwaar maken bij gemeente. Het gevolg van de bezwaarprocedure is dat je een lagere waarde voor je woning krijgt. Je betaalt dan minder OZB en andere (gemeentelijke) belastingen. Goed om te weten: sta je op het punt je woning te verkopen? Dan gelden er andere belangen. Geïnteresseerden letten vaak extra goed op de WOZ-waarde want dit zegt iets over de marktprijs. Een lagere waardering onroerende zaken in Krimpenerwaard kan de verkoopkansen verkleinen.

 • WOZ bezwaar Stolwijk
 • WOZ bezwaar Berkenwoude
 • WOZ bezwaar Gouderak
 • WOZ bezwaar Haastrecht
 • WOZ bezwaar Vlist
 • WOZ bezwaar Bergambacht
 • WOZ bezwaar Ammerstol
 • WOZ bezwaar Schoonhoven
 • WOZ bezwaar Krimpen aan de Lek
 • WOZ bezwaar Ouderkerk aan den IJssel
 • WOZ bezwaar Lekkerkerk
 • Plaats een reactie