WOZ-waarde Provincie Gelderland

> Direct bezwaar maken

Als eigenaar van een onroerende zaak krijg je aan het begin van het jaar de jaarlijkse beschikking met daarop de WOZ-waarde. Onder WOZ verstaan we: een geschatte marktprijs van een woning. Gebaseerd op deze woningwaarde is de gemeente instaat heffingen op te leggen zoals natuurlijk de OZB en uiteraard het eigenwoningforfait. Schrik je van de ingeschatte woningwaarde, en ben je van plan om bezwaar te maken tegen de WOZ-waarde in Provincie Gelderland? Op deze pagina geven we inzicht in hoe dit werkt.

  • De Provincie Gelderland raamt ieder jaar de marktwaarde van een huis.
  • Middels deze huizenprijs zullen de gemeentelijke heffingen worden berekend.
  • Het is aan te raden dit te checken zodat de OZB ook klopt met de feitelijke woningwaarde.
  • De WOZ-beschikking die in februari 2024 uitgegeven wordt is een schatting van de marktwaarde van je woning op peildatum 1 januari 2023.
  • Als je het gevoel hebt dat de verwachte WOZ van je huis niet klopt kun jij een bezwaarprocedure starten. Men moet dit bezwaar indienen binnen 6 weken na de datum van het aanslagbiljet.
  • Je kunt zelf een bezwaarschrift indienen, maar er zijn ook juristen die dit kunnen oplossen. Vaak hanteren ze een ‘no-cure-no-pay’ strategie.

 

Actuele WOZ-waarde inzien

Direct de actuele WOZ-waarde van 2024 opvragen? Deze kan je gratis inzien via het officiële WOZ-waardeloket. Op dit platform kun jij je huis snel vinden (straat & postcode). Je ziet hier ook de waarde van de laatste paar jaar. De marktprijs van onroerende zaken is voor iedereen openbaar. In het opgestelde taxatieverslag is in te zien op basis waarvan de waarde is vastgesteld. Dit WOZ-rapport kan je online downloaden via de website van jouw gemeente. In het onderstaande overzicht kan jij de gemiddelde woningwaarde inzien van de laatste jaren.

Ja, ik wil een bezwaar indienen

Realiseer direct een lagere OZB

Bekijk de mogelijkheden in o.a. Barneveld, Harderwijk, Ermelo, Nijkerk, Putten, Tiel, Neder-Betuwe, Culemborg, Buren, West Betuwe, Zaltbommel, Maasdriel, Nijmegen, Berg en Dal, Heumen, Wijchen, Beuningen, Druten, West Maas en Waal, Overbetuwe, Lingewaard, Wageningen, Ede, Arnhem, Renkum, Zevenaar, Duiven, Westervoort, Rozendaal, Brummen, Doesburg, Rheden, Doetinchem, Montferland, Oude IJsselstreek, Winterswijk, Aalten, Oost Gelre, Berkelland, Zutphen, Bronckhorst, Lochem, Apeldoorn, Voorst, Losser, Hattem, Nunspeet, Elburg, Oldebroek, Epe en Heerde.

 

Woningtaxatie in Provincie Gelderland

Is de vastgestelde WOZ-waarde te hoog? Dan raden we aan om bezwaar te maken. Jouw bezwaarschrift WOZ Provincie Gelderland zal een stuk overtuigender zijn met een deskundig taxatierapport. Dankzij een WOZ contra taxatie nemen de kansen toe om gelijk te krijgen. Dit is namelijk een betrouwbare analyse jouw woning een lagere waarde heeft dan de gemeente heeft vastgesteld. De investering van een WOZ-taxatierapport in Provincie Gelderland ligt zo rond de €260. Krijg je gelijk, en wordt de waarde verminderd? Er bestaat een vergoeding voor het indienen van een taxatierapport, deze is maximaal €242.