WOZ bezwaar Buren

> Direct bezwaar maken

Als woningeigenaar krijg je in de eerste 12 weken van het jaar een brief met de WOZ-waarde van jouw woning. WOZ betekent: een schatting van de waarde van jouw huis. A.d.h.v. de woningwaarde kan men verschillende heffingen opleggen zoals de verplichte OZB en uiteraard het eigenwoningforfait. Hebben ze de verwachte prijs van je huis te hoog ingeschat en wil je bezwaar maken tegen de WOZ-waarde in Buren? Op dit portaal kan je aan de slag met handige info over de wetgeving en processtappen.

 • De gemeente Buren raamt ieder jaar de verwachte waarde van elk huis.
 • A.d.h.v. de huizenprijs zullen de gemeentelijke heffingen worden berekend.
 • Je doet er goed aan om hier scherp op te zijn zodat de OZB ook klopt met de feitelijke woningwaarde.
 • De WOZ-beschikking die je in 2024 vaak digitaal ontvangt is de verwachte woningwaarde op peildatum 1 januari 2023.
 • Als je van mening bent dat de WOZ niet juist is dan kun jij bezwaar maken. Dit moet kenbaar gemaakt worden binnen 6 weken na dagtekening van de beschikking.
 • Men kan eenvoudig online bezwaar maken, maar je kunt hier ook een jurist voor inschakelen. Kies altijd voor een no-cure-no-pay afhandeling.

WOZ waarde Buren 2024

Ieder jaar krijg jij een WOZ-beschikking. Info aanvragen over de gemiddelde WOZ-waarde en de tarieven van de gemeentelijke belastingen? In het overzicht hieronder vind je verschillende gegevens van de huidige woonlasten in Buren waarbij we uitgaan van een meerpersoonshuishouden. Op deze pagina is er meer info te vinden over WOZ-waarde uitrekenen.

ProvincieGelderland
GemeenteBuren
Postcode4117
Netnummer0344 (+31344)
Gemiddelde WOZ-waarde€323.000
OZB-tarief woningen0,1401%
Gemiddeld betaalde OZB€452
Rioolheffing€230
Afvalstoffenheffing€289
Totale woonlasten€971
Weergave van gemiddelde WOZ, OZB en gemeentelijke heffingen in Buren.

Kostenberekening: je hebt een koopwoning in de gemeente Buren. De WOZ-waarde bedraagt op €264.000. De onroerendezaakbelasting bedraagt dan €264.000 x 0,1401% = €370.

Gratis en snel WOZ-bezwaar maken?

Start met de gratis check en verlaag de belastingen

Bezwaar maken WOZ: waarom en hoe werkt het?

Heb jij een te hoge WOZ-waarde in Buren? Dan kan je vrij eenvoudig een bezwaar indienen. Wacht niet te lang, je hebt 6 weken de tijd gerekend vanaf de datum die op de beschikking staat. In het stappenplan hieronder beschrijven we hoe WOZ aanvechten in Buren precies in z’n werk gaat.

De WOZ-waarde omlaag in 5 stappen

 1. Wacht op de beschikking

  Het WOZ-aanslagbiljet krijg je aan het begin van het jaar. Of bezoek wozwaardeloket.nl om te bekijken of de waarde van 2024 al ingevoerd is. Je kunt daar ook de waarde van de afgelopen jaren inzien.

 2. Taxatieverslag openen

  Het beknopte taxatierapport kan je raadplegen via het WOZ-loket Buren. Vermoedelijk is een geldige DigiD inlog noodzakelijk. Dit verslag draagt bij aan de berekening van de ingeschatte WOZ-waarde.

 3. Analyseer huizenprijs

  Evalueer of de vastgestelde waarde wel realistisch is. De heffingsambtenaar vergelijkt jouw huis met de verkoopprijs van vergelijkbare woningen. Controleer of deze gebouwen ook echt vergelijkbaar zijn, of dat ze totaal van elkaar verschillen. Bijvoorbeeld omdat ze gemoderniseerd zijn of als er bij jou sprake is van veel achterstallig onderhoud.

 4. Indienen van bezwaarschrift

  Het WOZ-bezwaar maken moet je 6 weken na de datum van het aanslagbiljet opsturen. Zorg voor een goede onderbouwing, eventueel met een alternatieve taxatie. Daarvoor kun je onze voorbeeldbrief downloaden. Vaak kan je ook al e.e.a. regelen door even te bellen.

 5. Uitspraak van de gemeente

  De heffingsambtenaar van de gemeente heeft tot het einde van het kalenderjaar de tijd om uitspraak te doen. Kan jij je hier niet in vinden? Dan kun je in beroep gaan tegen de uitspraak met een advocaat.

Mijn WOZ-waarde checken

Benieuwd naar jouw laatste WOZ-waarde (2024)? Dit kan je het gemakkelijkste bekijken via het WOZ-waardeloket van de overheid. Via die zoekmachine vind je snel en eenvoudig de vastgestelde waarde van jouw huis. Je ziet hier ook de vastgestelde waardes van de afgelopen jaren. De vastgestelde waarde van onroerende zaken is beschikbaar voor elke Nederlander. In het persoonlijke taxatieverslag kun je vinden op welke manier deze waardes zijn gecalculeerd. Het WOZ-rapport is alleen voor jou, en vind je via het loket van de gemeente. In het overzicht hieronder kan jij de gemiddelde woningwaarde inzien van dit jaar, en van de voorgaande jaren.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€323.0007,3%
2019€301.0006,0%
2018€284.0002,2%
2017€278.0002,2%
2016€272.000-1,8%
2015€277.000
Ontwikkeling gemiddelde WOZ-waarde in gemeente Buren.

Ja, ik wil gratis bezwaar maken tegen de WOZ.

Gratis bezwaar maken, in een paar minuten geregeld

woz-waarde-buren-4117

Woningtaxatie in Buren

Wil jij een verlaging van de WOZ-waarde? Dan raden we aan om bezwaar te maken. Jouw bezwaarschrift WOZ Buren kan je het beste ondersteunen met een deskundig taxatierapport. Met deze WOZ contra taxatie wordt het steeds aannemelijker om gelijk te krijgen. Het is een heel betrouwbaar bewijs dat het huis een minder hoge marktwaarde heeft dan de gemeente stelt. Het tarief van een WOZ-taxatierapport in Buren ligt om en nabij de €280. Word je in het gelijk gesteld, en wordt de WOZ naar een lagere prijs bijgesteld? Soms heb je recht op een vergoeding (dit ligt maximaal op €242).

Taxateurs vergelijken
In de tabel hieronder verstrekken we taxateurs en makelaars in Buren die jouw kunnen ondersteunen bij een taxatierapport om de WOZ beschikking te veranderen. Check ook vastgoedadviseurs in de buurt zoals in Culemborg, Neder-Betuwe, Tiel, Houten en Wijk bij Duurstede.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Veelgestelde vragen (FAQ) en antwoorden

Wat is de WOZ-waarde?
De wet Waardering Onroerende Zaken (WOZ) is van toepassing op vastgoed. Elk huis in Nederland krijgt jaarlijks een nieuwe waarde toegewezen. De gemeente stelt hiervoor jaarlijks een nieuw taxatierapport op. De geïndexeerde huizenprijs heeft invloed op berekening van de heffingen. De WOZ 2024 is de geschatte marktwaarde van het vastgoed op 1 januari 2023 en wordt gecalculeerd a.d.h.v. aspecten zoals: bijgebouwen, oppervlakte, type woning, bouwjaar, onderhoudsniveau, grootte en vaak drie vergelijkbare koopsommen van woningen in de buurt.

Wanneer ontvang ik een WOZ-beschikking?
Elk jaar ontvang je een WOZ-beschikking in Buren. In deze aanslag bekijk je de geregistreerde woningwaarde en de jaarlijkse gemeentelijke belastingen zoals afvalheffing en de onroerendezaakbelasting (ozb). Ook het waterschap gebruikt deze gegeven. Ook gebruik je dit voor het bepalen van de hoogte van het eigenwoningforfait (inkomstenbelasting).

Wat is onroerendezaakbelasting (OZB)?
Hiermee bedoelt men de onroerende-zaakbelasting die je moet betalen als je eigenaar bent van een woning, gebouw of stuk grond. Ben jij de bezitter dan een huis? In dat geval krijg je aan het begin van het jaar een gecombineerde aanslag (gereed in februari). In dit document vind je als belangrijkste kostenpost de OZB-heffing. In 2024 betaal je 0,1401% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Buren. Als woningeigenaar betaal je gemiddeld €452.

Hoe bepalen gemeenten de WOZ-waarde?
De waarde komt tot stand door middel van beschikbare data. Zo wordt er gekeken naar thema’s als: de ligging van de woning, hoe groot de woning is (oppervlakte), onderhoudsniveau en 1 of meer vergelijkbare woningen in de nabije omgeving. Het kadaster is in Nederland verantwoordelijk voor erkende woninggegevens.

Wat is het taxatieverslag, en waar vind ik het?
Zodra je de aanslag in de berichtenbox van de overheid hebt ontvangen, is tevens het taxatieverslag beschikbaar voor inzage. Deze kan je inzien via het belastingloket van de gemeente (www.buren.nl). In het rapport vermelden ze relevante details zoals: grootte van het pand, adresgegevens, oppervlakte van het perceel, type object, bouwjaar, kadastrale gegevens. In zo’n taxatieverslag vind je ook details van verkoopprijzen van gelijkwaardige woningen die rond 1 januari van 2023 zijn verkocht.

Hoe moet ik bezwaar indienen tegen een te hoge WOZ-waarde in Buren?
Een bezwaarschrift indienen bij de gemeente moet in een periode van 1,5 maand na datum van de WOZ-beschikking. Informeer naar het actuele taxatieverslag en weeg af of de getoonde woningen in de wijken ook echt vergelijkbaar zijn. Vind je de WOZ-waarde aan de hoge kant? Schrijf dan een bezwaarschrift naar de gemeente, inclusief argumenten. Daarvoor is er een speciale voorbeeldbrief , bel even met de gemeente of schakel een juridisch specialist in.

In welke gevallen is bezwaar indienen verstandig?
Als je het gevoel hebt dat er een fout is gemaakt bij de WOZ berekening dan kun jij bezwaar aantekenen. Het effect van het bezwaar is doorgaans dat de waarde wordt verminderd. Dit zorgt weer voor lagere (gemeentelijke) belastingen. Belangrijk: sta je op het punt je woning te verkopen? Dan moet je extra goed nadenken. Kopers kijken naar de huidige WOZ-waarde van jouw huis, want dit heeft invloed op het bod dat zij uitbrengen. Een lagere waardering onroerende zaken in Buren zorgt ervoor dat een huis in potentie minder zal opbrengen.

 • WOZ bezwaar Buurmalsen
 • WOZ bezwaar Zoelmond
 • WOZ bezwaar Beusichem
 • WOZ bezwaar Asch
 • WOZ bezwaar Erichem
 • WOZ bezwaar Ravenswaaij
 • WOZ bezwaar Zoelen
 • WOZ bezwaar Maurik
 • WOZ bezwaar Rijswijk
 • WOZ bezwaar Eck en Wiel
 • WOZ bezwaar Ingen
 • WOZ bezwaar Ommeren
 • WOZ bezwaar Lienden
 • Plaats een reactie