WOZ bezwaar Oude IJsselstreek

> Direct bezwaar maken

Als huizenbezitter krijg je aan het begin van het jaar een aanslag met daarbij je nieuwe WOZ-waarde. De WOZ is: een geschatte marktprijs van een woning. Met behulp van de vastgestelde woningwaarde kunnen diverse heffingen worden berekend zoals met name de OZB en de hoogte van het eigenwoningforfait voor de inkomstenbelasting. Is de vastgestelde waarde volgens jou niet realistisch, en wil je bezwaar maken tegen de WOZ-waarde in Oude IJsselstreek? Hieronder kan je aan de slag met handige info over de regelgeving.

 • De gemeente Oude IJsselstreek calculeert jaarlijks de verkoopprijs van een huis.
 • Aan de hand van deze huizenprijs wordt de hoogte van verschillende belastingen bepaald.
 • Het is aan te raden dit goed in de gaten te houden zodat de OZB ook klopt met de feitelijke woningwaarde.
 • De WOZ-beschikking die jij ontvangt in 2024 is de geschatte woningwaarde op peildatum 1 januari 2023.
 • Wanneer je meent dat de WOZ verkeerd is ingeschat dan kan je bezwaar maken bij de desbetreffende ambtenaren. Men moet dit bezwaar indienen binnen 6 weken na de datum van het aanslagbiljet.
 • Je kunt zelf online bezwaar maken, maar er zijn ook tal van juristen die dit graag voor je doen. Vaak hanteren ze een ‘no-cure-no-pay’ strategie.

WOZ waarde Oude IJsselstreek 2024

Als huizenbezitter ontvang je jaarlijks de WOZ-beschikking. Wil je meer weten over de gemiddelde WOZ-waarde en de verschillende woonlasten in de gemeente? Hieronder bekijk je duidelijke info over de actuele woonlasten in Oude IJsselstreek van een meerpersoonshuishouden. Tevens tref je ook handige informatie over WOZ-waarde berekenen.

ProvincieGelderland
GemeenteOude IJsselstreek
Postcode7054
Netnummer0315 (+31315)
Gemiddelde WOZ-waarde€215.000
OZB-tarief woningen0,1615%
Gemiddeld betaalde OZB€346
Rioolheffing€231
Afvalstoffenheffing€184
Totale woonlasten€761
Schema met OZB, gemiddelde WOZ en gemeentelijke heffingen in Oude IJsselstreek.

Rekenvoorbeeld: je hebt een eigen woning in de gemeente Oude IJsselstreek. De WOZ-waarde bedraagt op €242.000. Je betaalt dan aan onroerendezaakbelasting €242.000 x 0,1615% = €391.

Moeiteloos bezwaar tegen een hoge WOZ maken?

Start met de gratis check en kijk wat jij kunt besparen

Bezwaar maken WOZ: waar kan ik dat doen?

Word jij geconfronteerd met een te hoge WOZ-waarde in Oude IJsselstreek? Dan kan je formeel bezwaar maken. Let op: je hebt hier zes weken de tijd voor, gerekend vanaf de dag volgend op de dagtekening van de beschikking. In het stappenplan hieronder verduidelijken we hoe WOZ aanvechten in Oude IJsselstreek nu precies werkt.

In vijf stappen een lagere WOZ-waarde realiseren

 1. De beschikking bekijken

  Het gemeentelijke aanslagbiljet ontvang je doorgaans in het eerste kwartaal. Of surf naar wozwaardeloket.nl om te bekijken of het al bekend is. De waardes van afgelopen jaren staan ook in dat systeem.

 2. Taxatieverslag openen

  Het beschikbare taxatierapport kan je opvragen bij het WOZ-loket Oude IJsselstreek. Meestal heb je hier DigiD voor nodig. Het document is de basis van de waardebepaling.

 3. Evalueer marktprijs

  Evalueer of de waarde in lijn ligt met de marktwaarde. De heffingsambtenaar kijkt onder andere naar verkoopbedragen van vergelijkbare huizen rond de peildatum. Controleer of deze woonruimtes vergelijkbaar zijn met jouw woning, of dat ze significant verschillen. Dit kan zijn omdat ze een beter uitzicht hebben of als er bij jou sprake is van veel achterstallig onderhoud.

 4. Indienen van bezwaarschrift

  Het maken van het bezwaar moet je uiterlijk 6 weken na datum van de WOZ-beschikking indienen. Zorg voor een goede onderbouwing, eventueel met een taxatierapport. Om direct vandaag aan de slag te gaan kun je onze voorbeeldbrief downloaden. In sommige gevallen kan je ook telefonisch bezwaar maken.

 5. Wacht op bevestiging van de gemeente

  De gemeente heeft daarna tot het einde van het jaar de gelegenheid om jou een reactie te geven. Vind jij de uitspraak onterecht? Je kunt dan alsnog je gelijk halen met een hoger beroep met een advocaat.

Actuele WOZ-waarde inzien

Direct de actuele WOZ-waarde van 2024 opvragen? Dit kan je 24/7 inzien via website van het WOZ-waardeloket. Op dit platform is betrouwbare info te vinden van alle woning in Nederland. Je ziet hier ook de kenmerken van de woning en de waarde van de afgelopen jaren. De actuele waarde van onroerende zaken zoals een woning of bedrijfspand is voor alle Nederlanders te bekijken. In het taxatieverslag dat kan worden opgevraagd vind je meer details over hoe de waarde precies bepaald is. Je kunt dit WOZ-rapport aanvragen bij de gemeente. In de onderstaande lijst vergelijk je de gemiddelde woningwaardes van enkele jaren terug.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€215.0003,9%
2019€207.0004,0%
2018€199.0003,1%
2017€193.0000,5%
2016€192.0001,1%
2015€190.000
Gemiddelde WOZ-waarde in de gemeente Oude IJsselstreek.

Ja, ik wil gratis bezwaar maken tegen de WOZ.

Maak direct gratis online bezwaar

woz-waarde-oude-ijsselstreek-7054

Woningtaxatie in Oude IJsselstreek

Wil jij een verlaging van de WOZ-waarde? Dan kan je bezwaar indienen. Dit bezwaarschrift WOZ Oude IJsselstreek kan je het beste ondersteunen met een erkend taxatierapport. Met een WOZ contra taxatie heb je een grotere kans dat jouw verzoek wordt gehonoreerd. Het is een heel betrouwbaar bewijs dat de woning minder waard is dan de gemeente aangeeft. De prijs van een WOZ-taxatierapport in Oude IJsselstreek ligt rond de €205. Word je in het gelijk gesteld, en stellen ze de WOZ-waarde bij? Dan kun jij de kosten van dit taxatierapport terugvorderen, in 2024 is dat maximaal €242,00.

Taxateurs in de regio vinden
In de onderstaande tabel bekijk je taxateurs en makelaars in Oude IJsselstreek die je mogelijk willen helpen aan een vakkundig taxatierapport om een lagere WOZ te realiseren. Zoek ook vastgoedadviseurs in de buurt zoals in Montferland, Doetinchem, Rheden, Doesburg en Brummen.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Veelgestelde vragen (FAQ) en antwoorden

Waar staat de WOZ-waarde voor?
Dit is de wet Waardering Onroerende Zaken (WOZ). Elke woning of bedrijfspand krijgt jaarlijks hiervoor een aanslag in de bus. De gemeente stelt hiervoor jaarlijks een nieuw taxatierapport op. De waarde van de WOZ bepaalt verschillende soorten belastingen. De WOZ 2024 is een indicatie van de verkoopprijs van een woonobject op 1 januari 2023 en wordt bepaald door feiten zoals: bijgebouwen, oppervlakte, onderhoudsniveau, grootte, type woning, ligging en vergelijkbare woningen die rond het begin van vorig jaar verkocht zijn.

Wat is een WOZ-beschikking?
Aan het begin van het jaar krijg je een WOZ-beschikking in Oude IJsselstreek. In dit document vind je de vastgestelde woningwaarde en de daaraan gekoppelde gemeentelijke belastingen zoals onroerendezaakbelasting (ozb), rioolheffing, en afvalstoffenheffing. Het waterschap gebruikt de waarde ook voor de belasting watersysteemheffing gebouwd. De beschikking speelt ook een rol bij het bepalen van de hoogte van het eigenwoningforfait (inkomstenbelasting).

Wat wordt er bedoeld met de OZB-belasting?
Het betreft de onroerende-zaakbelasting die huiseigenaren jaarlijks betalen aan de gemeente. Staat de woning op jouw naam? Dan ontvang jij elk jaar deze gecombineerde aanslag (begin van het jaar). In deze aanslag staat de OZB-heffing (totale kosten). In 2024 betaal je 0,1615% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Oude IJsselstreek. Als woningeigenaar betaal je gemiddeld €346.

Hoe bepalen gemeenten de WOZ-waarde?
De waarde komt tot stand op basis van kadastrale data. De gemeente verwerkt onderwerpen als: de ligging van het huis, oppervlakte van het perceel, het soort woning en verkoopcijfers van woningen in de buurt in de omgeving. In Nederland is het kadaster de instantie voor het verzamelen van erkende woninggegevens.

Wat is het taxatieverslag, en waar vind ik het?
Vanaf het moment dat je een WOZ-beschikking hebt ontvangen heb je ook recht om het taxatieverslag in te zien. Deze kan je inzien bij de gemeente (www.oude-ijsselstreek.nl). In dit document krijg je inzicht in de gebruikte gegevens als; adresgegevens, bouwjaar, grootte van het pand, bijgebouwen, kadastrale gegevens, type object. In het taxatieverslag tref je daarbij ook prijzen van referentieobjecten die rond de peildatum van eigenaar zijn gewisseld.

Hoe moet ik bezwaar indienen tegen een te hoge WOZ-waarde in Oude IJsselstreek?
Een bezwaarschrift indienen bij de gemeente moet binnen 30 werkdagen na dagtekening van het aanslagbiljet. Informeer naar het actuele taxatieverslag en controleer of de vergelijkbare woningen in de wijken ook echt vergelijkbaar zijn. Vind je de WOZ-waarde aan de hoge kant? Schrijf dan een bezwaarschrift naar de gemeente met daarbij jouw argumenten. Je kunt hiervoor gebruik maken van de voorbeeldbrief of laat het doen door een juridisch specialist.

Waarom zou ik bezwaar maken?
Als je het gevoel hebt dat de WOZ te hoog is dan kun jij hiertegen bezwaar maken. Het effect van het bezwaar is doorgaans dat de gemeente de woningwaarde herziet. De gemeentelijke heffingen zullen daardoor ook dalen. Niet vergeten: wil jij binnenkort gaan verhuizen en verkopen? Dan moet je goed nadenken. Huizenzoekers checken doorgaans eerst de WOZ-waarde, aangezien dit een afspiegeling is van de reële prijs. Een lagere waardering onroerende zaken in Oude IJsselstreek zorgt ervoor dat een huis in potentie minder zal opbrengen.

 • WOZ bezwaar Voorst
 • WOZ bezwaar Gendringen
 • WOZ bezwaar Breedenbroek
 • WOZ bezwaar Varsseveld
 • WOZ bezwaar Westendorp
 • WOZ bezwaar Heelweg
 • WOZ bezwaar Terborg
 • WOZ bezwaar Silvolde
 • WOZ bezwaar Sinderen
 • WOZ bezwaar Ulft
 • WOZ bezwaar Etten
 • WOZ bezwaar Varsselder
 • WOZ bezwaar Netterden
 • WOZ bezwaar Megchelen
 • Plaats een reactie