WOZ bezwaar Westervoort

> Direct bezwaar maken

Als huizenbezitter krijg je in de eerste 3 maanden van het jaar een aanslag met daarbij je nieuwe WOZ-waarde. WOZ betekent: een schatting van de woningwaarde die ieder jaar opnieuw plaatsvindt. Met behulp van de vastgestelde woningwaarde kunnen diverse heffingen worden berekend zoals de onroerendezaakbelasting (OZB) en het eigenwoningforfait voor de IB. Stelt de gemeente een te hoge waarde vast, en ga je bezwaar maken tegen de WOZ-waarde in Westervoort? Op wozwaardespecialist.nl kan je aan de slag met handige info over welke opties je hebt.

 • De gemeente Westervoort raamt ieder jaar de verwachte waarde van elk huis.
 • A.d.h.v. de huizenprijs worden er diverse gemeentelijke belastingen bepaald.
 • Je doet er goed aan om deze aanslag goed door te nemen zodat je niet een onnodig hoog bedrag aan belastingen kwijt bent.
 • De WOZ-beschikking die in 2024 wordt toegestuurd is een schatting van de marktwaarde van je woning op peildatum 1 januari 2023.
 • Als je veronderstelt dat er een fout is gemaakt bij de WOZ berekening kan je een bezwaarschrift schrijven en indienen. De uiterlijke datum om dit te doen is 6 weken na datum van de WOZ-beschikking.
 • Het is vrij eenvoudig zelf te doen, maar er zijn ook tal van juristen die dit graag voor je doen. Vaak hanteren ze een ‘no-cure-no-pay’ strategie.

WOZ waarde Westervoort 2024

Ieder jaar krijg jij een WOZ-beschikking. Info aanvragen over de gemiddelde WOZ-waarde en de belastingtarieven van de diverse heffingen? In de tabel hieronder check je duidelijke info over de actuele woonlasten in Westervoort (gebaseerd op een meerpersoonshuishouden). Eveneens tref je ook handige informatie over WOZ heffingen.

ProvincieGelderland
GemeenteWestervoort
Postcode6931
Netnummer026 (+3126)
Gemiddelde WOZ-waarde€218.000
OZB-tarief woningen0,1504%
Gemiddeld betaalde OZB€328
Rioolheffing€224
Afvalstoffenheffing€236
Totale woonlasten€787
Lijst met gemiddelde WOZ, OZB en gemeentelijke heffingen in Westervoort.

Berekening: je bezit een woning of bedrijfspand in de gemeente Westervoort. Hierbij hoort een WOZ-waarde van €269.000. Je betaalt dan aan OZB (onroerendezaakbelasting) €269.000 x 0,1504% = €405.

Zonder kosten bezwaar maken tegen de WOZ?

Doe de gratis waardescan en verlaag de belastingen

Bezwaar maken WOZ: waarom en hoe werkt het?

Heb jij een te hoge WOZ-waarde in Westervoort? Dan kan je formeel bezwaar maken. Wacht niet te lang, je hebt 6 weken de tijd gerekend vanaf de dag na de dagtekening van het aanslagbiljet. In ons handige stappenplan verduidelijken we hoe WOZ aanvechten in Westervoort ingediend kan worden.

In vijf stappen een lagere WOZ-waarde realiseren

 1. Wacht de beschikking af

  Het gemeentelijke aanslagbiljet ontvang je rond januari, februari en maart. Of ga even naar wozwaardeloket.nl (van de Rijksoverheid) om te bekijken of de waarde van jouw woning al publiekelijk is. Je kunt daar ook de waarde van de afgelopen jaren inzien.

 2. Taxatieverslag opvragen

  Het beschikbare taxatierapport vind je door in te loggen op het WOZ-loket Westervoort. Let op: vaak heb je daarvoor een DigiD account nodig. Dit verslag draagt bij aan de berekening van de waardebepaling.

 3. Controle marktwaarde

  Check of de waarde wel klopt. De heffingsambtenaar kijkt onder andere naar verkoopcijfers van huizen in de omgeving. Check of deze gebouwen in grote lijnen overeenkomen met jouw woning, of dat ze significant verschillen. Dit kan zijn omdat ze een beter uitzicht hebben of dat deze woningen beschikking over veel milieuvriendelijke investeringen.

 4. Start een bezwaarprocedure

  Het maken van het bezwaar dien je binnen 6 weken te doen. Zorg voor de juiste argumentatie, eventueel met een recent taxatierapport. Om het je wat eenvoudiger te maken kun je de handige voorbeeldbrief gebruiken. Soms kan je ook eerst even een belletje doen naar de gemeente.

 5. Uitslag van het onderzoek afwachten

  De heffingsambtenaar van de gemeente heeft tot het einde van het kalenderjaar de tijd om uitspraak te doen. Wijst de gemeente het bezwaar af? Dan kun je in beroep gaan tegen de uitspraak met een advocaat.

De WOZ-waarde inzien

Achterhalen wat de nieuwe WOZ-waarde 2024 is? Je kunt dit opvragen via het officiële WOZ-waardeloket. Daar kan je zoeken op adres, plaats of postcode. Je vindt daar direct ook het bouwjaar, gebruiksdoel, oppervlakte en de waardes van de afgelopen jaren. De marktwaarde van onroerende zaken kan iedereen gewoon inzien. In het samengestelde taxatieverslag kun je vinden op welke manier deze waardes zijn berekend. Je kunt dit WOZ-rapport aanvragen bij de gemeente. In de onderstaande lijst vind je de gemiddelde berekende woningwaarde van meerdere jaren geleden.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€218.0007,9%
2019€202.0008,6%
2018€186.0005,1%
2017€177.0002,9%
2016€172.000-0,6%
2015€173.000
Tabel met recente WOZ-gegevens in de gemeente Westervoort.

Ja, ik wil een lagere woningwaarde

Verlaag gratis de waarde van jouw woning

woz-waarde-westervoort-6931

Woningtaxatie in Westervoort

Is de WOZ-waarde aan de hoge kant? Dan kan je bezwaar indienen. Jouw bezwaarschrift WOZ Westervoort kan je goed onderbouwen met een deskundig taxatierapport. Via een WOZ contra taxatie wordt het steeds aannemelijker dat jouw verzoek wordt gehonoreerd. Het is namelijk een perfect bewijsstuk dat het huis een minder hoge marktwaarde heeft dan de gemeente aangeeft. De investering van een WOZ-taxatierapport in Westervoort ligt zo rond de €225. Wordt het bezwaar gegrond verklaard, en stellen ze de WOZ-waarde bij? Soms heb je recht op een vergoeding, in 2024 is dat maximaal €242,00.

Taxateurs in de regio vinden
In de volgende tabel bekijk je taxateurs en makelaars in Westervoort die professionele hulp bieden bij een officieel taxatierapport om de WOZ aan te passen. Bekijk ook vastgoedadviseurs in omliggende plekken zoals Duiven, Zevenaar, Renkum, Arnhem en Ede.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

FAQ – veelgestelde vragen

Wat is de WOZ-waarde?
De wet Waardering Onroerende Zaken (WOZ) is van toepassing op vastgoed. Elk woonobject ontvangt jaarlijks een geüpdatete woningwaarde. Deze waarde wordt gebaseerd op de waarde van de woning op 1 januari 2023. De nieuwste woningwaarde wordt gebruikt voor de gemeentelijke heffingen. De WOZ 2024 is de commerciële waarde van jouw woning op 1 januari 2023 en wordt gecalculeerd a.d.h.v. aspecten zoals: type woning, grootte, oppervlakte, ligging, bouwjaar, onderhoudsniveau en vergelijkbare woningen die recent verkocht zijn.

Wanneer ontvang ik een WOZ-beschikking?
In januari, februari of maart krijg je de WOZ-beschikking in Westervoort. In deze gemeentelijke beschikking tref je de geregistreerde woningwaarde en de periodieke gemeentelijke belastingen zoals de welbekende onroerendezaakbelasting (ozb), maar ook bijvoorbeelde de afvalstoffen- en rioolheffing. Waterschappen gebruiken de waarde voor de watersysteemheffing. Je hebt de beschikking tenslotte ook nodig voor de berekening van eigenwoningforfait bij de inkomstenbelasting.

Hoe komt de OZB-belasting tot stand?
Dit is de onroerende-zaakbelasting die huiseigenaren jaarlijks betalen aan de gemeente. Heb jij een woning in bezit? In dat geval krijg je aan het begin van het jaar een gecombineerde aanslag (gereed in februari). Daarin staat het tarief van de OZB-heffing. In 2024 betaal je 0,1504% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Westervoort. In 2024 betaal je gemiddeld aan OZB €328.

Hoe wordt de WOZ-waarde vastgesteld?
De waarde wordt bepaald a.d.h.v. data die voorhanden is. Ze onderzoeken kenmerken zoals: ligging, grondoppervlakte van het perceel, onderhoudsniveau en vergelijkbare woningen rond de waardepeildatum in de omgeving. Het kadaster is in Nederland verantwoordelijk voor betrouwbare woninggegevens.

Wat is het taxatieverslag, en waar vind ik het?
Vanaf het moment dat je de definitieve aanslag van dit jaar hebt, kan je de gemeente vragen om een taxatieverslag. Dit document vind je via de site van de gemeente (www.westervoort.nl). In het document zijn allerlei zaken zoals: grootte van het pand, bijgebouwen, type object, oppervlakte van het perceel, bouwjaar, adresgegevens. In het taxatieverslag tref je daarbij ook verkoopprijzen van referentieobjecten die rond 1 januari van 2023 zijn verkocht.

Kan ik zelf een bezwaar indienen tegen een te hoge WOZ-waarde in Westervoort?
Het indienen van het bezwaar moet in een termijn van 1,5 maand na dagtekening van het aanslagbiljet. Doorzoek het taxatieverslag online en bekijk of de aangehaalde woningen in de wijken in hoofdlijnen hetzelfde zijn als jouw huis. Vind je de WOZ-waarde niet kloppen? Stel dan een bezwaarschrift op voor de gemeente (uiteraard met goede argumenten). Gebruik hiervoor devoorbeeldbrief of besteed het uit aan een juridisch specialist.

Waarom moet ik bezwaar maken?
Als je denkt dat de berekening van de WOZ fout is gegaan dan kun jij bezwaar maken bij de desbetreffende ambtenaren. Het effect van het bezwaar is doorgaans dat je een lagere waarde voor je woning krijgt. Je hoeft daardoor minder belasting te betalen. Belangrijk: ga je jouw woning verkopen? Dan spelen er meer belangen. Woningzoekers checken doorgaans eerst de WOZ-waarde want dit zegt iets over de marktprijs. Een lagere waardering onroerende zaken in Westervoort zorgt doorgaans voor een wat lager startbod.

Plaats een reactie