WOZ bezwaar Bronckhorst

> Direct bezwaar maken

Als eigenaar van een woning krijg je jaarlijks aan het begin van het jaar de nieuwe WOZ-waarde. Met WOZ bedoelen we een indicatie van de verkoopprijs van een gebouw. Met behulp van de vastgestelde woningwaarde worden diverse belastingen berekend zoals de onroerendezaakbelasting (OZB) en het eigenwoningforfait. Schrik je van de ingeschatte woningwaarde, en heb je plannen voor een bezwaar tegen de WOZ-waarde in Bronckhorst? Op wozwaardespecialist.nl kan je aan de slag met handige info over hoe dit werkt.

 • De gemeente Bronckhorst raamt ieder jaar de waarde van onroerende zaken.
 • Aan de hand van deze huizenprijs worden er diverse gemeentelijke belastingen bepaald.
 • We raden altijd aan om de aanslag kritisch te bekijken zodat de (gemeentelijke) belastingen binnen de perken blijven.
 • De WOZ-beschikking die je in 2024 vaak digitaal ontvangt is de verwachte woningwaarde op peildatum 1 januari 2023.
 • Wanneer je kunt aantonen dat er een fout is gemaakt bij de WOZ berekening kun jij bezwaar maken bij de desbetreffende ambtenaren. Dit moet je doen binnen uiterlijk 6 weken na datum van de WOZ-beschikking.
 • Je kunt zelf online bezwaar maken, maar je kunt hier ook een jurist voor inschakelen. Kies bij voorkeur voor een no-cure-no-pay bureau.

WOZ waarde Bronckhorst 2024

Elke woningbezitter krijgt een WOZ-beschikking. Informatie opvragen over de gemiddelde WOZ-waarde en welke andere woonlasten er zijn? In de onderstaande lijst verstrekken we een kostenraming van de huidige woonlasten in Bronckhorst waarbij we uitgaan van een meerpersoonshuishouden. Tevens is er meer info te vinden over Wat betekend de WOZ.

ProvincieGelderland
GemeenteBronckhorst
Postcode7221
Netnummer0575 (+31575)
Gemiddelde WOZ-waarde€289.000
OZB-tarief woningen0,1156%
Gemiddeld betaalde OZB€334
Rioolheffing€278
Afvalstoffenheffing€181
Totale woonlasten€793
Figuur met OZB, gemiddelde WOZ en gemeentelijke heffingen in Bronckhorst.

Calculatie: je hebt een koopwoning in de gemeente Bronckhorst. De WOZ-waarde is vastgesteld op €274.000. De onroerendezaakbelasting is in dit geval €274.000 x 0,1156% = €317.

No-cure-no-pay WOZ-bezwaar maken?

Doe de gratis waardescan en ontdek jouw besparing

Bezwaar maken WOZ: waar kan ik dat doen?

Heb jij een beschikking ontvangen met een te hoge WOZ-waarde in Bronckhorst? Je kunt een bezwaar indienen. Wacht niet te lang, je hebt 6 weken de tijd gerekend vanaf de datum die op de beschikking staat. In het bijgaande vijfstappenplan beschrijven we hoe WOZ aanvechten in Bronckhorst precies in z’n werk gaat.

In vijf stappen een lagere WOZ-waarde realiseren

 1. Beoordeel de beschikking

  Het aanslagbiljet krijg je doorgaans in januari of februari. Of ga even naar wozwaardeloket.nl (van de Rijksoverheid) om in te zien of de nieuwste waarde al beschikbaar is. Je kunt hier tot een aantal jaar terugkijken.

 2. Taxatieverslag opvragen

  Het gebruikte taxatierapport bekijk je in het digitale WOZ-loket Bronckhorst. Meestal kan dit alleen met DigiD. Het document is feitelijk een onderbouwing van de waardebepaling.

 3. Controle woningwaarde

  Controleer of de waarde correct is. De heffingsambtenaar vergelijkt jouw huis met 1 of meer vergelijkbare woningen. Check of deze objecten dezelfde kenmerken hebben van jouw huis, of dat ze heel andere kenmerken hebben. Dit komt doorgaans doordat ze op een goede plek gebouwd zijn (ligging) of omdat jouw woning een slechte staat van onderhoud heeft.

 4. Bezwaar maken

  Het indienen van het bezwaar moet je binnen 6 weken na datum van de beschikking indienen. Zorg voor de juiste argumentatie, eventueel met een recent taxatierapport. Daarvoor kun je de handige voorbeeldbrief gebruiken. In sommige gevallen kan je ook eerst even een belletje doen naar de gemeente.

 5. Behandeltermijn en reactie gemeente

  Je gemeente heeft t/m het einde van het desbetreffende jaar de tijd om te reageren. Kan jij je hier niet in vinden? Dan is de weg naar de rechtbank mogelijk middels een hoger beroep met een advocaat.

Mijn WOZ-waarde bekijken

Geïnteresseerd in de WOZ-waarde 2024?Dit kan je het gemakkelijkste bekijken via het WOZ-waardeloket. Op deze site is iedere openbare woning op te zoeken. Je bekijkt hier bovendien de WOZ-waardes van de afgelopen jaren. De marktwaarde van onroerende zaken is voor alle Nederlanders te bekijken. In het gemeentelijke taxatieverslag wordt onderbouwd hoe de waarde is vastgesteld. Het WOZ-rapport is alleen voor jou, en vind je via het loket van de gemeente. Hieronder kan jij de gemiddelde woningwaarde inzien van de afgelopen jaren.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€289.0007,8%
2019€268.0005,5%
2018€254.0004,1%
2017€244.0001,2%
2016€241.000-0,8%
2015€243.000
Ontwikkeling gemiddelde WOZ-waarde in gemeente Bronckhorst.

Ja, ik wil een lagere woningwaarde

Gratis bezwaar maken, in een paar minuten geregeld

woz-waarde-bronckhorst-7221

Woningtaxatie in Bronckhorst

Is de WOZ-waarde aan de hoge kant? Dan kan je bezwaar indienen. Het bezwaarschrift WOZ Bronckhorst komt nog beter over met een vakkundig taxatierapport. Met deze WOZ contra taxatie heb je een grotere kans dat je bezwaar gegrond wordt verklaard. Het is een zeer effectief bewijs dat de woning een lagere marktwaarde heeft dan de gemeente stelt. De prijs van een WOZ-taxatierapport in Bronckhorst bedraagt circa €220. Word je in het gelijk gesteld, en gaat de waarde omlaag? Soms heb je recht op een vergoeding, maar een plafond van €242.

Taxateurs in de regio vinden
In het onderstaande overzicht bekijk je taxateurs en makelaars in Bronckhorst die professionele hulp bieden bij een taxatierapport om jouw WOZ te verlagen. Zoek ook vastgoedadviseurs in de buurt zoals in Zutphen, Berkelland, Oost Gelre, Aalten en Winterswijk.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Veelgestelde vragen (FAQ) en antwoorden

Wat houdt de WOZ-waarde in?
De wet Waardering Onroerende Zaken (WOZ) is van toepassing op vastgoed. Elke eigenaar ontvangt jaarlijks een geüpdatete woningwaarde. Hiervoor gebruikt de gemeente een jaarlijks taxatierapport. De WOZ-waarde wordt gebruikt als basis voor o.a. de IB, OZB en eigenwoningforfait. De WOZ 2024 is een inschatting van de prijs van een object op 1 januari 2023 en komt tot stand door zaken als: onderhoudsniveau, oppervlakte, grootte, bouwjaar, type woning, ligging en verkoopcijfers van huizen in de omgeving.

Wat wordt er verstaan onder een WOZ-beschikking?
In januari, februari of maart krijg je de WOZ-beschikking in Bronckhorst. In dit document vind je de huidige woningwaarde en de gemeentelijke belastingen zoals de onroerendezaakbelasting (ozb) en afvalstoffenheffing. Waterschappen gebruiken de waarde voor de watersysteemheffing. De beschikking speelt ook een rol bij de aangifte inkomstenbelasting (IB) / eigenwoningforfait.

Wanneer is er de OZB-belasting?
Hier gaat het om de onroerende-zaakbelasting die je als eigenaar van een woning aan de gemeente betaalt. Heb jij zelf een huis? In dat geval krijg je aan het begin van het jaar een gecombineerde aanslag (verstuurd in februari). Daar tref je als belangrijkste kostenpost de OZB-heffing. In 2024 betaal je 0,1156% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Bronckhorst. Als woningeigenaar betaal je gemiddeld €334.

Hoe wordt mijn WOZ-waarde bepaald?
De waarde wordt vastgesteld op basis van data die voorhanden is. De gemeente verwerkt aspecten als: plek van de woning, de oppervlakte, bouwjaar en vergelijkbare woningen rond de waardepeildatum rondom je huis. Je kunt bij het kadaster terecht erkende woninggegevens.

Hoe kan ik het taxatieverslag inzien?
Wanneer je een WOZ-beschikking hebt ontvangen staat er ook een taxatieverslag voor je klaar. Deze kan je inzien via het belastingloket van de gemeente (www.bronckhorst.nl). In dit document staan belangrijke gegevens zoals: kadastrale gegevens, type object, bijgebouwen, grootte van het pand, oppervlakte van het perceel, bouwjaar. In het taxatieverslag zie je ook een overzicht met verkoopgegevens van gelijkwaardige woningen die rond 1 januari 2023 te koop zijn aangeboden.

Kan ik bezwaar maken tegen een te hoge WOZ-waarde in Bronckhorst?
Het bezwaar maken moet in een termijn van 6 weken na ontvangst van de beschikking. Doorzoek het taxatieverslag online en check of deze woningen in de wijken in hoofdlijnen hetzelfde zijn als jouw huis. Is de WOZ-waarde onrealistisch hoog? Kies ervan voor een bezwaarschrift aan te leveren bij de gemeente (inclusief uitgebreide onderbouwing). Gebruik hiervoor devoorbeeldbrief of laat het doen door een taxateur of juridisch specialist.

In welke gevallen is bezwaar indienen verstandig?
Als je van mening bent dat de WOZ verkeerd is ingeschat dan kan je hiertegen bezwaar maken. Het gevolg van de bezwaarprocedure is dat de waarde wordt verminderd. De gemeentelijke belasting kan zo een stuk lager uitpakken. Goed om te weten: sta je op het punt je woning te verkopen? Dan moet je een goede afweging maken. Geïnteresseerden kijken naar de WOZ-waarde van jouw woning om te bepalen wat ze gaan bieden. Een lagere waardering onroerende zaken in Bronckhorst heeft dus veel invloed op de uiteindelijke verkoopprijs.

 • WOZ bezwaar Wichmond
 • WOZ bezwaar Vorden
 • WOZ bezwaar Hengelo
 • WOZ bezwaar Keijenborg
 • WOZ bezwaar Steenderen
 • WOZ bezwaar Baak
 • WOZ bezwaar Rha
 • WOZ bezwaar Olburgen
 • WOZ bezwaar Bronkhorst
 • WOZ bezwaar Toldijk
 • WOZ bezwaar Vierakker
 • WOZ bezwaar Drempt
 • WOZ bezwaar Hoog-Keppel
 • WOZ bezwaar Laag-Keppel
 • WOZ bezwaar Hummelo
 • WOZ bezwaar Zelhem
 • WOZ bezwaar Halle
 • Plaats een reactie