WOZ bezwaar Zevenaar

> Direct bezwaar maken

Als woningeigenaar krijg je in het eerste kwartaal van het jaar een brief met de WOZ-waarde van jouw woning. De WOZ is: een inschatting van de waarde van jouw woning. Middels deze woningwaarde worden heffingen en belastingen berekend Zoals de jaarlijkse OZB maar ook bij de IB, eigenwoningforfait en voor erf- en schenkbelasting. Is de woningwaarde te hoog ingeschat en heb je plannen voor een bezwaar tegen de WOZ-waarde in Zevenaar? Op wozwaardespecialist.nl vind je uitgebreide informatie over de regelgeving.

 • De gemeente Zevenaar raamt ieder jaar de verwachte waarde van elk huis.
 • Met behulp van de vastgestelde huizenprijs worden verschillende belastingen berekend.
 • Het is essentieel om dit goed in de gaten te houden zodat de heffingen niet onnodig hoog zijn.
 • De WOZ-beschikking die in 2024 wordt toegestuurd is de verwachte woningwaarde op peildatum 1 januari 2023.
 • Als je vermoedt de WOZ verkeerd is ingeschat dan kan je bezwaar maken bij de desbetreffende ambtenaren. De uiterlijke datum om dit te doen is 6 weken na datum van de beschikking.
 • Men kan eenvoudig online bezwaar maken, maar je kunt hier ook een jurist voor inschakelen. Let er goed op dat dit wel een no-cure-no-pay bureau is.

WOZ waarde Zevenaar 2024

Als huizenbezitter ontvang je jaarlijks de WOZ-beschikking. Nieuwsgierig naar de gemiddelde WOZ-waarde en welke andere woonlasten er zijn? Hieronder bekijk je een indicatie van de huidige woonlasten in Zevenaar (uitgegaan van een meerpersoonshuishouden). Daarbij lees je ook meer informatie over Bezwaarbrief WOZ-waarde .

ProvincieGelderland
GemeenteZevenaar
Postcode6902
Netnummer0316 (+31316)
Gemiddelde WOZ-waarde€213.000
OZB-tarief woningen0,1632%
Gemiddeld betaalde OZB€347
Rioolheffing€234
Afvalstoffenheffing€222
Totale woonlasten€802
Lijst met OZB, gemiddelde WOZ en gemeentelijke heffingen in Zevenaar.

Calculatie: je hebt een koopwoning in de gemeente Zevenaar. De WOZ-waarde die daarbij hoort ligt op €295.000. De hoogte van de onroerendezaakbelasting komt dan uit op €295.000 x 0,1632% = €481.

Direct een bezwaarschrift indienen?

Doe de gratis WOZ-check en verlaag de belastingen

Bezwaar maken WOZ: hoe werkt dat?

Zoek jij naar een oplossing voor een te hoge WOZ-waarde in Zevenaar? Je kunt dan bezwaar maken. Let op: je hebt hier zes weken de tijd voor, gerekend vanaf de datum die je op de beschikking ziet staan. In het bijgaande vijfstappenplan maken we je duidelijk hoe WOZ aanvechten in Zevenaar aangevlogen dient te worden.

De WOZ-waarde omlaag in 5 stappen

 1. Onderzoek de beschikking

  Het aanslagbiljet gemeentelijke belastingen ontvang je in januari, februari of maart, digitaal en/of per post. Of ga naar wozwaardeloket.nl om te zien of de WOZ al geregistreerd staat. Je vindt hier tevens de waardes van de afgelopen jaren.

 2. Taxatieverslag doornemen

  Het samengestelde taxatierapport bekijk je in het digitale WOZ-loket Zevenaar. Vermoedelijk heb je daarvoor een DigiD account nodig. Dit verslag is een toelichting op de waarde die de heffingsambtenaar heeft vastgesteld.

 3. Controle marktwaarde

  Controleer of de waarde in lijn ligt met de marktwaarde. De heffingsambtenaar fundeert hun bevindingen met vergelijkbare woningen rond de waardepeildatum. Beoordeel of deze woningen vergelijkbaar zijn met jouw woning, of dat je eigenlijk niet mag vergelijken met jouw eigen huis. Dat geeft vaak te maken met het feit dat ze groter zijn of wanneer jij veel last hebt van geluidsoverlast.

 4. Begin met de bezwaarprocedure

  Een bezwaarschrift indienen bij de gemeente moet je 6 weken na dagtekening van het aanslagbiljet indienen. Goed voorwerk is belangrijk, zoals een onderbouwd taxatierapport. Hiervoor adviseren wij de voorbeeldbrief te raadplegen. Steeds vaker is het slim om eerst even te bellen, er is dan ook al veel mogelijk.

 5. Reactie gemeente afwachten

  Je gemeente heeft t/m het einde van het desbetreffende jaar de gelegenheid om jou een reactie te geven. Kan jij je hier niet in vinden? Dan kan jij nog verdere juridische stappen zetten door een hoger beroep met een advocaat.

De WOZ-waarde opvragen

Wil je weten wat jouw huidige WOZ-waarde 2024 is? Je kunt dit dan bekijken via het WOZ-waardeloket van de overheid. Met deze zoekfunctie vind je in een handomdraai jouw woning terug. Je achterhaalt daar ook de kenmerken van de woning en de waarde van de laatste paar jaar. De vastgestelde waarde van onroerende zaken is inzichtelijk voor iedereen. In het persoonlijke taxatieverslag wordt uitgelegd hoe de waarde tot stand komt. Je persoonlijke WOZ-rapport is online op te vragen. In het onderstaande overzicht vind je de de gemiddelde waarde van woningen van de afgelopen periode.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€213.0007,6%
2019€198.0006,5%
2018€186.0001,6%
2017€183.0000,5%
2016€182.0001,1%
2015€180.000
Tabel met recente WOZ-gegevens in de gemeente Zevenaar.

Ja, verlaag mijn WOZ-waarde

Doe de scan en maak gratis bezwaar

woz-waarde-zevenaar-6902

Woningtaxatie in Zevenaar

Ben jij het niet eens met de nieuwe WOZ-waarde? Je hebt dan het recht om bezwaar in te dienen. Het bezwaarschrift WOZ Zevenaar kan je het beste ondersteunen met een uitgebreid taxatierapport. Via een WOZ contra taxatie nemen de kansen toe om in het gelijk gesteld te worden. Het is namelijk een perfect bewijsstuk dat jouw huis minder / meer waard is dan de beoogde waarde die je gemeente bepaalde. De prijs van een WOZ-taxatierapport in Zevenaar ligt om en nabij de €225. Krijg je gelijk, en wordt de WOZ aangepast? Soms heb je recht op een vergoeding, maar een plafond van €242.

Taxateurs vergelijken
In het schema hieronder check je taxateurs en makelaars in Zevenaar die je kunnen adviseren aangaande een uitgebreid taxatierapport om jouw WOZ te verlagen. Of klik door voor vastgoedadviseurs in de buurt zoals in Renkum, Arnhem, Ede, Wageningen en Lingewaard.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Veelgestelde vragen en antwoorden (FAQ)

Waar staat de WOZ-waarde voor?
Dit is de wet Waardering Onroerende Zaken (WOZ). Elk huis ontvangt jaarlijks de welbekende aanslag in de bus. Hiervoor gebruikt de gemeente een jaarlijks taxatierapport. De waarde van de WOZ bepaalt verschillende soorten belastingen. De WOZ 2024 is de geschatte marktwaarde van je woning op 1 januari 2023 en wordt vastgesteld door te kijken naar kenmerken zoals: ligging, onderhoudsniveau, type woning, bijgebouwen, grootte, bouwjaar en de verkoopprijs van vergelijkbare woningen.

Wat wordt bedoeld met een WOZ-beschikking?
In het eerste kwartaal van 2024 ontvang je de WOZ-beschikking in Zevenaar. In deze aanslag vind je de actuele woningwaarde en de jaarlijkse gemeentelijke belastingen zoals de onroerendezaakbelasting (OZB), en ook de afvalstoffenheffing, rioolheffing en ledigingen van de container. De gegevens worden ook gebruikt door het waterschap. Je gebruikt ze ook voor het bepalen van de hoogte van het eigenwoningforfait (inkomstenbelasting).

Waarom betaal ik OZB-belasting?
Dit staat voor de onroerende-zaakbelasting die woningeigenaren elk jaar weer opnieuw moeten betalen. Bezit jij een woning? Houd dan rekening met de jaarlijkse gecombineerde-aanslag (verstuurd in februari). Op het aanslagbiljet vind je de OZB-heffing voor woningeigenaren. In 2024 betaal je 0,1632% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Zevenaar. De gemiddelde betaalde ozb ligt op €347.

Hoe wordt mijn WOZ-waarde bepaald?
De waarde wordt vastgesteld door middel van beschikbare gegevens. Hiervoor gebruiken ze aspecten zoals: de ligging van de woning, grondoppervlakte van het perceel, onderhoudsstaat en verkoopcijfers van huizen in de omgeving dichtbij jouw woning. Data van het kadaster wordt gebruikt voor het bepalen van actuele woninggegevens.

Wat is een taxatieverslag?
Indien je het aanslagbiljet hebt ontvangen heb je ook recht om het taxatieverslag in te zien. Deze kan je opvragen bij de gemeente (www.zevenaar.nl). In dit document krijg je inzicht in de gebruikte gegevens als; oppervlakte van het perceel, grootte van het pand, type object, bijgebouwen, adresgegevens, kadastrale gegevens. In dit taxatieverslag tref je daarbij ook verkooptransacties van referentieobjecten die rondom 1 januari 2023 zijn verkocht.

Hoe moet ik bezwaar indienen tegen een te hoge WOZ-waarde in Zevenaar?
Een bezwaarschrift indienen moet binnen 30 werkdagen na datum van de WOZ-beschikking. Bekijk het bijbehorende taxatieverslag en controleer of de aangehaalde woningen in de wijken inderdaad gelijkwaardig zijn. Wil je dan toch de WOZ-waarde verlagen? Kies ervan voor een bezwaarschrift aan te leveren bij de gemeente inclusief onderbouwing. Daarvoor is er een speciale voorbeeldbrief of schakel een juridisch specialist in.

Wanneer is het slim om bezwaar te maken?
Als je vermoedt dat de WOZ te hoog is dan kun jij bezwaar aantekenen. Bezwaar maken kan ertoe leiden dat je een lagere waarde voor je woning krijgt. Je hoeft daardoor minder belasting te betalen. Let op: wil je jouw woning te koop zetten? Dan moet je goed nadenken. Geïnteresseerden kijken naar de WOZ-waarde van jouw woning om te bepalen wat ze gaan bieden. Een lagere waardering onroerende zaken in Zevenaar kan een negatief effect hebben op de verkoopkansen.

 • WOZ bezwaar Angerlo
 • WOZ bezwaar Giesbeek
 • WOZ bezwaar Lathum
 • WOZ bezwaar Babberich
 • WOZ bezwaar Pannerden
 • WOZ bezwaar Aerdt
 • WOZ bezwaar Herwen
 • WOZ bezwaar Lobith
 • WOZ bezwaar Tolkamer
 • Plaats een reactie