WOZ bezwaar Overbetuwe

> Direct bezwaar maken

Als woningeigenaar ontvang je in het eerste kwartaal van het jaar de jaarlijkse beschikking met daarop de WOZ-waarde. De WOZ is: een schatting van de woningwaarde die ieder jaar opnieuw plaatsvindt. Op basis van deze woningwaarde allerlei belastingen berekend zoals met name de OZB en de waterschapsbelastingen en het eigenwoningforfait. Is de woningwaarde te hoog en ben je van plan om bezwaar te maken tegen de WOZ-waarde in Overbetuwe? Op deze pagina kan je aan de slag met handige info over de te nemen stappen.

 • De gemeente Overbetuwe calculeert jaarlijks de marktwaarde van een object.
 • Met behulp van de vastgestelde huizenprijs wordt duidelijk hoe hoog de verschillende belastingen zijn.
 • We raden altijd aan om hier elk jaar goed naar te kijken zodat je een juiste / eerlijke aanslag toegestuurd krijgt.
 • De WOZ-beschikking die jij ontvangt in 2024 is een indicatie van de woningwaarde op peildatum 1 januari 2023.
 • Wanneer je het gevoel hebt dat er een fout is gemaakt bij de WOZ berekening kan je hiertegen bezwaar maken. Dit moet je doen binnen uiterlijk 6 weken na datum van de beschikking.
 • Dit kan je tegenwoordig prima zelf aanvliegen, of kies voor een jurist die alles uit handen neemt. Doorgaans kan dit op no-cure-no-pay basis.

WOZ waarde Overbetuwe 2024

Als huizenbezitter ontvang je jaarlijks de WOZ-beschikking. Info aanvragen over de gemiddelde WOZ-waarde en de tarieven van de gemeentelijke belastingen? In de tabel hieronder bekijk je een samenvatting van de gemiddelde woonlasten in Overbetuwe (waarbij we inzoomen op een meerpersoonshuishouden). Daarnaast kan je ook meer info vinden over Nadeel lage WOZ-waarde.

ProvincieGelderland
GemeenteOverbetuwe
Postcode6671
Netnummer0488 (+31488)
Gemiddelde WOZ-waarde€263.000
OZB-tarief woningen0,1009%
Gemiddeld betaalde OZB€265
Rioolheffing€86
Afvalstoffenheffing€245
Totale woonlasten€595
Schema met gemiddelde WOZ, OZB en gemeentelijke heffingen in Overbetuwe.

Berekening: je woont in een koophuis in de gemeente Overbetuwe. De WOZ-waarde is vastgesteld op €265.000. Je betaalt dan aan OZB (onroerendezaakbelasting) €265.000 x 0,1009% = €267.

Moeiteloos bezwaar tegen een hoge WOZ maken?

Doe de gratis WOZ-check en kijk wat jij kunt besparen

Bezwaar maken WOZ: waar kan ik dat doen?

Zoek jij naar een oplossing voor een te hoge WOZ-waarde in Overbetuwe? Dan kan je vrij eenvoudig een bezwaar indienen. Je hebt hiervoor 1,5 maand de tijd, gerekend vanaf de datum die je op de beschikking ziet staan. In het volgende stappenplan duiden we hoe WOZ aanvechten in Overbetuwe nu precies werkt.

De WOZ-waarde verlagen in 5 stappen

 1. De beschikking bekijken

  Het aanslagbiljet gemeentelijke belastingen krijg je opgestuurd in de eerste 12 weken van het jaar. Of bezoek wozwaardeloket.nl om te bekijken of het al bekend is. Je kunt daar ook de waarde van de afgelopen jaren inzien.

 2. Taxatieverslag bekijken

  Het beschikbare taxatierapport download je vanuit het WOZ-loket Overbetuwe. Meestal moet je hiervoor inloggen met DigiD. Dit verslag bevat kenmerken die van belang zijn voor de WOZ-waarde.

 3. Analyseer huizenprijs

  Weeg af of de waarde in lijn ligt met de marktwaarde. De heffingsambtenaar kijkt onder andere naar 1 of meer vergelijkbare woningen. Ga na of deze objecten dezelfde kenmerken hebben van jouw huis, of dat ze nogal afwijken van jouw eigen woning. Dit kan zijn omdat ze heel mooi gelegen zijn (landelijk of in het centrum) of wanneer jij veel last hebt van geluidsoverlast.

 4. Begin met de bezwaarprocedure

  Het maken van het bezwaar moet je 6 weken na ontvangst van de beschikking opsturen. Let erop dat je alles juist onderbouwd met eventueel een extra taxatie. Om direct vandaag aan de slag te gaan zijn online verschillende voorbeeldbrieven te vinden. Vaak kan je ook telefonisch bezwaar maken.

 5. Uitslag van het onderzoek afwachten

  De heffingsambtenaar van de gemeente heeft tot het einde van het kalenderjaar de optie om het bezwaar af te keuren. Kan jij je hier niet in vinden? Dan kan je nog overwegen om in beroep te gaan met een advocaat.

De WOZ-waarde bekijken

Direct bekijken hoe hoog de WOZ-waarde 2024 is? Dit kan je het gemakkelijkste bekijken via het WOZ-waardeloket platform. Op dit platform is iedere openbare woning op te zoeken. Je ziet hier ook de kenmerken van de woning en de waarde van de afgelopen jaren. De waarde van onroerende zaken is openbaar beschikbaar. In het opgestelde taxatieverslag wordt onderbouwd hoe deze waarde zijn afgeleid. Dit WOZ-rapport kan je online downloaden via de website van jouw gemeente. In de volgende tabel is de gemiddelde woningwaarde te bekijken van meerdere jaren geleden.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€263.0006,5%
2019€247.0005,1%
2018€235.0002,2%
2017€230.0002,7%
2016€224.000-1,8%
2015€228.000
Gemiddelde WOZ-waarde in de gemeente Overbetuwe.

Ja, ik wil een lagere woningwaarde

Maak direct gratis online bezwaar

woz-waarde-overbetuwe-6671

Woningtaxatie in Overbetuwe

Vind jij de WOZ-waarde die is vastgesteld niet realistisch? Je hebt dan de optie om bezwaar aan te tekenen. Jouw bezwaarschrift WOZ Overbetuwe zal een stuk overtuigender zijn met een officieel taxatierapport. Geholpen door een WOZ contra taxatie vergroot je de kansen dat je bezwaar gegrond wordt verklaard. Het is namelijk een perfect bewijsstuk dat jouw woning een lagere waarde heeft dan de beoogde waarde die je gemeente bepaalde. De verwachte prijs van zo’n WOZ-taxatierapport in Overbetuwe bedraagt circa €270. Neemt de gemeente je verzoek over, en wordt de WOZ naar een lagere prijs bijgesteld? De kosten van het taxatierapport kan je verhalen op de gemeente (maximaal €242).

Lokale taxateur zoeken
In de tabel hieronder vind je de gegevens van taxateurs en makelaars in Overbetuwe die je kunnen helpen aan een deskundig taxatierapport om een lagere WOZ te verkrijgen. Zoek ook vastgoedadviseurs in de regio, zoals in West Maas en Waal, Druten, Beuningen, Wijchen en Gennep.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

FAQ – veelgestelde vragen

Wat houdt de WOZ-waarde in?
De wet Waardering Onroerende Zaken (WOZ) is van toepassing op vastgoed. Elke woningbezitter ontvangt jaarlijks zo’n aanslagbiljet. Deze waarde komt tot stand middels het taxatierapport. De waarde van de WOZ bepaalt gemeentelijke belastingen en de IB. De WOZ 2024 is de inschatting van de waarde van jouw woning op 1 januari 2023 en wordt berekend a.d.h.v. factoren zoals: ligging, grootte, oppervlakte, onderhoudsniveau, bouwjaar, type woningen verkoopcijfers van woningen in de buurt.

Waarom ontvang ik een WOZ-beschikking?
Normaal gesproken krijg je aan het begin van het jaar de WOZ-beschikking in Overbetuwe. In dit document bekijk je de actuele woningwaarde en de jaarlijkse gemeentelijke belastingen zoals de onroerendezaakbelasting (OZB), en ook de afvalstoffenheffing, rioolheffing en ledigingen van de container. Waterschappen gebruiken de waarde voor de watersysteemheffing. Ook gebruik je dit voor de IB (aangifte inkomstenbelasting) voor eigenwoningforfait.

Waarom betaal ik OZB-belasting?
Dit is de onroerende-zaakbelasting die je betaalt over de waarde van onroerend goed. Ben jij de bezitter dan een huis? In dat geval krijg je aan het begin van het jaar een gecombineerde aanslag (verzonden rond februari). In dit document vind je als grootste kostenpost de OZB-heffing. In 2024 betaal je 0,1009% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Overbetuwe. Een gemiddelde woning betaalt €265.

Hoe bepalen gemeenten de WOZ-waarde?
De waarde wordt door de gemeente berekend op basis van beschikbare data. De gemeente verwerkt onderwerpen zoals: waar het huis gelegen is, hoe groot de woning is (oppervlakte), onderhoudsstaat en referentiewoningen die recent zijn verkocht in de buurt. Via het kadaster kun je een aanvraag doen voor betrouwbare woninggegevens.

Waar vind ik mijn taxatieverslag?
Indien je de aanslag van de gemeente binnen hebt gekregen kan je de gemeente vragen om een taxatieverslag. Deze kan je downloaden via het online loket van de gemeente (www.overbetuwe.nl). In dit PDF-bestand krijg je inzicht in de gebruikte gegevens als; oppervlakte van het perceel, type object, adresgegevens, bijgebouwen, kadastrale gegevens, grootte van het pand. In het taxatieverslag tref je daarbij ook transactiecijfers van gelijkwaardige woningen die rond de waardepeildatum verkocht zijn.

Hoe maak ik bezwaar tegen een te hoge WOZ-waarde in Overbetuwe?
Bezwaar maken kan binnen 1,5 maand na de dagtekening van de WOZ-beschikking. Neem het taxatieverslag goed door en evalueer of de aangehaalde woningen in de wijken in hoofdlijnen hetzelfde zijn als jouw huis. Wil je dan toch de WOZ-waarde verlagen? Formuleer dan een bezwaarschrift voor de gemeente, inclusief argumenten. Als uitgangspunt gebruik je de voorbeeldbrief of besteed het uit aan een juridisch specialist.

Wanneer is het verstandig om bezwaar in te dienen?
Als je veronderstelt dat de WOZ verkeerd is ingeschat dan kan je bezwaar maken bij gemeente. Dit kan ervoor zorgen dat je een lagere waarde voor je woning krijgt. Dit zorgt weer voor lagere (gemeentelijke) belastingen. Niet vergeten: ga je jouw woning verkopen? Dan gelden er andere belangen. Huizenzoekers kijken naar de huidige WOZ-waarde van jouw huis om te bepalen wat ze gaan bieden. Een lagere waardering onroerende zaken in Overbetuwe zorgt ervoor dat een huis in potentie minder zal opbrengen.

 • WOZ bezwaar Zetten
 • WOZ bezwaar Hemmen
 • WOZ bezwaar Andelst
 • WOZ bezwaar Herveld
 • WOZ bezwaar Valburg
 • WOZ bezwaar Homoet
 • WOZ bezwaar Slijk-Ewijk
 • WOZ bezwaar Oosterhout
 • WOZ bezwaar Elst
 • WOZ bezwaar Driel
 • WOZ bezwaar Heteren
 • WOZ bezwaar Randwijk
 • Plaats een reactie