WOZ bezwaar Voorst

> Direct bezwaar maken

Als bezitter van een woning of bedrijfspand ontvang je rond januari, februari en maart een brief met de WOZ-waarde van jouw woning. Onder WOZ verstaan we: een geschatte marktprijs van een woning. Op basis van deze woningwaarde worden heffingen en belastingen berekend zoals de onroerendezaakbelasting (OZB) en de waterschapsbelastingen en het eigenwoningforfait. Geeft de gemeente een te hoge waarde, en wil je bezwaar maken tegen de WOZ-waarde in Voorst? Hieronder kan je aan de slag met handige info over de te nemen stappen.

 • De gemeente Voorst raamt ieder jaar de marktwaarde van het woonhuis.
 • A.d.h.v. de huizenprijs worden er diverse belastingen vastgesteld.
 • Het is verstandig om hier goed naar te kijken zodat je een juiste / eerlijke aanslag toegestuurd krijgt.
 • De WOZ-beschikking die in 2024 wordt toegestuurd is een schatting van de marktwaarde van je woning op peildatum 1 januari 2023.
 • Als je meent dat de WOZ niet juist is dan kun jij bezwaar maken. Dit moet je doen binnen uiterlijk 6 weken na ontvangst van de beschikking.
 • Je kunt zelf online bezwaar maken, maar er zijn ook tal van juristen die dit graag voor je doen. Kies bij voorkeur voor een no-cure-no-pay bureau.

WOZ waarde Voorst 2024

Niemand komt onder de WOZ-beschikking uit. Informatie opvragen over de gemiddelde WOZ-waarde en de tarieven van de gemeentelijke belastingen? In de onderstaande lijst bieden we verschillende gegevens van de actuele woonlasten in Voorst (uitgegaan van een meerpersoonshuishouden). Daarbij lees je ook meer informatie over Waardering onroerende zaken.

ProvincieGelderland
GemeenteVoorst
Postcode7395
Netnummer055 (+3155)
Gemiddelde WOZ-waarde€323.000
OZB-tarief woningen0,113%
Gemiddeld betaalde OZB€365
Rioolheffing€210
Afvalstoffenheffing€193
Totale woonlasten€768
Lijst met OZB, gemiddelde WOZ en gemeentelijke heffingen in Voorst.

Stel: je bezit een woning of bedrijfspand in de gemeente Voorst. De WOZ-waarde bedraagt op €253.000. De hoogte van de onroerendezaakbelasting komt dan uit op €253.000 x 0,113% = €286.

Zonder kosten bezwaar maken tegen de WOZ?

Start met de bezwaarcheck en bespaar direct

Bezwaar maken WOZ: waar kan ik dat doen?

Heb jij een te hoge WOZ-waarde in Voorst? Dan kan je een bezwaarschrift indienen. Het indienen van een bezwaarschrift moet binnen 1,5 maand, gerekend vanaf de beschikkingsdatum die op de aanslag staat. In het stappenplan dat je hierna kunt lezen vertellen we jou hoe WOZ aanvechten in Voorst precies in z’n werk gaat.

De WOZ-waarde verlagen in 5 stappen

 1. Wacht op de beschikking

  Het WOZ-aanslagbiljet krijg je aan het begin van elk jaar. Of gebruik de website wozwaardeloket.nl om te zien of de WOZ al geregistreerd staat. Je kunt hier tot een aantal jaar terugkijken.

 2. Taxatieverslag bekijken

  Het gestandaardiseerde taxatierapport download je vanuit het WOZ-loket Voorst. Let op: vaak moet je hiervoor inloggen met DigiD. Deze documentatie is een toelichting op de waardebepaling.

 3. Beoordeling marktprijs

  Controleer of de waarde wel klopt. De heffingsambtenaar onderbouwt de waardering met verkoopbedragen van vergelijkbare huizen rond de peildatum. Weeg af of deze objecten inderdaad vergelijkbaar zijn, of dat ze behoorlijk divers zijn. Dit komt doorgaans doordat ze een gunstige ligging hebben of wanneer jouw huis sterk verouderd is.

 4. Begin met bezwaar maken

  Het maken van het bezwaar moet je binnen 6 weken na datum van de beschikking indienen. Kom met overtuigend bewijs zoals een extra taxatie. Om direct vandaag aan de slag te gaan kun je de handige voorbeeldbrief gebruiken. In sommige gevallen kan je ook bellen met de gemeente.

 5. Wacht op bevestiging van de gemeente

  De heffingsambtenaar van de gemeente heeft tot het einde van het kalenderjaar de tijd om met een reactie op het bezwaar te komen. Ben je het niet eens met de beslissing? Dan is er nog de mogelijkheid om te procederen in hoger beroep met een advocaat.

Mijn WOZ-waarde bekijken

Geïnteresseerd in de WOZ-waarde 2024?Deze bekijk je eenvoudig via wozwaardeloket.nl. Hier kun je elke woning opzoeken. Je treft hier ook de waarde van de afgelopen jaren. De geschatte prijs van onroerende zaken kan iedereen gratis inzien. In het taxatieverslag van de overheid vind je meer details over hoe deze waarde zijn afgeleid. Dit WOZ-rapport kun je opvragen bij je gemeente. In de onderstaande tabel vind je de gemiddele woningwaarden van de laatste 6 jaar.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€323.0007,7%
2019€300.0008,7%
2018€276.0005,3%
2017€262.0003,1%
2016€254.0003,7%
2015€245.000
Historische ontwikkeling WOZ-waarde gemeente Voorst.

Ja, ik wil bezwaar indienen tegen mijn WOZ

Doe de scan en maak gratis bezwaar

woz-waarde-voorst-7395

Woningtaxatie in Voorst

Wil jij een verlaging van de WOZ-waarde? Dan kan je bezwaar indienen. Jouw bezwaarschrift WOZ Voorst kan je het beste ondersteunen met een taxatierapport. Via een WOZ contra taxatie wordt het steeds aannemelijker dat je bezwaar gegrond wordt verklaard. Het is een heel betrouwbaar bewijs dat jouw huis minder / meer waard is dan de gemeente heeft vastgesteld. Het tarief van een WOZ-taxatierapport in Voorst ligt om en nabij de €235. Word je in het gelijk gesteld, en gaan ze de WOZ-waarde verder aanpassen? Dan kun jij de kosten van dit taxatierapport terugvorderen (tot een max. van €242).

Contactgegevens van taxateur in de regio
In de onderstaande tabel bekijk je taxateurs en makelaars in Voorst die betrouwbare service bieden voor een uitgebreid taxatierapport om een betere WOZ af te dwingen. Op deze site vind je ook vastgoedadviseurs in de regio zoals in Apeldoorn, Lochem, Bronckhorst, Zutphen en Berkelland.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Veelgestelde vragen

Wat betekent de WOZ-waarde?
De wet Waardering Onroerende Zaken (WOZ) is van toepassing op vastgoed. Elke woning in Nederland krijgt jaarlijks een nieuwe waarde toegewezen. Deze waarde baseert men op het jaarlijkse taxatierapport van 2024. Deze WOZ-waarde geldt als input voor uiteenlopende belastingen en heffingen. De WOZ 2024 is de geschatte marktwaarde van een object op 1 januari 2023 en wordt geschat op basis van zaken als: type woning, ligging, bijgebouwen, grootte, oppervlakte, bouwjaar en referentiewoningen die recent zijn verkocht.

Wat is de WOZ-beschikking?
Elk jaar ontvang je een WOZ-beschikking in Voorst. Op dit aanslagbiljet lees je de actuele woningwaarde en alle verschillende gemeentelijke belastingen zoals de onroerendezaakbelasting (ozb) en afvalstoffenheffing. Het waterschap rekent ook met deze gegevens. Tevens is dit van toepassing op het berekenen van het eigenwoningforfait in de IB.

Wat is de OZB-belasting?
We spreken van een onroerende-zaakbelasting die je betaalt over de waarde van onroerend goed. Bezit jij een woning? Dan kun je jaarlijks een gecombineerde-aanslag verwachten (verzonden rond februari). Je vindt daarin de OZB-heffing (totale kosten). In 2024 betaal je 0,113% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Voorst. Een huizeneigenaar betaalt hier gemiddeld €365.

Hoe komt de WOZ-waarde tot stand?
De waarde wordt bepaald met behulp van beschikbare data. Er wordt ingezoomd op onderdelen als: waar het huis gelegen is, grondoppervlakte van het perceel, onderhoudsniveau en verkoopcijfers van woningen in de buurt in de wijk. In Nederland is het kadaster de instantie voor het verzamelen van erkende woninggegevens.

Wat is het taxatieverslag, en waar vind ik het?
Zodra je de beschikking in de bus hebt gekregen, kan je het aanvullende taxatieverslag opvragen. Deze kan je downloaden via de site van de gemeente (www.voorst.nl). In dit document staan belangrijke gegevens zoals: bijgebouwen, kadastrale gegevens, grootte van het pand, type object, bouwjaar, adresgegevens. In dit taxatieverslag zie je ook een overzicht met verkoopprijzen van gelijkwaardige woningen die rond de waardepeildatum verkocht zijn.

Hoe moet ik bezwaar maken tegen een te hoge WOZ-waarde in Voorst?
Het bezwaar maken moet binnen 30 werkdagen nadat je de beschikking hebt gekregen. Neem het taxatieverslag goed door en analyseer of de getoonde huizen in de wijken ook echt vergelijkbaar zijn. Vind je de WOZ-waarde niet kloppen? Kies ervan voor een bezwaarschrift aan te leveren bij de gemeente (met daarbij correcte onderbouwing). Daarvoor is er een speciale voorbeeldbrief of maak gebruik van de diensten van een taxeur of juridisch specialist.

Waarom moet ik een bezwaar indienen?
Als je meent dat er een fout is gemaakt bij de WOZ berekening dan kan je bezwaar maken bij de desbetreffende ambtenaren. In het gunstige geval leidt dit ertoe dat je een lagere waarde voor je woning krijgt. De gemeentelijke heffingen zullen daardoor ook dalen. Niet vergeten: ga je jouw woning verkopen? Dan moet je een goede afweging maken. Kopers kijken vaak naar de WOZ-waarde, en baseren mede daarop het bod. Een lagere waardering onroerende zaken in Voorst zorgt ervoor dat een huis in potentie minder zal opbrengen.

 • WOZ bezwaar Wilp
 • WOZ bezwaar Twello
 • WOZ bezwaar Teuge
 • WOZ bezwaar Terwolde
 • WOZ bezwaar Nijbroek
 • WOZ bezwaar Steenenkamer
 • Plaats een reactie