WOZ bezwaar Druten

> Direct bezwaar maken

Woningbezitters krijgen in het eerste kwartaal van het jaar de nieuwe WOZ-waarde. De WOZ wil zeggen een verwachte marktwaarde van een woning. A.d.h.v. de woningwaarde worden diverse belastingen berekend zoals met name de OZB en het eigenwoningforfait. Geeft de gemeente een te hoge waarde, en ga je bezwaar maken tegen de WOZ-waarde in Druten? Op wozwaardespecialist.nl lees je praktische info over de regelgeving.

 • De gemeente Druten begroot jaarlijks de marktwaarde van een huis.
 • Op basis van de huizenprijs die is vastgesteld worden verschillende belastingen berekend.
 • Je doet er goed aan om dit te checken zodat de (gemeentelijke) belastingen binnen de perken blijven.
 • De WOZ-beschikking die in 2024 wordt toegestuurd is de geschatte woningwaarde op peildatum 1 januari 2023.
 • Wanneer je veronderstelt dat er een fout is gemaakt bij de WOZ berekening kan je bezwaar maken. De uiterlijke datum om dit te doen is 6 weken na datum van de WOZ-beschikking.
 • Je kunt vrij eenvoudig zelf online bezwaar indienen, echter is het ook uit te besteden aan een jurist. Zij werken vaak op basis van no-cure-no-pay.

WOZ waarde Druten 2024

Als huizenbezitter ontvang je jaarlijks de WOZ-beschikking. Benieuwd naar de gemiddelde WOZ-waarde en wat je gemiddeld moet betalen aan OZB? In de bijgaande tabel verschaffen we een overzicht met de hedendaagse woonlasten in Druten (uitgegaan van een meerpersoonshuishouden). Op dit portaal vind je ook meer informatie over WOZ-waarde bezwaarprocedure.

ProvincieGelderland
GemeenteDruten
Postcode6651
Netnummer0487 (+31487)
Gemiddelde WOZ-waarde€258.000
OZB-tarief woningen0,1145%
Gemiddeld betaalde OZB€295
Rioolheffing€224
Afvalstoffenheffing€193
Totale woonlasten€712
Tabel met gemiddelde WOZ, OZB en gemeentelijke heffingen in Druten.

Stel: je hebt een koopwoning in de gemeente Druten. De WOZ-waarde bedraagt op €277.000. De hoogte van de onroerendezaakbelasting komt dan uit op €277.000 x 0,1145% = €317.

Eenvoudig en snel gratis bezwaar indienen?

Start met de bezwaarcheck en neem direct actie

Bezwaar maken WOZ: hoe doe ik dat?

Te maken met een te hoge WOZ-waarde in Druten? Je kunt dan bezwaar maken. Men heeft hiervoor zo’n 1,5 maand de tijd, gerekend vanaf de dag dat je de beschikking hebt ontvangen. In het 5-stappenplan hieronder maken wij inzichtelijk hoe WOZ aanvechten in Druten aangevlogen dient te worden.

Een lagere WOZ-waarde bedingen in 5 stappen

 1. Wacht de beschikking af

  Het WOZ-aanslagbiljet ontvang je in januari, februari of maart, digitaal en/of per post. Of gebruik de website wozwaardeloket.nl om te zien of de WOZ al geregistreerd staat. Je ziet hier ook een tabel met de waardes van de afgelopen jaren.

 2. Taxatieverslag openen

  Het beschikbare taxatierapport kan je opvragen bij het WOZ-loket Druten. Doorgaans is een DigiD account vereist. Deze verslaglegging is feitelijk een onderbouwing van de WOZ-waarde.

 3. Check marktprijs

  Ga naar of de waarde wel overeenkomt met de feitelijke woningwaarde. De heffingsambtenaar hecht veel waarde aan vergelijkbare woningen die rond het begin van vorig jaar verkocht zijn. Check of deze woningen ook echt vergelijkbaar zijn, of dat ze significant verschillen. Dit komt doorgaans doordat ze op een goede plek gebouwd zijn (ligging) of wanneer er sprake is van asbest.

 4. Indienen van het bezwaar

  Het indienen van het bezwaar moet je binnen 6 weken na datum van de beschikking indienen. Je kunt het bezwaar kracht bijzetten met een extra taxatie. Om direct vandaag aan de slag te gaan raden we aan onze voorbeeldbrief te bekijken. In sommige gevallen kan je ook telefonisch bezwaar maken.

 5. Uitspraak van de gemeente

  De gemeente heeft tot het einde van het jaar waarin het bezwaar is ingediend de tijd om te reageren. Wijst de gemeente het bezwaar af? Dan kan je in hoger beroep gaan met een advocaat.

Hoogte WOZ-waarde bekijken

Wil je weten wat jouw huidige WOZ-waarde 2024 is? Je kunt dit opvragen via website van het WOZ-waardeloket. Daar vind je in een handomdraai jouw woning terug. Je bekijkt hier bovendien kenmerken zoals bouwjaar, oppervlakte en de WOZ-waardes van de laatste paar jaar. De verwachte tarieven van onroerende zaken is beschikbaar voor elke Nederlander. In het taxatieverslag dat kan worden opgevraagd kun je vinden op welke manier de waarde precies bepaald is. Dit WOZ-rapport staat klaar in je mijnoverheid account. In de onderstaande tabel kan jij de gemiddelde woningwaarde inzien van de laatste jaren.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€258.0008,4%
2019€238.0004,8%
2018€227.0003,2%
2017€220.0000,9%
2016€218.000-2,7%
2015€224.000
Ontwikkeling gemiddelde WOZ-waarde in gemeente Druten.

Ja, ik wil een lagere WOZ-waarde

Start gratis WOZ-bezwaar

woz-waarde-druten-6651

Woningtaxatie in Druten

Wil jij een verlaging van de WOZ-waarde? Dan raden we aan om bezwaar te maken. Dit bezwaarschrift WOZ Druten kan je het beste ondersteunen met een erkend taxatierapport. Met deze WOZ contra taxatie nemen de kansen toe om gelijk te krijgen. Het is een zeer effectief bewijs dat de woning minder waard is dan de beoogde waarde die je gemeente bepaalde. Een kostenindicatie van dit WOZ-taxatierapport in Druten komt gemiddeld uit rond de €225. Neemt de gemeente je verzoek over, en wordt de WOZ aangepast? Dan heb je mogelijk recht op een vergoeding van de kosten (maximaal €242).

Taxateurs in de regio vergelijken
In de tabel hieronder bekijk je taxateurs en makelaars in Druten die je mogelijk kunnen helpen met een officieel taxatierapport om een lagere WOZ te verkrijgen. Vergelijk ook vastgoedadviseurs in omliggende plekken zoals Beuningen, Wijchen, Gennep, Mook en Middelaar en Heumen.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Veelgestelde vragen en antwoorden (FAQ)

De WOZ waarde: wat is dat?
WOZ betekent wet Waardering Onroerende Zaken. Elke huiseigenaar krijgt jaarlijks een aanslagbiljet toegestuurd. Hieraan ten grondslag ligt een gestandaardiseerd taxatierapport. De WOZ-waarde wordt gebruikt als basis voor berekening van de heffingen. De WOZ 2024 is een indicatie van de verkoopprijs van jouw huis op 1 januari 2023 en wordt geschat op basis van onderdelen als: ligging, bijgebouwen, grootte, bouwjaar, oppervlakte, onderhoudsniveau en 1 of meer vergelijkbare woningen.

Wat is een WOZ-beschikking?
In het eerste kwartaal van 2024 ontvang je de WOZ-beschikking in Druten. In deze documenten bekijk je de geregistreerde woningwaarde en de daaraan gekoppelde gemeentelijke belastingen zoals de welbekende onroerendezaakbelasting (ozb), maar ook bijvoorbeelde de afvalstoffen- en rioolheffing. De gegevens worden ook gebruikt door het waterschap. Ook gebruik je dit voor het berekenen van het eigenwoningforfait in de IB.

Wat is de OZB-belasting?
Hiermee bedoelt men de onroerende-zaakbelasting die de gemeente heft bij iedereen die vastgoed bezit. Heb jij zelf een huis? Dan ontvang jij elk jaar deze gecombineerde aanslag (gereed in februari). Op het aanslagbiljet vind je onder andere de OZB-heffing. In 2024 betaal je 0,1145% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Druten. De gemiddelde betaalde ozb ligt op €295.

Hoe wordt de WOZ-waarde vastgesteld?
De waarde wordt door de gemeente berekend a.d.h.v. kadastrale data. Hiervoor gebruiken ze thema’s zoals: plek van de woning, de inhoud van de woning, bouwjaar en verkoopcijfers van woningen in de buurt in de omgeving. Via de websites van het kadaster bekijk je ook eenvoudig actuele woninggegevens.

Wat is het taxatieverslag, en waar vind ik het?
Indien je de definitieve aanslag van dit jaar hebt, is tevens het taxatieverslag beschikbaar voor inzage. Deze kan je downloaden bij de gemeente (www.druten.nl). In het taxatieverslag zijn diverse zaken opgenomen zoals: type object, adresgegevens, bijgebouwen, grootte van het pand, oppervlakte van het perceel, kadastrale gegevens. In dit taxatieverslag bekijk je ook verkoopprijzen van andere vergelijkbare woningen die rond de peildatum van eigenaar zijn gewisseld.

Hoe moet ik bezwaar indienen tegen een te hoge WOZ-waarde in Druten?
Het indienen van het bezwaar moet in een periode van 1,5 maand nadat je de beschikking hebt gekregen. Vraag het taxatieverslag op (via DigiD) en controleer of de getoonde huizen in de wijken inderdaad vergelijkbaar zijn. Vind je de WOZ-waarde aan de hoge kant? Dien dan een bezwaarschrift in bij de gemeente (inclusief uitgebreide onderbouwing). Daarvoor is er een speciale voorbeeldbrief , bel even met de gemeente of schakel een juridisch specialist in.

Waarom moet ik een bezwaar indienen?
Als je vermoedt de verwachte WOZ van je huis niet klopt dan kan je bezwaar maken. Naar aanleiding van de procedure kan het zijn dat de woningwaarde kan worden verlaagd. Dit zorgt weer voor lagere (gemeentelijke) belastingen. Disclaimer: ga je een woning in de verkoop zetten? Dan moet je goed nadenken. Huizenzoekers hechten veel waarde aan de WOZ-waarde want dit zegt iets over de marktprijs. Een lagere waardering onroerende zaken in Druten heeft dus veel invloed op de uiteindelijke verkoopprijs.

 • WOZ bezwaar Horssen
 • WOZ bezwaar Deest
 • WOZ bezwaar Afferden
 • WOZ bezwaar Puiflijk
 • Plaats een reactie