WOZ bezwaar Rheden

> Direct bezwaar maken

Als eigenaar van een onroerende zaak krijg je jaarlijks aan het begin van het jaar een brief met de WOZ-waarde van jouw woning. Met WOZ wordt bedoeld: een inschatting van de waarde van een pand door de gemeente. Op basis van de woningwaarde die is vastgesteld worden heffingen en belastingen berekend zoals met name de OZB maar ook de inkomstenbelasting en eigenwoningforfait. Is de woningwaarde te hoog ingeschat en wil jij bezwaar indienen voor een lagere WOZ-waarde in Rheden? Hieronder lees je praktische info over de verschillende mogelijkheden.

 • De gemeente Rheden begroot jaarlijks de waarde van onroerende zaken.
 • Met behulp van de vastgestelde huizenprijs worden er diverse gemeentelijke belastingen bepaald.
 • Het is verstandig om deze aanslag goed door te nemen zodat je niet een onnodig hoog bedrag aan belastingen kwijt bent.
 • De WOZ-beschikking die in 2024 wordt toegestuurd is gebaseerd op de waarde van jouw woning op peildatum 1 januari 2023.
 • Als je het vermoeden hebt dat de verwachte WOZ van je huis niet klopt kun jij een bezwaarschrift schrijven en indienen. Je moet het bezwaar indienen binnen 6 weken na dagtekening van de beschikking.
 • Dit kan je tegenwoordig prima zelf aanvliegen, maar er zijn ook juristen die dit kunnen oplossen. Vaak hanteren ze een ‘no-cure-no-pay’ strategie.

WOZ waarde Rheden 2024

Aan het begin van het jaar krijg je de welbekende WOZ-beschikking. Info aanvragen over de gemiddelde WOZ-waarde en de verschillende woonlasten in de gemeente? Hieronder vind je een samenvatting van de hedendaagse woonlasten in Rheden (waarbij we inzoomen op een meerpersoonshuishouden). Op wozwaardespecialist.nl is er meer info te vinden over WOZ-krediet.

ProvincieGelderland
GemeenteRheden
Postcode6991
Netnummer026 (+3126)
Gemiddelde WOZ-waarde€237.000
OZB-tarief woningen0,1291%
Gemiddeld betaalde OZB€305
Rioolheffing€203
Afvalstoffenheffing€249
Totale woonlasten€758
Overzicht met OZB, gemiddelde WOZ en gemeentelijke heffingen in Rheden.

Stel je voor: je beschikt over een eigen huis in de gemeente Rheden. Hierbij hoort een WOZ-waarde van €261.000. In dit geval betaal je aan onroerendezaakbelasting €261.000 x 0,1291% = €337.

Eenvoudig en snel gratis bezwaar indienen?

Doe de gratis WOZ-check en neem direct actie

Bezwaar maken WOZ: hoe doe ik dat?

Te maken met een te hoge WOZ-waarde in Rheden? Je kunt een bezwaar indienen. Men heeft hiervoor zo’n 1,5 maand de tijd, gerekend vanaf de dag na de dagtekening van het aanslagbiljet. In het praktisch stappenplan verduidelijken we hoe WOZ aanvechten in Rheden nu precies werkt.

5-stappenplan voor een lagere WOZ-waarde

 1. Bekijk de beschikking

  Het aanslagbiljet gemeentelijke belastingen ontvang je rond januari, februari en maart. Of open wozwaardeloket.nl om te achterhalen of de WOZ al geregistreerd staat. Ook de geschiedenis van de laatste jaren is in te zien.

 2. Taxatieverslag doornemen

  Het gestandaardiseerde taxatierapport download je vanuit het WOZ-loket Rheden. Over het algemeen is een DigiD account vereist. Deze documentatie bevat kenmerken die van belang zijn voor de vastgestelde WOZ-waarde.

 3. Evalueer marktprijs

  Controleer of de vastgestelde waarde wel realistisch is. De heffingsambtenaar hecht veel waarde aan verkoopcijfers van huizen in de omgeving. Evalueer of deze woonruimtes ook echt vergelijkbaar zijn, of dat ze behoorlijk divers zijn. Dat kan voorkomen doordat ze veel meer oppervlak hebben of dat deze woningen beschikking over veel milieuvriendelijke investeringen.

 4. Start een bezwaarprocedure

  Een bezwaarschrift indienen bij de gemeente moet je uiterlijk 6 weken na datum van de WOZ-beschikking indienen. Gebruik heldere en goede argumenten en vul het eventueel aan met een uitgebreide taxatie. Daarvoor raden we aan onze voorbeeldbrief te bekijken. Steeds vaker kan je ook telefonisch bezwaar maken.

 5. Reactie gemeente afwachten

  De heffingsambtenaar van de gemeente heeft tot het einde van het kalenderjaar de tijd om uitspraak te doen. Wijst de gemeente het bezwaar af? Dan kan je via de rechtbank alsnog in beroep gaan met een advocaat.

Actuele WOZ-waarde inzien

Geïnteresseerd in de WOZ-waarde 2024?Je kunt dit dan bekijken via website van het WOZ-waardeloket. Op die website kun jij je huis snel vinden (straat & postcode). Je treft hier ook de WOZ-waardes van de laatste paar jaar. De vastgestelde waarde van onroerende zaken is openbaar beschikbaar. In het samengestelde taxatieverslag is te vinden hoe de waarde precies bepaald is. Je kunt dit WOZ-rapport aanvragen bij de gemeente. In de onderstaande tabel vind je de ontwikkeling van de gemiddelde woningwaarde van de afgelopen periode.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€237.0007,7%
2019€220.0004,8%
2018€210.0002,9%
2017€204.0002,5%
2016€199.0001,5%
2015€196.000
Gemiddelde WOZ-waarde in de gemeente Rheden.

Ja, verlaag mijn WOZ-waarde

Verlaag gratis de waarde van jouw woning

woz-waarde-rheden-6991

Woningtaxatie in Rheden

Vind jij de WOZ-waarde die is vastgesteld niet realistisch? Dan kan je bezwaar indienen. Het bezwaarschrift WOZ Rheden kan je extra kracht bijzetten met een taxatierapport. Dankzij een WOZ contra taxatie kom je een stap dichterbij dat jouw verzoek wordt gehonoreerd. Het is namelijk een perfect bewijsstuk dat jouw woning een lagere waarde heeft dan de beoogde waarde die je gemeente bepaalde. Een kostenindicatie van dit WOZ-taxatierapport in Rheden ligt om en nabij de €205. Word je in het gelijk gesteld, en wordt de waarde verminderd? Vraag de gemeente om een vergoeding van de kosten van het taxatierapport (dit ligt maximaal op €242).

Contactgegevens van taxateur in de regio
In de tabel hieronder bekijk je taxateurs en makelaars in Rheden die je kunnen adviseren aangaande een officieel taxatierapport om een lagere WOZ te realiseren. Op deze site vind je ook vastgoedadviseurs in de omgeving zoals in Doesburg, Brummen, Rozendaal, Westervoort en Duiven.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Bekijk hier de FAQ met veelgestelde vragen

Wat wordt bedoeld met de WOZ-waarde?
WOZ betekent wet Waardering Onroerende Zaken. Elk huis in Nederland krijgt elk jaar een nieuwe waardering toegestuurd. Hieraan ten grondslag ligt een gestandaardiseerd taxatierapport. Deze WOZ-waarde geldt als input voor uiteenlopende belastingen en heffingen. De WOZ 2024 is een inschatting van de prijs van je huis op 1 januari 2023 en wordt gecalculeerd a.d.h.v. feiten als: oppervlakte, ligging, bouwjaar, type woning, bijgebouwen, onderhoudsniveau en referentiewoningen die recent zijn verkocht.

Wat wordt er verstaan onder een WOZ-beschikking?
In het eerste kwartaal van 2024 ontvang je de WOZ-beschikking in Rheden. In die rapportage staan de vastgestelde woningwaarde en alle verschillende gemeentelijke belastingen zoals onroerendezaakbelasting (ozb), rioolheffing, en afvalstoffenheffing. De gegevens worden ook gebruikt door het waterschap. Je gebruikt ze ook voor het bepalen van de hoogte van het eigenwoningforfait (inkomstenbelasting).

Hoe bereken ik de OZB-belasting?
We spreken van een onroerende-zaakbelasting die je – als percentage van de WOZ-waarde – moet betalen aan de gemeente. Ben jij de bezitter dan een huis? Dan krijg je automatisch een gecombineerde aanslag (verzonden rond februari). In dit document vind je de OZB-heffing (totale kosten). In 2024 betaal je 0,1291% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Rheden. In 2024 betaal je gemiddeld aan OZB €305.

Hoe wordt de WOZ-waarde vastgesteld?
De waarde wordt vastgesteld aan de hand van kadastrale data. Men kijkt naar onderwerpen als: de ligging van het huis, grondoppervlakte, onderhoudstoestand en 1 of meer vergelijkbare woningen dichtbij jouw woning. In Nederland is het kadaster de instantie voor het verzamelen van de juiste woninggegevens.

Wat staat er in een taxatieverslag?
Als je het aanslagbiljet hebt ontvangen kan je het aanvullende taxatieverslag opvragen. Deze kan je downloaden via de site van de gemeente (www.rheden.nl). In het taxatierapport zijn allerlei zaken zoals: kadastrale gegevens, bijgebouwen, oppervlakte van het perceel, adresgegevens, bouwjaar, grootte van het pand. In het taxatieverslag vind je ook een overzicht met verkoopgegevens van nabije woningen die rondom de waardepeildatum zijn verkocht.

Hoe maak ik bezwaar tegen een te hoge WOZ-waarde in Rheden?
Het indienen van een bezwaarschrift kan in een periode van 1,5 maand na datum van de WOZ-beschikking. Doorzoek het taxatieverslag online en controleer of de aangehaalde huizen in de wijken in hoofdlijnen hetzelfde zijn als jouw huis. Vind je de WOZ-waarde niet kloppen? Kies ervan voor een bezwaarschrift aan te leveren bij de gemeente (uiteraard met goede argumenten). Daarvoor is er een speciale voorbeeldbrief of maak gebruik van de diensten van een taxeur of juridisch specialist.

In welke gevallen is bezwaar indienen verstandig?
Als je veronderstelt dat de verwachte WOZ van je huis niet klopt dan kan je bezwaar maken bij gemeente. Bezwaar maken kan ertoe leiden dat je een lagere waarde voor je woning krijgt. De gemeentelijke heffingen zullen daardoor ook dalen. Belangrijk: ga je een woning in de verkoop zetten? Dan moet je extra goed nadenken. Woningzoekers kijken vaak naar de WOZ-waarde want dit zegt iets over de marktprijs. Een lagere waardering onroerende zaken in Rheden heeft dus veel invloed op de uiteindelijke verkoopprijs.

 • WOZ bezwaar Ellecom
 • WOZ bezwaar Spankeren
 • WOZ bezwaar Laag-Soeren
 • WOZ bezwaar De Steeg
 • WOZ bezwaar Velp
 • WOZ bezwaar Dieren
 • Plaats een reactie