WOZ bezwaar Koudekerk aan den Rijn

> Direct bezwaar maken

Als woningeigenaar krijg je in de eerste 3 maanden van het jaar een nieuwe WOZ-beschikking. Met WOZ bedoelen we een indicatie van de verkoopprijs van een gebouw. Gebaseerd op deze woningwaarde kan men verschillende heffingen opleggen Zoals de jaarlijkse OZB maar ook het eigenwoningforfait. Vind je dat de waarde van de woning te hoog is, en wil je een bezwaarprocedure starten tegen de WOZ-waarde in Koudekerk aan den Rijn? Op deze website vertellen we je precies welke opties je hebt.

 • De gemeente Alphen aan den Rijn calculeert jaarlijks de waarde van onroerende zaken.
 • Middels deze huizenprijs worden er diverse belastingen vastgesteld.
 • Het is aan te raden daar aandachtig naar te kijken zodat de OZB ook klopt met de feitelijke woningwaarde.
 • De WOZ-beschikking die in 2024 wordt toegestuurd is de geschatte woningwaarde op peildatum 1 januari 2023.
 • Als je vermoedt de calculatie van de WOZ niet actueel is kan je bezwaar aantekenen. Dit moet kenbaar gemaakt worden binnen 6 weken na de datum van het aanslagbiljet.
 • Je kunt zelf online bezwaar maken, of je kan het uitbesteden aan een jurist of gespecialiseerd bureau. Ons advies is in zee te gaan met een no-cure-no-pay partij.

WOZ waarde Koudekerk aan den Rijn 2024

Als huizenbezitter ontvang je jaarlijks de WOZ-beschikking. Details bekijken van de gemiddelde WOZ-waarde en wat je gemiddeld moet betalen aan OZB? In de tabel hieronder check je verschillende gegevens van de hedendaagse woonlasten in Koudekerk aan den Rijn op basis van een meerpersoonshuishouden. Daarbij is er meer info te vinden over WOZ-waarde inzien .

ProvincieZuid-Holland
GemeenteAlphen aan den Rijn
Postcode2396
Netnummer071 (+3171)
Gemiddelde WOZ-waarde€265.000
OZB-tarief woningen0,102%
Gemiddeld betaalde OZB€270
Rioolheffing€230
Afvalstoffenheffing€278
Totale woonlasten€778
Figuur met OZB, gemiddelde WOZ en gemeentelijke heffingen in Koudekerk aan den Rijn.

Kostenberekening: je hebt een koopwoning in de gemeente Alphen aan den Rijn. De WOZ-waarde bedraagt op €257.000. De onroerendezaakbelasting bedraagt dan €257.000 x 0,102% = €262.

Moeiteloos bezwaar tegen een hoge WOZ maken?

Start met de bezwaarcheck en verlaag de belastingen

Bezwaar maken WOZ: waarom en hoe werkt het?

Heb jij een te hoge WOZ-waarde in Koudekerk aan den Rijn? Dan kan je vrij eenvoudig een bezwaar indienen. Je hebt hiervoor 1,5 maand de tijd, gerekend vanaf de beschikkingsdatum die op de aanslag staat. In onderstaande stappenplan maken wij inzichtelijk hoe WOZ aanvechten in Koudekerk aan den Rijn nu precies werkt.

De WOZ-waarde omlaag in 5 stappen

 1. Onderzoek de beschikking

  Het WOZ-aanslagbiljet krijg je doorgaans in januari of februari. Of bezoek wozwaardeloket.nl om in te zien of de waarde van 2024 al ingevoerd is. Ook de geschiedenis van de laatste jaren is in te zien.

 2. Taxatieverslag opvragen

  Het basis-taxatierapport staat voor je klaar in het WOZ-loket Koudekerk aan den Rijn. Doorgaans heb je hier DigiD voor nodig. Dit stuk is een toelichting op de geregistreerde woningwaarde.

 3. Evalueer woningprijs

  Controleer of de waarde wel overeenkomt met de feitelijke woningwaarde. De heffingsambtenaar hecht veel waarde aan 1 of meer vergelijkbare woningen. Ga na of deze woningen in hoofdlijnen hetzelfde zijn als jouw huis, of dat je eigenlijk niet mag vergelijken met jouw eigen huis. Een reden kan zijn dat ze een gunstige ligging hebben of dat deze woningen beschikking over veel milieuvriendelijke investeringen.

 4. Dien uw bezwaarschrift in

  Het WOZ-bezwaar maken moet je 6 weken na ontvangst van de beschikking opsturen. Je kunt het bezwaar kracht bijzetten met een recent taxatierapport. Om je snel op te weg te helpen is een speciale voorbeeldbrief beschikbaar. Steeds vaker bestaat ook de optie om telefonisch bezwaar te maken.

 5. Wacht op bevestiging van de gemeente

  De gemeente heeft tot het einde van het kalenderjaar de gelegenheid om jou een reactie te geven. Vind jij de uitspraak onterecht? Dan kan je via de rechtbank alsnog in beroep gaan met een advocaat.

Huidige WOZ-waarde bekijken

Direct de actuele WOZ-waarde van 2024 opvragen? Je kunt dit dan bekijken via www.wozwaardeloket.nl. Op deze site vind je snel en eenvoudig de vastgestelde waarde van jouw huis. Je vindt daar direct ook de waarde van de laatste paar jaar. De vastgestelde waarde van onroerende zaken kan iedereen gewoon inzien. In het taxatieverslag dat kan worden opgevraagd kun je vinden op welke manier deze waarde zijn afgeleid. Dit WOZ-rapport kan je online downloaden via de website van jouw gemeente. In de volgende tabel is de gemiddelde woningwaarde te bekijken van de laatste jaren.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€265.0007,7%
2019€246.0006,0%
2018€232.0005,9%
2017€219.0002,3%
2016€214.000-1,4%
2015€217.000
Overzicht met recente WOZ-waarde in de gemeente Alphen aan den Rijn.

Ja, ik wil gratis bezwaar maken tegen de WOZ.

Gratis bezwaar maken, in een paar minuten geregeld

woz-waarde-koudekerk-aan-den-rijn-2396

Woningtaxatie in Koudekerk aan den Rijn

Vind jij de nieuwe WOZ-waarde aan de hoge kant? In die situaties kun jij je wenden tot de gemeente. Het bezwaarschrift WOZ Koudekerk aan den Rijn kan je nog sterker maken met een taxatierapport. Met een WOZ contra taxatie vergroot je de kansen dat je verzoek wordt goedgekeurd. Het is een heel betrouwbaar bewijs dat de woning een lagere marktwaarde heeft dan de gemeente heeft vastgesteld. De investering van een WOZ-taxatierapport in Koudekerk aan den Rijn komt gemiddeld uit rond de €225. Wordt het bezwaar gegrond verklaard, en wordt de WOZ naar een lagere prijs bijgesteld? Er bestaat een vergoeding voor het indienen van een taxatierapport (dit ligt maximaal op €242).

Taxateurs in de regio vergelijken
In de bijgaande tabel bekijk je taxateurs en makelaars in Koudekerk aan den Rijn die je mogelijk willen helpen aan een taxatierapport om de WOZ aan te passen. Vergelijk ook vastgoedadviseurs in de buurt zoals in Hazerswoude-Rijndijk, Hazerswoude-Dorp, Oude Wetering, Nieuwe Wetering en Rijpwetering.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Veelgestelde vragen en antwoorden (FAQ)

Wat is de WOZ-waarde?
WOZ houdt in de wet Waardering Onroerende Zaken. Elke eigenaar krijgt elk jaar een nieuwe waardering toegestuurd. Deze waarde komt tot stand middels het taxatierapport. De waarde van de WOZ bepaalt de gemeentelijke heffingen. De WOZ 2024 is de verwachte marktprijs van je woning op 1 januari 2023 en wordt bepaald door factoren als: bijgebouwen, oppervlakte, type woning, grootte, onderhoudsniveau, bouwjaar en vergelijkbare woningen die rond het begin van vorig jaar verkocht zijn.

Wat wordt er verstaan onder een WOZ-beschikking?
In januari, februari of maart krijg je de WOZ-beschikking in Koudekerk aan den Rijn. In deze documenten lees je de actuele woningwaarde en de gemeentelijke belastingen zoals bijvoorbeeld onroerendezaakbelasting (ozb) en afval / riool bijdrage. Ook de waterschappen gebruiken deze gegevens. Je gebruikt ze ook voor de aangifte inkomstenbelasting (IB) / eigenwoningforfait.

Hoe bereken ik de OZB-belasting?
We spreken van een onroerende-zaakbelasting die huiseigenaren jaarlijks betalen aan de gemeente. Heb jij een woning in bezit? Dan krijg je automatisch een gecombineerde aanslag (rond februari). Hierin vind je als grootste kostenpost de OZB-heffing. In 2024 betaal je 0,102% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Koudekerk aan den Rijn. Als woningeigenaar betaal je gemiddeld €270.

Hoe wordt de WOZ-waarde vastgesteld?
De waarde wordt bepaald aan de hand van data die voorhanden is. Men kijkt naar onderdelen zoals: plek van de woning, woonoppervlakte, onderhoudsniveau en verkoopprijzen van vergelijkbare huizen in de nabije omgeving. In Nederland is het kadaster de instantie voor het verzamelen van actuele woninggegevens.

Waar vind ik mijn taxatieverslag?
Als je de aanslag in de berichtenbox van de overheid hebt ontvangen, kan je de gemeente vragen om een taxatieverslag. Deze kan je opvragen via de online omgeving van de gemeente (www.alphenaandenrijn.nl). In dit document beschrijven ze actuele gegeven als: adresgegevens, bouwjaar, oppervlakte van het perceel, type object, grootte van het pand, bijgebouwen. In het taxatieverslag bekijk je eveneens verkoopprijzen van vergelijkbare woningen die rondom de waardepeildatum zijn verkocht.

Hoe moet ik bezwaar indienen tegen een te hoge WOZ-waarde in Koudekerk aan den Rijn?
Het indienen van een bezwaarschrift kan binnen 6 weken na dagtekening van de beschikking. Download het taxatieverslag direct en bekijk of de vergelijkbare huizen in de wijken vergelijkbaar zijn met jouw woning. Wil je dan toch de WOZ-waarde verlagen? Formuleer dan een bezwaarschrift voor de gemeente met daarbij jouw argumenten. Je kunt hiervoor gebruik maken van de voorbeeldbrief , bel even met de gemeente of schakel een juridisch specialist in.

Waarom zou ik bezwaar maken?
Als je denkt dat de WOZ niet klopt dan kun jij een bezwaarprocedure starten. In het gunstige geval leidt dit ertoe dat de geschatte woningprijs verlaagd wordt. De te betalen gemeentelijke belasting wordt dan ook minder. Aandachtspunt: ga je een woning in de verkoop zetten? Dan kan een te lage waarde niet handig zijn. Huizenzoekers letten vaak extra goed op de WOZ-waarde om zo hun bod voor te bereiden. Een lagere waardering onroerende zaken in Koudekerk aan den Rijn zorgt ervoor dat een huis in potentie minder zal opbrengen.

Plaats een reactie