WOZ bezwaar Maasdriel

> Direct bezwaar maken

Als eigenaar van een woning krijg je in de eerste 12 weken van het jaar een brief met de WOZ-waarde van jouw woning. WOZ houdt in: een inschatting van de waarde van jouw woning. Op basis van de woningwaarde die is vastgesteld is de gemeente instaat heffingen op te leggen zoals natuurlijk de OZB en de waterschapsbelastingen en het eigenwoningforfait. Vind je dat de waarde van de woning te hoog is, en wil jij gebruik maken van je bezwaarrecht voor de WOZ-waarde in Maasdriel? Hieronder lees je praktische info over de wetgeving en processtappen.

 • De gemeente Maasdriel raamt ieder jaar de verwachte waarde van elk huis.
 • Gebaseerd op deze huizenprijs zullen de gemeentelijke heffingen worden berekend.
 • Het is dus slim om hier goed naar te kijken zodat je niet onnodig veel belasting betaalt.
 • De WOZ-beschikking die je begin 2024 krijgt is een schatting van de marktwaarde van je woning op peildatum 1 januari 2023.
 • Als je vermoedt de WOZ niet klopt dan kun jij een bezwaarschrift schrijven en indienen. Dit moet kenbaar gemaakt worden binnen 6 weken nadat je de beschikking hebt gekregen.
 • Men kan eenvoudig online bezwaar maken, maar er zijn ook juristen die dit kunnen oplossen. Let er goed op dat dit wel een no-cure-no-pay bureau is.

WOZ waarde Maasdriel 2024

Niemand komt onder de WOZ-beschikking uit. Details bekijken van de gemiddelde WOZ-waarde en hoe hoog de OZB dit jaar is? In de tabel hieronder check je een indicatie van de recente woonlasten in Maasdriel van een meerpersoonshuishouden. Op deze pagina tref je ook handige informatie over Voorbeeldbrief bezwaar WOZ-waarde .

ProvincieGelderland
GemeenteMaasdriel
Postcode5855
Netnummer073 (+3173)
Gemiddelde WOZ-waarde€289.000
OZB-tarief woningen0,1129%
Gemiddeld betaalde OZB€325
Rioolheffing€238
Afvalstoffenheffing€294
Totale woonlasten€857
Schema met gemiddelde WOZ, OZB en gemeentelijke heffingen in Maasdriel.

Calculatie: je hebt een koopwoning in de gemeente Maasdriel. De WOZ-waarde is vastgesteld op €283.000. De onroerendezaakbelasting bedraagt dan €283.000 x 0,1129% = €320.

Zonder kosten bezwaar maken tegen de WOZ?

Start de gratis waardescan en bespaar direct veel geld

Bezwaar maken WOZ: hoe moet ik dat doen?

Heb jij een beschikking ontvangen met een te hoge WOZ-waarde in Maasdriel? Je kunt een bezwaar indienen. Je moet dit indienen binnen 6 weken, gerekend vanaf de dag dat je de beschikking hebt ontvangen. In het bijgaande vijfstappenplan maken we je duidelijk hoe WOZ aanvechten in Maasdriel ingediend kan worden.

De WOZ-waarde verlagen in 5 stappen

 1. Het aanslagbiljet afwachten

  Het aanslagbiljet gemeentelijke belastingen krijg je aan het begin van elk jaar. Of open wozwaardeloket.nl om te zien of de waarde van 2024 al ingevoerd is. Je kunt hier tot een aantal jaar terugkijken.

 2. Taxatieverslag inzien

  Het gebruikte taxatierapport kan je opvragen bij het WOZ-loket Maasdriel. Doorgaans moet je hiervoor inloggen met DigiD. Het document dient als onderbouwing van de geregistreerde woningwaarde.

 3. Analyseer verkoopprijs

  Bekijk of de waarde overeenkomt met de werkelijke prijs. De heffingsambtenaar fundeert hun bevindingen met vergelijkbare woningen die rond het begin van vorig jaar verkocht zijn. Beoordeel of deze objecten vergelijkbaar zijn met jouw woning, of dat ze significant verschillen. Bijvoorbeeld omdat ze groter zijn of dat deze woningen beschikking over veel milieuvriendelijke investeringen.

 4. Begin met bezwaar maken

  Het bezwaar maken tegen een te hoge woningwaarde moet je zo snel mogelijk doen. Kom met overtuigend bewijs zoals een uitgevoerde woningtaxatie. Om direct vandaag aan de slag te gaan is een speciale voorbeeldbrief beschikbaar. In sommige gevallen bestaat ook de optie om telefonisch bezwaar te maken.

 5. Reactie gemeente afwachten

  De gemeente heeft tot het einde van het kalenderjaar de tijd om te reageren. Wijst de gemeente het bezwaar af? Dan kun je in beroep gaan tegen de uitspraak met een advocaat.

Actuele WOZ-waarde bekijken

Direct bekijken hoe hoog de WOZ-waarde 2024 is? Deze kan je eenvoudig opvragen via wozwaardeloket.nl. Met deze zoekfunctie kun je elke woning opzoeken. Je vindt daar direct ook het bouwjaar, gebruiksdoel, oppervlakte en de waardes van de laatste paar jaar. De geschatte prijs van onroerende zaken is openbaar beschikbaar. In het samengestelde taxatierapport is in te zien op basis waarvan deze waardes zijn gecalculeerd. Je persoonlijke WOZ-rapport is online op te vragen. In het onderstaande overzicht vind je de gemiddelde vastgestelde woningwaarde van meerdere jaren geleden.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€289.0006,6%
2019€271.0004,2%
2018€260.000-1,1%
2017€263.0002,7%
2016€256.0000,8%
2015€254.000
Overzicht met recente WOZ-waarde in de gemeente Maasdriel.

Ja, ik wil bezwaar indienen tegen mijn WOZ

Realiseer direct een lagere OZB

woz-waarde-maasdriel-5855

Woningtaxatie in Maasdriel

Is de vastgestelde WOZ-waarde te hoog? Je hebt dan de optie om bezwaar aan te tekenen. Jouw bezwaarschrift WOZ Maasdriel kan je goed onderbouwen met een officieel taxatierapport. Geholpen door een WOZ contra taxatie wordt het steeds aannemelijker dat je verzoek wordt goedgekeurd. Het is namelijk een perfect bewijsstuk dat het huis een minder hoge marktwaarde heeft dan de gemeente aangeeft. De investering van een WOZ-taxatierapport in Maasdriel ligt zo rond de €215. Krijg je gelijk, en gaat de waarde omlaag? Vraag de gemeente om een vergoeding van de kosten van het taxatierapport (maximaal €242).

Vind een taxateur in de buurt
In de volgende tabel vind je de gegevens van taxateurs en makelaars in Maasdriel die je kunnen adviseren aangaande een erkend taxatierapport om een lagere WOZ te realiseren. Of klik door voor vastgoedadviseurs in de buurt zoals in Sint Anthonis, Boxmeer, Venray, Deurne en Laarbeek.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Veelgestelde vragen (FAQ) en antwoorden

De WOZ waarde: wat is dat?
De wet Waardering Onroerende Zaken (WOZ) is van toepassing op vastgoed. Elke woning in Nederland ontvangt jaarlijks een geüpdatete woningwaarde. Hieraan ten grondslag ligt een gestandaardiseerd taxatierapport. De geïndexeerde huizenprijs heeft invloed op o.a. de IB, OZB en eigenwoningforfait. De WOZ 2024 is de verwachte marktprijs van jouw woning op 1 januari 2023 en komt tot stand door thema’s zoals: bouwjaar, grootte, onderhoudsniveau, bijgebouwen, type woning, ligging en de verkoopbedragen van vergelijkbare huizen rond de peildatum.

Waarom ontvang ik een WOZ-beschikking?
In het eerste kwartaal van 2024 ontvang je de WOZ-beschikking in Maasdriel. In die rapportage vind je de verwachte woningwaarde en allerlei gemeentelijke belastingen zoals de welbekende onroerendezaakbelasting (ozb), maar ook bijvoorbeelde de afvalstoffen- en rioolheffing. Het waterschap gebruikt de waarde ook voor de belasting watersysteemheffing gebouwd. Je gebruikt ze ook voor het bepalen van de hoogte van het eigenwoningforfait (inkomstenbelasting).

Wat is onroerendezaakbelasting (OZB)?
We spreken van een onroerende-zaakbelasting die je als eigenaar van een woning aan de gemeente betaalt. Heb jij een woning in bezit? Dan kun je jaarlijks een gecombineerde-aanslag verwachten (begin van het jaar). Daar tref je bijvoorbeeld de OZB-heffing. In 2024 betaal je 0,1129% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Maasdriel. De gemiddelde betaalde ozb ligt op €325.

Hoe wordt mijn WOZ-waarde bepaald?
De waarde wordt gecalculeerd a.d.h.v. een speciaal model. Ze onderzoeken onderwerpen als: waar het huis gelegen is, oppervlakte van de kavel, het soort woning en vaak drie vergelijkbare koopsommen van woningen in de buurt in de regio. Je kunt bij het kadaster terecht de correcte woninggegevens.

Wat is het taxatieverslag, en waar vind ik het?
Vanaf het moment dat je de aanslag in de berichtenbox van de overheid hebt ontvangen, kan je de gemeente vragen om een taxatieverslag. Deze kan je downloaden via het belastingloket van de gemeente (www.maasdriel.nl). In het taxatierapport zijn allerlei zaken zoals: kadastrale gegevens, bijgebouwen, oppervlakte van het perceel, bouwjaar, adresgegevens, grootte van het pand. In dit taxatieverslag vind je ook verkooptransacties van vergelijkbare huizen die rond 1 januari 2023 te koop zijn aangeboden.

Hoe maak ik bezwaar tegen een te hoge WOZ-waarde in Maasdriel?
Het indienen van het bezwaar moet binnen 30 werkdagen na de datum van het aanslagbiljet. Vraag het taxatieverslag op (via DigiD) en check of de getoonde huizen in de wijken inderdaad gelijkwaardig zijn. Ligt de WOZ-waarde te ver af van de correcte prijs? Verstuur dan het bezwaarschrift gelijk naar de gemeente, inclusief argumenten. Daarvoor is er een speciale voorbeeldbrief of laat het doen door een juridisch specialist.

Waarom moet ik een bezwaar indienen?
Als je denkt dat de WOZ verkeerd is ingeschat dan kun jij bezwaar maken bij de desbetreffende ambtenaren. In het gunstige geval leidt dit ertoe dat de waarde wordt verminderd. Je hoeft daardoor minder belasting te betalen. Aandachtspunt: ga je verhuizen en wil je jouw huis verkopen? Dan moet je een goede afweging maken. Kopers hechten veel waarde aan de WOZ-waarde , aangezien dit een afspiegeling is van de reële prijs. Een lagere waardering onroerende zaken in Maasdriel heeft dus veel invloed op de uiteindelijke verkoopprijs.

 • WOZ bezwaar Heerewaarden
 • WOZ bezwaar Well
 • WOZ bezwaar Alem
 • WOZ bezwaar Hedel
 • WOZ bezwaar Ammerzoden
 • WOZ bezwaar Hurwenen
 • WOZ bezwaar Kerkdriel
 • WOZ bezwaar Hoenzadriel
 • WOZ bezwaar Velddriel
 • Plaats een reactie