WOZ bezwaar Rozendaal

> Direct bezwaar maken

Als eigenaar van een woning, bedrijfspand of een andere onroerende zaak ontvang je in de eerste 12 weken van het jaar de nieuwe WOZ-waarde. De WOZ is: een prijsverwachting van de waarde van een huis. A.d.h.v. de woningwaarde kunnen diverse heffingen worden berekend zoals met name de OZB maar ook bij de IB, eigenwoningforfait en voor erf- en schenkbelasting. Is de woningwaarde te hoog ingeschat en ben je van plan om bezwaar te maken tegen de WOZ-waarde in Rozendaal? Op deze pagina lees je praktische info over welke opties je hebt.

 • De gemeente Rozendaal maakt elk jaar een schatting van de marktwaarde van een huis.
 • Aan de hand van deze huizenprijs zul je gemeenteheffingen moeten betalen.
 • Het is essentieel om hier goed naar te kijken zodat de OZB ook klopt met de feitelijke woningwaarde.
 • De WOZ-beschikking die je in 2024 vaak digitaal ontvangt is de geschatte woningwaarde op peildatum 1 januari 2023.
 • Wanneer je van mening bent dat de verwachte WOZ van je huis niet klopt kan je bezwaar aantekenen. Men moet dit bezwaar indienen binnen 6 weken na datum van de beschikking.
 • Dit is privé te regelen, maar er zijn ook tal van juristen die dit graag voor je doen. Vaak hanteren ze een ‘no-cure-no-pay’ strategie.

WOZ waarde Rozendaal 2024

Als huizenbezitter ontvang je jaarlijks de WOZ-beschikking. Benieuwd naar de gemiddelde WOZ-waarde en de hoogte van diverse gemeentelijke heffingen? Hieronder check je verschillende gegevens van de verschillende woonlasten in Rozendaal (gebaseerd op een meerpersoonshuishouden). Eveneens kan je ook aan de slag met aanvullende informatie over WOZ heffingen.

ProvincieGelderland
GemeenteRozendaal
Postcode6961
Netnummer026 (+3126)
Gemiddelde WOZ-waarde€537.000
OZB-tarief woningen0,1%
Gemiddeld betaalde OZB€536
Rioolheffing€220
Afvalstoffenheffing€255
Totale woonlasten€1011
Lijst met gemiddelde WOZ, OZB en gemeentelijke heffingen in Rozendaal.

Calculatie: je beschikt over een eigen huis in de gemeente Rozendaal. Hierbij hoort een WOZ-waarde van €241.000. De hoogte van de onroerendezaakbelasting komt dan uit op €241.000 x 0,1% = €241.

Zonder kosten bezwaar maken tegen de WOZ?

Doe de gratis waardescan en verlaag de belastingen

Bezwaar maken WOZ: informatie en uitleg

Zoek jij naar een oplossing voor een te hoge WOZ-waarde in Rozendaal? Dan kan je een bezwaarschrift indienen. Doe dit altijd binnen 1,5 maand, gerekend vanaf de dag volgend op de dagtekening van de beschikking. In het praktisch stappenplan beschrijven we hoe WOZ aanvechten in Rozendaal nu precies werkt.

WOZ-waarde verlagen in 5 stappen

 1. De beschikking bekijken

  Het gemeentelijke aanslagbiljet ontvang je doorgaans in het eerste kwartaal. Of surf naar wozwaardeloket.nl om te bekijken of de waarde al ingevoerd is. Je kunt hier tot een aantal jaar terugkijken.

 2. Taxatieverslag opvragen

  Het zogenaamde taxatierapport bekijk je in het digitale WOZ-loket Rozendaal. Doorgaans moet je daarbij je DigiD inloggegevens bij de hand hebben. Het document is feitelijk een onderbouwing van de indicatie van de woningwaarde.

 3. Check marktwaarde

  Beoordeel of de waarde overeenkomt met de werkelijke prijs. De heffingsambtenaar fundeert hun bevindingen met vergelijkbare woningen die rond het begin van vorig jaar verkocht zijn. Controleer of deze woonhuizen vergelijkbaar zijn met jouw woning, of dat je eigenlijk niet mag vergelijken met jouw eigen huis. Dat geeft vaak te maken met het feit dat ze heel mooi gelegen zijn (landelijk of in het centrum) of dat deze woningen beschikking over veel milieuvriendelijke investeringen.

 4. Indienen van bezwaarschrift

  Een bezwaarschrift indienen bij de gemeente moet je binnen 6 weken doen. Goed voorwerk is belangrijk, zoals een onderbouwd taxatierapport. Daarvoor zijn online verschillende voorbeeldbrieven te vinden. Soms bestaat ook de optie om telefonisch bezwaar te maken.

 5. Reactie gemeente afwachten

  De heffingsambtenaar van de gemeente heeft tot het einde van het kalenderjaar met een inhoudelijke reactie op het bezwaar te komen. Ben je het niet eens met de beslissing? Dan kan jij nog verdere juridische stappen zetten door een hoger beroep met een advocaat.

Mijn WOZ-waarde bekijken

Achterhalen wat de nieuwe WOZ-waarde 2024 is? Deze kan je gratis inzien via wozwaardeloket.nl. Daar kun jij je huis snel vinden (straat & postcode). Je bekijkt hier bovendien de kenmerken van de woning en de waarde van de afgelopen jaren. De vastgestelde waarde van onroerende zaken kan iedereen gratis inzien. In het opgestelde taxatieverslag staat hoe de waarde tot stand komt. Je kunt dit WOZ-rapport aanvragen bij de gemeente. In de tabel hieronder vind je de gemiddelde berekende woningwaarde van meerdere jaren geleden.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€537.0009,1%
2019€492.0004,9%
2018€469.0001,5%
2017€462.0002,0%
2016€453.000-0,7%
2015€456.000
Gemiddelde WOZ-waarde in de gemeente Rozendaal.

Ja, ik wil bezwaar indienen tegen mijn WOZ

Gratis bezwaar maken, in een paar minuten geregeld

woz-waarde-rozendaal-6961

Woningtaxatie in Rozendaal

Hoopte jij op een lagere WOZ-waarde? Je hebt dan de optie om bezwaar aan te tekenen. Het bezwaarschrift WOZ Rozendaal komt nog beter over met een uitgebreid taxatierapport. Dankzij een WOZ contra taxatie heb je serieus kans om in het gelijk gesteld te worden. Het is een uitstekend bewijs dat de woning een lagere marktwaarde heeft dan de inschatting die de gemeente heeft gemaakt. De investering van een WOZ-taxatierapport in Rozendaal bedraagt circa €190. Word je in het gelijk gesteld, en stellen ze de WOZ-waarde bij? Soms heb je recht op een vergoeding, in 2024 is dat maximaal €242,00.

Taxateurs in de regio vergelijken
In de bijgaande tabel zoek je naar taxateurs en makelaars in Rozendaal die professionele hulp bieden bij een taxatierapport om een lagere WOZ te realiseren. Of klik door voor vastgoedadviseurs in de buurt zoals in Westervoort, Duiven, Zevenaar, Renkum en Arnhem.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Veelgestelde vragen

Wat betekent de WOZ-waarde?
WOZ betekent wet Waardering Onroerende Zaken. Elk woonobject ontvangt jaarlijks een aanslagbiljet met een bepaalde woningwaarde. Hieraan ten grondslag ligt een gestandaardiseerd taxatierapport. De woningwaarde vormt de basis voor de calculatie van diverse belastingen. De WOZ 2024 is de geschatte marktwaarde van het vastgoed op 1 januari 2023 en wordt gecalculeerd a.d.h.v. factoren als: ligging, type woning, bouwjaar, grootte, bijgebouwen, oppervlakteen verkoopcijfers van woningen in de buurt.

Waar vind ik de WOZ-beschikking?
Normaal gesproken krijg je aan het begin van het jaar de WOZ-beschikking in Rozendaal. In dit document staan de huidige woningwaarde en de periodieke gemeentelijke belastingen zoals onroerendezaakbelasting (ozb), rioolheffing, en afvalstoffenheffing. Het waterschap gebruikt de waarde ook voor de belasting watersysteemheffing gebouwd. Als laatste gebruik je dit ook voor het bepalen van de hoogte van het eigenwoningforfait (inkomstenbelasting).

Wat is de OZB-belasting?
Hiermee bedoelt men de onroerende-zaakbelasting die de gemeente heft bij iedereen die vastgoed bezit. Bezit jij een woning? Dan krijg je automatisch een gecombineerde aanslag (rond februari). In deze aanslag staat de OZB-heffing voor woningeigenaren. In 2024 betaal je 0,1% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Rozendaal. Een huizeneigenaar betaalt hier gemiddeld €536.

Hoe komt de WOZ-waarde tot stand?
De waarde wordt gecalculeerd a.d.h.v. objectieve criteria. De gemeente verwerkt onderdelen zoals: ligging, grondoppervlakte van het perceel, bouwjaar en referentiewoningen die recent zijn verkocht rondom je huis. Via de websites van het kadaster bekijk je ook eenvoudig actuele woninggegevens.

Hoe kan ik het taxatieverslag opvragen?
Op het moment dat je de aanslag in de berichtenbox van de overheid hebt ontvangen, kan je de gemeente vragen om een taxatieverslag. Deze kan je bekijken via het belastingloket van de gemeente (www.rozendaal.nl). In het rapport staan belangrijke gegevens zoals: kadastrale gegevens, oppervlakte van het perceel, adresgegevens, bijgebouwen, bouwjaar, grootte van het pand. In zo’n taxatieverslag vind je tevens verkoopprijzen van referentieobjecten die rond 1 januari 2023 te koop zijn aangeboden.

Hoe kan ik bezwaar maken tegen een te hoge WOZ-waarde in Rozendaal?
Het indienen van het bezwaar moet in een periode van 1,5 maand na dagtekening van het aanslagbiljet. Neem het taxatieverslag goed door en analyseer of deze huizen in de wijken in hoofdlijnen hetzelfde zijn als jouw huis. Vind je de WOZ-waarde aan de hoge kant? Dien dan een bezwaarschrift in bij de gemeente (inclusief uitgebreide onderbouwing). Je kunt hiervoor gebruik maken van de voorbeeldbrief of laat het doen door een taxateur of juridisch specialist.

Wanneer is het verstandig om bezwaar in te dienen?
Als je meent dat de berekening van de WOZ fout is gegaan dan kun jij bezwaar maken bij de desbetreffende ambtenaren. Dit kan ervoor zorgen dat de gemeente de woningwaarde herziet. De gemeentelijke belasting kan zo een stuk lager uitpakken. Aandachtspunt: wil jij binnenkort gaan verhuizen en verkopen? Dan moet je een goede afweging maken. Potentiële kopers hechten veel waarde aan de WOZ-waarde , en baseren mede daarop het bod. Een lagere waardering onroerende zaken in Rozendaal zorgt doorgaans voor een wat lager startbod.

Plaats een reactie