WOZ bezwaar Woensdrecht

> Direct bezwaar maken

Als woningeigenaar ontvang je in januari, februari of maart een aanslag met daarbij je nieuwe WOZ-waarde. De WOZ wil zeggen een geschatte marktprijs van een woning. A.d.h.v. de woningwaarde worden heffingen en belastingen berekend Zoals de jaarlijkse OZB en uiteraard het eigenwoningforfait. Stelt de gemeente een te hoge waarde vast, en wil jij bezwaar indienen voor een lagere WOZ-waarde in Woensdrecht? Hier vind je uitgebreide informatie over de wetgeving en processtappen.

 • De gemeente Woensdrecht calculeert jaarlijks de verkoopprijs van een huis.
 • A.d.h.v. de huizenprijs zul je gemeenteheffingen moeten betalen.
 • Het is essentieel om deze aanslag goed door te nemen zodat de OZB ook klopt met de feitelijke woningwaarde.
 • De WOZ-beschikking die in 2024 wordt toegestuurd is gebaseerd op de waarde van jouw woning op peildatum 1 januari 2023.
 • Als je van mening bent dat de calculatie van de WOZ niet actueel is kan je bezwaar maken bij de desbetreffende ambtenaren. Men moet dit bezwaar indienen binnen 6 weken na ontvangst van de beschikking.
 • Men kan eenvoudig online bezwaar maken, maar er zijn ook juristen die dit kunnen oplossen. Ons advies is in zee te gaan met een no-cure-no-pay partij.

WOZ waarde Woensdrecht 2024

Elke woningbezitter krijgt een WOZ-beschikking. Benieuwd naar de gemiddelde WOZ-waarde en de verschillende woonlasten in de gemeente? In deze tabel vind je een overzicht met de verschillende woonlasten in Woensdrecht (uitgegaan van een meerpersoonshuishouden). Op dit platform kan je ook meer info vinden over Nieuws over de WOZ-waarde.

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteWoensdrecht
Postcode4634
Netnummer0164 (+31164)
Gemiddelde WOZ-waarde€258.000
OZB-tarief woningen0,1083%
Gemiddeld betaalde OZB€279
Rioolheffing€196
Afvalstoffenheffing€227
Totale woonlasten€702
Weergave van OZB, gemiddelde WOZ en gemeentelijke heffingen in Woensdrecht.

Rekenvoorbeeld: je hebt een koopwoning in de gemeente Woensdrecht. De WOZ-waarde bedraagt op €268.000. De onroerendezaakbelasting bedraagt dan €268.000 x 0,1083% = €290.

Gratis en snel WOZ-bezwaar maken?

Start de gratis waardescan en ontdek meteen jouw besparing

Bezwaar maken WOZ: informatie en uitleg

Heb jij een beschikking ontvangen met een te hoge WOZ-waarde in Woensdrecht? Je kunt hiervoor een bezwaar indienen. Wacht niet te lang, je hebt 6 weken de tijd gerekend vanaf de dag na de dagtekening van het aanslagbiljet. In het stappenplan hieronder maken wij inzichtelijk hoe WOZ aanvechten in Woensdrecht aangevlogen dient te worden.

WOZ-waarde verlagen in 5 stappen

 1. Neem de beschikking door

  Het gemeentelijke aanslagbiljet ontvang je doorgaans in het eerste kwartaal. Of ga even naar wozwaardeloket.nl (van de Rijksoverheid) om in te zien of de waarde van jouw woning al publiekelijk is. Je vindt hier tevens de waardes van de afgelopen jaren.

 2. Taxatieverslag doornemen

  Het opgestelde taxatierapport kan je opvragen bij het WOZ-loket Woensdrecht. Over het algemeen heb je hier DigiD voor nodig. Dit verslag draagt bij aan de berekening van de indicatie van de woningwaarde.

 3. Analyseer marktprijs

  Beoordeel of de waarde wel overeenkomt met de feitelijke woningwaarde. De heffingsambtenaar onderbouwt de waardering met vergelijkbare woningen rond de waardepeildatum. Check of deze woonhuizen ook echt vergelijkbaar zijn, of dat ze aanzienlijk anders zijn. Dat kan voorkomen doordat ze gemoderniseerd zijn of wanneer jij veel last hebt van geluidsoverlast.

 4. Start een bezwaarprocedure

  Het indienen van het bezwaar moet binnen 6 weken na dagtekening ingediend zijn. Goed voorwerk is belangrijk, zoals een professionele woningtaxatie. Om je snel op te weg te helpen raden we aan onze voorbeeldbrief te bekijken. Steeds vaker is het slim om eerst even te bellen, er is dan ook al veel mogelijk.

 5. Uitslag van het onderzoek afwachten

  Jouw gemeente heeft tot en met eind december de optie om het bezwaar af te keuren. Ben je het niet eens met de beslissing? Dan kan je nog overwegen om in beroep te gaan met een advocaat.

Huidige WOZ-waarde checken

Achterhalen wat de nieuwe WOZ-waarde 2024 is? Je kunt dit opvragen via www.wozwaardeloket.nl. Daar kun jij je huis snel vinden (straat & postcode). Je achterhaalt daar ook de waarde van de laatste paar jaar. De geschatte prijs van onroerende zaken kan iedereen gratis inzien. In het opgestelde taxatieverslag is in te zien op basis waarvan de waarde is vastgesteld. Je persoonlijke WOZ-rapport is online op te vragen. In het onderstaande overzicht vind je de gemiddelde vastgestelde woningwaarde van de laatste 6 jaar.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€258.0006,2%
2019€243.0004,3%
2018€233.0003,1%
2017€226.0003,2%
2016€219.0000,5%
2015€218.000
Historische ontwikkeling WOZ-waarde gemeente Woensdrecht.

Ja, ik wil gratis bezwaar maken tegen de WOZ.

Doe de scan en maak gratis bezwaar

woz-waarde-woensdrecht-4634

Woningtaxatie in Woensdrecht

Is de WOZ-waarde aan de hoge kant? Dan kan je bezwaar indienen. Dit bezwaarschrift WOZ Woensdrecht komt nog beter over met een vakkundig taxatierapport. Met een WOZ contra taxatie kom je een stap dichterbij om in het gelijk gesteld te worden. Het is namelijk een heel overtuigend bewijs dat jouw huis minder / meer waard is dan de gemeente stelt. De prijs van een WOZ-taxatierapport in Woensdrecht ligt zo rond de €200. Wordt jij in het gelijk gesteld, en wordt de WOZ naar een lagere prijs bijgesteld? Dan kun jij de kosten van dit taxatierapport terugvorderen, maar een plafond van €242.

Een taxateur in de regio zoeken
In de volgende tabel bekijk je taxateurs en makelaars in Woensdrecht die professionele hulp bieden bij een taxatierapport om een lagere WOZ te verkrijgen. Bekijk ook vastgoedadviseurs in naburige plaatsen zoals Bergen op Zoom, Hulst, Terneuzen, Sluis en Noord-Beveland.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Bekijk hier de FAQ met veelgestelde vragen

Wat betekent de WOZ-waarde?
WOZ betekent wet Waardering Onroerende Zaken. Elke woningbezitter ontvangt jaarlijks een aanslagbiljet met een bepaalde woningwaarde. De gemeente stelt hiervoor jaarlijks een nieuw taxatierapport op. De woningwaarde vormt de basis voor o.a. de IB, OZB en eigenwoningforfait. De WOZ 2024 is een inschatting van de prijs van een huis op 1 januari 2023 en wordt berekend a.d.h.v. zaken zoals: type woning, bouwjaar, ligging, bijgebouwen, oppervlakte, grootteen verkoopcijfers van woningen in de buurt.

Wat is de WOZ-beschikking?
Doorgaans ontvang je januari of februari de WOZ-beschikking in Woensdrecht. In deze gemeentelijke beschikking bekijk je de huidige woningwaarde en alle verschillende gemeentelijke belastingen zoals natuurlijk de onroerendezaakbelasting, maar ook de afvalstoffen- en rioolheffing. Het waterschap gebruikt de waarde ook voor de belasting watersysteemheffing gebouwd. Je gebruikt ze ook voor het bepalen van de hoogte van het eigenwoningforfait (inkomstenbelasting).

Hoe komt de OZB-belasting tot stand?
We spreken van een onroerende-zaakbelasting die je betaalt over de waarde van onroerend goed. Ben jij de bezitter dan een huis? Dan ontvang jij elk jaar deze gecombineerde aanslag (verstuurd in februari). In dit document vind je onder andere de OZB-heffing. In 2024 betaal je 0,1083% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Woensdrecht. Gemiddeld ligt deze belasting hier op €279.

Hoe komt de WOZ-waarde tot stand?
De waarde wordt bepaald door middel van verschillende objectkenmerken. Zo wordt er gekeken naar feiten zoals: de ligging van het huis, grondoppervlakte van het perceel, onderhoudstoestand en verkoopcijfers van woningen in de buurt in de regio. Het kadaster is in Nederland verantwoordelijk voor geverifieerde woninggegevens.

Wat is het taxatieverslag, en waar vind ik het?
Indien je een WOZ-beschikking hebt ontvangen heb je ook recht om het taxatieverslag in te zien. Je kunt dit rapport aanvragen via de online omgeving van de gemeente (www.woensdrecht.nl). In het taxatieverslag krijg je inzicht in de gebruikte gegevens als; oppervlakte van het perceel, bouwjaar, kadastrale gegevens, type object, adresgegevens, bijgebouwen. In het taxatieverslag vind je tevens transactiecijfers van soortgelijke woningen die rondom de waardepeildatum zijn verkocht.

Hoe moet ik bezwaar indienen tegen een te hoge WOZ-waarde in Woensdrecht?
Het bezwaar maken tegen een te hoge woningwaarde moet in een periode van 1,5 maand na de datum van het aanslagbiljet. Vraag het taxatieverslag op (via DigiD) en onderzoek of de referentiewoningen in de wijken in grote lijnen overeenkomen met jouw woning. Blijkt dat de WOZ-waarde niet klopt? Formuleer dan een bezwaarschrift voor de gemeente (inclusief uitgebreide onderbouwing). Wij hebben hiervoor een unieke voorbeeldbrief of laat het doen door een juridisch specialist.

Wanneer is het verstandig om bezwaar in te dienen?
Als je vermoedt de verwachte WOZ van je huis niet klopt dan kun jij bezwaar aantekenen. Dit kan ervoor zorgen dat de waarde lager wordt ingeschat. Je betaalt dan minder OZB en andere (gemeentelijke) belastingen. Niet vergeten: wil je jouw woning te koop zetten? Dan speelt er nog wat anders mee. Potentiële kopers kijken naar de huidige WOZ-waarde van jouw huis om zo hun bod voor te bereiden. Een lagere waardering onroerende zaken in Woensdrecht kan een negatief effect hebben op de verkoopkansen.

 • WOZ bezwaar Hoogerheide
 • WOZ bezwaar Huijbergen
 • WOZ bezwaar Ossendrecht
 • WOZ bezwaar Putte
 • Plaats een reactie