WOZ bezwaar Oldebroek

> Direct bezwaar maken

Woningbezitters ontvangen in de eerste 12 weken van het jaar de aanslag OZB met daarop de nieuwe WOZ-waarde. De WOZ is: een schatting van de waarde van jouw huis. A.d.h.v. de woningwaarde allerlei belastingen berekend zoals de standaard OZB maar het wordt ook gebruikt voor de waterschapsbelasting en het eigenwoningforfait. Is de vastgestelde waarde volgens jou niet realistisch, en ga je bezwaar maken tegen de WOZ-waarde in Oldebroek? Hieronder vind je uitgebreide informatie over de verschillende mogelijkheden.

 • De gemeente Oldebroek beoordeelt elk jaar opnieuw de marktwaarde van het woonhuis.
 • Gebaseerd op deze huizenprijs zullen de gemeentelijke heffingen worden berekend.
 • Het is aan te raden dit goed in de gaten te houden zodat je niet onnodig veel belasting betaalt.
 • De WOZ-beschikking die je in 2024 vaak digitaal ontvangt is een indicatie van de woningwaarde op peildatum 1 januari 2023.
 • Wanneer je meent dat de WOZ niet klopt dan kan je een bezwaarschrift schrijven en indienen. Dit moet kenbaar gemaakt worden binnen 6 weken nadat je de beschikking hebt gekregen.
 • Je kunt dit zelf doen, of kies voor een jurist die alles uit handen neemt. Kies altijd voor een no-cure-no-pay afhandeling.

WOZ waarde Oldebroek 2024

Elke woningeigenaar krijgt een WOZ-beschikking. Nieuwsgierig naar de gemiddelde WOZ-waarde en welke andere woonlasten er zijn? In het onderstaande overzicht vind je een indicatie van de actuele woonlasten in Oldebroek (uitgegaan van een meerpersoonshuishouden). Op dit portaal kan je ook aan de slag met aanvullende informatie over Informatie over WOZ-waarde.

ProvincieGelderland
GemeenteOldebroek
Postcode8096
Netnummer038 (+3138)
Gemiddelde WOZ-waarde€281.000
OZB-tarief woningen0,124%
Gemiddeld betaalde OZB€348
Rioolheffing€149
Afvalstoffenheffing€310
Totale woonlasten€807
Figuur met gemiddelde WOZ, OZB en gemeentelijke heffingen in Oldebroek.

Rekenvoorbeeld: je beschikt over een eigen huis in de gemeente Oldebroek. Hierbij hoort een WOZ-waarde van €294.000. In dit geval betaal je aan onroerendezaakbelasting €294.000 x 0,124% = €365.

Eenvoudig en snel gratis bezwaar indienen?

Doe de gratis check en kijk wat jij kunt besparen

Bezwaar maken WOZ: hoe doe ik dat?

Heb jij een beschikking ontvangen met een te hoge WOZ-waarde in Oldebroek? Je kunt dan bezwaar maken. Doe dit altijd binnen 1,5 maand, gerekend vanaf de datum die je op de beschikking ziet staan. In het stappenplan dat je hierna kunt lezen leggen wij uit hoe WOZ aanvechten in Oldebroek werkt.

De WOZ-waarde omlaag in 5 stappen

 1. Beoordeel de beschikking

  Het WOZ-aanslagbiljet valt in januari, februari of maart op de mat. Of surf naar wozwaardeloket.nl om te bekijken of het al bekend is. Je kunt hier ook zien hoe de waarde de laatste jaren is ontwikkeld.

 2. Taxatieverslag doornemen

  Het opgestelde taxatierapport kan je raadplegen via het WOZ-loket Oldebroek. Vermoedelijk kan dit alleen met DigiD. Deze documentatie bevat kenmerken die van belang zijn voor de waarde die de heffingsambtenaar heeft vastgesteld.

 3. Beoordeling woningwaarde

  Weeg af of de waarde correct is. De heffingsambtenaar hecht veel waarde aan drie vergelijkbare koopsommen van woningen in de buurt. Controleer of deze objecten in grote lijnen overeenkomen met jouw woning, of dat ze veel van jouw huis verschillen. Dat geeft vaak te maken met het feit dat ze op een goede plek gebouwd zijn (ligging) of als er sprake is van betonrot.

 4. Begin met bezwaar maken

  Het indienen van het bezwaar moet je 6 weken na de datum van het aanslagbiljet opsturen. Kom met overtuigend bewijs zoals een extra taxatie. Hiervoor adviseren wij de voorbeeldbrief te raadplegen. Soms bestaat ook de optie om telefonisch bezwaar te maken.

 5. Wacht op bevestiging van de gemeente

  De heffingsambtenaar van de gemeente heeft tot het einde van het kalenderjaar de tijd om met een reactie op het bezwaar te komen. Wijst de gemeente het bezwaar af? Dan kan je via de rechtbank alsnog in beroep gaan met een advocaat.

Mijn WOZ-waarde checken

Benieuwd naar jouw laatste WOZ-waarde (2024)? Deze bekijk je eenvoudig via https://www.wozwaardeloket.nl. Met deze zoekfunctie vind je snel en eenvoudig de vastgestelde waarde van jouw huis. Je ziet hier ook de kenmerken van de woning en de waarde van de laatste paar jaar. De geschatte prijs van onroerende zaken is voor iedereen openbaar. In het persoonlijke taxatieverslag kun je vinden op welke manier de waarde precies bepaald is. Dit WOZ-rapport kun je opvragen bij je gemeente. In de tabel hieronder vind je de gemiddelde vastgestelde woningwaarde van meerdere jaren geleden.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€281.0006,8%
2019€263.0006,9%
2018€246.0003,4%
2017€238.0002,1%
2016€233.0000,0%
2015€233.000
Gemiddelde WOZ-waarde in de gemeente Oldebroek.

Ja, ik wil een bezwaar indienen

Gratis bezwaar maken, in een paar minuten geregeld

woz-waarde-oldebroek-8096

Woningtaxatie in Oldebroek

Vind jij de nieuwe WOZ-waarde aan de hoge kant? Dan kun je een bezwaarprocedure starten. Jouw bezwaarschrift WOZ Oldebroek kan je goed onderbouwen met een erkend taxatierapport. Met deze WOZ contra taxatie wordt het steeds aannemelijker dat je bezwaar gegrond wordt verklaard. Het is namelijk een heel overtuigend bewijs dat het huis een minder hoge marktwaarde heeft dan de vastgestelde waarde van de gemeente. De investering van een WOZ-taxatierapport in Oldebroek ligt zo rond de €245. Wordt jij in het gelijk gesteld, en wordt de WOZ naar een lagere prijs bijgesteld? Dan kun jij de kosten van dit taxatierapport terugvorderen (dit ligt maximaal op €242).

Een taxateur in de regio zoeken
In het onderstaande overzicht vergelijk je taxateurs en makelaars in Oldebroek die betrouwbare service bieden voor een vakkundig taxatierapport om jouw WOZ te verlagen. Of klik door voor vastgoedadviseurs in de omgeving zoals in Elburg, Nunspeet, Zwartewaterland, Hattem en Zwolle.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Veelgestelde vragen

Wat wordt er bedoeld met de WOZ-waarde?
WOZ staat voor wet Waardering Onroerende Zaken. Elke huiseigenaar ontvangt jaarlijks de welbekende aanslag in de bus. Hieraan ten grondslag ligt een gestandaardiseerd taxatierapport. De WOZ-waarde wordt gebruikt als basis voor uiteenlopende belastingen en heffingen. De WOZ 2024 is de inschatting van de waarde van jouw woning op 1 januari 2023 en wordt berekend a.d.h.v. feiten als: bijgebouwen, onderhoudsniveau, bouwjaar, type woning, oppervlakte, grootte en de verkoopprijs van vergelijkbare woningen.

Wat wordt bedoeld met een WOZ-beschikking?
Normaal gesproken krijg je aan het begin van het jaar de WOZ-beschikking in Oldebroek. In deze aanslag lees je de ingeschatte woningwaarde en de gemeentelijke belastingen zoals natuurlijk de onroerendezaakbelasting, maar ook de afvalstoffen- en rioolheffing. Waterschappen gebruiken de waarde voor de watersysteemheffing. Je gebruikt ze ook voor het berekenen van het eigenwoningforfait in de IB.

Waarom betaal ik OZB-belasting?
We hebben het hier over de onroerende-zaakbelasting die je moet betalen als je eigenaar bent van een woning, gebouw of stuk grond. Staat de woning op jouw naam? Dan ontvang je aan het begin van het jaar de gecombineerde aanslag (gereed in februari). Hierin vind je de OZB-heffing voor woningeigenaren. In 2024 betaal je 0,124% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Oldebroek. Een huizeneigenaar betaalt hier gemiddeld €348.

Hoe wordt mijn WOZ-waarde bepaald?
Deze waarde wordt berekend aan de hand van data die voorhanden is. Ze onderzoeken feiten zoals: waar het huis gelegen is, hoe groot de woning is (oppervlakte), type woning en vaak drie vergelijkbare koopsommen van woningen in de buurt dichtbij jouw woning. Je kunt bij het kadaster terecht de juiste woninggegevens.

Wat is een taxatieverslag?
Op het moment dat je het aanslagbiljet hebt ontvangen is tevens het taxatieverslag beschikbaar voor inzage. Dit document vind je via het online loket van de gemeente (www.oldebroek.nl). In dit PDF-bestand zijn diverse zaken opgenomen zoals: adresgegevens, bijgebouwen, oppervlakte van het perceel, kadastrale gegevens, grootte van het pand, type object. In dit taxatieverslag bekijk je eveneens koopsommen van andere vergelijkbare woningen die die rond 1 januari vorig jaar (de waardepeildatum) zijn verkocht.

Hoe moet ik bezwaar maken tegen een te hoge WOZ-waarde in Oldebroek?
Het indienen van het bezwaar moet in een termijn van 1,5 maand na ontvangst van de beschikking. Bekijk het bijbehorende taxatieverslag en beoordeel of de referentie huizen in de wijken inderdaad gelijkwaardig zijn. Blijkt dat de WOZ-waarde niet klopt? Schrijf dan een bezwaarschrift naar de gemeente (met daarbij correcte onderbouwing). Hiervoor maak je eenvoudig gebruik van onze voorbeeldbrief of laat het doen door een juridisch specialist.

In welke gevallen is bezwaar indienen verstandig?
Als je van mening bent dat de WOZ verkeerd is ingeschat dan kun jij een bezwaarprocedure starten. In het gunstige geval leidt dit ertoe dat de waarde wordt verminderd. Je hoeft daardoor minder belasting te betalen. Aandachtspunt: ga je jouw woning verkopen? Dan moet je goed nadenken. Kopers checken doorgaans eerst de WOZ-waarde want dit zegt iets over de marktprijs. Een lagere waardering onroerende zaken in Oldebroek zorgt ervoor dat een huis in potentie minder zal opbrengen.

 • WOZ bezwaar Oosterwolde
 • WOZ bezwaar Noordeinde
 • WOZ bezwaar Wezep
 • WOZ bezwaar Hattemerbroek
 • WOZ bezwaar t Loo
 • Plaats een reactie