WOZ bezwaar Beuningen

> Direct bezwaar maken

Als eigenaar van een woning, bedrijfspand of een andere onroerende zaak ontvang je rond januari, februari en maart de nieuwe WOZ-waarde. WOZ betekent: een prijsverwachting van de waarde van een huis. Gebaseerd op deze woningwaarde worden heffingen en belastingen berekend zoals met name de OZB maar ook de inkomstenbelasting en eigenwoningforfait. Hebben ze de verwachte prijs van je huis te hoog ingeschat en heb je plannen voor een bezwaar tegen de WOZ-waarde in Beuningen? Op deze pagina lees je praktische info over welke opties je hebt.

 • De gemeente Beuningen begroot jaarlijks de verwachte waarde van elk huis.
 • Gebaseerd op deze huizenprijs wordt de hoogte van verschillende belastingen bepaald.
 • Het is zeer belangrijk hiervan op de hoogte te zijn zodat de heffingen niet onnodig hoog zijn.
 • De WOZ-beschikking die je begin 2024 krijgt is een indicatie van de woningwaarde op peildatum 1 januari 2023.
 • Als je het vermoeden hebt dat de calculatie van de WOZ niet actueel is kan je hiertegen bezwaar maken. De maximaal termijn om dit te doen is 6 weken na de datum van het aanslagbiljet.
 • Men kan eenvoudig online bezwaar maken, echter is het ook uit te besteden aan een jurist. Vaak hanteren ze een ‘no-cure-no-pay’ strategie.

WOZ waarde Beuningen 2024

Iedere huiseigenaar ontvangt een WOZ-beschikking. Nieuwsgierig naar de gemiddelde WOZ-waarde en hoe hoog de OZB dit jaar is? In het overzicht hieronder verschaffen we een kostenraming van de actuele woonlasten in Beuningen waarbij we uitgaan van een meerpersoonshuishouden. Op deze website kan je ook meer info vinden over Nieuws over de WOZ-waarde.

ProvincieGelderland
GemeenteBeuningen
Postcode6642
Netnummer024 (+3124)
Gemiddelde WOZ-waarde€273.000
OZB-tarief woningen0,1505%
Gemiddeld betaalde OZB€409
Rioolheffing€213
Afvalstoffenheffing€210
Totale woonlasten€833
Weergave van OZB, gemiddelde WOZ en gemeentelijke heffingen in Beuningen.

Stel je voor: je woont in een koophuis in de gemeente Beuningen. De gemeente heeft een WOZ-waarde berekent van €296.000. De onroerendezaakbelasting bedraagt dan €296.000 x 0,1505% = €445.

Gratis bezwaar tegen WOZ maken?

Doe de gratis check en ontdek meteen jouw besparing

Bezwaar maken WOZ: informatie en uitleg

Heb jij een te hoge WOZ-waarde in Beuningen? Dan kan je vrij eenvoudig een bezwaar indienen. Let op: je hebt hier zes weken de tijd voor, gerekend vanaf de dag na de dagtekening van het aanslagbiljet. In het bijgaande vijfstappenplan maken wij inzichtelijk hoe WOZ aanvechten in Beuningen aangevlogen dient te worden.

Een lagere WOZ-waarde bedingen in 5 stappen

 1. Bekijk de beschikking

  Het aanslagbiljet van de gemeente valt in januari, februari of maart op de mat. Of ga naar wozwaardeloket.nl om te zien of het al bekend is. Je kunt daar ook de waarde van de afgelopen jaren inzien.

 2. Taxatieverslag bekijken

  Het opgestelde taxatierapport vraag je op bij het WOZ-loket Beuningen. Meestal heb je hier DigiD voor nodig. Dit stuk is een toelichting op de WOZ-waarde.

 3. Evalueer marktwaarde

  Beoordeel of de geregistreerde waarde wel klopt. De heffingsambtenaar onderbouwt de waardering met verkoopcijfers van huizen in de omgeving. Beoordeel of deze gebouwen in hoofdlijnen hetzelfde zijn als jouw huis, of dat ze totaal van elkaar verschillen. Bijvoorbeeld omdat ze groter zijn of wanneer er sprake is van bodemverontreiniging.

 4. Dien uw bezwaarschrift in

  Het maken van het bezwaar moet binnen 6 weken na dagtekening ingediend zijn. Zorg voor een goede onderbouwing, eventueel met een extra taxatie. Voor het gemak is een speciale voorbeeldbrief beschikbaar. Steeds vaker volstaat soms al een telefoontje.

 5. Uitslag van het onderzoek afwachten

  De gemeente heeft daarna tot het einde van het jaar de keuze dit bezwaar goed of af te keuren. Kan jij je hier niet in vinden? Dan kan jij nog verdere juridische stappen zetten door een hoger beroep met een advocaat.

Hoogte WOZ-waarde bekijken

Nieuwsgierig naar de vastgestelde WOZ-waarde van 2024?Dit kan je het gemakkelijkste bekijken via www.wozwaardeloket.nl. Hier vind je snel en eenvoudig de vastgestelde waarde van jouw huis. Je checkt hier bovendien de vastgestelde waardes van de laatste paar jaar. De geschatte prijs van onroerende zaken is voor alle Nederlanders te bekijken. In het gestandaardiseerde taxatierapport staat hoe deze waardes zijn gecalculeerd. Dit WOZ-rapport kan je online downloaden via de website van jouw gemeente. In de onderstaande tabel vind je de gemiddele woningwaarden van dit jaar, en van de voorgaande jaren.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€273.0008,8%
2019€251.0006,8%
2018€235.0004,4%
2017€225.0000,0%
2016€225.0000,4%
2015€224.000
Overzicht met recente WOZ-waarde in de gemeente Beuningen.

Ja, ik wil bezwaar indienen tegen mijn WOZ

Start gratis WOZ-bezwaar

woz-waarde-beuningen-6642

Woningtaxatie in Beuningen

Vind jij de nieuwe WOZ-waarde aan de hoge kant? Je hebt dan het recht om bezwaar in te dienen. Dit bezwaarschrift WOZ Beuningen kan je extra kracht bijzetten met een erkend taxatierapport. Via een WOZ contra taxatie heb je serieus kans om gelijk te krijgen. Dit is namelijk een betrouwbare analyse de woning minder waard is dan de inschatting die de gemeente heeft gemaakt. Een kostenindicatie van dit WOZ-taxatierapport in Beuningen ligt rond de €255. Wordt het bezwaar gegrond verklaard, en wordt de WOZ aangepast? Er bestaat een vergoeding voor het indienen van een taxatierapport (dit ligt maximaal op €242).

Taxateurs vergelijken
In de bijgaande tabel vind je de gegevens van taxateurs en makelaars in Beuningen die professionele hulp bieden bij een erkend taxatierapport om een lagere WOZ te verkrijgen. Zoek ook vastgoedadviseurs in omliggende plekken zoals Wijchen, Gennep, Mook en Middelaar, Heumen en Berg en Dal.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

FAQ – veelgestelde vragen

Wat wordt bedoeld met de WOZ-waarde?
Met WOZ bedoelen we de wet Waardering Onroerende Zaken. Elke woning of bedrijfspand krijgt elk jaar een nieuwe waardering toegestuurd. Hiervoor gebruikt de gemeente een jaarlijks taxatierapport. De WOZ-waarde wordt gebruikt als basis voor gemeentelijke belastingen en de IB. De WOZ 2024 is de geschatte marktwaarde van het vastgoed op 1 januari 2023 en wordt vastgesteld door te kijken naar thema’s als: onderhoudsniveau, ligging, bijgebouwen, grootte, oppervlakte, bouwjaar en de verkoopbedragen van vergelijkbare huizen rond de peildatum.

Wat wordt bedoeld met een WOZ-beschikking?
Elk jaar ontvang je een WOZ-beschikking in Beuningen. In deze aanslag staan de geregistreerde woningwaarde en alle verschillende gemeentelijke belastingen zoals afvalheffing en de onroerendezaakbelasting (ozb). Ook de waterschappen gebruiken deze gegevens. Je hebt de beschikking tenslotte ook nodig voor de inkomstenbelasting (eigenwoningforfait).

Wie betaalt de OZB-belasting?
Dit staat voor de onroerende-zaakbelasting die je betaalt over de waarde van onroerend goed. Staat de woning op jouw naam? In dat geval krijg je aan het begin van het jaar een gecombineerde aanslag (begin van het jaar). Je vindt daarin bijvoorbeeld de OZB-heffing. In 2024 betaal je 0,1505% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Beuningen. In 2024 betaal je gemiddeld aan OZB €409.

Hoe wordt de WOZ-waarde van een woning bepaald?
De waarde wordt vastgesteld a.d.h.v. data die voorhanden is. De gemeente verwerkt onderwerpen zoals: ligging, de oppervlakte, onderhoudstoestand en vergelijkbare woningen die rond het begin van vorig jaar verkocht zijn in de regio. In Nederland is het kadaster de instantie voor het verzamelen van de juiste woninggegevens.

Wat is het taxatieverslag, en waar vind ik het?
Indien je een WOZ-beschikking hebt ontvangen is tevens het taxatieverslag beschikbaar voor inzage. Deze kan je bekijken via het belastingloket van de gemeente (www.beuningen.nl). In dit PDF-bestand staan alle gebruikte onderdelen zoals; type object, grootte van het pand, kadastrale gegevens, bouwjaar, adresgegevens, bijgebouwen. In het taxatieverslag zie je ook een overzicht met verkoopprijzen van andere vergelijkbare woningen die rond de peildatum van eigenaar zijn gewisseld.

Hoe kan ik bezwaar aantekenen tegen een te hoge WOZ-waarde in Beuningen?
Het maken van bezwaar is mogelijk in een termijn van 1,5 maand na datum van de WOZ-beschikking. Download het taxatieverslag direct en weeg af of de woningen in de wijken vergelijkbaar zijn met jouw woning. Is de WOZ-waarde onrealistisch hoog? Stel dan een bezwaarschrift op voor de gemeente (uiteraard met goede argumenten). Als uitgangspunt gebruik je de voorbeeldbrief of laat het doen door een juridisch specialist.

Waarom moet ik een bezwaar indienen?
Als je veronderstelt dat de WOZ te hoog (of te laag is) dan kan je een bezwaarschrift schrijven en indienen. Het gevolg van de bezwaarprocedure is dat de woningwaarde kan worden verlaagd. De gemeentelijke heffingen zullen daardoor ook dalen. Belangrijk: ga je jouw woning verkopen? Dan speelt er nog wat anders mee. Kopers kijken naar de WOZ-waarde van jouw woning om zo hun bod voor te bereiden. Een lagere waardering onroerende zaken in Beuningen zorgt doorgaans voor een wat lager startbod.

 • WOZ bezwaar Ewijk
 • WOZ bezwaar Winssen
 • WOZ bezwaar Weurt
 • Plaats een reactie