WOZ bezwaar Putten

> Direct bezwaar maken

Als eigenaar van een onroerende zaak ontvang je rond januari, februari en maart de nieuwe WOZ-waarde. Met WOZ wordt bedoeld: een schatting van de marktwaarde van jouw onroerend goed. Door gebruik te maken van deze woningwaarde worden heffingen en belastingen berekend zoals natuurlijk de OZB en de hoogte van het eigenwoningforfait voor de inkomstenbelasting. Is er sprake van een te hoge woningwaarde en wil jij gebruik maken van je bezwaarrecht voor de WOZ-waarde in Putten? Op deze pagina bieden wij meer informatie over wat je moet doen.

 • De gemeente Putten beoordeelt elk jaar opnieuw de waarde van onroerende zaken.
 • Op basis van de huizenprijs die is vastgesteld zul je gemeenteheffingen moeten betalen.
 • Je doet er goed aan om dit te checken zodat je niet teveel betaalt aan de gemeente.
 • De WOZ-beschikking die je in januari, februari of maart van 2024 krijgt is een indicatie van de woningwaarde op peildatum 1 januari 2023.
 • Als je het gevoel hebt dat de WOZ verkeerd is ingeschat dan kun jij een bezwaarschrift schrijven en indienen. Dit moet kenbaar gemaakt worden binnen 6 weken na datum van de beschikking.
 • Het is vrij eenvoudig zelf te doen, maar er zijn ook juristen die dit kunnen oplossen. Vaak hanteren ze een ‘no-cure-no-pay’ strategie.

WOZ waarde Putten 2024

Als huizenbezitter ontvang je jaarlijks de WOZ-beschikking. Wil je meer weten over de gemiddelde WOZ-waarde en de belastingtarieven van de diverse heffingen? In de onderstaande tabel vind je een overview van de verschillende woonlasten in Putten waarbij we uitgaan van een meerpersoonshuishouden. Op dit platform kun je ook verder lezen over WOZ-waarde inzien .

ProvincieGelderland
GemeentePutten
Postcode3880
Netnummer0341 (+31341)
Gemiddelde WOZ-waarde€350.000
OZB-tarief woningen0,0787%
Gemiddeld betaalde OZB€275
Rioolheffing€221
Afvalstoffenheffing€149
Totale woonlasten€646
Weergave van gemiddelde WOZ, OZB en gemeentelijke heffingen in Putten.

Rekenvoorbeeld: je hebt een eigen woning in de gemeente Putten. De WOZ-waarde is vastgesteld op €262.000. Voor de onroerendezaakbelasting moet je dan rekenen op €262.000 x 0,0787% = €206.

Zonder gedoe en gratis een WOZ-bezwaar indienen?

Doe de gratis WOZ-check en kijk wat jij kunt besparen

Bezwaar maken WOZ: informatie en uitleg

Wil jij een verlaging afdwingen voor een te hoge WOZ-waarde in Putten? Dan kan je een bezwaarschrift indienen. Je hebt hiervoor 1,5 maand de tijd, gerekend vanaf de datum die op de beschikking staat. In het 5-stappenplan hieronder maken wij inzichtelijk hoe WOZ aanvechten in Putten precies in z’n werk gaat.

WOZ-waarde verlagen in 5 stappen

 1. Bekijk de beschikking

  Het gemeentelijke aanslagbiljet ontvang je in januari, februari of maart. Of bezoek wozwaardeloket.nl om te zien of de waarde van 2024 al ingevoerd is. Ook de geschiedenis van de laatste jaren is in te zien.

 2. Taxatieverslag opvragen

  Het basis-taxatierapport kan je opvragen bij het WOZ-loket Putten. Meestal heb je daarvoor een DigiD account nodig. Deze documentatie draagt bij aan de berekening van de indicatie van de woningwaarde.

 3. Analyseer marktprijs

  Controleer of de geregistreerde waarde wel klopt. De heffingsambtenaar onderbouwt de waardering met vergelijkbare woningen rond de waardepeildatum. Weeg af of deze huizen inderdaad vergelijkbaar zijn, of dat ze juist te weinig overeenkomsten hebben. Dit kan zijn omdat ze gerenoveerd zijn of dat er sprake is van veel duurzaamheidinvesteringen.

 4. Dien uw bezwaarschrift in

  Het maken van het bezwaar moet je 6 weken na de datum van het aanslagbiljet opsturen. Je kunt het bezwaar kracht bijzetten met een uitgebreide taxatie. Om je snel op te weg te helpen kun je onze voorbeeldbrief downloaden. Soms bestaat ook de optie om telefonisch bezwaar te maken.

 5. Behandeltermijn en reactie gemeente

  De gemeente heeft tot het einde van het jaar waarin het bezwaar is ingediend de tijd om met een reactie op het bezwaar te komen. Ben je het niet eens met de beslissing? Dan kan je nog overwegen om in beroep te gaan met een advocaat.

Hoogte WOZ-waarde bekijken

Geïnteresseerd in de WOZ-waarde 2024?Dit kan je het gemakkelijkste bekijken via www.wozwaardeloket.nl. Op die website zijn de waardes van alle huizen verzameld. Je treft hier ook het bouwjaar, gebruiksdoel, oppervlakte en de waardes van de laatste paar jaar. De vastgestelde waarde van onroerende zaken is openbaar beschikbaar. In het taxatieverslag dat kan worden opgevraagd is te vinden hoe deze waardes zijn berekend. Dit WOZ-rapport kun je opvragen bij je gemeente. In de tabel hieronder vind je de gemiddelde berekende woningwaarde van de laatste jaren.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€350.0006,1%
2019€330.0005,4%
2018€313.0005,0%
2017€298.0002,4%
2016€291.0000,7%
2015€289.000
Historische ontwikkeling WOZ-waarde gemeente Putten.

Ja, ik wil een bezwaar indienen

Start gratis WOZ-bezwaar

woz-waarde-putten-3880

Woningtaxatie in Putten

Hoopte jij op een lagere WOZ-waarde? In die situaties kun jij je wenden tot de gemeente. Het bezwaarschrift WOZ Putten kan je nog sterker maken met een officieel taxatierapport. Geholpen door een WOZ contra taxatie heb je een grotere kans om gelijk te krijgen. Dit is namelijk een betrouwbare analyse het huis een minder hoge marktwaarde heeft dan de gemeente stelt. Een kostenindicatie van dit WOZ-taxatierapport in Putten is ongeveer €210. Krijg je gelijk, en wordt de WOZ naar een lagere prijs bijgesteld? Er bestaat een vergoeding voor het indienen van een taxatierapport (tot een max. van €242).

Vind en vergelijk taxateurs
Hieronder verstrekken we taxateurs en makelaars in Putten die jouw kunnen ondersteunen bij een officieel taxatierapport om de WOZ beschikking te veranderen. Bekijk ook vastgoedadviseurs in naburige plaatsen zoals Nijkerk, Ermelo, Harderwijk, Leusden en Amersfoort.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Veelgestelde vragen en antwoorden (FAQ)

Waar staat de WOZ-waarde voor?
De wet Waardering Onroerende Zaken (WOZ) is van toepassing op vastgoed. Elke woningbezitter krijgt jaarlijks een nieuwe waarde toegewezen. Deze waarde komt tot stand middels het taxatierapport. De nieuwste woningwaarde wordt gebruikt voor verschillende soorten belastingen. De WOZ 2024 is de commerciële waarde van een woonobject op 1 januari 2023 en wordt vastgesteld door te kijken naar onderwerpen zoals: ligging, bouwjaar, bijgebouwen, grootte, type woning, oppervlakte en referentiewoningen die recent zijn verkocht.

Wat is een WOZ-beschikking?
Doorgaans ontvang je januari of februari de WOZ-beschikking in Putten. In dit document staan de vastgestelde woningwaarde en allerlei gemeentelijke belastingen zoals de onroerendezaakbelasting (OZB), en ook de afvalstoffenheffing, rioolheffing en ledigingen van de container. De gegevens worden ook gebruikt door het waterschap. Ook gebruik je dit voor de berekening van eigenwoningforfait bij de inkomstenbelasting.

Wie betaalt de OZB-belasting?
Hiermee bedoelt men de onroerende-zaakbelasting die huiseigenaren jaarlijks betalen aan de gemeente. Staat de woning op jouw naam? In dat geval krijg je aan het begin van het jaar een gecombineerde aanslag (in de eerste maanden van het jaar). Je vindt daarin als grootste kostenpost de OZB-heffing. In 2024 betaal je 0,0787% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Putten. Een huizeneigenaar betaalt hier gemiddeld €275.

Hoe komt de WOZ-waarde tot stand?
De waarde komt tot stand d.m.v. objectieve criteria. Men kijkt naar onderdelen zoals: de ligging van de woning, hoe groot de woning is (oppervlakte), onderhoudstoestand en vergelijkbare woningen die recent verkocht zijn in de omgeving. Het kadaster is in Nederland verantwoordelijk voor actuele woninggegevens.

Wat is het taxatieverslag, en waar vind ik het?
Op het moment dat je de aanslag van de gemeente binnen hebt gekregen kan je het aanvullende taxatieverslag opvragen. Deze kan je opvragen bij de gemeente (www.putten.nl). In het taxatieverslag staan belangrijke gegevens zoals: grootte van het pand, adresgegevens, bijgebouwen, oppervlakte van het perceel, bouwjaar, type object. In het taxatieverslag bekijk je eveneens marktprijzen van referentieobjecten die rondom de waardepeildatum zijn verkocht.

Kan ik zelf een bezwaar indienen tegen een te hoge WOZ-waarde in Putten?
Het indienen van een bezwaarschrift kan in een periode van 1,5 maand nadat je de beschikking hebt gekregen. Bekijk het bijbehorende taxatieverslag en bekijk of de aangehaalde woningen in de wijken ook echt vergelijkbaar zijn. Vind je de WOZ-waarde niet kloppen? Verstuur dan het bezwaarschrift gelijk naar de gemeente inclusief onderbouwing. Hiervoor maak je eenvoudig gebruik van onze voorbeeldbrief , bel even met de gemeente of schakel een juridisch specialist in.

Waarom zou ik bezwaar maken?
Als je meent dat de WOZ te hoog is dan kun jij een bezwaarprocedure starten. Bezwaar maken kan ertoe leiden dat de woningwaarde kan worden verlaagd. Dit zorgt weer voor lagere (gemeentelijke) belastingen. Let goed op: wil jij binnenkort gaan verhuizen en verkopen? Dan moet je een goede afweging maken. Investeerders letten vaak extra goed op de WOZ-waarde want dit zegt iets over de marktprijs. Een lagere waardering onroerende zaken in Putten maakt je woning bij verkoop minder waardevol.

Plaats een reactie