WOZ bezwaar Hoogblokland

> Direct bezwaar maken

Als bezitter van een woning of bedrijfspand krijg je in januari, februari of maart een brief met de WOZ-waarde van jouw woning. WOZ houdt in: een inschatting van de waarde van jouw woning. Op basis van deze woningwaarde is de gemeente instaat heffingen op te leggen zoals het OZB tarief maar ook het eigenwoningforfait. Hebben ze de verwachte prijs van je huis te hoog ingeschat en ga je bezwaar maken tegen de WOZ-waarde in Hoogblokland? Op deze website vind je uitgebreide informatie over de wetgeving en processtappen.

 • De gemeente Molenlanden komt elk jaar met een indicatie van de waarde van jouw woning.
 • Op basis van deze huizenprijs wordt duidelijk hoe hoog de verschillende belastingen zijn.
 • Het is verstandig om dit te checken zodat de heffingen niet onnodig hoog zijn.
 • De WOZ-beschikking die jij ontvangt in 2024 is de geschatte woningwaarde op peildatum 1 januari 2023.
 • Als je meent dat de calculatie van de WOZ niet actueel is kan je een bezwaarschrift schrijven en indienen. Dit moet je doen binnen uiterlijk 6 weken na ontvangst van de beschikking.
 • Het is vrij eenvoudig zelf te doen, maar voor jouw gemak kan je het ook uitbesteden aan een jurist. Vaak hanteren ze een ‘no-cure-no-pay’ strategie.

WOZ waarde Hoogblokland 2024

Iedere huiseigenaar ontvangt een WOZ-beschikking. Nieuwsgierig naar de gemiddelde WOZ-waarde en de hoogte van diverse gemeentelijke heffingen? In de bijgaande tabel geven we een samenvatting van de huidige woonlasten in Hoogblokland (gebaseerd op een meerpersoonshuishouden). Op deze website is er meer info te vinden over WOZ-waarde FAQ.

ProvincieZuid-Holland
GemeenteMolenlanden
Postcode4241
Netnummer0183 (+31183)
Gemiddelde WOZ-waarde€286.000
OZB-tarief woningen0,1042%
Gemiddeld betaalde OZB€297
Rioolheffing€222
Afvalstoffenheffing€296
Totale woonlasten€792
Figuur met OZB, gemiddelde WOZ en gemeentelijke heffingen in Hoogblokland.

Stel: je bezit een woning of bedrijfspand in de gemeente Molenlanden. Hierbij hoort een WOZ-waarde van €245.000. De onroerendezaakbelasting is in dit geval €245.000 x 0,1042% = €255.

Eenvoudig en snel gratis bezwaar indienen?

Doe de gratis waardescan en bespaar direct

Bezwaar maken WOZ: waar kan ik dat doen?

Zoek jij naar een oplossing voor een te hoge WOZ-waarde in Hoogblokland? Dan kan je een bezwaarschrift indienen. Men heeft hiervoor zo’n 1,5 maand de tijd, gerekend vanaf de beschikkingsdatum die op de aanslag staat. In het stappenplan dat je hierna kunt lezen beschrijven we hoe WOZ aanvechten in Hoogblokland ingediend kan worden.

Een lagere WOZ-waarde in 5 stappen

 1. De beschikking bekijken

  Het gemeentelijke aanslagbiljet krijg je opgestuurd in de eerste 12 weken van het jaar. Of open wozwaardeloket.nl om in te zien of het al bekend is. Ook de geschiedenis van de laatste jaren is in te zien.

 2. Taxatieverslag downloaden

  Het basis-taxatierapport kan je raadplegen via het WOZ-loket Hoogblokland. Over het algemeen is een geldige DigiD inlog noodzakelijk. Deze documentatie is een toelichting op de indicatie van de woningwaarde.

 3. Onderzoek marktwaarde

  Controleer of de waarde wel klopt. De heffingsambtenaar hecht veel waarde aan vergelijkbare woningen rond de waardepeildatum. Beoordeel of deze woningen in grote lijnen overeenkomen met jouw woning, of dat ze heel andere kenmerken hebben. Een reden kan zijn dat ze groter zijn of wanneer er sprake is van bodemverontreiniging.

 4. Begin met bezwaar maken

  Een bezwaarschrift indienen bij de gemeente moet je 6 weken na dagtekening van het aanslagbiljet indienen. Goed voorwerk is belangrijk, zoals een recent taxatierapport. Om direct vandaag aan de slag te gaan kun je onze voorbeeldbrief downloaden. Steeds vaker kan je ook telefonisch bezwaar maken.

 5. Inhoudelijke toelichting gemeente

  De gemeente heeft tot het einde van het kalenderjaar de keuze dit bezwaar goed of af te keuren. Ben je het oneens? Dan kan je in hoger beroep gaan met een advocaat.

Actuele WOZ-waarde opvragen

Geïnteresseerd in de WOZ-waarde 2024?Dit kan je het gemakkelijkste bekijken via het WOZ-waardeloket platform. Met deze zoekfunctie kun je elke woning opzoeken. Je treft hier ook kenmerken zoals bouwjaar, oppervlakte en de WOZ-waardes van de laatste paar jaar. De geschatte prijs van onroerende zaken is voor iedereen openbaar. In het taxatieverslag dat kan worden opgevraagd wordt uitgelegd hoe deze waardes zijn gecalculeerd. Het WOZ-rapport is te downloaden op de website van de gemeente. In het onderstaande overzicht vind je de ontwikkeling van de gemiddelde woningwaarde van dit jaar, en van de voorgaande jaren.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€286.0003,6%
2019€276.000
2018
2017
2016
2015
Actuele WOZ-waardes in de gemeente Molenlanden.

Ja, ik wil een lagere woningwaarde

Start gratis WOZ-bezwaar

woz-waarde-hoogblokland-4241

Woningtaxatie in Hoogblokland

Wil jij een verlaging van de WOZ-waarde? Dan kan je bezwaar indienen. Het bezwaarschrift WOZ Hoogblokland kan je goed onderbouwen met een officieel taxatierapport. Met een WOZ contra taxatie vergroot je de kansen om in het gelijk gesteld te worden. Het is een uitstekend bewijs dat de woning een lagere marktwaarde heeft dan de gemeente stelt. De kostprijs van een WOZ-taxatierapport in Hoogblokland komt gemiddeld uit rond de €215. Krijg je gelijk, en gaat de waarde omlaag? Vraag de gemeente om een vergoeding van de kosten van het taxatierapport, deze is maximaal €242.

Zoek taxateurs in de buurt
In deze tabel verstrekken we taxateurs en makelaars in Hoogblokland die je kunnen helpen aan een taxatierapport om een lagere WOZ te realiseren. Check ook vastgoedadviseurs in naburige plaatsen zoals Ameide, Meerkerk, Lexmond, Noordeloos en Hoornaar.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Bekijk hier de FAQ met veelgestelde vragen

Waar staat de WOZ-waarde voor?
WOZ houdt in de wet Waardering Onroerende Zaken. Elke woningbezitter krijgt jaarlijks een nieuwe waarde toegewezen. Hiervoor gebruikt de gemeente een jaarlijks taxatierapport. De geïndexeerde huizenprijs heeft invloed op de calculatie van diverse belastingen. De WOZ 2024 is een inschatting van de prijs van een object op 1 januari 2023 en wordt vastgesteld door te kijken naar aspecten als: bijgebouwen, bouwjaar, type woning, onderhoudsniveau, ligging, grootte en verkoopcijfers van huizen in de omgeving.

Wat wordt er verstaan onder een WOZ-beschikking?
Normaal gesproken krijg je aan het begin van het jaar de WOZ-beschikking in Hoogblokland. In deze documenten tref je de vastgestelde woningwaarde en de jaarlijkse gemeentelijke belastingen zoals natuurlijk de onroerendezaakbelasting, maar ook de afvalstoffen- en rioolheffing. Ook het waterschap gebruikt deze gegeven. De beschikking speelt ook een rol bij de berekening van eigenwoningforfait bij de inkomstenbelasting.

Waarom betaal ik OZB-belasting?
Het betreft de onroerende-zaakbelasting die gemeenten opleggen aan huiseigenaren. Heb jij zelf een huis? Dan kun je jaarlijks een gecombineerde-aanslag verwachten (rond februari). Op het aanslagbiljet vind je als belangrijkste kostenpost de OZB-heffing. In 2024 betaal je 0,1042% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Hoogblokland. Een gemiddelde woning betaalt €297.

Hoe wordt de WOZ-waarde van een woning bepaald?
De waarde wordt bepaald a.d.h.v. kadastrale data. Men kijkt naar zaken zoals: waar staat de woning, oppervlakte van de kavel, het soort woning en de verkoopbedragen van vergelijkbare huizen rond de peildatum in de buurt. In Nederland is het kadaster de instantie voor het verzamelen van erkende woninggegevens.

Waar vind ik mijn taxatieverslag?
Als je de definitieve aanslag van dit jaar hebt, kan je ook online het taxatieverslag downloaden. Deze kan je downloaden bij de gemeente (www.molenlanden.nl). In het taxatieverslag staan alle gebruikte onderdelen zoals; type object, grootte van het pand, kadastrale gegevens, bouwjaar, oppervlakte van het perceel, bijgebouwen. In het taxatieverslag vind je daarbij ook verkoopgegevens van referentieobjecten die rond 1 januari van 2023 zijn verkocht.

Kan ik zelf een bezwaar indienen tegen een te hoge WOZ-waarde in Hoogblokland?
Het bezwaar maken tegen een te hoge woningwaarde moet in een termijn van 1,5 maand nadat je de beschikking hebt gekregen. Download het taxatieverslag direct en ga na of de getoonde huizen in de wijken inderdaad vergelijkbaar zijn. Ligt de WOZ-waarde te ver af van de correcte prijs? Formuleer dan een bezwaarschrift voor de gemeente, inclusief argumenten. Je kunt hiervoor gebruik maken van de voorbeeldbrief of besteed het uit aan een juridisch specialist.

Waarom moet ik een bezwaar indienen?
Als je van mening bent dat de WOZ te hoog is dan kan je een bezwaarprocedure starten. Het effect van het bezwaar is doorgaans dat de woningwaarde kan worden verlaagd. De te betalen gemeentelijke belasting wordt dan ook minder. Vergeet niet: ga je jouw woning verkopen? Dan moet je een goede afweging maken. Potentiële kopers hechten veel waarde aan de WOZ-waarde want dit zegt iets over de marktprijs. Een lagere waardering onroerende zaken in Hoogblokland maakt je woning bij verkoop minder waardevol.

Plaats een reactie