WOZ bezwaar Bleskensgraaf

> Direct bezwaar maken

Woningbezitters krijgen in de eerste 3 maanden van het jaar de gemeentelijke aanslag met daarop de WOZ-waarde. Onder WOZ verstaan we: een inschatting van de waarde van jouw woning. Met behulp van de vastgestelde woningwaarde allerlei belastingen berekend zoals met name de OZB en de hoogte van het eigenwoningforfait voor de inkomstenbelasting. Stelt de gemeente een te hoge waarde vast, en zou je graag bezwaar maken tegen de WOZ-waarde in Bleskensgraaf? Op deze website vertellen we je precies welke opties je hebt.

 • De gemeente Molenlanden calculeert jaarlijks de marktprijs van een gebouw.
 • Door gebruik te maken van deze huizenprijs worden er diverse belastingen vastgesteld.
 • We raden altijd aan om dit goed in de gaten te houden zodat de (gemeentelijke) belastingen binnen de perken blijven.
 • De WOZ-beschikking die je in 2024 vaak digitaal ontvangt heeft betrekking op de woningwaarde op peildatum 1 januari 2023.
 • Wanneer je vermoedt de WOZ verkeerd is ingeschat dan kan je hiertegen bezwaar maken. Dit moet je doen binnen uiterlijk 6 weken na dagtekening van het aanslagbiljet.
 • Je kunt zelf online bezwaar maken, maar er zijn ook tal van juristen die dit graag voor je doen. Ons advies is in zee te gaan met een no-cure-no-pay partij.

WOZ waarde Bleskensgraaf 2024

Ieder jaar krijg jij een WOZ-beschikking. Statistieken doorzoeken over de gemiddelde WOZ-waarde en de hoogte van de overige woonlasten in de gemeente? In de onderstaande tabel verschaffen we verschillende gegevens van de hedendaagse woonlasten in Bleskensgraaf waarbij we uitgaan van een meerpersoonshuishouden. Op wozwaardespecialist.nl kan je ook aan de slag met aanvullende informatie over WOZ-waarde bedrijfspand.

ProvincieZuid-Holland
GemeenteMolenlanden
Postcode2971
Netnummer0184 (+31184)
Gemiddelde WOZ-waarde€286.000
OZB-tarief woningen0,1042%
Gemiddeld betaalde OZB€297
Rioolheffing€222
Afvalstoffenheffing€296
Totale woonlasten€792
Weergave van OZB, gemiddelde WOZ en gemeentelijke heffingen in Bleskensgraaf.

Stel je voor: je hebt een koopwoning in de gemeente Molenlanden. De WOZ-waarde die daarbij hoort ligt op €243.000. Je betaalt dan aan OZB (onroerendezaakbelasting) €243.000 x 0,1042% = €253.

Zonder kosten bezwaar maken tegen de WOZ?

Doe de gratis waardescan en verlaag de belastingen

Bezwaar maken WOZ: waarom en hoe werkt het?

Wil jij een verlaging afdwingen voor een te hoge WOZ-waarde in Bleskensgraaf? Je kunt een bezwaar indienen. Je hebt hiervoor 1,5 maand de tijd, gerekend vanaf de dag dat je de beschikking hebt ontvangen. In ons handige stappenplan beschrijven we hoe WOZ aanvechten in Bleskensgraaf uitgevoerd kan worden.

Een lagere WOZ-waarde in 5 stappen

 1. Wacht op de beschikking

  Het gemeentelijke aanslagbiljet krijg je opgestuurd in de eerste 12 weken van het jaar. Of surf naar wozwaardeloket.nl om op te vragen of het al bekend is. Je kunt daar ook de waarde van de afgelopen jaren inzien.

 2. Taxatieverslag doornemen

  Het gebruikte taxatierapport vraag je op bij het WOZ-loket Bleskensgraaf. Meestal is een geldige DigiD inlog noodzakelijk. Het document is feitelijk een onderbouwing van de geregistreerde woningwaarde.

 3. Onderzoek marktprijs

  Evalueer of de waarde consistent is met de verkoopprijs. De heffingsambtenaar fundeert hun bevindingen met de verkoopprijs van vergelijkbare woningen. Controleer of deze huizen in hoofdlijnen hetzelfde zijn als jouw huis, of dat ze totaal van elkaar verschillen. Dat geeft vaak te maken met het feit dat ze gemoderniseerd zijn of wanneer er sprake is van asbest.

 4. Dien uw bezwaarschrift in

  Het indienen van het bezwaar moet je 6 weken na dagtekening van het aanslagbiljet indienen. Je kunt het bezwaar kracht bijzetten met een compleet taxatierapport. Voor het gemak zijn online verschillende voorbeeldbrieven te vinden. Dikwijls bestaat ook de optie om telefonisch bezwaar te maken.

 5. Reactie gemeente afwachten

  De gemeente heeft tot het einde van het jaar waarin het bezwaar is ingediend de tijd om met een reactie op het bezwaar te komen. Vind jij de uitspraak onterecht? Dan kun je in beroep gaan tegen de uitspraak met een advocaat.

De WOZ-waarde opvragen

Direct de actuele WOZ-waarde van 2024 opvragen? Dit kan je het gemakkelijkste bekijken via het officiële WOZ-waardeloket. Daar vind je snel en eenvoudig de vastgestelde waarde van jouw huis. Je checkt hier bovendien de kenmerken van de woning en de waarde van de laatste paar jaar. De waarde van onroerende zaken kan iedereen gewoon inzien. In het samengestelde taxatieverslag staat hoe deze waarde zijn afgeleid. Dit WOZ-rapport staat klaar in je mijnoverheid account. In de volgende tabel is de gemiddelde woningwaarde te bekijken van meerdere jaren geleden.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€286.0003,6%
2019€276.000
2018
2017
2016
2015
Ontwikkeling gemiddelde WOZ-waarde in gemeente Molenlanden.

Ja, ik wil bezwaar indienen tegen mijn WOZ

Maak direct gratis online bezwaar

woz-waarde-bleskensgraaf-2971

Woningtaxatie in Bleskensgraaf

Wil jij een verlaging van de WOZ-waarde? Je hebt dan de optie om bezwaar aan te tekenen. Jouw bezwaarschrift WOZ Bleskensgraaf kan je extra kracht bijzetten met een uitgebreid taxatierapport. Geholpen door een WOZ contra taxatie vergroot je de kansen om gelijk te krijgen. Het is een zeer effectief bewijs dat de woning een lagere marktwaarde heeft dan de inschatting die de gemeente heeft gemaakt. De investering van een WOZ-taxatierapport in Bleskensgraaf bedraagt circa €205. Wordt jij in het gelijk gesteld, en stellen ze de WOZ-waarde bij? Dan kun jij de kosten van dit taxatierapport terugvorderen (maximaal €242).

Taxateurs in de regio vinden
In het onderstaande overzicht verstrekken we taxateurs en makelaars in Bleskensgraaf die je mogelijk willen helpen aan een officieel taxatierapport om een betere WOZ af te dwingen. Of klik door voor vastgoedadviseurs in naburige plaatsen zoals Oud-Alblas, Waal, Langerak, Nieuwpoort en Groot-Ammers.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Veelgestelde vragen

Waar staat de WOZ-waarde voor?
WOZ houdt in de wet Waardering Onroerende Zaken. Elk huis krijgt elk jaar een nieuwe waardering toegestuurd. Hieraan ten grondslag ligt een gestandaardiseerd taxatierapport. Deze WOZ-waarde geldt als input voor uiteenlopende belastingen en heffingen. De WOZ 2024 is de inschatting van de waarde van jouw woning op 1 januari 2023 en komt tot stand door kenmerken als: ligging, onderhoudsniveau, bouwjaar, type woning, oppervlakte, bijgebouwen en vergelijkbare woningen die recent verkocht zijn.

Wat wordt bedoeld met een WOZ-beschikking?
Elk jaar ontvang je een WOZ-beschikking in Bleskensgraaf. In die rapportage tref je de huidige woningwaarde en de daaraan gekoppelde gemeentelijke belastingen zoals afvalheffing en de onroerendezaakbelasting (ozb). Tevens gebruikt het waterschap deze data. Tevens is dit van toepassing op de berekening van eigenwoningforfait bij de inkomstenbelasting.

Waarom betaal ik OZB-belasting?
Het betreft de onroerende-zaakbelasting die je als eigenaar van een woning aan de gemeente betaalt. Heb jij een woning of stuk grond? Dan ontvang jij elk jaar deze gecombineerde aanslag (verstuurd in februari). In dit document vind je onder andere de OZB-heffing. In 2024 betaal je 0,1042% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Bleskensgraaf. Als woningeigenaar betaal je gemiddeld €297.

Hoe kan ik de WOZ-waarde berekenen?
De waarde wordt opgesteld aan de hand van beschikbare gegevens. Zo wordt er gekeken naar onderwerpen als: ligging, hoe groot de woning is (oppervlakte), bouwjaar en vergelijkbare woningen die rond het begin van vorig jaar verkocht zijn in de buurt. Data van het kadaster wordt gebruikt voor het bepalen van betrouwbare woninggegevens.

Wat is het taxatieverslag, en waar vind ik het?
Zodra je de aanslag in de berichtenbox van de overheid hebt ontvangen, kan je de gemeente vragen om een taxatieverslag. Deze kan je opvragen via het belastingloket van de gemeente (www.molenlanden.nl). In het taxatierapport staan alle gebruikte onderdelen zoals; grootte van het pand, bouwjaar, bijgebouwen, oppervlakte van het perceel, adresgegevens, kadastrale gegevens. In het taxatieverslag vind je ook verkoopgegevens van nabije woningen die rond 1 januari 2023 te koop zijn aangeboden.

Kan ik zelf een bezwaar indienen tegen een te hoge WOZ-waarde in Bleskensgraaf?
De bezwaarprocedure kan je starten binnen 30 werkdagen na dagtekening van het aanslagbiljet. Bekijk het bijbehorende taxatieverslag en check of de referentiewoningen in de wijken vergelijkbaar zijn met jouw woning. Is de WOZ-waarde onrealistisch hoog? Stel dan een bezwaarschrift op voor de gemeente inclusief onderbouwing. Wij hebben hiervoor een unieke voorbeeldbrief of maak gebruik van de diensten van een taxeur of juridisch specialist.

Waarom moet ik een bezwaar indienen?
Als je vermoedt dat de calculatie van de WOZ niet correct is dan kan je een bezwaarprocedure starten. In het gunstige geval leidt dit ertoe dat de waarde wordt verminderd. Het grote voordeel is dat je minder belasting betaalt. Belangrijk: ben je van plan om jouw huis te verkopen? Dan kan een te lage waarde niet handig zijn. Woningzoekers kijken naar de huidige WOZ-waarde van jouw huis, en baseren mede daarop het bod. Een lagere waardering onroerende zaken in Bleskensgraaf heeft dus veel invloed op de uiteindelijke verkoopprijs.

Plaats een reactie