WOZ bezwaar Goudriaan

> Direct bezwaar maken

Als eigenaar van een woning ontvang je in de eerste 3 maanden van het jaar een aanslag met daarbij je nieuwe WOZ-waarde. De WOZ wil zeggen een schatting van de waarde van jouw huis. Gebaseerd op deze woningwaarde allerlei belastingen berekend zoals de verplichte OZB maar ook bij de IB, eigenwoningforfait en voor erf- en schenkbelasting. Is de waarde van het huis te hoog en wil jij bezwaar indienen voor een lagere WOZ-waarde in Goudriaan? Op deze pagina vertellen we je precies de verschillende mogelijkheden.

 • De gemeente Molenlanden calculeert jaarlijks de waarde van onroerende zaken.
 • Op basis van de huizenprijs die is vastgesteld zul je gemeenteheffingen moeten betalen.
 • Het is essentieel om de aanslag kritisch te bekijken zodat de OZB ook klopt met de feitelijke woningwaarde.
 • De WOZ-beschikking die je in januari, februari of maart van 2024 krijgt is de verwachte woningwaarde op peildatum 1 januari 2023.
 • Wanneer je het vermoeden hebt dat de WOZ te hoog (of te laag is) dan kan je bezwaar maken bij de desbetreffende ambtenaren. De uiterlijke datum om dit te doen is 6 weken na datum van de beschikking.
 • Dit kan je tegenwoordig prima zelf aanvliegen, maar voor jouw gemak kan je het ook uitbesteden aan een jurist. Zij werken vaak op basis van no-cure-no-pay.

WOZ waarde Goudriaan 2024

De WOZ-beschikking valt aan het begin van elk jaar op de mat. Details bekijken van de gemiddelde WOZ-waarde en de tarieven van de gemeentelijke belastingen? Hieronder verstrekken we een overview van de verschillende woonlasten in Goudriaan op basis van een meerpersoonshuishouden. Op wozwaardespecialist.nl vind je ook meer informatie over Bezwaarbrief WOZ-waarde .

ProvincieZuid-Holland
GemeenteMolenlanden
Postcode2977
Netnummer0183 (+31183)
Gemiddelde WOZ-waarde€286.000
OZB-tarief woningen0,1042%
Gemiddeld betaalde OZB€297
Rioolheffing€222
Afvalstoffenheffing€296
Totale woonlasten€792
Schema met gemiddelde WOZ, OZB en gemeentelijke heffingen in Goudriaan.

Rekenvoorbeeld: je beschikt over een eigen huis in de gemeente Molenlanden. De WOZ-waarde die daarbij hoort ligt op €247.000. De onroerendezaakbelasting bedraagt dan €247.000 x 0,1042% = €257.

Gratis bezwaar tegen WOZ maken?

Start de gratis waardescan en bespaar direct veel geld

Bezwaar maken WOZ: hoe doe ik dat?

Te maken met een te hoge WOZ-waarde in Goudriaan? Dan kan je een bezwaarschrift indienen. Men heeft hiervoor zo’n 1,5 maand de tijd, gerekend vanaf de datum die je op de beschikking ziet staan. In ons handige stappenplan maken we je duidelijk hoe WOZ aanvechten in Goudriaan aangevlogen dient te worden.

De WOZ-waarde verlagen in 5 stappen

 1. Neem de beschikking door

  Het aanslagbiljet krijg je aan het begin van het jaar. Of gebruik de website wozwaardeloket.nl om te bekijken of de nieuwste waarde al beschikbaar is. Je kunt hier ook zien hoe de waarde de laatste jaren is ontwikkeld.

 2. Taxatieverslag downloaden

  Het gebruikte taxatierapport bekijk je in het digitale WOZ-loket Goudriaan. Over het algemeen heb je daarvoor een DigiD account nodig. Dit stuk bevat kenmerken die van belang zijn voor de waarde die de heffingsambtenaar heeft vastgesteld.

 3. Beoordeling woningprijs

  Beoordeel of de waarde overeenkomt met de werkelijke prijs. De heffingsambtenaar kijkt hierbij ook naar verkoopbedragen van vergelijkbare huizen rond de peildatum. Controleer of deze woonobjecten ook echt vergelijkbaar zijn, of dat ze heel andere kenmerken hebben. Dit komt doorgaans doordat ze een gunstige ligging hebben of wanneer er sprake is van bodemverontreiniging.

 4. Begin met bezwaar maken

  Het bezwaar maken tegen een te hoge woningwaarde moet je 6 weken na ontvangst van de beschikking opsturen. Je kunt het bezwaar kracht bijzetten met een recent taxatierapport. Voor het gemak adviseren wij de voorbeeldbrief te raadplegen. Soms bestaat ook de optie om telefonisch bezwaar te maken.

 5. Reactie gemeente afwachten

  De gemeente heeft het hele kalenderjaar de gelegenheid om jou een reactie te geven. Wijst de gemeente het bezwaar af? Je kunt dan alsnog je gelijk halen met een hoger beroep met een advocaat.

De WOZ-waarde inzien

Direct bekijken hoe hoog de WOZ-waarde 2024 is? Deze bekijk je eenvoudig via het WOZ-waardeloket platform. Daar vind je in een handomdraai jouw woning terug. Je checkt hier bovendien het bouwjaar, gebruiksdoel, oppervlakte en de waardes van de laatste paar jaar. De marktprijs van onroerende zaken is voor alle Nederlanders te bekijken. In het gemeentelijke taxatieverslag wordt meer precies omschreven hoe de waarde precies bepaald is. Dit WOZ-rapport staat klaar in je mijnoverheid account. In de onderstaande lijst vind je de de gemiddelde waarde van woningen van meerdere jaren geleden.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€286.0003,6%
2019€276.000
2018
2017
2016
2015
Overzicht met recente WOZ-waarde in de gemeente Molenlanden.

Ja, ik wil een lagere WOZ-waarde

Maak direct gratis online bezwaar

woz-waarde-goudriaan-2977

Woningtaxatie in Goudriaan

Ben jij het niet eens met de nieuwe WOZ-waarde? In die situaties kun jij je wenden tot de gemeente. Dit bezwaarschrift WOZ Goudriaan zal een stuk overtuigender zijn met een deskundig taxatierapport. Geholpen door een WOZ contra taxatie heb je een grotere kans dat jouw verzoek wordt gehonoreerd. Dit is namelijk een betrouwbare analyse de woning een lagere marktwaarde heeft dan de inschatting die de gemeente heeft gemaakt. De verwachte prijs van zo’n WOZ-taxatierapport in Goudriaan ligt om en nabij de €270. Krijg je gelijk, en gaat de waarde omlaag? De kosten van het taxatierapport kan je verhalen op de gemeente, deze is maximaal €242.

Taxateurs vergelijken
In de onderstaande lijst verstrekken we taxateurs en makelaars in Goudriaan die jou kunnen voorzien van een erkend taxatierapport om een lagere WOZ te realiseren. Vergelijk ook vastgoedadviseurs in de buurt zoals in Ottoland, Brandwijk, Molenaarsgraaf, Bleskensgraaf en Oud-Alblas.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

FAQ met veelgestelde vragen

Wat betekent de WOZ-waarde?
Met WOZ bedoelen we de wet Waardering Onroerende Zaken. Elke huizenbezitter krijgt jaarlijks een aanslagbiljet toegestuurd. De gemeente stelt hiervoor jaarlijks een nieuw taxatierapport op. De nieuwste woningwaarde wordt gebruikt voor gemeentelijke belastingen en de IB. De WOZ 2024 is een inschatting van de prijs van je woning op 1 januari 2023 en wordt gecalculeerd a.d.h.v. factoren zoals: grootte, onderhoudsniveau, ligging, oppervlakte, type woning, bouwjaar en 1 of meer vergelijkbare woningen.

Hoe krijg ik een WOZ-beschikking?
Aan het begin van het jaar krijg je een WOZ-beschikking in Goudriaan. In deze aanslag tref je de ingeschatte woningwaarde en diverse gemeentelijke belastingen zoals onroerendezaakbelasting (ozb), rioolheffing, en afvalstoffenheffing. Ook de waterschappen gebruiken deze gegevens. De beschikking speelt ook een rol bij de berekening van eigenwoningforfait bij de inkomstenbelasting.

Wanneer is er de OZB-belasting?
We spreken van een onroerende-zaakbelasting die je moet betalen als je eigenaar bent van een woning, gebouw of stuk grond. Bezit jij een woning? In dat geval krijg je aan het begin van het jaar een gecombineerde aanslag (in de eerste maanden van het jaar). Je treft hierin het tarief en het te betalen bedrag t.a.z. de OZB-heffing. In 2024 betaal je 0,1042% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Goudriaan. Voor woningen ligt het gemiddelde tarief op €297.

Hoe wordt de WOZ-waarde uitgerekend?
Deze waarde wordt berekend met behulp van verschillende objectkenmerken. Zo wordt er gekeken naar feiten als: waar het huis gelegen is, hoe groot de woning is (oppervlakte), onderhoudstoestand en de verkoopbedragen van vergelijkbare huizen rond de peildatum in de buurt. Het kadaster is in Nederland verantwoordelijk voor de juiste woninggegevens.

Wat is een taxatieverslag?
Zodra je het aanslagbiljet hebt ontvangen is tevens het taxatieverslag beschikbaar voor inzage. Deze kan je opvragen via de online omgeving van de gemeente (www.molenlanden.nl). In het rapport vermelden ze relevante details zoals: grootte van het pand, oppervlakte van het perceel, kadastrale gegevens, bijgebouwen, type object, bouwjaar. In het taxatieverslag vind je ook verkoopgegevens van vergelijkbare huizen die rond de peildatum van eigenaar zijn gewisseld.

Hoe kan ik bezwaar aantekenen tegen een te hoge WOZ-waarde in Goudriaan?
Een bezwaarschrift indienen moet binnen 45 dagen na ontvangst van de beschikking. Neem het taxatieverslag goed door en controleer of de woningen in de wijken inderdaad gelijkwaardig zijn. Is de WOZ-waarde verkeerd ingeschat? Schrijf dan een bezwaarschrift naar de gemeente met daarbij jouw argumenten. Je kunt hiervoor gebruik maken van de voorbeeldbrief , bel even met de gemeente of schakel een juridisch specialist in.

Wanneer is het slim om bezwaar te maken?
Als je het vermoeden hebt dat de calculatie van de WOZ niet correct is dan kun jij hiertegen bezwaar maken. Naar aanleiding van de procedure kan het zijn dat je een lagere waarde voor je woning krijgt. Je hoeft daardoor minder belasting te betalen. Niet vergeten: ga je verhuizen en wil je jouw huis verkopen? Dan moet je extra goed nadenken. Potentiële kopers hechten veel waarde aan de WOZ-waarde want dit zegt iets over de marktprijs. Een lagere waardering onroerende zaken in Goudriaan maakt je woning bij verkoop minder waardevol.

Plaats een reactie