WOZ bezwaar Brandwijk

> Direct bezwaar maken

Als eigenaar van een onroerende zaak ontvang je in de eerste 12 weken van het jaar een aanslag met daarbij je nieuwe WOZ-waarde. De WOZ wil zeggen een inschatting van de waarde van jouw woning. Middels deze woningwaarde worden diverse belastingen berekend zoals de verplichte OZB en uiteraard het eigenwoningforfait. Vind je dat de waarde van de woning te hoog is, en heb je plannen voor een bezwaar tegen de WOZ-waarde in Brandwijk? Op wozwaardespecialist.nl vind je uitgebreide informatie over hoe dit werkt.

 • De gemeente Molenlanden begroot jaarlijks de waarde van jouw woning.
 • A.d.h.v. de huizenprijs worden er diverse gemeentelijke belastingen bepaald.
 • We raden altijd aan om de aanslag kritisch te bekijken zodat de heffingen niet onnodig hoog zijn.
 • De WOZ-beschikking die in 2024 wordt toegestuurd is een schatting van de marktwaarde van je woning op peildatum 1 januari 2023.
 • Als je denkt dat de verwachte WOZ van je huis niet klopt kun jij een bezwaarprocedure starten. Je moet het bezwaar indienen binnen 6 weken na ontvangst van de beschikking.
 • Men kan eenvoudig online bezwaar maken, maar je kunt hier ook een jurist voor inschakelen. Let er goed op dat dit wel een no-cure-no-pay bureau is.

WOZ waarde Brandwijk 2024

Als huizenbezitter ontvang je jaarlijks de WOZ-beschikking. Wil je meer weten over de gemiddelde WOZ-waarde en de hoogte van diverse gemeentelijke heffingen? In het onderstaande overzicht verstrekken we duidelijke info over de recente woonlasten in Brandwijk op basis van een meerpersoonshuishouden. Eveneens kun je ook verder lezen over WOZ-kredieten.

ProvincieZuid-Holland
GemeenteMolenlanden
Postcode2974
Netnummer0184 (+31184)
Gemiddelde WOZ-waarde€286.000
OZB-tarief woningen0,1042%
Gemiddeld betaalde OZB€297
Rioolheffing€222
Afvalstoffenheffing€296
Totale woonlasten€792
Tabel met gemiddelde WOZ, OZB en gemeentelijke heffingen in Brandwijk.

Rekenvoorbeeld: je woont in een koophuis in de gemeente Molenlanden. Hierbij hoort een WOZ-waarde van €245.000. De onroerendezaakbelasting is in dit geval €245.000 x 0,1042% = €255.

Moeiteloos bezwaar tegen een hoge WOZ maken?

Doe de gratis WOZ-check en ontdek jouw besparing

Bezwaar maken WOZ: waar kan ik dat doen?

Zoek jij naar een oplossing voor een te hoge WOZ-waarde in Brandwijk? Je kunt een bezwaar indienen. Wacht niet te lang, je hebt 6 weken de tijd gerekend vanaf de datum die op de beschikking staat. In het volgende stappenplan verduidelijken we hoe WOZ aanvechten in Brandwijk ingediend kan worden.

Een lagere WOZ-waarde bedingen in 5 stappen

 1. Wacht op de beschikking

  Het aanslagbiljet van de gemeente ontvang je in januari, februari of maart. Of open wozwaardeloket.nl om op te vragen of de waarde van 2024 al ingevoerd is. Je kunt hier tot een aantal jaar terugkijken.

 2. Taxatieverslag opvragen

  Het taxatierapport bekijk je in het digitale WOZ-loket Brandwijk. Let op: vaak is een DigiD account vereist. Het document dient als onderbouwing van de geregistreerde woningwaarde.

 3. Check woningprijs

  Ga naar of de waarde wel overeenkomt met de feitelijke woningwaarde. De heffingsambtenaar kijkt hierbij onder andere naar verkoopcijfers van huizen in de omgeving. Check of deze woonruimtes dezelfde kenmerken hebben van jouw huis, of dat ze heel andere kenmerken hebben. Dat kan voorkomen doordat ze een gunstige ligging hebben of als er sprake is van vervuilde grond.

 4. Begin met de bezwaarprocedure

  Een bezwaarschrift indienen bij de gemeente dien je binnen 6 weken te doen. Je kunt het bezwaar kracht bijzetten met een uitgevoerde woningtaxatie. Voor het gemak zijn online verschillende voorbeeldbrieven te vinden. Soms is het slim om eerst even te bellen, er is dan ook al veel mogelijk.

 5. Uitspraak van de gemeente

  De gemeente heeft tot het einde van het kalenderjaar de optie om het bezwaar af te keuren. Wijst de gemeente het bezwaar af? Dan kan je nog overwegen om in beroep te gaan met een advocaat.

Mijn WOZ-waarde opvragen

Geïnteresseerd in de WOZ-waarde 2024?Deze bekijk je eenvoudig via website van het WOZ-waardeloket. Daar is betrouwbare info te vinden van alle woning in Nederland. Je treft hier ook de kenmerken van de woning en de waarde van de afgelopen jaren. De marktwaarde van onroerende zaken is beschikbaar voor elke Nederlander. In het gestandaardiseerde taxatierapport vind je meer details over hoe de waarde tot stand komt. Dit WOZ-rapport kan je online downloaden via de website van jouw gemeente. In de tabel hieronder is de gemiddelde woningwaarde te bekijken van meerdere jaren geleden.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€286.0003,6%
2019€276.000
2018
2017
2016
2015
Gemiddelde WOZ-waarde in de gemeente Molenlanden.

Ja, ik wil bezwaar indienen tegen mijn WOZ

Gratis bezwaar maken, in een paar minuten geregeld

woz-waarde-brandwijk-2974

Woningtaxatie in Brandwijk

Is de vastgestelde WOZ-waarde te hoog? Je hebt dan het recht om bezwaar in te dienen. Het bezwaarschrift WOZ Brandwijk komt nog beter over met een erkend taxatierapport. Geholpen door een WOZ contra taxatie heb je een grotere kans dat je bezwaar gegrond wordt verklaard. Dit is namelijk een betrouwbare analyse het huis een minder hoge marktwaarde heeft dan de vastgestelde waarde van de gemeente. Een kostenindicatie van dit WOZ-taxatierapport in Brandwijk komt gemiddeld uit rond de €215. Geeft de gemeente gehoor, en wordt de WOZ naar een lagere prijs bijgesteld? De kosten van het taxatierapport kan je verhalen op de gemeente, maar een plafond van €242.

Lokale taxateur zoeken
In de onderstaande lijst zoek je naar taxateurs en makelaars in Brandwijk die je kunnen adviseren aangaande een officieel taxatierapport om een betere WOZ af te dwingen. Zoek ook vastgoedadviseurs in de regio, zoals in Molenaarsgraaf, Bleskensgraaf, Oud-Alblas, Waal en Langerak.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Veelgestelde vragen

Wat houdt de WOZ-waarde in?
Dit is de wet Waardering Onroerende Zaken (WOZ). Elke woning of bedrijfspand ontvangt jaarlijks de welbekende aanslag in de bus. Deze waarde komt tot stand middels het taxatierapport. De nieuwste woningwaarde wordt gebruikt voor o.a. de IB, OZB en eigenwoningforfait. De WOZ 2024 is de verwachte marktprijs van een huis op 1 januari 2023 en wordt geschat op basis van kenmerken als: onderhoudsniveau, type woning, ligging, grootte, bouwjaar, bijgebouwen en vergelijkbare woningen die rond het begin van vorig jaar verkocht zijn.

Wat is de WOZ-beschikking?
In het eerste kwartaal van 2024 ontvang je de WOZ-beschikking in Brandwijk. In dit document bekijk je de verwachte woningwaarde en diverse gemeentelijke belastingen zoals onroerendezaakbelasting (ozb), rioolheffing, en afvalstoffenheffing. Waterschappen gebruiken de waarde voor de watersysteemheffing. Je hebt de beschikking tenslotte ook nodig voor de berekening van eigenwoningforfait bij de inkomstenbelasting.

Wie betaalt de OZB-belasting?
Hiermee bedoelt men de onroerende-zaakbelasting die een gemeente heft bij eigenaren van onroerende zaken. Heb jij zelf een huis? Houd dan rekening met de jaarlijkse gecombineerde-aanslag (verstuurd in februari). In dit document vind je bijvoorbeeld de OZB-heffing. In 2024 betaal je 0,1042% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Brandwijk. In 2024 betaal je gemiddeld aan OZB €297.

Op basis waarvan is de WOZ-waarde tot stand gekomen?
De waarde komt tot stand door middel van beschikbare data. Er wordt ingezoomd op aspecten zoals: waar staat de woning, oppervlakte van het perceel, type woning en referentiewoningen die recent zijn verkocht in de wijk. Via het kadaster kun je een aanvraag doen voor erkende woninggegevens.

Wat is een taxatieverslag?
Zodra je de definitieve aanslag van dit jaar hebt, kan je het aanvullende taxatieverslag opvragen. Deze kan je bekijken bij de gemeente (www.molenlanden.nl). In het rapport staan belangrijke gegevens zoals: adresgegevens, oppervlakte van het perceel, bouwjaar, bijgebouwen, kadastrale gegevens, grootte van het pand. In dit taxatieverslag vind je ook verkoopgegevens van vergelijkbare woningen die rond de waardepeildatum verkocht zijn.

Kan ik bezwaar maken tegen een te hoge WOZ-waarde in Brandwijk?
De bezwaarprocedure kan je starten in een periode van 1,5 maand na ontvangst van de beschikking. Download het taxatieverslag direct en controleer of deze huizen in de wijken vergelijkbaar zijn met jouw woning. Ligt de WOZ-waarde te ver af van de correcte prijs? Stel dan een bezwaarschrift op voor de gemeente (inclusief uitgebreide onderbouwing). Je kunt dit eenvoudig zelf doen middels onze voorbeeldbrief of besteed het uit aan een juridisch specialist.

Waarom zou ik bezwaar maken?
Als je vermoedt dat de verwachte WOZ van je huis niet klopt dan kun jij bezwaar maken bij gemeente. Dit kan ervoor zorgen dat de waarde wordt verminderd. Hierdoor betaal je uiteindelijk minder belasting. Let op: ga je verhuizen en wil je jouw huis verkopen? Dan speelt er nog wat anders mee. Huizenzoekers letten vaak extra goed op de WOZ-waarde want dit zegt iets over de marktprijs. Een lagere waardering onroerende zaken in Brandwijk zorgt ervoor dat een huis in potentie minder zal opbrengen.

Plaats een reactie