WOZ bezwaar Noordeloos

> Direct bezwaar maken

Als huizenbezitter krijg je in de eerste 12 weken van het jaar een aanslag met daarbij je nieuwe WOZ-waarde. WOZ houdt in: een schatting van de waarde van jouw huis. Op basis van de woningwaarde die is vastgesteld allerlei belastingen berekend zoals de OZB beschikking en de waterschapsbelastingen en het eigenwoningforfait. Geeft de gemeente een te hoge waarde, en zou je graag bezwaar maken tegen de WOZ-waarde in Noordeloos? Op wozwaardespecialist.nl geven we inzicht in de regelgeving.

 • De gemeente Molenlanden beoordeelt elk jaar opnieuw de waarde van onroerende zaken.
 • Gebaseerd op deze huizenprijs zul je gemeenteheffingen moeten betalen.
 • We raden altijd aan om hiervan op de hoogte te zijn zodat je een juiste / eerlijke aanslag toegestuurd krijgt.
 • De WOZ-beschikking die in februari 2024 uitgegeven wordt is de verwachte woningwaarde op peildatum 1 januari 2023.
 • Als je van mening bent dat de WOZ verkeerd is ingeschat dan kun jij bezwaar maken bij de desbetreffende ambtenaren. De maximaal termijn om dit te doen is 6 weken na datum van de beschikking.
 • Je kunt zelf een bezwaarschrift indienen, maar voor jouw gemak kan je het ook uitbesteden aan een jurist. Doorgaans kan dit op no-cure-no-pay basis.

WOZ waarde Noordeloos 2024

De WOZ-beschikking valt aan het begin van elk jaar op de mat. Info aanvragen over de gemiddelde WOZ-waarde en wat je gemiddeld moet betalen aan OZB? In het overzicht hieronder verschaffen we duidelijke info over de actuele woonlasten in Noordeloos waarbij we uitgaan van een meerpersoonshuishouden. Daarbij lees je ook meer informatie over WOZ-waarde opvragen .

ProvincieZuid-Holland
GemeenteMolenlanden
Postcode4225
Netnummer0183 (+31183)
Gemiddelde WOZ-waarde€286.000
OZB-tarief woningen0,1042%
Gemiddeld betaalde OZB€297
Rioolheffing€222
Afvalstoffenheffing€296
Totale woonlasten€792
Lijst met gemiddelde WOZ, OZB en gemeentelijke heffingen in Noordeloos.

Rekenvoorbeeld: je hebt een koopwoning in de gemeente Molenlanden. Hierbij hoort een WOZ-waarde van €241.000. Je betaalt dan aan onroerendezaakbelasting €241.000 x 0,1042% = €251.

Gratis bezwaar tegen WOZ maken?

Start de gratis waardescan en ontdek jouw besparing

Bezwaar maken WOZ: hoe doe ik dat?

Word jij geconfronteerd met een te hoge WOZ-waarde in Noordeloos? Je kunt hiervoor een bezwaar indienen. Je hebt hiervoor 1,5 maand de tijd, gerekend vanaf de datum die op de beschikking staat. In het stappenplan hieronder leggen wij uit hoe WOZ aanvechten in Noordeloos nu precies werkt.

5-stappenplan voor een lagere WOZ-waarde

 1. Bekijk de beschikking

  Het aanslagbiljet gemeentelijke belastingen ontvang je in januari, februari of maart. Of ga naar wozwaardeloket.nl om te achterhalen of de waarde van 2024 al ingevoerd is. Je kunt hier tot een aantal jaar terugkijken.

 2. Taxatieverslag openen

  Het beschikbare taxatierapport kan je raadplegen via het WOZ-loket Noordeloos. Meestal heb je hier DigiD voor nodig. Dit rapport draagt bij aan de berekening van de ingeschatte WOZ-waarde.

 3. Onderzoek woningwaarde

  Beoordeel of de vastgestelde waarde wel realistisch is. De heffingsambtenaar hecht veel waarde aan verkoopcijfers van huizen in de omgeving. Beoordeel of deze objecten ook echt vergelijkbaar zijn, of dat ze veel van jouw huis verschillen. Dit komt doorgaans doordat ze heel mooi gelegen zijn (landelijk of in het centrum) of dat deze woningen beschikking over veel milieuvriendelijke investeringen.

 4. Begin met bezwaar maken

  Het indienen van het bezwaar moet je uiterlijk 6 weken na datum van de WOZ-beschikking indienen. Je kunt het bezwaar kracht bijzetten met een compleet taxatierapport. Hiervoor kan je gebruik maken van een voorbeeldbrief. Vaak kan je ook telefonisch bezwaar maken.

 5. Wacht op bevestiging van de gemeente

  De gemeente heeft tot het einde van het kalenderjaar de mogelijkheid om het bezwaar goed te keuren. Wordt jouw bezwaar afgekeurd? Dan kan jij nog verdere juridische stappen zetten door een hoger beroep met een advocaat.

De WOZ-waarde checken

Geïnteresseerd in de WOZ-waarde 2024?Je kunt dit opvragen via het WOZ-waardeloket. Met deze zoekfunctie is betrouwbare info te vinden van alle woning in Nederland. Je ziet hier ook kenmerken zoals bouwjaar, oppervlakte en de WOZ-waardes van de laatste paar jaar. De vastgestelde waarde van onroerende zaken is inzichtelijk voor iedereen. In het samengestelde taxatierapport is in te zien op basis waarvan de waarde precies bepaald is. Je kunt dit WOZ-rapport aanvragen bij de gemeente. In de onderstaande lijst is de gemiddelde woningwaarde te bekijken van de laatste 6 jaar.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€286.0003,6%
2019€276.000
2018
2017
2016
2015
Overzicht met recente WOZ-waarde in de gemeente Molenlanden.

Ja, ik wil een bezwaar indienen

Maak direct gratis online bezwaar

woz-waarde-noordeloos-4225

Woningtaxatie in Noordeloos

Is de vastgestelde WOZ-waarde te hoog? Dan kan je bezwaar indienen. Het bezwaarschrift WOZ Noordeloos kan je goed onderbouwen met een taxatierapport. Met een WOZ contra taxatie vergroot je de kansen dat jouw verzoek wordt gehonoreerd. Het is een uitstekend bewijs dat de woning minder waard is dan de gemeente stelt. De verwachte prijs van zo’n WOZ-taxatierapport in Noordeloos ligt rond de €255. Word je in het gelijk gesteld, en gaan ze de WOZ-waarde verder aanpassen? Dan heb je mogelijk recht op een vergoeding van de kosten (maximaal €242).

Taxateurs in de regio vinden
In de onderstaande tabel vergelijk je taxateurs en makelaars in Noordeloos die je mogelijk willen helpen aan een deskundig taxatierapport om een lagere WOZ te verkrijgen. Vergelijk ook vastgoedadviseurs in de regio zoals in Hoornaar, Vuren, Dalem, Spijk en Schelluinen.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

FAQ – veelgestelde vragen

Wat is de WOZ-waarde?
WOZ houdt in de wet Waardering Onroerende Zaken. Elke woningbezitter krijgt elk jaar een nieuwe waardering toegestuurd. Hieraan ten grondslag ligt een gestandaardiseerd taxatierapport. De waarde van de WOZ bepaalt de gemeentelijke heffingen. De WOZ 2024 is de verwachte marktprijs van het vastgoed op 1 januari 2023 en wordt berekend a.d.h.v. zaken zoals: grootte, onderhoudsniveau, ligging, oppervlakte, bouwjaar, type woning en referentiewoningen die recent zijn verkocht.

Waar vind ik de WOZ-beschikking?
Aan het begin van het jaar krijg je een WOZ-beschikking in Noordeloos. In deze aanslag staan de verwachte woningwaarde en alle verschillende gemeentelijke belastingen zoals afvalheffing en de onroerendezaakbelasting (ozb). Tevens gebruikt het waterschap deze data. Ook gebruik je dit voor de berekening van eigenwoningforfait bij de inkomstenbelasting.

Wat is onroerendezaakbelasting (OZB)?
Dit staat voor de onroerende-zaakbelasting die je als eigenaar van een woning aan de gemeente betaalt. Heb jij een woning in bezit? Dan krijg je automatisch een gecombineerde aanslag (verstuurd in februari). Op het aanslagbiljet vind je bijvoorbeeld de OZB-heffing. In 2024 betaal je 0,1042% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Noordeloos. De gemiddelde betaalde ozb ligt op €297.

Hoe komt de gemeente aan de WOZ-waarde?
Deze waarde wordt berekend door middel van beschikbare data. Zo wordt er gekeken naar onderwerpen als: de ligging van het huis, oppervlakte van de kavel, onderhoudstoestand en de verkoopbedragen van vergelijkbare huizen rond de peildatum in de regio. In Nederland is het kadaster de instantie voor het verzamelen van betrouwbare woninggegevens.

Waar vind ik mijn taxatieverslag?
Op het moment dat je de definitieve aanslag van dit jaar hebt, heb je ook recht om het taxatieverslag in te zien. Dit document vind je bij de gemeente (www.molenlanden.nl). In het taxatierapport staan alle gebruikte onderdelen zoals; grootte van het pand, adresgegevens, kadastrale gegevens, bijgebouwen, bouwjaar, oppervlakte van het perceel. In dit taxatieverslag bekijk je ook verkooptransacties van andere vergelijkbare woningen die rond 1 januari 2023 te koop zijn aangeboden.

Hoe moet ik bezwaar indienen tegen een te hoge WOZ-waarde in Noordeloos?
Het bezwaar maken tegen een te hoge woningwaarde moet binnen 45 dagen na ontvangst van de beschikking. Doorzoek het taxatieverslag online en onderzoek of de vergelijkbare woningen in de wijken inderdaad vergelijkbaar zijn. Is de WOZ-waarde onrealistisch hoog? Verstuur dan het bezwaarschrift gelijk naar de gemeente inclusief onderbouwing. Hiervoor maak je eenvoudig gebruik van onze voorbeeldbrief of maak gebruik van de diensten van een taxeur of juridisch specialist.

Wanneer is het verstandig om bezwaar in te dienen?
Als je denkt dat de berekening van de WOZ fout is gegaan dan kan je een bezwaarschrift schrijven en indienen. Dit kan ervoor zorgen dat de waarde lager wordt ingeschat. De te betalen gemeentelijke belasting wordt dan ook minder. Opmerking: wil je jouw woning te koop zetten? Dan spelen er meer belangen. Kopers letten vaak extra goed op de WOZ-waarde want dit zegt iets over de marktprijs. Een lagere waardering onroerende zaken in Noordeloos zorgt ervoor dat een huis in potentie minder zal opbrengen.

Plaats een reactie