WOZ bezwaar Streefkerk

> Direct bezwaar maken

Als eigenaar van een onroerende zaak krijg je aan het begin van het jaar een aanslag met daarbij je nieuwe WOZ-waarde. WOZ houdt in: een inschatting van de waarde van een pand door de gemeente. Op basis van de woningwaarde die is vastgesteld kunnen diverse heffingen worden berekend Zoals de jaarlijkse OZB maar ook de inkomstenbelasting en eigenwoningforfait. Is er sprake van een te hoge woningwaarde en wil je bezwaar maken tegen de WOZ-waarde in Streefkerk? Op deze website kan je aan de slag met handige info over de verschillende mogelijkheden.

 • De gemeente Molenlanden maakt elk jaar een schatting van de marktwaarde van een huis.
 • Gebaseerd op deze huizenprijs worden er diverse belastingen vastgesteld.
 • Het is dus slim om dit te checken zodat je een juiste / eerlijke aanslag toegestuurd krijgt.
 • De WOZ-beschikking die in februari 2024 uitgegeven wordt is de verwachte woningwaarde op peildatum 1 januari 2023.
 • Wanneer je vermoedt de calculatie van de WOZ niet actueel is kun jij hiertegen bezwaar maken. Dit moet kenbaar gemaakt worden binnen 6 weken na dagtekening van het aanslagbiljet.
 • Het is vrij eenvoudig zelf te doen, maar er zijn ook tal van juristen die dit graag voor je doen. Kies altijd voor een no-cure-no-pay afhandeling.

WOZ waarde Streefkerk 2024

Als huizenbezitter ontvang je jaarlijks de WOZ-beschikking. Info aanvragen over de gemiddelde WOZ-waarde en de verschillende woonlasten in de gemeente? In deze tabel vind je een overview van de recente woonlasten in Streefkerk (waarbij we inzoomen op een meerpersoonshuishouden). Op wozwaardespecialist.nl is er meer info te vinden over Wat is de echte woningwaarde .

ProvincieZuid-Holland
GemeenteMolenlanden
Postcode2959
Netnummer0184 (+31184)
Gemiddelde WOZ-waarde€286.000
OZB-tarief woningen0,1042%
Gemiddeld betaalde OZB€297
Rioolheffing€222
Afvalstoffenheffing€296
Totale woonlasten€792
Overzicht met gemiddelde WOZ, OZB en gemeentelijke heffingen in Streefkerk.

Stel je voor: je hebt een koopwoning in de gemeente Molenlanden. Hierbij hoort een WOZ-waarde van €236.000. De onroerendezaakbelasting is dan € 236.000 x 0,1042% = €246.

Moeiteloos bezwaar tegen een hoge WOZ maken?

Doe de gratis waardescan en neem direct actie

Bezwaar maken WOZ: informatie en uitleg

Wil jij een verlaging afdwingen voor een te hoge WOZ-waarde in Streefkerk? Dan kan je een bezwaarschrift indienen. Doe dit altijd binnen 1,5 maand, gerekend vanaf de dag na de dagtekening van het aanslagbiljet. In het stappenplan hieronder maken wij inzichtelijk hoe WOZ aanvechten in Streefkerk ingediend kan worden.

5-stappenplan voor een lagere WOZ-waarde

 1. Bekijk de beschikking

  Het aanslagbiljet ontvang je rond januari, februari en maart. Of ga even naar wozwaardeloket.nl (van de Rijksoverheid) om op te vragen of de WOZ al geregistreerd staat. De waardes van afgelopen jaren staan ook in dat systeem.

 2. Taxatieverslag downloaden

  Het gebruikte taxatierapport download je vanuit het WOZ-loket Streefkerk. Doorgaans moet je daarbij je DigiD inloggegevens bij de hand hebben. Dit rapport draagt bij aan de berekening van de vastgestelde WOZ-waarde.

 3. Onderzoek woningprijs

  Evalueer of de waardering te hoog is. De heffingsambtenaar fundeert hun bevindingen met verkoopcijfers van huizen in de omgeving. Ga na of deze objecten inderdaad vergelijkbaar zijn, of dat ze significant verschillen. Een reden kan zijn dat ze gerenoveerd zijn of als er sprake is van betonrot.

 4. Start een bezwaarprocedure

  Het bezwaar maken tegen een te hoge woningwaarde moet je binnen 6 weken na datum van de beschikking indienen. Gebruik heldere en goede argumenten en vul het eventueel aan met een extra taxatie. Om je snel op te weg te helpen kun je onze voorbeeldbrief downloaden. Vaak kan je ook bellen met de gemeente.

 5. Uitslag van het onderzoek afwachten

  Je gemeente heeft t/m het einde van het desbetreffende jaar met een inhoudelijke reactie op het bezwaar te komen. Kan jij je hier niet in vinden? Dan kan je via de rechtbank alsnog in beroep gaan met een advocaat.

De WOZ-waarde bekijken

Benieuwd naar jouw laatste WOZ-waarde (2024)? Deze kan je eenvoudig opvragen via het WOZ-waardeloket. Met deze zoekfunctie vind je snel en eenvoudig de vastgestelde waarde van jouw huis. Je ziet hier ook de WOZ-waardes van de laatste paar jaar. De marktprijs van onroerende zaken is inzichtelijk voor iedereen. In het samengestelde taxatieverslag is in te zien op basis waarvan deze waardes zijn gecalculeerd. Het WOZ-rapport is alleen voor jou, en vind je via het loket van de gemeente. In de tabel hieronder vind je de gemiddelde berekende woningwaarde van enkele jaren terug.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€286.0003,6%
2019€276.000
2018
2017
2016
2015
Overzicht met recente WOZ-waarde in de gemeente Molenlanden.

Ja, verlaag mijn WOZ-waarde

Doe de scan en maak gratis bezwaar

woz-waarde-streefkerk-2959

Woningtaxatie in Streefkerk

Wil jij een verlaging van de WOZ-waarde? In die situaties kun jij je wenden tot de gemeente. Het bezwaarschrift WOZ Streefkerk zal een stuk overtuigender zijn met een vakkundig taxatierapport. Met deze WOZ contra taxatie heb je serieus kans dat je bezwaar gegrond wordt verklaard. Het is namelijk een heel overtuigend bewijs dat de woning minder waard is dan de vastgestelde waarde van de gemeente. Het tarief van een WOZ-taxatierapport in Streefkerk bedraagt circa €225. Neemt de gemeente je verzoek over, en wordt de waarde verminderd? De kosten van het taxatierapport kan je verhalen op de gemeente (dit ligt maximaal op €242).

Een taxateur in de regio zoeken
In de tabel hieronder vind je de gegevens van taxateurs en makelaars in Streefkerk die professionele hulp bieden bij een erkend taxatierapport om de WOZ beschikking te veranderen. Check ook vastgoedadviseurs in de regio, zoals in Nieuw-Lekkerland, Lekkerkerk, Ouderkerk aan den IJssel, Krimpen aan de Lek en Nieuwerkerk aan den IJssel.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

FAQ – veelgestelde vragen

De WOZ waarde: wat is dat?
WOZ staat voor wet Waardering Onroerende Zaken. Elke woningeigenaar krijgt jaarlijks een aanslagbiljet toegestuurd. Deze waarde wordt gebaseerd op de waarde van de woning op 1 januari 2023. De waarde van de WOZ bepaalt uiteenlopende belastingen en heffingen. De WOZ 2024 is de inschatting van de waarde van het vastgoed op 1 januari 2023 en komt tot stand door kenmerken zoals: type woning, ligging, bouwjaar, bijgebouwen, grootte, oppervlakte en referentiewoningen die recent zijn verkocht.

Wanneer ontvang ik een WOZ-beschikking?
Normaal gesproken krijg je aan het begin van het jaar de WOZ-beschikking in Streefkerk. In deze gemeentelijke beschikking lees je de actuele woningwaarde en de daaraan gekoppelde gemeentelijke belastingen zoals onroerendezaakbelasting (ozb), rioolheffing, en afvalstoffenheffing. Ook de waterschappen gebruiken deze gegevens. De beschikking speelt ook een rol bij de aangifte inkomstenbelasting (IB) / eigenwoningforfait.

Wat wordt er bedoeld met de OZB-belasting?
Hier gaat het om de onroerende-zaakbelasting die je – als percentage van de WOZ-waarde – moet betalen aan de gemeente. Ben jij eigenaar van een huis? Dan ontvang jij elk jaar deze gecombineerde aanslag (in de eerste maanden van het jaar). Daar tref je de OZB-heffing voor woningeigenaren. In 2024 betaal je 0,1042% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Streefkerk. De gemiddelde betaalde ozb ligt op €297.

Hoe wordt de WOZ-waarde vastgesteld?
De waarde wordt bepaald met behulp van openbare data. Zo wordt er gekeken naar zaken zoals: ligging, oppervlakte van het perceel, onderhoudstoestand en 1 of meer vergelijkbare woningen in de nabije omgeving. Je kunt bij het kadaster terecht erkende woninggegevens.

Hoe kan ik het taxatieverslag opvragen?
Zodra je de definitieve aanslag van dit jaar hebt, heb je ook recht om het taxatieverslag in te zien. Deze kan je inzien via de site van de gemeente (www.molenlanden.nl). In het rapport krijg je inzicht in de gebruikte gegevens als; bijgebouwen, type object, grootte van het pand, kadastrale gegevens, adresgegevens, bouwjaar. In zo’n taxatieverslag tref je daarbij ook verkooptransacties van gelijkwaardige woningen die rond de peildatum van eigenaar zijn gewisseld.

Kan ik bezwaar maken tegen een te hoge WOZ-waarde in Streefkerk?
Een bezwaarschrift indienen moet in een termijn van 1,5 maand na datum van de WOZ-beschikking. Informeer naar het actuele taxatieverslag en bekijk of de referentie huizen in de wijken dezelfde kenmerken hebben van jouw huis. Klopt de WOZ-waarde niet met de werkelijkheid? Stel dan een bezwaarschrift op voor de gemeente (uiteraard met goede argumenten). Daarvoor is er een speciale voorbeeldbrief , bel even met de gemeente of schakel een juridisch specialist in.

Waarom zou ik bezwaar maken?
Als je denkt dat de berekening van de WOZ fout is gegaan dan kun jij een bezwaarschrift schrijven en indienen. Het gevolg van de bezwaarprocedure is dat de waarde lager wordt ingeschat. Hierdoor betaal je uiteindelijk minder belasting. Disclaimer: ga je jouw woning verkopen? Dan speelt er nog wat anders mee. Huizenzoekers kijken vaak naar de WOZ-waarde, want dit heeft invloed op het bod dat zij uitbrengen. Een lagere waardering onroerende zaken in Streefkerk zorgt ervoor dat een huis in potentie minder zal opbrengen.

Plaats een reactie