WOZ bezwaar Nieuwpoort

> Direct bezwaar maken

Als bezitter van een woning of bedrijfspand ontvang je rond januari, februari en maart de nieuwe WOZ-waarde. Met WOZ wordt bedoeld: een indicatie van de verkoopprijs van een gebouw. Met behulp van de vastgestelde woningwaarde kunnen diverse heffingen worden berekend zoals het OZB tarief maar het wordt ook gebruikt voor de waterschapsbelasting en het eigenwoningforfait. Schrik je van de ingeschatte woningwaarde, en wil je een bezwaarprocedure starten tegen de WOZ-waarde in Nieuwpoort? Hieronder vind je uitgebreide informatie over de verschillende mogelijkheden.

 • De gemeente Molenlanden calculeert jaarlijks de marktwaarde van het woonhuis.
 • Op basis van de huizenprijs die is vastgesteld weet je wat je moet betalen aan gemeentelijke heffingen.
 • Het is zeer belangrijk hier elk jaar goed naar te kijken zodat je niet teveel betaalt aan de gemeente.
 • De WOZ-beschikking die je in 2024 vaak digitaal ontvangt heeft betrekking op de woningwaarde op peildatum 1 januari 2023.
 • Wanneer je veronderstelt dat de verwachte WOZ van je huis niet klopt kun jij een bezwaarprocedure starten. Je moet het bezwaar indienen binnen 6 weken na datum van de beschikking.
 • Je kunt zelf online bezwaar maken, maar voor jouw gemak kan je het ook uitbesteden aan een jurist. Ons advies is in zee te gaan met een no-cure-no-pay partij.

WOZ waarde Nieuwpoort 2024

Elk jaar ontvang je een WOZ-beschikking. Achtergrondgegevens bekijken over de gemiddelde WOZ-waarde en de verschillende woonlasten in de gemeente? In de onderstaande lijst bekijk je een indicatie van de hedendaagse woonlasten in Nieuwpoort van een meerpersoonshuishouden. Op deze website bekijk je ook informatie over WOZ-waarde bezwaarprocedure.

ProvincieZuid-Holland
GemeenteMolenlanden
Postcode2965
Netnummer0184 (+31184)
Gemiddelde WOZ-waarde€286.000
OZB-tarief woningen0,1042%
Gemiddeld betaalde OZB€297
Rioolheffing€222
Afvalstoffenheffing€296
Totale woonlasten€792
Schema met OZB, gemiddelde WOZ en gemeentelijke heffingen in Nieuwpoort.

Calculatie: je beschikt over een eigen huis in de gemeente Molenlanden. De WOZ-waarde bedraagt op €239.000. De onroerendezaakbelasting is in dit geval €239.000 x 0,1042% = €249.

Eenvoudig en snel gratis bezwaar indienen?

Doe de gratis check en bespaar direct

Bezwaar maken WOZ: hoe doe ik dat?

Heb jij een beschikking ontvangen met een te hoge WOZ-waarde in Nieuwpoort? Dan kan je vrij eenvoudig een bezwaar indienen. Wacht niet te lang, je hebt 6 weken de tijd gerekend vanaf de dag dat je de beschikking hebt ontvangen. In het bijgaande vijfstappenplan maken we je duidelijk hoe WOZ aanvechten in Nieuwpoort precies in z’n werk gaat.

In vijf stappen een lagere WOZ-waarde realiseren

 1. Het aanslagbiljet afwachten

  Het aanslagbiljet met gemeentelijke heffingen valt in januari, februari of maart op de mat. Of surf naar wozwaardeloket.nl om te checken of de waarde al ingevoerd is. Je ziet hier ook een tabel met de waardes van de afgelopen jaren.

 2. Taxatieverslag downloaden

  Het beschikbare taxatierapport staat voor je klaar in het WOZ-loket Nieuwpoort. Let op: vaak moet je daarbij je DigiD inloggegevens bij de hand hebben. Deze documentatie is een toelichting op de WOZ-waarde.

 3. Evalueer marktprijs

  Bekijk of de waarde wel klopt. De heffingsambtenaar onderbouwt de waardering met de verkoopprijs van vergelijkbare woningen. Controleer of deze objecten in grote lijnen overeenkomen met jouw woning, of dat ze aanzienlijk anders zijn. Dit komt doorgaans doordat ze gerenoveerd zijn of als er sprake is van betonrot.

 4. Dien uw bezwaarschrift in

  Het bezwaar maken tegen een te hoge woningwaarde moet je binnen 6 weken doen. Goed voorwerk is belangrijk, zoals een taxatierapport. Daarvoor kun je de handige voorbeeldbrief gebruiken. Dikwijls kan je ook al e.e.a. regelen door even te bellen.

 5. Uitslag van het onderzoek afwachten

  Jouw gemeente heeft tot en met eind december de tijd om te beslissen. Ben je het oneens? Dan is de weg naar de rechtbank mogelijk middels een hoger beroep met een advocaat.

Actuele WOZ-waarde opvragen

Wil je meteen weten wat de WOZ-waarde 2024 is? Dit kan je het gemakkelijkste bekijken via website van het WOZ-waardeloket. Op die website vind je in een handomdraai jouw woning terug. Je checkt hier bovendien de vastgestelde waardes van de afgelopen jaren. De marktwaarde van onroerende zaken is inzichtelijk voor iedereen. In het taxatieverslag dat kan worden opgevraagd is te vinden hoe de waarde precies bepaald is. Je kunt dit WOZ-rapport aanvragen bij de gemeente. In het overzicht hieronder kan jij de gemiddelde woningwaarde inzien van de afgelopen periode.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€286.0003,6%
2019€276.000
2018
2017
2016
2015
Ontwikkeling gemiddelde WOZ-waarde in gemeente Molenlanden.

Ja, ik wil gratis bezwaar maken tegen de WOZ.

Maak direct gratis online bezwaar

woz-waarde-nieuwpoort-2965

Woningtaxatie in Nieuwpoort

Wil jij een verlaging van de WOZ-waarde? Je hebt dan het recht om bezwaar in te dienen. Het bezwaarschrift WOZ Nieuwpoort komt nog beter over met een officieel taxatierapport. Met deze WOZ contra taxatie heb je een grotere kans om in het gelijk gesteld te worden. Het is een heel betrouwbaar bewijs dat de woning minder waard is dan de inschatting die de gemeente heeft gemaakt. Het tarief van een WOZ-taxatierapport in Nieuwpoort komt gemiddeld uit rond de €260. Geeft de gemeente gehoor, en wordt de waarde verminderd? Dan heb je mogelijk recht op een vergoeding van de kosten (tot een max. van €242).

Taxateurs in de regio vinden
In de bijgaande tabel verstrekken we taxateurs en makelaars in Nieuwpoort die je kunnen adviseren aangaande een vakkundig taxatierapport om de WOZ beschikking te veranderen. Check ook vastgoedadviseurs in de regio, zoals in Groot-Ammers, Kinderdijk, Streefkerk, Nieuw-Lekkerland en Lekkerkerk.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

FAQ – veelgestelde vragen

Wat wordt er bedoeld met de WOZ-waarde?
Met WOZ bedoelen we de wet Waardering Onroerende Zaken. Elk huis ontvangt jaarlijks de welbekende aanslag in de bus. Deze waarde komt tot stand middels het taxatierapport. Deze WOZ-waarde geldt als input voor uiteenlopende belastingen en heffingen. De WOZ 2024 is een indicatie van de verkoopprijs van je huis op 1 januari 2023 en komt tot stand door factoren als: bouwjaar, grootte, type woning, onderhoudsniveau, bijgebouwen, ligging en vergelijkbare woningen die rond het begin van vorig jaar verkocht zijn.

Wat wordt bedoeld met een WOZ-beschikking?
In januari, februari of maart krijg je de WOZ-beschikking in Nieuwpoort. In dit document tref je de actuele woningwaarde en de jaarlijkse gemeentelijke belastingen zoals de onroerendezaakbelasting (OZB), en ook de afvalstoffenheffing, rioolheffing en ledigingen van de container. Tevens gebruikt het waterschap deze data. Je gebruikt ze ook voor het bepalen van de hoogte van het eigenwoningforfait (inkomstenbelasting).

Wanneer is er de OZB-belasting?
Het betreft de onroerende-zaakbelasting die de gemeente heft bij iedereen die vastgoed bezit. Bezit jij een woning, gebouw of grond? Dan ontvang jij elk jaar deze gecombineerde aanslag (begin van het jaar). Op het aanslagbiljet vind je als grootste kostenpost de OZB-heffing. In 2024 betaal je 0,1042% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Nieuwpoort. De gemiddelde betaalde ozb ligt op €297.

Hoe bepalen gemeenten de WOZ-waarde?
De waarde wordt gecalculeerd a.d.h.v. beschikbare gegevens. Er wordt ingezoomd op feiten zoals: ligging van het perceel, de inhoud van de woning, type woning en 1 of meer vergelijkbare woningen in de buurt. Via de websites van het kadaster bekijk je ook eenvoudig de correcte woninggegevens.

Hoe kan ik het taxatieverslag inzien?
Wanneer je de aanslag van de gemeente binnen hebt gekregen heb je ook recht om het taxatieverslag in te zien. Je kunt dit rapport aanvragen via de online omgeving van de gemeente (www.molenlanden.nl). In het taxatieverslag zijn diverse zaken opgenomen zoals: bouwjaar, grootte van het pand, adresgegevens, oppervlakte van het perceel, type object, kadastrale gegevens. In zo’n taxatieverslag zie je ook een overzicht met marktprijzen van soortgelijke woningen die rond 1 januari 2023 te koop zijn aangeboden.

Hoe kan ik bezwaar maken tegen een te hoge WOZ-waarde in Nieuwpoort?
Het indienen van het bezwaar moet binnen 45 dagen na datum van de WOZ-beschikking. Vraag het taxatieverslag op (via DigiD) en beoordeel of de aangehaalde woningen in de wijken inderdaad gelijkwaardig zijn. Is de WOZ-waarde onrealistisch hoog? Dien dan een bezwaarschrift in bij de gemeente, inclusief argumenten. Als uitgangspunt gebruik je de voorbeeldbrief of maak gebruik van de diensten van een taxeur of juridisch specialist.

Waarom moet ik bezwaar maken?
Als je van mening bent dat de verwachte WOZ van je huis niet klopt dan kun jij een bezwaarprocedure starten. In het gunstige geval leidt dit ertoe dat de gemeente de waarde bijstelt. De te betalen gemeentelijke belasting wordt dan ook minder. Vergeet niet: ga je een woning in de verkoop zetten? Dan spelen er meer belangen. Huizenzoekers kijken naar de huidige WOZ-waarde van jouw huis om zo hun bod voor te bereiden. Een lagere waardering onroerende zaken in Nieuwpoort kan de verkoopkansen verkleinen.

Plaats een reactie