WOZ bezwaar Nieuw-Lekkerland

> Direct bezwaar maken

Als eigenaar van een woning ontvang je in de eerste 12 weken van het jaar de nieuwe WOZ-waarde. Met WOZ bedoelen we een indicatie van de verkoopprijs van een gebouw. Aan de hand van deze woningwaarde kan men verschillende heffingen opleggen zoals het OZB tarief en de waterschapsbelastingen en het eigenwoningforfait. Is de woningwaarde te hoog en wil je bezwaar maken tegen de WOZ-waarde in Nieuw-Lekkerland? Hieronder kan je aan de slag met handige info over hoe dit werkt.

 • De gemeente Molenlanden begroot jaarlijks de marktwaarde van het woonhuis.
 • Middels deze huizenprijs wordt duidelijk hoe hoog de verschillende belastingen zijn.
 • Je doet er goed aan om deze aanslag goed door te nemen zodat je niet een onnodig hoog bedrag aan belastingen kwijt bent.
 • De WOZ-beschikking die je begin 2024 krijgt is de geschatte woningwaarde op peildatum 1 januari 2023.
 • Als je denkt dat de WOZ niet juist is dan kun jij een bezwaarprocedure starten. Men moet dit bezwaar indienen binnen 6 weken na datum van de beschikking.
 • Je kunt zelf online bezwaar maken, of kies voor een jurist die alles uit handen neemt. Kies bij voorkeur voor een no-cure-no-pay bureau.

WOZ waarde Nieuw-Lekkerland 2024

Niemand komt onder de WOZ-beschikking uit. Achtergrondgegevens bekijken over de gemiddelde WOZ-waarde en wat je gemiddeld moet betalen aan OZB? In het overzicht hieronder vind je een overzicht met de gemiddelde woonlasten in Nieuw-Lekkerland waarbij we uitgaan van een meerpersoonshuishouden. Op deze website lees je ook meer informatie over Voorbeeldbrief bezwaar WOZ-waarde .

ProvincieZuid-Holland
GemeenteMolenlanden
Postcode2957
Netnummer0184 (+31184)
Gemiddelde WOZ-waarde€286.000
OZB-tarief woningen0,1042%
Gemiddeld betaalde OZB€297
Rioolheffing€222
Afvalstoffenheffing€296
Totale woonlasten€792
Lijst met OZB, gemiddelde WOZ en gemeentelijke heffingen in Nieuw-Lekkerland.

Stel je voor: je woont in een koophuis in de gemeente Molenlanden. Hierbij hoort een WOZ-waarde van €235.000. De onroerendezaakbelasting is dan € 235.000 x 0,1042% = €245.

Zonder kosten bezwaar maken tegen de WOZ?

Start met de gratis check en bespaar direct

Bezwaar maken WOZ: hoe werkt dat?

Heb jij een beschikking ontvangen met een te hoge WOZ-waarde in Nieuw-Lekkerland? Je kunt hiervoor een bezwaar indienen. Je moet dit indienen binnen 6 weken, gerekend vanaf de dag na de dagtekening van het aanslagbiljet. In het 5-stappenplan hieronder leggen wij uit hoe WOZ aanvechten in Nieuw-Lekkerland nu precies werkt.

5-stappenplan voor een lagere WOZ-waarde

 1. Wacht op de beschikking

  Het aanslagbiljet gemeentelijke belastingen ontvang je (digitaal) in de eerste 3 maanden van het jaar. Of surf naar wozwaardeloket.nl om te bekijken of het al bekend is. Je vindt hier tevens de waardes van de afgelopen jaren.

 2. Taxatieverslag bekijken

  Het gestandaardiseerde taxatierapport staat voor je klaar in het WOZ-loket Nieuw-Lekkerland. Over het algemeen is een geldige DigiD inlog noodzakelijk. Dit stuk bevat kenmerken die van belang zijn voor de waarde die de heffingsambtenaar heeft vastgesteld.

 3. Evalueer huizenprijs

  Check of de waardering te hoog is. De heffingsambtenaar hecht veel waarde aan verkoopcijfers van huizen in de omgeving. Weeg af of deze woonruimtes in grote lijnen overeenkomen met jouw woning, of dat ze juist te weinig overeenkomsten hebben. Dat geeft vaak te maken met het feit dat ze gerenoveerd zijn of wanneer er sprake is van bodemverontreiniging.

 4. Start een bezwaarprocedure

  Een bezwaarschrift indienen bij de gemeente moet je zo snel mogelijk doen. Let erop dat je alles juist onderbouwd met eventueel een uitgevoerde woningtaxatie. Om je snel op te weg te helpen adviseren wij de voorbeeldbrief te raadplegen. In sommige gevallen bestaat ook de optie om telefonisch bezwaar te maken.

 5. Wacht op bevestiging van de gemeente

  De heffingsambtenaar van de gemeente heeft tot het einde van het kalenderjaar met een inhoudelijke reactie op het bezwaar te komen. Kan jij je hier niet in vinden? Dan kan jij nog verdere juridische stappen zetten door een hoger beroep met een advocaat.

Mijn WOZ-waarde checken

Nieuwsgierig naar de vastgestelde WOZ-waarde van 2024?Deze kan je gratis inzien via het WOZ-waardeloket. Op dit platform kan je zoeken op adres, plaats of postcode. Je checkt hier bovendien kenmerken zoals bouwjaar, oppervlakte en de WOZ-waardes van de afgelopen jaren. De actuele waarde van onroerende zaken zoals een woning of bedrijfspand is openbaar beschikbaar. In het samengestelde taxatieverslag wordt uitgelegd hoe deze waardes zijn berekend. Het WOZ-rapport is te downloaden op de website van de gemeente. In de bijgaande tabel vind je de gemiddelde berekende woningwaarde van de afgelopen jaren.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€286.0003,6%
2019€276.000
2018
2017
2016
2015
Gemiddelde WOZ-waarde in de gemeente Molenlanden.

Ja, ik wil een bezwaar indienen

Doe de scan en maak gratis bezwaar

woz-waarde-nieuw-lekkerland-2957

Woningtaxatie in Nieuw-Lekkerland

Vind jij de nieuwe WOZ-waarde aan de hoge kant? Je hebt dan het recht om bezwaar in te dienen. Dit bezwaarschrift WOZ Nieuw-Lekkerland komt nog beter over met een officieel taxatierapport. Aan de hand van een WOZ contra taxatie wordt het steeds aannemelijker om gelijk te krijgen. Het is namelijk een perfect bewijsstuk dat jouw huis minder / meer waard is dan de vastgestelde waarde van de gemeente. De prijs van een WOZ-taxatierapport in Nieuw-Lekkerland bedraagt circa €255. Wordt het bezwaar gegrond verklaard, en gaan ze de WOZ-waarde verder aanpassen? Dan heb je mogelijk recht op een vergoeding van de kosten, in 2024 is dat maximaal €242,00.

Taxateurs in de regio vergelijken
Hieronder tref je contactgegevens van taxateurs en makelaars in Nieuw-Lekkerland die jou kunnen voorzien van een erkend taxatierapport om een betere WOZ af te dwingen. Op deze site vind je ook vastgoedadviseurs in de regio, zoals in Lekkerkerk, Ouderkerk aan den IJssel, Krimpen aan de Lek, Nieuwerkerk aan den IJssel en Schoonhoven.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Veelgestelde vragen

Wat wordt er bedoeld met de WOZ-waarde?
Met WOZ bedoelen we de wet Waardering Onroerende Zaken. Elke woningeigenaar krijgt jaarlijks een aanslagbiljet toegestuurd. Deze waarde komt tot stand middels het taxatierapport. De geïndexeerde huizenprijs heeft invloed op de calculatie van diverse belastingen. De WOZ 2024 is een indicatie van de verkoopprijs van jouw huis op 1 januari 2023 en wordt berekend a.d.h.v. zaken als: bijgebouwen, onderhoudsniveau, type woning, bouwjaar, ligging, oppervlakteen verkoopcijfers van woningen in de buurt.

Waarom ontvang ik een WOZ-beschikking?
Elk jaar ontvang je een WOZ-beschikking in Nieuw-Lekkerland. In deze aanslag tref je de geregistreerde woningwaarde en diverse gemeentelijke belastingen zoals de welbekende onroerendezaakbelasting (ozb), maar ook bijvoorbeelde de afvalstoffen- en rioolheffing. Het waterschap rekent ook met deze gegevens. Je hebt de beschikking tenslotte ook nodig voor de IB (aangifte inkomstenbelasting) voor eigenwoningforfait.

Wanneer is er de OZB-belasting?
Hier gaat het om de onroerende-zaakbelasting die je betaalt over de waarde van onroerend goed. Heb jij zelf een huis? In dat geval krijg je aan het begin van het jaar een gecombineerde aanslag (verzonden rond februari). Daarin staat als grootste kostenpost de OZB-heffing. In 2024 betaal je 0,1042% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Nieuw-Lekkerland. In 2024 betaal je gemiddeld aan OZB €297.

Hoe bepalen gemeenten de WOZ-waarde?
De waarde wordt door de gemeente berekend door middel van beschikbare data. Ze onderzoeken zaken als: ligging van het perceel, oppervlakte van de kavel, type woning en vergelijkbare woningen die recent verkocht zijn in de omgeving. Je kunt bij het kadaster terecht actuele woninggegevens.

Hoe kan ik het taxatieverslag opvragen?
Als je een WOZ-beschikking hebt ontvangen kan je de gemeente vragen om een taxatieverslag. Deze kan je opvragen via de site van de gemeente (www.molenlanden.nl). In het taxatierapport krijg je inzicht in de gebruikte gegevens als; kadastrale gegevens, bijgebouwen, grootte van het pand, bouwjaar, type object, adresgegevens. In dit taxatieverslag vind je tevens verkoopcijfers van andere vergelijkbare woningen die die rond 1 januari vorig jaar (de waardepeildatum) zijn verkocht.

Hoe kan ik bezwaar maken tegen een te hoge WOZ-waarde in Nieuw-Lekkerland?
Het proces van bezwaar maken moet je opstarten in een termijn van 6 weken na dagtekening van het aanslagbiljet. Informeer naar het actuele taxatieverslag en controleer of de woningen in de wijken inderdaad gelijkwaardig zijn. Vind je de WOZ-waarde niet kloppen? Dien dan een bezwaarschrift in bij de gemeente (met daarbij correcte onderbouwing). Gebruik gerust een professionele voorbeeldbrief of maak gebruik van de diensten van een taxeur of juridisch specialist.

Wanneer is het slim om bezwaar te maken?
Als je van mening bent dat de WOZ te hoog is dan kun jij hiertegen bezwaar maken. Het effect van het bezwaar is doorgaans dat de gemeente de woningwaarde herziet. De gemeentelijke belasting kan zo een stuk lager uitpakken. Let op: ga je jouw woning verkopen? Dan gelden er andere belangen. Investeerders kijken vaak naar de WOZ-waarde om zo hun bod voor te bereiden. Een lagere waardering onroerende zaken in Nieuw-Lekkerland kan een negatief effect hebben op de verkoopkansen.

Plaats een reactie